FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 24 mar 2013, 22:33

dr.adnan je napisao/la: Nek gero postavi anketu "da li da ode ili ne" pa tu ispaljujte svoje lajkove i hejtove.
Nije problem, za tren oka će biti postavljeno. :D

Mada sam i sa prethodnom anketom aludirao na to pitanje. Tomica je skupio gotovo 70% glasova.
Vom Jäger zum Gejagten

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 24 mar 2013, 22:35

Šta je sa Gomezom, negdje sam pročitao da bi mogao propustiti Juve?
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 mar 2013, 22:38

Ne vjerujem ni da bi bio u prvoj postavi, ali koliko sam mogao pročitati, povreda nije ozbiljna i bit će u kadru do utorka.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 mar 2013, 23:38

Košarkaška nam ekipa propustila prvu šansu za titulu, nakon što je sinoć u polufinalu Kupa u okviru final four-a odigranog u Berlinu izgubila od Albe (Alba danas osvojila Kup). FC Bayern na kraju zauzeo treće mjesto, uspjeh je i plasman na final four, a s obzirom da jako dobro stojimo u prvenstvu, play off je siguran i onda moguće da se uzme titula. Al ova ekipa se gradi i na dobrom putu, a košarkaška ekipa nam je jako davno osvojila neku titulu. Sad je čak možda nada i šansa da se digne i da postane jedna od najboljih koju je ikad FC Bayern imao.

E sad se vratimo opet fudbalskoj ekipi. Dok sam Mandžu gledao, te i i jedan dio utakmice Elf-a protiv Kazahstana, Shaqirija nisam nimalo, ali po izvještajima je nevjerovatne stvari fulao iz izgledni prilika, Švicarska je odigrala 0:0 sa Kiprom u gostima i nekako je on imao najslabije kolo u Kvalifikacijama od svih naših igrača....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 25 mar 2013, 00:05

Nakon kvalifikacija za SP sad ćemo se malo više posvetiti voljenom klubu, i predstojećem 1/4 finala Lige prvaka i Juveu. 8-)

BLIŽI SE :)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 mar 2013, 00:09

Ribery će imati težak meč u utorak nadam se da neće biti nekih povreda pred najvažnije utakmice sezone.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 25 mar 2013, 00:18

Navratih samo da tipnem ovu opciju cvaj :mrgreen: ,
a glede Gomeza i te povrede, vjerovatno i sasvim izgledno da će biti spreman,
ali u toj tekmi prednost dajem Mandži da polakta one tamo,
nekom je drag, nekom ne, no sigurni smo da će tu njima živce vući i hajku na sebe navući,
a nama će nekako drago biti. :mrgreen:

Oštro ide, to baš ovim zaljubljenicima i nije drago,
ali mi veoma drago bilo što u kupu žute iznervira kao niko do sad :lol: ,
a protiv Juvea isto tako očekujem agresivnu igru i pokoju batinu kad zatreba, jer sigurno da Vidal i ostali neće maziti...

Jedino čega se pribojavam je da bi nas mogli iznenaditi trkom i agresivnom igrom, pa pribojavam se da bi nam mogli ubiti Riberya, nadam se onom najboljem, inače veliki sam optimista kad je ovaj dvoboj u pitanju.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 25 mar 2013, 00:19

Nisam nešto puno pratio naše Bavarce u njihovim reprezetacijama(bio sam okupiran Grcima), pa ako mogu da zamolim nekog da ukratko koliko je ko imao minutažu i ko je od njih bio strijelac ili asistent. Vidjeo sam da je naš bivši i sadašnji Bavarac zabili za Croatia-u. ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 mar 2013, 00:34

brzitesanj je napisao/la:Nisam nešto puno pratio naše Bavarce u njihovim reprezetacijama(bio sam okupiran Grcima), pa ako mogu da zamolim nekog da ukratko koliko je ko imao minutažu i ko je od njih bio strijelac ili asistent. Vidjeo sam da je naš bivši i sadašnji Bavarac zabili za Croatia-u. ;)
Ko te najviše zanima jer svi zabijaju, Gomo čak i van terena. :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 mar 2013, 00:43

BILD: Wie schätzen Sie die aktuelle Truppe der Bayern ein?
Fink: „Ein sehr gutes Team. Doch ich glaube, es gab keine bessere Mannschaft als unsere von 2001 bei den Bayern. Wir waren alle miteinander befreundet, gingen gemeinsam durchs Feuer. Wir waren eine große Familie, die alle den Erfolg erzwingen wollte. Das hat uns damals stark gemacht.“
Eh sada...neki ce se sloziti sa ovom izjavom dok ce je drugi osporiti, no ja licno mislim da je covjek upravu.

slika

Takodjer prema pisanju BILD-a Inter je pored Galatasaray-a pokazao interes za Robbena, i spominju da isti proteklog ljeta nije htio prihvatiti njihovu ponudu, iako su Bayernu nudili 18 miliona €.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 mar 2013, 08:57

Kada razara po kvartu najbolje je desno krilo svijeta. Kada ne razara, onda je sebičan, u bolnici i na transfer listi!

