Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

TMmanija2012
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la TMmanija2012 » 23 mar 2013, 16:07

Neka ostane Bilino Polje..jedino zeza kapacitet.Kosevo treba kompletno da se renovira i mislim da savez nema love za tu opciju.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 mar 2013, 16:09

Papastathopoulos dzaba mi njima ovde pricamo nemozes ti dokazati ljudima razliku izmedju visefunkcionalnog stadiona (kao sto je Kosevo ili Gradski stadion u Banja Luci) i fudbalskog stadiona (kao sto je Bilino Polje i Grbavica). A ovdje neko napisa da u Sarajevu (od Grbavice) treba napraviti stadion sa 40-50 hiljada mjesta pa to bi znacilo da na svaku domacu tekmu Zelje mora doci 10% stanovnistva Sarajeva. A troskovi odrzavanja takve arene nebi niko mogao finansirati. Zato prvi korak Saveza treba da bude prosirenje kapaciteta BP-a na nekih 20-25 hiljada mjesta i izgradnja krovne konstrukcije (nevjerujem da bi to kostalo vise od 10 miliona eura), a onda rekonstrukcija Grbavice koja bi trebala imati isti broj mjesta (sto je nekih 30 miliona eura) i to je za nase uslove dosta.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 23 mar 2013, 16:10

Ljudi sta vam je , dodite sebi, :roll: :roll: kakvi 40-50k nama treba 25k maxx , jer ce se 25 hiljada napuniti i kad igras sa Latvijom ili sa Francuskom! 40-50k stadion treba odrzavati(i tako smo prebogata drzava)!

a vala i merak je kada se karta nemoze dobiti tako lako, nekako bude jos draza!! :mrgreen: :mrgreen:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 mar 2013, 16:13

30k kapacitet je sasvim dovoljan.

Mijenjati Bilino polje za neki drugi stadion je besmisleno u ovom trenutku. Pape je htio na Koševu dok nismo zijanili i dok igrači nisu navaljivali da se igra opet na najboljem stadionu u državi.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 23 mar 2013, 16:15

jao jao :mrgreen:

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 mar 2013, 16:15

vrebac86 je napisao/la:Ljudi sta vam je , dodite sebi, :roll: :roll: kakvi 40-50k nama treba 25k maxx , jer ce se 25 hiljada napuniti i kad igras sa Latvijom ili sa Francuskom! 40-50k stadion treba odrzavati(i tako smo prebogata drzava)!

a vala i merak je kada se karta nemoze dobiti tako lako, nekako bude jos draza!! :mrgreen: :mrgreen:
Takvi stadioni se iznajmljuju za koncerte, sajmove i slicno a i poslovni prostor se iznajmljuje takodje. Mogu se oni odrzavati bez problema sto se tice finansija.

Ako bi se nekad u buducnosti kandidovali za Euro ili finale Lige prvaka onda je ja mislim minimum kapacitet 40 hiljada. Treba i o tome razmisljati iako iz danasnje perspektive izgleda nemoguce. :D

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 mar 2013, 16:17

Sve zasluge Susiicu za na postavci tekmi. Na tome kao i na totalnoj rekontrukciji repke u zadnje dvije tri godine. Nismo vise dizel i jedna brzina.
Vidljivo je to bilo sinoc veoma , a pridonijelo je tome i onaka ,meni do sada nevidjena, pokretljivost Misimovica. Nisam njegov neki obozavatelj al ga nisam nikada do sada vidio da je odigrao onako dobro i profesionalno kao sinoc. O kvaliteti centarsuteva da i ne pisem. Maestralno je to nas novo oruzje koje mozemo jos popraviti i iskoristiti u teskim tekmama poput ove. Imamo u ekipi vrsnih igraca glavom : Dzeko, Zukanovic,Spahic,Ibi, Vranjes.

Vranjes je po meni pomalo postao i kljuc naseg uspjeha u zadnjim tekmama. Odbrana kao i cijela igra su postale puno puno dinamicnije. Svaki igrac u odbrani spreman je da udje u duel jedan na jedan protiv igraca sa loptom. Sinoc je bilo par situacija u kome se pimijetila ta brzina Mujdze, Spahica, Vranjesa...

