Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la Devil » 24 mar 2013, 21:36

Pa sta ces drugo da gledas kod napadaca ? Naravno postoje tu i ostali faktori u pogledu saigraca u pogledu protivnika,stila igre, i jos mnogo drugih elemenata ali statistika je ta koja preovladjuje. Istina Benzema ima cini mi se 2 asistencije vise od Van Persiea ali Van Persie na svome kontu ima golove koji se duplo vise racunaju. ;)

Bas bih voleo da saslusam tvoje razloge zasto je Benzema najbolji napadac danasnjice uz mozda da su samo Suarez i Falcao bolji od njega. Mozda zbog toga sto igra zajedno sa Ronaldom ? :? Ili sto nastupa za Real.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 mar 2013, 21:53

Sabinho je napisao/la:Znam da ce biti svakakvih komentara,ali po meni je precijenjen igrac Vedad Ibisevic! Gledam ga sa tribina onu noc (i prethodne 24 domace utakmice sam bio sve i nastupao je) i ne mogu vjerovati da on igra u njemackoj ligi.Po meni,nije nikakav igrac,samo pada i pokusava simulirati,sto se tice driblinga katatrofa. Eto toliko.
Jesi ga gledao dok je igrao za Hoffeneaim ? Ono kada u polusezoni zabio 17 golova 8-) strasan je to igrac,tada je pokazivao sta sve zna s loptom i bez nje, steta zbog te povrede koja mu je zestoko usporila karijeru . Trenutno mislim da igra za klub po mjeri,cak mislim da zasluzuje i bolji klub. Trebas imati u vidu da je on klasicni napadac. U repki vecina lopti ide na Dzeku,dok Vedo igra nesto dalje od gola . Nije toliko los .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 mar 2013, 22:10

juznjak> je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Znam da ce biti svakakvih komentara,ali po meni je precijenjen igrac Vedad Ibisevic! Gledam ga sa tribina onu noc (i prethodne 24 domace utakmice sam bio sve i nastupao je) i ne mogu vjerovati da on igra u njemackoj ligi.Po meni,nije nikakav igrac,samo pada i pokusava simulirati,sto se tice driblinga katatrofa. Eto toliko.
Jesi ga gledao dok je igrao za Hoffeneaim ? Ono kada u polusezoni zabio 17 golova 8-) strasan je to igrac,tada je pokazivao sta sve zna s loptom i bez nje, steta zbog te povrede koja mu je zestoko usporila karijeru . Trenutno mislim da igra za klub po mjeri,cak mislim da zasluzuje i bolji klub. Trebas imati u vidu da je on klasicni napadac. U repki vecina lopti ide na Dzeku,dok Vedo igra nesto dalje od gola . Nije toliko los .
Gledao sam ga brate ali kasnije se vidjelo da je to bio samo bljesak njegov,nzm koliko si ga gledao uzivo ali covjece pa ni jedan duel on ne moze da dobije,samo padne cim pridje igracu.I uvijek pokusava proci igraca,ne uspije onda padne i protestuje kod sudije,a ja mu kao vatreni navijac ne bih to svirao.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 mar 2013, 22:17

Pa RvP je cak i igracki bolji od Benzeme .. ako na to ciljas @Greivis.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 24 mar 2013, 22:27

Sabinho je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:
Gledao sam ga brate ali kasnije se vidjelo da je to bio samo bljesak njegov,nzm koliko si ga gledao uzivo ali covjece pa ni jedan duel on ne moze da dobije,samo padne cim pridje igracu.I uvijek pokusava proci igraca,ne uspije onda padne i protestuje kod sudije,a ja mu kao vatreni navijac ne bih to svirao.
Reci da se salis :? Poslije onako teske povrede,vratiti se i ponovo biti medju 5 napadaca BuLi sigurno ne bi mogao svako. Igrac koji se bori,trci svih 90 minuta,koji je uvijek ostavljao srce na terenu kako za Aachen( od tad ga pratim),tako i za Hoffenheim,sad Stuttgart i uvijek za reprezentativni dres je sjajno. Momak koji ima sjajan osjecaj za prostor,igru i najvaznije za jednog napadaca postizanje golova. Mislim da je jedan kompletan igrac i pravi primjer modernog napadaca. A gledao sam ja uzivo,mislim da se tek tad i vidi pravi kvalitet naseg Vede. Ibisevic stalno radi za tim,za ekipu i tako gdje god da je otisao igrati,navijace je uvijek odusevio.
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 mar 2013, 00:40

