Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 24 mar 2013, 20:45

floyd je napisao/la:
I ne salje se jedan od najvecih talenata svoje generacije iz valladolida (i slicnih klubova) u drugu ligu, vec oni centri koji ne znaju napravit dvokorak sa 18 g., kakav je i Kuzmic bio.

Posude te u klub gdje si opet treci centar (skoro do jucer) dobijas minutazu na kapaljku, a trener koji se nije smjeo dovesti u sitauciju da se bori za opstanak u zadnjem kolu, ostri hasima na tebi.
a de mi reci koliko je stanko barac prve dvije sezone igrao u caji ili bojan bogdanovic u realu ili ...

ne zanima spanske klubove koliki si potencijal nego koliko odmah mozes pruziti u suprotnom slaju te u 2-3 ligu ili na posudbu upravo u neki klub sa dna tabele gje ako imas srece si drugi centar

a kastropil prije nazora i poslje njega su dva razlicita igraca i upravo nazor nije davao nurkicu da igra ne radi manjka kvaliteta nego radi manjka kontrole i pogledaj kako sada super igra
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 24 mar 2013, 20:50

Ko je stanko barac? bio je medju najboljim igracima u svom godistu? Igrao je u caji ili valldolidu?

Lupas loncice.

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 24 mar 2013, 21:02

I dalje nekima nije jasno da je Aco razlog njegova slanja na posudbu

Sto se samog Jusufa tice on kad je koncetriran onda je pravi.

sto se njegova potencijala tice on je veci talent od Mirze Teletovica. Jusuf je jedan od najtalentiranijih centara ne u regiji, nego europi. I jedina osoba koja moze zaustaviti Nurkica da izraste u vrhunskog igraca je Jusuf Nurkic

Sto se Stanka Baraca tice njegov slucj je neusporediv. Stanko je klasicni primjer ono sto se u kosarkaskom zargonu tice "late boomer". On je sa 18 godina bio "tek" 210 tako da je on jos bio decko u razvoju

No kako god Jusuf je daleko potentniji od njega. Nadajte se da ce ostat kod Nazora ili doci kod Vulica. Oba su dobro rjesenje za njega

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 24 mar 2013, 21:09

Juka je veceras bio odlican :D :D i da zaboravili ste onu JUKINU kradu lopte i strasno zakucavanje kad je publiku digao na noge :D :D :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 24 mar 2013, 21:19

dobro neko reče, i kaštropil je vidno napredovao pod nazorom, sad mi već nekakav respekt izaziva za razliku od prije.
možda je ipak u prednosti jer je juka samo posuđen igrač, danas tu, sutra ode, a franko treba i za dalje. ne mislim da je juka zbog imena zakinut minutaže.
impresionira potentnošću i lakoćom kojom igra, sav je ko balerina nekako lagan. ne bih volio da se vrati u cedevitu ako će biti treća opcija, nadati se da će lukša andrić otići, pa nek dijeli minutažu s bilanom.
meteorski se diže, valjalo bi da igra eurocup, izgleda da će bez problema preći taj jaz između juniora i seniora.

evo priče kako je krenuo s košarkom, 2009-te:

http://dnevni-list.ba/index.php?option= ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 mar 2013, 21:32

Lotus je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Kako smo jaki, a kako cemo tek biti jaki 8-) 8-)
E sad zamisli Nurkica koji vjerovatno nece imati mjesta za Dezelu kako nas ceka jak roster 8-) 8-)
Da nece Fahro A. uletit?!
Samo mogu da kazem da ce biti 12 super ozbiljnih igraca za Eurobasket. Samo da nas povrede zaobidju. Moglo bi biti jos dobrih iznenadjenja u narednom periodu. I u reketu i u vanjskoj liniji 8-) 8-)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 25 mar 2013, 00:30

floyd je napisao/la:Da je hrvat igrao bi makar 17-18 min. u prosjeku za Zadar. Pogotovo jer je Kastropil sklon licnim greskama i lipsa cim istrci jednu kontru.

Postavite samo pitanje, sta bi bilo da je fulio dvije lopte danas - pa ne bi ga ni usao u drugom poluvremenu. Ali svejedno je Nazor zapoceo drugo pol. sa nizom postavom, bez Kastropila. Hehe. da ne bi sucajno Jusuf odigrao 18 min., i mozda ukrao show.

.

