Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la harishp » 15 nov 2009, 23:23

NoName je napisao/la:Ma novinarstvo je u nas na samom dnu:
Švicarska je s 1-0 pobijedila domaćina ovog natjecanja Nigeriju, a Seferović je postigao jedini pogodak na utakmici, u 63. minuti, kada je udarcem glavom probio dva odbrambena igrača Nigerije i njihovog golmana.
sarajevocrticax.com

i šta očekivati od ovakvih osim senzacionalističkih gluposti.
Dobar za zakucavanja dvanaestki :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Brijac
Kontakt:

Post Postao/la Brijac » 15 nov 2009, 23:32

Ljudi mogu vam reci da je rezultat dobar s obzirom da smo mogli primiti jos dva gola ali sreca nasa pa Portugalski napadaci su tanki.. A to sto neki pricaju ovo ono u vezi Pjanica itd.. Pa ovo se desava nonstop u cijelom svijetu.. Pogledaj samo Svedsku repku.. Moramo se podsjetiti koliko vremena je Ibrahimovic dobio u SP 2002.. Onaj ultrakonzervativni Lagerbäck nije ga nikako htio da ubaci i ako je momak bio supertalenat.. Pa sam gledo kako su se Svedsku igraci haman pobili izmedju sebe na treningu(Mellberg-Källström).. A nedavno su Ibrahimovic i Källström pluvali po jednim drugom preko medija itd.. Radi toga ovo sto se desava nije samo specificno za Bosnu nego je normalno u cijelom svijetu i to nije razlog pesimisma.. Ipak vlada odlicna atmosfera unutar ekipe.. Ja licno ne razumijem zasto Pjanic kuka(ako je to istina).. Pa Muratovic ide u penziju i Pjanic ce moci da igra za repku komotno jos jedno 12 godina.. Ima da mu mozda i dosadi..

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 nov 2009, 23:34

Bajramovic, Pjanic i Pandza od prve minute! ;)

"Iako ispred sebe imam čak četiri treninga da utvrdim najidealniju postavu za napad na Portugal, za sada sam najbližli formaciji u kojoj će Bajramović mjenjati Rahimića, Pjanić Muratovića, a Pandža Spahića. Čak se i Muslimović nametnuo tako da i on konkuriše za prvi tim." rekao je prije nekoliko trenutaka selektor Miroslav Ćiro Blažević za **** portal. "Neće biti nimalo lako i od svojih igrača ću tražiti ne sto, nego sto dvadeset posto njihovih mogućnosti kako bi u Zenici napravili dobar rezultat i otišli na toliko željeno prvenstvo Svijeta. Upravo zenička fanatična atmosfera je jedan od naših najjačih aduta i želim još jednom pozvati navijače iz cijele BiH da nas podrže na dostojanstven način!" završio je selektor Blažević.

Prema ovoj posljednjoj informaciji, Zmajevi bi u boj protiv Portugala trebali ući u sljedećoj formaciji.

----------------------------------------Hasagic-----------------------------------

-------------------Jahic--------------Nadarevic-------------Pandza---------------

-------------------------Pjanic------------------Bajramovic--------------------

Ibricic---------------------------------------------------------------------Salihovic

---------------------------------------Misimovic------------------------------------

-----------------------------Dzeko-----------Muslimovic--------------------------

Dobar sastav! ;)

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 15 nov 2009, 23:38

Tarik14 je napisao/la:Bajramovic, Pjanic i Pandza od prve minute! ;)

"Iako ispred sebe imam čak četiri treninga da utvrdim najidealniju postavu za napad na Portugal, za sada sam najbližli formaciji u kojoj će Bajramović mjenjati Rahimića, Pjanić Muratovića, a Pandža Spahića. Čak se i Muslimović nametnuo tako da i on konkuriše za prvi tim." rekao je prije nekoliko trenutaka selektor Miroslav Ćiro Blažević za **** portal. "Neće biti nimalo lako i od svojih igrača ću tražiti ne sto, nego sto dvadeset posto njihovih mogućnosti kako bi u Zenici napravili dobar rezultat i otišli na toliko željeno prvenstvo Svijeta. Upravo zenička fanatična atmosfera je jedan od naših najjačih aduta i želim još jednom pozvati navijače iz cijele BiH da nas podrže na dostojanstven način!" završio je selektor Blažević.