Što napraviti sa Robbenom nakon sezone? Prodaja ili ipak ostanak i nadanje u bolje sutra?

Iskreno da vam velim nisam niti sam pametan. Imati Robbena u ekipi je trosjekli mač. Kada je fit, mora igrati, no problem je što je PREVIŠE ozlijeđen. Kao takav uvijek je na piku svojih navijača, koji ga cijene samo kad je dobar. Čim malo zašteka odmah ga se pokušava odbaciti.

Mit o Robbenovoj sebičnosti nije plod njegove igre, već samo konstantno isticanje iste. Kada je razarao ta sebičnost uopće nije bila problem, ali sada kada već dvije do tri sezone zbog ozlijeda igra "loše", naravno da mu se sere za sve, s tim da su navijači Bayerna "uberkritičari".

Pa po ćemu je to jedan Messi manje sebičan? Ili recimo jedan Ronaldo?

Dobra je stavr kada imaš Robben au ekipi ta što će njegova "zamjena" skupiti dovoljan broj tekmi u sezoni kao što to sada radi Muller. Kada bi Robben bio fit, mi bi sada morali tazmišljati o prodaju Mullera koji bi sigurno bio nezadovoljan sa svojom minutažom ta je situacija kod ta dva igrača obrnuta. Tu dolazimo do problema Robbenove eventalne nove zamjene.

Uzme li se igrač koji je u naponu snage, taj će se sa Mullerom boriti za mjesto u privh 11 i na taj način mi nećemo maknuti problem nezadovoljstva u ekipi, ja bi čak rekao da će se on podići, jer za Bayern je "nezamislivo", da se Mullera prodaje, a s druge strane kako kupiti igrača za 20-30 pa i 40 miliona eura i onda ga staviti na klupu?

Ja ne kažem da se o Robbenovoj prodaji ne treba raspravljati, nego da o tome treba dobro promisliti. Ni sam nisam siguran što da mislim i smatram da je najbolje da pričekam kraj sezone.

Želio bi da ljudi kažu svoje mišljenje, a ne da se "izvlaće" na Guardiolu po ovom pitanju...

Naravno da bih i ja htio "Ineste", no da li Bayern stvarno ima tako dobar izbor, po pitanju novog igrača ako Robben ode. Zašto smo 100% sigurni da bi ga Isco bolje zamijenio ili da se ovako izrazim: zašto ste toliko sigurni da Isco dolazi u Bayern, ako Pep pucketne s prstima?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 25 mar 2013, 09:09

nema teorije da se Roben uklapa u Pepeov koncept igranja fudbala al nikad se nezna...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 mar 2013, 09:30

bajern100 je napisao/la:nema teorije da se Roben uklapa u Pepeov koncept igranja fudbala al nikad se nezna...
anton 1983 je napisao/la:
Želio bi da ljudi kažu svoje mišljenje, a ne da se "izvlaće" na Guardiolu po ovom pitanju...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 25 mar 2013, 10:03

Prihvatam bilo kakvu ponudu, samo nek' vode ćelavog egoistu. :mrgreen:
Realno gledajući za Bayern je najbolja opcija Galata, zbog toga što će Turci 100% i ponuditi najviše noFca. Hm, jedini problem bi mogla igrati uloga samog igrača. Da li on zapravo i želi da igra van liga 5-ice? Mutno mi je sjećanje, ali ostalo mi je u glavi nešto kao da je Rubel tražio od uprave da dovedemo Sneijdera, ili tako nešto.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 mar 2013, 10:26

Mogao bih komotno glasati za sve tri opcije, koliko sam po ovom pitanju neodlučan. :mrgreen:

Ne vjerujem da ću reći nešto novo, ali evo par pretpostavki.
Osnovni i glavni uslov je da Robben bude zdrav i onda nema tog čovjeka koji će toliko negodovati ako ga Bayern zadrži. Druga stvar, on neće postati mlađi i brži (samim tim i bolji) nego što je nekoć bio. Vrhunac njegove karijere je iza njega, ali je i dalje više nego dobar za gotovo sve klubove na svijetu.
Puno se toga iznijelo i iznosi o njegovoj sebičnosti, pa smo bili svjedoci da je mnoštvo situacija reagovao pogrešno. I njemu je u podsvjesti to 'breme' koje ga prati čitavu karijeru i onda se znalo desiti da traži suigrača kojeg će uposliti unatoč tome što treba sam pokušati doći do realizacije. Ogromna je to zbrka u glavi i ne treba od njega očekivati da on promjeni svoj stil igre (tako vele i glavešine u upravi).