Jedini hrvatski kosarkas u hrvatski ABA ligasima njegova godista koji imao znacajniju ulogu je Saric, a u tom smo godistu prvaci europe na U-18 i U-16

Trenutno je Franko bolji, a Jusuf nije igrac Zadra tako da se opravdano u Zadru njega ne tretira kao juniora i buducnost kluba. Njega mora trpit Cedevita, a Zadru on mora donosit pobjede. I inace Nazor uvjek ima cudne rotacije tokom utakmice. I on je mlad trener koji se jos uci. Ovo mu je prvi pravi angazman u karijeri. Do sad je vodio samo klince i jednog A2 ligasa

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 mar 2013, 00:41

floyd je napisao/la:Ko je stanko barac? bio je medju najboljim igracima u svom godistu? Igrao je u caji ili valldolidu?

Lupas loncice.
1. da
2. ne
3. Jusuf ne kotira kao igrac koji je medzu najboljim u svom godistu, da je kotirao nebi zavrsio u cedeviti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 mar 2013, 00:42

Lotus je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Kako smo jaki, a kako cemo tek biti jaki 8-) 8-)
E sad zamisli Nurkica koji vjerovatno nece imati mjesta za Dezelu kako nas ceka jak roster 8-) 8-)
Da nece Fahro A. uletit?!
Branko Jorović ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 25 mar 2013, 08:55

Jusuf je sinoć pokazao ono što on zna i umije, a umije jako dobro i kvalitetno. Neko je ovdje pomenuo da on nije među najboljima u svom godištu... Pa da nije onda ne bi bio MVP juniorskog EP u B diviziji... Htjeli ili ne htjeli priznati, Jusuf je momak koji je napustio svoju domovinu i otišao u Laško sa nepunih 15 godina i tamo mu nije bilo oca, amidže, dajžde ili bilo koga ko bi ga "gurao" nego se sam svojim radom izborio za svoje mjesto pod suncem.
U situaciji kada su ga slovenci lomili da ga pridobiju za sebe odabrao je BiH... Samo neko ko ne poznaje košarkaške prilike može kazati da u Jusufu nema kvaliteta, a posebno i za svaku pohvalu je njegov patriotizam. Sjetimo se njegove izjave prije godinu dana "Na prvi poziv ja sam u BiH", i došao je i prošao juniorsko Evropsko prvenstvo B divizija i bio najbolji. Pa evo i sada njegove izjave "dres reprezentacije je za mene svetinja", a po nekima bi taj dres trebalo dati nekome ko ga možda i ne želi, ali eto zbog lične promidžbe bi ga obukao...

Sjetimo se samo npr. Salihamidžića koji je izgarao u Bayernu, a za repku igrao kao dama i npr Vedada Ibiševića koji izgara na terenu kako u svom klubu tako i za reprezentaciju. Kada bi analizirali igru u klubi istih kazali bi da su u 5 deka, a kada bi ih uporedili za reprezentaciju onda je Ibišvić tri stepenice iznad...
Ja se iskreno nadam da Aco i Mahmutović imati u vidu Jusufov veliki napredak i dati mu šansu, iako je Jusuf skroman momak ja njemu dajem veći primat za reprezentaciju nego mnogima koje ovdje pominjete da bi mogli obući dres prvi puta u 27 ili 30 godinama... Kako će biti ostaje da se vidi.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 25 mar 2013, 09:19

Evo Jusufove izjave: "Ja dres reprezentacije gledam kao svetniju. Međutim, ove sezone moji suigrači u reprezentaciji imaju super sezone i mislim da oni imaju prednost u odnosu na mene. Razgovaraću sa selektorom i ako mogu pomoći, tu sam za BiH uvijek. Ali, ipak mislim da ovo ljeto neću biti tu", zaključio je Nurkić.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 mar 2013, 09:25

Ramirez5 je napisao/la:Jusuf je sinoć pokazao ono što on zna i umije, a umije jako dobro i kvalitetno. Neko je ovdje pomenuo da on nije među najboljima u svom godištu... Pa da nije onda ne bi bio MVP juniorskog EP u B diviziji... Htjeli ili ne htjeli priznati, Jusuf je momak koji je napustio svoju domovinu i otišao u Laško sa nepunih 15 godina i tamo mu nije bilo oca, amidže, dajžde ili bilo koga ko bi ga "gurao" nego se sam svojim radom izborio za svoje mjesto pod suncem.
U situaciji kada su ga slovenci lomili da ga pridobiju za sebe odabrao je BiH... Samo neko ko ne poznaje košarkaške prilike može kazati da u Jusufu nema kvaliteta, a posebno i za svaku pohvalu je njegov patriotizam. Sjetimo se njegove izjave prije godinu dana "Na prvi poziv ja sam u BiH", i došao je i prošao juniorsko Evropsko prvenstvo B divizija i bio najbolji. Pa evo i sada njegove izjave "dres reprezentacije je za mene svetinja", a po nekima bi taj dres trebalo dati nekome ko ga možda i ne želi, ali eto zbog lične promidžbe bi ga obukao...