Prijatelju kad gledas klasne igrace vidi se razlika izmedju njih.Evo sa zadnje utakmice nzm jesi li upratio Samarasa i Dzeku??? Kako oni dobijaju duele sa stoperima..Vedo je shvatio na pocetku nakon onih pogresaka da je nemocan,pa je onda poceo ulaziti u ostrije startove i verbalne sukobe. Npr Samarasa i Dzeku bas moras udariti da padnu,a on cim stane kraj igraca padne i to ono nigdje veze i onda siri ruke. Prije je bio dobar,ali brat bratu pogledaj mu golove ove sezone ;) Na dijelu tribine na kojem sam ja bio evo sd protiv Grcke,a pogotovo prije protiv Portugala,Francuske u Sarajevu,uglavnom protiv jacih ekipa shvatio sam da nisam jedini koji tako misli o njemu,jer se onu noc cula masa ne tako lijepih komentara o njemu.Jbg ja sam objektivan,imam prijatelje koji idu na utakmice Srbije a nase gledaju preko tv-a,i ljudi kazu da su Dzeko,Spahic,Lulic,Pjanic klase i da bi voljeli vidjeti takve igrace u Srbiji ali da im nije jasno kad vide Ibisevica kako je on uopste uspio u karijeri...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 mar 2013, 01:47

Ja sam to davno rekao.
I nije to samo do toga sto je on slab u duelu nego sto je Vedo tehnicki veoma slab.
To mu je najveca mana uz dribling kojeg skoro i da nema.
I nema tu mrznje nego tako realno stoje stvari.
Meni ce uvijek biti drag jer je nas, dobar je momak i uvijek ostavi srce na terenu.
Tu mu se nema sta prigovoriti, ali da je klasa nije.
On je otprilike prosjecan igrac ili mozda to ipak grubo zvuci.
Igrac srednje klase. :)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 25 mar 2013, 09:51

Dok on zabija golove, sto se mene tice ne mora znati ni hodati.

HolySouth
Kontakt:

Post Postao/la HolySouth » 25 mar 2013, 10:40

:shock: Zamalo se ne prekrstih kad procitah ovo :o a nisam kršćanin.
Eto toliko.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 mar 2013, 12:26

Matador je napisao/la:Benzema je mogao biti najbolji napadac na svijetu , ali je daleko od toga ..

Mozda u narednim godinama i postane jedan od najboljih , ima 25 , ali sad reci da je najbolji je blago receno smijesno .
Mogao ali nije i neće.Benzema igra u klubu koji stvara šanse kao na filmskoj traci a on je tu da promaši sve i svašta baš kao i Higuain, mada Argentinac ima bolju statistiku u ipak je tu već dugo vremena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 mar 2013, 12:27

Neymar
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cenga87
Kontakt:

Post Postao/la Cenga87 » 25 mar 2013, 13:21

Neymar.
http://www.youtube.com/watch?v=JbdX94df3OM

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 mar 2013, 14:24

M4kaveli je napisao/la:Pa RvP je cak i igracki bolji od Benzeme .. ako na to ciljas @Greivis.
Ti mislis tako, ja ne.
Jos da dodam da Benzema od osamnaeste igra na vrhunskom nivou, dok Persie ima jednu dobru sezonu iza sebe (mozda bude sad druga).
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 25 mar 2013, 14:36

Pa nije Vedo precijenjen.Niko u svijetu na njega i ne gleda kao na nekog vrsnog centarfora.Sad,u nas je druga prica :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 mar 2013, 16:07

Greivis je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Pa RvP je cak i igracki bolji od Benzeme .. ako na to ciljas @Greivis.
Ti mislis tako, ja ne.
Jos da dodam da Benzema od osamnaeste igra na vrhunskom nivou, dok Persie ima jednu dobru sezonu iza sebe (mozda bude sad druga).
Jos nisi naveo razloge svoga razmisljanja.
I ne govorimo o proslosti nego o sadasnjosti.

I usput sta je tebi kriterij za dobru sezonu a sta za vrhunsku ?