Nestali su skoro svi simptomi nedostatka brzine na terenu: Veliko rastojanje izmedju igraca, staticna igra , pocli smo da stvaramo kontre i polukontre .. (situacija pred kraj Stevanovic, Vrsajevic) ..

Puno raje ne konta koliko je Grcka sinoc bila cvrst protivniki da se svi dueli u stvari bili brzi i tezi nego sto se cinilo to na tvu. Fantasticna utakmica nasih momaka !! Samo polako , profesionalno bez euforije i doci cemo do cilja.

Jedino sto nas moze kostati neuspjeha su ove COBANSKE preuranjene price o Brazilu , kartama i tim budalastinama ... Izbacimo vec jednom Balkan iz nas !!!!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 23 mar 2013, 16:18

Star vam je ljudi pobogu,ovo nije tema za stadione..Zenica je zakon za vazne utakmice..Kosevo kad se obnovi polako poceti sa prijateljskim praviti stimung i to..

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 mar 2013, 16:18

Bitno je da mi odemo na SP a gdje cemo igrati to je najmanje bitno..Mozda se posle SP desi neko cudo pa se uradi rekonstrukcija Koseva i Grbavice ili nekog drugog stadiona pa da se rasporede utakmice,u svakom slucaju samo se bezveze raspravljate,uzivajte u pobjedi... ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 mar 2013, 16:19

calcio je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:Ljudi sta vam je , dodite sebi, :roll: :roll: kakvi 40-50k nama treba 25k maxx , jer ce se 25 hiljada napuniti i kad igras sa Latvijom ili sa Francuskom! 40-50k stadion treba odrzavati(i tako smo prebogata drzava)!

Takvi stadioni se iznajmljuju za koncerte, sajmove i slicno a i poslovni prostor se iznajmljuje takodje. Mogu se oni odrzavati bez problema sto se tice finansija.

Ako bi se nekad u buducnosti kandidovali za Euro ili finale Lige prvaka onda je ja mislim minimum kapacitet 40 hiljada. Treba i o tome razmisljati iako iz danasnje perspektive izgleda nemoguce. :D
Nemoj mislit da te vrijeđam i omalovažavam al gdje ti ziviš, pa kod nas se nemogu održavati dvorane Skenderija, Borik, itd sve grcaju u dugovima i gdje si kod nas vidio da se odrzavaju koncerti te velicine (bude jedan svake tri godine), sajmovi i sl.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 23 mar 2013, 16:19

Gorki je napisao/la:jao jao :mrgreen:

slika
=U= braca :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma kad odemo na SP Kosevo ce se povecati za 20.000 :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

lamin
Kontakt:

Post Postao/la lamin » 23 mar 2013, 16:26

ja jos uzivam u pobjedi a vi?
neznate se ni radovati....cuj stadion?
uzivajte ljudi u onome sinocnjeme demoliranju a vi djeco izidjite malo van....ovako lijep dan a onda piskit i na spavanje.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2013, 16:28

Ma u ovom vaktu u kojem trenutno zivimo Zenica je broj jedan. Odradili su ljudi dosta stvari za sport u globalo, dok u Sarajevu nisu mogli podijeli tal. Zato i Zenica zasluzuje repku u svom gradu. Samo ne moze se pobjeci od cinjenica, da do karata dolaze oni koji bi ranije sjedili nego navijali. Kada bi na BP bilo ako nista od tih 15.000 dusa, 12.000 koji ce navijati cijelu tekmu, drzati nivo, bordriti igraca, onda ti realno i ne treba veci kapacitet.

Opet, nama realno treba stadion od 20.000 i to je vrh, svih vrhova. Ti vise ne mozes napuniti, osim ako nije neka euforija specificna ovoj sinocnoj.