Sjetimo se samo npr. Salihamidžića koji je izgarao u Bayernu, a za repku igrao kao dama i npr Vedada Ibiševića koji izgara na terenu kako u svom klubu tako i za reprezentaciju. Kada bi analizirali igru u klubi istih kazali bi da su u 5 deka, a kada bi ih uporedili za reprezentaciju onda je Ibišvić tri stepenice iznad...
Ja se iskreno nadam da Aco i Mahmutović imati u vidu Jusufov veliki napredak i dati mu šansu, iako je Jusuf skroman momak ja njemu dajem veći primat za reprezentaciju nego mnogima koje ovdje pominjete da bi mogli obući dres prvi puta u 27 ili 30 godinama... Kako će biti ostaje da se vidi.
smao cu ti ovo boldat i podvuc... ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 25 mar 2013, 11:36

Prekosutra igraju Cedevita-Zadar,mislim da ce biti prenos na sport klubu,pa valjda ce biti stream.

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 25 mar 2013, 11:43

nerminh74 je napisao/la:
floyd je napisao/la:Ko je stanko barac? bio je medju najboljim igracima u svom godistu? Igrao je u caji ili valldolidu?

Lupas loncice.
1. da
2. ne
3. Jusuf ne kotira kao igrac koji je medzu najboljim u svom godistu, da je kotirao nebi zavrsio u cedeviti
Jusuf je bio nepoznat igrac do lani, tako da je Cedevita na vrjeme reagirala

Slicno kao Giannis Adetkonubodu. Potpuno andonimni klinac 94. godiste do prije par mjeseci kojeg je zakaparila Zaragoza, a danas nema NBA kluba koji ne skautira njega. Klinac koji moze postati jedan od najboljih igraca svjeta

Od igraca koje sam ja gledao 94. godiste, a gledao sam ih dosta Jusuf je po potencijalu iza ovog Nigerijskog grka i Sarica

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 25 mar 2013, 12:10

nerminh74 je napisao/la:

Lupas loncice.
1. da
2. ne
Jusuf je na eurohopesu uvijek oko prvih 5 talenata svog godista.

Bio je MVP B divizije, ali ne sumnjjm da bi pokidao i na A turniru.

Bio je MVP kao treci potrosac lopti u svojoj ekipi, to sve govori koliko je racionalan i da ne pati od brojki.

Stanko?

Uostalom, ne znam zasto se javljas, ti ces biti sretan ako i dogodine imao 7 min. po utakmici. Takav si covjek.
Zadnja izmjena: floyd, dana/u 25 mar 2013, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 25 mar 2013, 12:12

Uprkos forsiranju, Saric igra skoro pa mizerno za sada.

23 min. 7,7 k, uz 36 % suta

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 mar 2013, 12:17

Saric je za svoje godine prilicno vremena potrosio na zavrzlame karakteristicne za ovaj prostor. I ne vjerujem da ce nesto veliko biti od njega jer nije bas ozbiljan u glavi. Citao sam da bas i ne postuje roditeljsku rijec i savjet ...

A, sto se Jorovica tice, mogli smo onda i Kenu Bajramovica aktivirati. Dobar je Jorovic mada opet ..

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 25 mar 2013, 12:21

samson je napisao/la:Saric je za svoje godine prilicno vremena potrosio na zavrzlame karakteristicne za ovaj prostor. I ne vjerujem da ce nesto veliko biti od njega jer nije bas ozbiljan u glavi. Citao sam da bas i ne postuje roditeljsku rijec i savjet ...
Nadajmo se da ce posloziti stvari u glavi. Sve je do njega.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 25 mar 2013, 13:59

Ovi koji pominju Branka Jorovića kao mogućeg reprezentativaca želio bih da mi pojasne po kojoj liniji bi imenovani mogao imati vezu sa BiH, ako je čovjek rođen u Čačku i ima državljanstvo Srbije.

Born, November 27, 1981 (age 31)
Čačak, SFR Yugoslavia
Nationality Serbian
Listed height 2.04 m (6 ft 8 in)
Listed weight 97 kg (214 lb)

& " (& 27. & 1981) је " %. Тренутно је ? & ".
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1% ... 0%B8%D1%9B" onclick="window.open(this.href);return false;
http://basketball.eurobasket.com/player ... ovac/44231" onclick="window.open(this.href);return false;

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 mar 2013, 15:19

Mozda preko roditelja. Mislim da je to i jedini nacin da dobije nase drz. i zaigra za nas .. Nesto kao Sasa Vasiljevic ..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: filip13, Hrammm1921 i 29 gostiju.