Dakako da ta sebičnost ne bi dolazila toliko do izražaja da je on ubitačan kakav je nekad bio. Svakim promašajem dobija novu salvu zvižduka i 'mam' :lol: sa njim na transfer listu.
Meni više smeta ta limitiranost (nema desne noge :mrgreen: ) i nezadovoljstvo koje može unijeti nemir u ekipu.

On je solista (kako na terenu, tako u u RL-u) i ja nisam siguran da nakon odlaska van Bommela on ima istinskog prijatelja u ekipi. Ne mogu gledati scene gdje on na treningu davi kapitena i usput šamara najsvjetlije čedo koje je poniklo u Bayernu u posljednjih nekoliko decenija.

slika

Anton priča o sexualnosti i privilegiji imati jednog Robbena na klupi. I pritom se boji ko bi ga mogao nadomjestiti.
Ima i ta veze, ali ne po svaku cijenu. Razlog (pored već spominjanih čestih povreda) i tržišna vrijednost igrača.
Cifre koje se spominju i koje je Bayern dobivao (između 15-20 mio) su sasvim pristojne i ja ga ne bih volio gledati (na ovakav način) još jednu sezonu i onda da nam ode za bagatelu ili još gore kostenlos.

Robben je svakako veliko ime (vjerovatno i najveće u Bayernu) i znamo da uprava voli imati tak' nekog igrača (dobro, tu je Ribi neprikosnoven) i da oni ne gledaju toliko na te ponude i da bi bili spremni još jednom produžiti ugovor.

Čeka se Pep i njegova odluka. Usput, izjavio je u SportBildu da Arjena smatra weltklassom.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 mar 2013, 10:31

CroCHEF je napisao/la: Realno gledajući za Bayern je najbolja opcija Galata, zbog toga što će Turci 100% i ponuditi najviše noFca.
Možda i trampa. :?
Uli baca drkicu na Yilmaza i reče da je on svakako kandidat ako će se poći po novog napadača.
Vom Jäger zum Gejagten

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 25 mar 2013, 10:37

Hm, sve je moguće.
Rubel je vel'ko ime u fudbalu i def. bi mogli uzeti nešto više keša od Galate u ovom trenutku. Yılmaz? Au, ovogodišnje otkriće u izdanju LP. Ova opcija mi djeluje jako zanimljiva. Odmah bi pristao, ali eventualnim dolaskom novog napadača moramo se spremiti na odlazak Gomeza, ne?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 mar 2013, 11:36

Vidim često se ponavlja riječ kad je Robben fit jedan je od najboljih krila svijeta, slažem se ali Robben gotovo nikad nije fit on ustvari nije bio fit ni sa 20 godina.Gledao sam mnoštvo utakmica i stotine igrača i nisam vidio nekog koje ovako sklon povredama kao Robben, njega i iznenadni nalet zraka može nepopravljivo oštetiti.

Kakve koristi od igrača koji odigra po sezoni nekih 50% utakmica i to u najboljem slučaju.

Njegova sebičnost je uvijek prisutna još od prvog dana kad je zaigrao za Bayern.Njegov glavni adut izvlačenje na lijevu je odavno pročitana knjiga a igrač njegovog kalibra se ne može ograničiti na igranje jednom nogom, za šta mu onda desna služi. :?

Onda je tu njegov egoizam, konstantno peckanje trenera sukobi sa igračima ponaša se kao kakva mlada.Sammer je davno rekao da neće trpjeti egoistične igrače u Bayernu.

I na kraju,..da sjećam se i dobrih stvari kad je u pitanju Robben njegovi maestralni golovi protiv Jedinstva iz Manchestera i Fiorentine će zauvijek ostati u sjećanju mnogih navijača.

Razlaz sa Bayernom je neminovan, treba osloboditi mjesto nekom mlađem,kvalitetnijem i nadasve zdravijem igraču.

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 25 mar 2013, 11:43

Najbolje je da se pričeka kraj sezone.

Rubel je prije bio igrač za kojeg sam mslio da svojom različitošću opljemenjuje igru Bayerna, ali nakon utakmice s Arsenalom mi je jasno da za njega više nema mjesta u ovoj ekipi zato jer je previše različit, a nije dovoljno bolji. Treba ga prodati dok se može zaraditi cent više.
Al' sad El Mundo Deportivo piše da Pep želi Robbenov ostanak. :?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 mar 2013, 14:29

Kako bi ja volio vidjeti Kyriakosa u dresu Bayerna.

slika

Izmislio fudbal za nakvog Howedesa.

Bliži se Juventus, nadam se da neće Bilal previše lomiti kičme i kukove Špancima :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.