Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

risingforce
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la risingforce » 25 mar 2013, 03:33

Evo po meni veoma slican igrac Mirzi.. i po fizickim predispozicijama, ista pozicija, isto godiste, isti stil igre..
LINAS KLEIZA " onclick="window.open(this.href);return false;

Reprezentativac Litvanije je u svojoj rookie sezoni postizao 3,5 poena po utakmici i imao 1,9 skokova za 8,5 minuta po susretu. (VEOMA SLICNO MIRZINOM UCINKU OVE SEZONE? :D) U naredne tri sezone je dobio mnogo vecu minutazu (oko 23 min po utakmici) i postizao je 9,5 poena po susretu (prosjek ove tri sezone) uz oko 4 skoka po mecu. Od tog perioda tj od 2010. ima velikih problema s povredama tako da je naredne dvije sezone igrao tek nesto vise od 40 utakmica po sezoni ali opet imao prosjek oko 10 poena po mecu za otprilike 25 min. Ove sezone je odigrao 20 utakmica(razlog povrede) i ima prosjek 7,4 pts i 2,6 skokova.

ZAKLJUCAK: Mislim da treba biti strpljiv sa Mirzom, naredna sezona ce biti njegova, siguran sam da ce igrati bas kao Kleiza u drugoj sezoni, nesto oko 25 min po mecu i da ce dokazati svoj kvalitet, jer ga definitivno posjeduje, mnogo puta je to pokazao u Caji i reprezentaciji. On jednostavno prolazi kroz jedan nuzni period adaptacije na NBA.. Dobijanje na masi zbog odbrane (zbog cega se u prvoj sezoni malo gubi osjecaj za sut), mnogo jaci dueli s igracima, drugacija pravila, kvalitet NBA meceva.. Mirzina igra me jako, jako podsjeca na Kleizinu, takodjer i karijera i sam stil igre, i mislim da ce u sljedecoj sezoni Mirza biti vazan igrac u svojoj ekipi (bilo u Netsima ili u nekom drugom NBA klubu)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 mar 2013, 03:46

WTF :roll: :roll:

Covjek im slozi 4 vezane trojke i Sunsi ulaze u 4/4 sa pola kosa prednosti...

EDIT: Nmgu da vjerujem sta covjek fuli na kraju za produzetak....

Mirza ni veceras nije igrao, a Hump bi lagano mogao i Evansa izbaciti iz prve postave, naravno ako bude igrao kao danas. Mirza ce dobijati minutazu u slucaju teskog garbagea, sve dok Netsi ne obezbjede PO, tek onda bi mogao igrati nesto vise.
Zadnja izmjena: el-fighter, dana/u 25 mar 2013, 04:36, ukupno mijenjano 1 put.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 mar 2013, 04:03

rodjenivelez je napisao/la:moguce da ce i proci prvu rundu, vjerovatno ce igrati protiv atlante ili chicaga koji nisu bas na tako visokom nivou
posebno atlanta koja ima dosta oscilacija u igri.
Za Chicago se ne bih slozio. Thibs ce to posloziti.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 mar 2013, 04:07

Jel igra Mirza,ja se slucajno probudio,pa vidim ima raje vamo?
Keep walking.

GunnerEmir
Kontakt:

Post Postao/la GunnerEmir » 25 mar 2013, 04:07

Volio bih da prođu prvu rundu u playoffu da dođu malo na Miami...zaslužili su to PJ i ekipa...
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

GUNNER 4EVER

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 mar 2013, 07:44

izgleda da je ipak van rotacije, na zalost nas svih
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Bademluk
Kontakt:

Post Postao/la Bademluk » 25 mar 2013, 08:07

Sad je zvanično da ga nećemo gledat vise u rotaciji. Nego sad je vjerovatno njegovo najteže vrijeme od kako je P.J tu. Mislim da sad nece bit nekih radikalnih promjena i da ce ostata ovakav sastav i u PlayOffu. Nadajmo se da P.J dobije otkaz inace nemamo više sta očekivat. Ostajanje do kasno budan sad vise nema smisla ni sekunde.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 mar 2013, 08:10

on moze dobiti otkaz tek nakon sezone, sada je vec kasno za taj tip promjene kada je doigravanje blizu, steta za mirzu, stvarno steta, ne mozemo reci da nije dobio dobru priliku nekoliko utakmica, mozemo se samo nadati da ce je ipak opet dobiti ali ovaj put i iskoristiti
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

lindegard
Kontakt:

Post Postao/la lindegard » 25 mar 2013, 08:25

Za ovu sezonu Mirza je zavrsio tako reci. Ovo je tim PJ koji ce igrati do kraja PO. Ja se licno nadam nekom trejdu u neki slabi tim jbg kad se pogleda igra u Brooklyn koji je 4 na tabeli da bar igra dole nekom timu kao sto su Sunsi Reptorsi Sakramento i te ekipe druga bi prica bila i sigurno bi Mirza igrao svako tekmu 20+. Za ovu sezonu nemamo se cemu nadati jednio neka povreda Hump ili Redze sto je jako tesko da ce se desiti.Nadamo se ispadanju Brooklyn vec u prvoj rudni PO protiv Bulsa koji su i jaci od njih :D :D
Manchester United <3
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 mar 2013, 09:07

Sto smo sjedili uz Netse, sjedili smo. Mirza je doduse sam sebi kriv, dobio je priliku i realno gledajuci je nije iskoristio. Nadati je se nekom trade-u u slabiji klub gdje ce imati neku solidnu minutazu... Ovo je bio preveliki zalogaj.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 25 mar 2013, 09:49

Kad mi neko kaze,sljedeca sezona je Mirzina,on ce biti kljucni igrac... hoce ako ga budu drzali zakljucanog negdje :lol:
Ja sam pomalo ljut na naseg Mirzu,nikad necu shvatit da Hump uzme 12 suteva,a Mirza 3,4,da je bar pokusavao pa nije islo Ok,lakse bi mi bilo :oops:

rizzvy
Kontakt:

Post Postao/la rizzvy » 25 mar 2013, 10:44

oj boze dragi, kako ovdje ima pametnjakovica to je za nepovjerovati. pa ne igra basket u mahali, pa da moze igrati kako mu je cejf. "imao priliku", "imao priliku"... pa dzaba mu minute ako mu trener kaze da ne smije ulaziti pod kos, igrati ledjima i ako ne smije sutati kad je njemu cejf. da igra pola sata, dzaba mu...

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 25 mar 2013, 11:01

jbg. ljudi nije Kris za ku rac dobio ovakav ugovor (iako je trebao bar duplo manji dobit)
odlicno je igrao proslu sezonu i nije preko noci zaboravio igrat i eto cim vidio da bi mogao biti na klupi cijelu utakmicu on pocme igrat kako najbolje zna

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 25 mar 2013, 12:17

Ako ga ne trejduju u tim koji ce znati iskoristi njegove dobre strane, zavrsio je.

I drvo Hump zbog dokazivanja uze 12 lopti. A Mirza ganja odbranu i kolektivizam. Blatche i kompanija smao gledaju na sebe, boli ih **** ko ce pobjediti.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 mar 2013, 12:27

autogol je napisao/la:Kad mi neko kaze,sljedeca sezona je Mirzina,on ce biti kljucni igrac... hoce ako ga budu drzali zakljucanog negdje :lol:
Ja sam pomalo ljut na naseg Mirzu,nikad necu shvatit da Hump uzme 12 suteva,a Mirza 3,4,da je bar pokusavao pa nije islo Ok,lakse bi mi bilo :oops:
Sljedeca sezona bi trebala biti njegova, a to niko ne zna sta ce biti. Malo sam sinoc analizirao ovu njegovu sezonu do sada, on jeste kriv jer je morao bolje iskoristiti priliku, ali ima tu mnogo i trenerskih nebuloza npr.: Ako ti igrac protiv Detroita suta 100% i odigra odlicnu odbranu, ti njemu NE SMIJES dati 3-4 minuta u sl. utakmici. Ne mora sutati 100%, ali tog igraca moras ispostovati, cisto zbog njegovog samopouzdanja. I toliko je bilo tih slicnih nebuloza, ne zato sto ga PJ ne voli, vec jednostavno sto ne zna. Recimo, mnogo NBA igraca je proslo taj neki put...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 25 mar 2013, 12:50

Valjda ce dobiti opet koju minutu,samo da nebude u D Ligu poslan,a ni to me nebi cudilo kakav je trener...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

ArmaSarma
Kontakt:

Post Postao/la ArmaSarma » 25 mar 2013, 12:56

rodjenivelez je napisao/la:
ArmaSarma je napisao/la:
Imena kolega, imena!?