Kosevo vise nije to, to, kao sto je nakada bilo. Ja se eto sjecam onog meca protiv Dankse 1:1, kada nam je zaista malo trebalo, e tada je zadnji put bila atmosfera da ono bas gori. Bilo je i poslije meceva, Francuska prvi put, pa drugi put, ali opet to nije to... Dakle za Kosevu ako mislimo igrati, treba bas jedna jaka euforija da se napravi da bi se stadion mogao naputiti. Do tada, Zenica i nista vise. Samo treba rijesiti ovo sa kartama jer je postao bezobrazluk. Nekima je izgleda prece kako ce zenu, djete, brata smjestiti, pa makar sutili, nego pustiti nekoga ko ce bodriti momke cijelo vrijeme...

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 23 mar 2013, 16:29

Srce ko u vola nakon onog sinoc kako smo samo odigrali u defanzivi i u napadu pa nako i puno bolje plasirane ekipe na fifa rankingu ne bi. Zatvorili smo Playboya udvajanjem da nije mogao disati posteno Salpingidis se nije vidio Karagounisa u dzep stavili Dzeko onom Avramu dijete napravio Misimovic zacepio usta pojedincima za sva vremena izdominirali smo ih u svakom segmentu igre dali smo im golove kako ih oni daju napokon i Vedo da zabije kad se ocekuje od njega :) Hvala im sto su sinoc razveselile milione bosanaca ucinili nas ponosnim i da za tren zaboravimo sve probleme koji nas ganjaju

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 mar 2013, 16:35

vendeta87 je napisao/la:
calcio je napisao/la:

Nemoj mislit da te vrijeđam i omalovažavam al gdje ti ziviš, pa kod nas se nemogu održavati dvorane Skenderija, Borik, itd sve grcaju u dugovima i gdje si kod nas vidio da se odrzavaju koncerti te velicine (bude jedan svake tri godine), sajmovi i sl.
Sa druge strane novoizgradjena arena u Zenici mislim da ide dosta dobro sto se tice poslovanja. Neka potvrdi ili demantuje neki zenicanin posto ne znam detalje.

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 23 mar 2013, 16:37

Ma suvišno je uopšte govoriti o tome gdje treba da igra reprezentacija. Bilino je trenutno najbolji stadion u državi, ima najbolji travnjak, najbolje prostorije i ima izgled nogometnog stadiona. Slažem se da treba osposobiti i Koševo, ali puno manje novaca treba da se Bilino Polje proširi na nekih 20000+ nego da se Koševo dovede u red (o Grbavici da i ne govorimo). I evo jedan prijedlog za karte, da se uz jednu ličnu kartu može kupiti samo jedna ulaznica i da se na ulaznici potom štampa ime i prezime te broj lične karte, te da se na stadion može ulaziti samo uz pokazivanje ulaznice i lične karte radi identifikacije i riješit će se ne samo preprodaja nego će i sigurnosni aspekt biti na mnogo višem nivou zbog evidencije svih lica koja su prisustvovala utakmici.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 23 mar 2013, 16:38

Hvala nasim zmajevima koji su me sinoc ucinili tako sretnim (i danas sam jako sretan zboh njih),hvala navijacima koji su podrzali nase junake i hvala policiji na odlicnoj organizaciji :!:

Sto kaze komentator sinoc."Pametnom dosta" ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2013, 16:39

@bordograd - Dobar je prijedlog za karte, nego je problem sto savez pusti 6.000 za nas obicne navijace, a 6.000 navodno sponzorima. Pa da smo Engleska i da igramo na Webmley-u pa bi razumio 6.000 za sponzore, ali Zenica i jos ti pucaju ovi pricu... To je problem...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 mar 2013, 16:43

Ne znam zasto je uopste krenula ta prica o stadionima. Nakon jos jedne fantasticne pobjede u Zenici, oni poceli o promjeni stadiona... :roll:

Kad smo inace zadnji put izgubili u Zenici? Protiv Portugala u onom prvom barazu? Ima vise od 3 godine.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 mar 2013, 16:45

Cartman je napisao/la:Ne znam zasto je uopste krenula ta prica o stadionima. Nakon jos jedne fantasticne pobjede u Zenici, oni poceli o promjeni stadiona... :roll:

Kad smo inace zadnji put izgubili u Zenici? Protiv Portugala u onom prvom barazu?
Samo vidi lokaciju onih koji su počeli raspravu :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.