Jedna krucijalna greska napravljena je odma' na samom startu tako da pocinjem da sumnjam u samu ozbiljnost ovih postova i smatram da se iza njih krije neko ko je fudbal poceo da prati sa prelaskom C.Ronalda u Real.
O kakvom mi Benzemi kao osamnaestogodisnjaku pricamo.Secam se jos samih pocetaka golobradog Benzema u vladaocu francuskog fudbala Lyonu,prva sezona uveden kao momak od 17 godina ali mrka kapa,minute na kasicicu i nema golova u toj sezoni, za mene vrlo razocaravajuce. Druga sezona (vec ima 18 godina) poboljsava se minutaza ali produkta zvanog golovi nigde, svega jedan gol u ligi i mozda jos 1-2 u ostalim takmicenjima. Je li to kriterij za igru na vrhunskom nivou ? :lol: Sezona 06/07 jedna pristojna sezona ali daleko od vrhunske. Jedini pravi trenutak kada je odigrao na vrhunskom nivou bio je mec protiv Nice,dobro se secam tog meca, Fred i Wiltord u napadu a onda ulazi Benzema i za 20-ak minuta daje 2 gola i jedna asistencija. Ostale utakmice sasvim pristojne i kvalitetne ali daleko od vrhunskog. Tek sezona 07/08 dakle vec kao igrac koji je napunio 20 godina Benzema pruza svoju po meni najbolju sezonu u Lyonu te igra za reprezentaciju na Euru na kome se i nije proslavio,sasvim logicno. Dakle 2 pune godine posle tvoje konstatacije. A to nije bas mali period za ljubitelja fudbala da omasi, pogotovo za nekoga ko to cvrsto tvrdi.E onda je sledeca sezona bila nesta slabija ali i dalje na visokom nivou za Lyon i prelazak u Real Madrid.To je po meni i najlosija sezona u Real Madridu usled privikavanja na sve novo tako da je ona i losija nego te prethodne dve u Lyonu. E onda dolaze dve izuzetno dobre sezone u Realu iz Madrida, narocito ona druga tj.prosla sezona koja je opet bila bolja nego ova. Videcemo do kraja sezone kako ce to da izgleda i kakve igre ce tu biti ali sto se vidi i na samim utakmicama kao i rezultatima Reala tesko da ce uspeti nadmasiti onu proslu.
Dakle o kakvim vrhunskim igrama od 18 godine mi pricamo ? :mrgreen:

Sa druge strane ima Van Persiea koji zadnjih pet sezone i pored takvih povreda kakvih je imao ostvaruje tzv."double double" na kraju sezone. O cemu mi tu pricamo da je to tek jedna dobra sezone,eventualno ovo druga. :lol: Posto skoro izvesno skapirah da se toga ne secas a ti potegnu prici o istoriji i boljem napadacu,ne treba da se secam mozda predzadnje sezone u Feyenoordu pre prelaska u Arsenal ? :?

Al' eto igra u trenutno jacem klubu nego Van Persie pa je Benzema bolji igrac, samo ne znam po kome kriteriju, to mi jos nisi naveo. :oops:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 25 mar 2013, 16:21

van persie je i dan danas jedan od najboljih svjetskih napadaca ;)

covjek vec jako dugo igra na visokom nivou. a usporedit njega sa benzemom je :?

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 25 mar 2013, 16:50

Kolarov

Po meni igrač koji ne moze odigrati poziciju ( lijevo) beka, veznog kao ni poziciju krila. Za svaku poziciju mu fale 2-3 karakteristike. Mozda bi čovjek vise mogao pruziti na poziciji centralnog ili defanzivnog veznog igrača (mozda je odigrao koji put kod u M.City-u al nisam upratio). Sličan mi je dosta Salihoviću, ako nista po toj čuvenoj topovskoj lijevici. Uvijek sam se pitao otkud on u Laziu, a za City me ne ćudi (jer imaju gorih od Kolarova).

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 25 mar 2013, 16:55

I po meni je Kolarov poprilicno limitiran igrac. Sem tog centarsuta i ubijite ljevice ne posjeduje neke fudbalske karakteristike neophodne za jednog vrhunskog beka . Spor je,nema neki dribling i nije od koristi ni u defanzivi ni u ofanzivi . Jedino je koristan kada ima cistu situaciju da centrira ili da uputi sut. Mislim da je City prevelki ''zalogaj'' za njega .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 mar 2013, 18:13

@Devil
Kao prvo nisam navijac Real Madrida.
Eto, kazes nije od osamnaeste nego od dvadesete. Ja velike razlike stvarno. :lol: Van Persie proigrao pri kraju dvadesetih. To sta je radio u relativno slaboj Holandiji... ;)
A kako mislis da ti objasnim sto je bolji? Pa bolju tehniku ima od Persia, bolje razigrava saigrace, bolji je 1 na 1.
I ne znam sto raspravljam sa navijacem Uniteda. Sigurno da je tebi bolji Persie.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 mar 2013, 18:17

darker10 je napisao/la:Pa nije Vedo precijenjen.Niko u svijetu na njega i ne gleda kao na nekog vrsnog centarfora.Sad,u nas je druga prica :D
Pa nasi ljudi o njemu pricaju kao o Drogbi,i meni to ide na zivce prijatelju.

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.