1. Ocjena bi bila zadovoljavajuća? Zato što ga Ameri zovu Mr. Air Ball? Što je zakazao na šutu, svom najjačem oružju? Odbranu i ispadanje niti ne spominjem.

2. Za njegov ugovor (prvo 5, onda spušteno na 3 miliona) on ne da mora biti u rotaciji, nego mora biti bitan igrač u rotaciji. Izbacio Humpa? Ne, nije.

3. U kojem će on to timu u NBA biti glavna karika? Ne znaš, pa ću ti ja odgvoriti. Nijednom.
1.Ime: Petrovic
2. hump 8 tekmi na klupi, mozda si zaboravio koliki je njegov ugovor, treba ga spustit 10-tine miliona pa da je pristojan klupe
3. NEMAS TI POJMA
Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nemaš pojma. Petrović je u NBA stigao kada se nije vjerovalo da Europljani mogu parirati Amerikancima.

U prvoj sezoni je odigrao 77 utakmica - Mirza 44. U igri je Dražen proveo 967 minuta, a Mirza 439. Dražen je zabijao 7.6 poena, Mirza 3.6. Dražen je pogađao kao bek šuter 0.485% šuteva, a Mirza kao četvorka 0.377%. Dražen je tricu pucao 0.459%, a Mirza 0.340%.

I jedna veeeeeeeeeeeeeeelika razlika. Dražen je igrao u ekipi koja je osvojila Zapad, a Mirza igra u 5-6. ekipi nikad lošijeg Istoka.

Po čemu je to bolji Mirza od Dražena, osim što se zove Mirza i slavi Bajram?

Ovo sam sad napravio i nikad više - grijeh je u istu rečenicu staviti njih dvojicu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 mar 2013, 13:05

Jel se ovo vratio onaj novinar s --- SPAM --- :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 25 mar 2013, 13:10

nije mi namjera nipodaštavati dražena, naprotiv, ali sam siguran da je dražen imao prve sezone u portlandu nekih oko 3 poena prosječno.

sjećam se dobro, ja kao klinac kupovao magazin KOŠ (jednom mjesečno, čekao kao ozebao sunce novi broj), gdje izlazila statistika igrača (po klubovima), preuzeta sa usa today, i znam da je bio prikovan na dnu po broju poena, za razliku od npr. divca koji je imao oko 7 poena. najlošije je prošao paspalj koji je bio u SAS, i na kapaljku dobijao minute pored šona eliota i teri kamingsa.

ja u mirzu i dlaje vjerujem, dosta je do trenera, to se vidi na komplet ekipi, j.ebo ti njega ako on ne vrednuje mirzinu kolektivnu igru., a stojim i dlaje da mirza i ne treba u ovom momentu biti prva opcija na četvorci.

ArmaSarma
Kontakt:

Post Postao/la ArmaSarma » 25 mar 2013, 13:11

frenki je napisao/la:nije mi namjera nipodaštavati dražena, naprotiv, ali sam siguran da je dražen imao prve sezone u portlandu nekih oko 3 poena prosječno.

sjećam se dobro, ja kao klinac kupovao magazin KOŠ (jednom mjesečno, čekao kao ozebao sunce novi broj), gdje izlazila statistika igrača (po klubovima), preuzeta sa usa today, i znam da je bio prikovan na dnu po broju poena, za razliku od npr. divca koji je imao oko 7 poena.
Sjećaš se dobro, samo te pamćenje loše služi

http://www.basketball-reference.com/pla ... odr01.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska i 20 gostiju.