Prema ovoj posljednjoj informaciji, Zmajevi bi u boj protiv Portugala trebali ući u sljedećoj formaciji.

----------------------------------------Hasagic-----------------------------------

-------------------Jahic--------------Nadarevic-------------Pandza---------------

Ibricic---------------------------------------------------------------------Salihovic

---------------------------------------Misimovic------------------------------------

-----------------------------Dzeko-----------Muslimovic--------------------------

Dobar sastav! ;)
Jesi li to presao u optimiste, TarikU? :lol: :lol:

chilly00
Kontakt:

Post Postao/la chilly00 » 15 nov 2009, 23:40

---------Berberovic-----------Nadarevic------Pandza----------Jahic---

---------------- ------------------Bajramovic------------------------------

-------------------------Pijanic\ibricic------------------Salihovic-------------------

Navaliti od pocetka...

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 15 nov 2009, 23:41

Ako budemo ovako igrali...

...na.ebali smo. Samo 4 koji su definzivno orijentisani, s tim da i Zlaja Bajram vise voli ofenzivu nego defanzivu...

PRO 4-4-2 :mrgreen:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 nov 2009, 23:42

elvir75 je napisao/la:
I stvarno neki vjeruju ovo za Pjanica.
Vidi se od kog je informacija
Hajd reko da pročitam šta ovdje piše, da mi ništa ne promakne:

[quote]Ćiro htio gnjevne novinare izbaciti iz aviona[/quote]

Dalje nisam ni čitao :mrgreen: Nisu još samo naveli sa koje visine bi ih izbacio ;)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 15 nov 2009, 23:43

chilly00 je napisao/la:----------------------------------------Hasagic-----------------------------------

-------------------------Pijanic\ibricic------------------Salihovic-------------------

Navaliti od pocetka...
TOOOO! :mrgreen:

Samo sto bih ja Salihovica na lijevi bok u odbranu, Pandzu na klupu, a Jahica u sredinu pored Nadarevica, tako da bi i Pjanic i Ibricic mogli igrati pod pocetka. A Ibisevica umjesto Muslimovica...

Hmm, kad malo bolje razmislim, ipak se ne slazemo :mrgreen:

chilly00
Kontakt:

Post Postao/la chilly00 » 15 nov 2009, 23:49

hooligan_SA je napisao/la:
chilly00 je napisao/la:----------------------------------------Hasagic-----------------------------------

Navaliti od pocetka...
TOOOO! :mrgreen:

Samo sto bih ja Salihovica na lijevi bok u odbranu, Pandzu na klupu, a Jahica u sredinu pored Nadarevica, tako da bi i Pjanic i Ibricic mogli igrati pod pocetka. A Ibisevica umjesto Muslimovica...

Hmm, kad malo bolje razmislim, ipak se ne slazemo :mrgreen:
Slazem se i stom varijantom.. ....Mislim da bi Ibricic mogao da napravi dosta toga zajedno sa Pijenicem ima tehniku,sut ,pass LJudi su skontali da zavisimo od Misimovica i njegove lopte pa da ih razuvjerimo u to.... imamo mi jos znalaca i to jako dobrih ....

AeroPlus
Kontakt:

Post Postao/la AeroPlus » 15 nov 2009, 23:57

hooligan_SA je napisao/la:Evo sta je jedan drugi navijac dozivio u Ciganiji:

PIsem vam ovo 26 sati nakon sto su mi portugalski policajci iz cista mira napravili 5 centi dug rez na glavi a uvjeren sam da su mi to uradili samo zato sto zam BOSANAC. Za njih je to nesto slicno zivotinji jer samo tako se moze objasniti onakav pristup prema svima nama koji smo otisli u Portugal da bodrimo nase momke.
Prvo su nas vozali od ulaza do ulaza a kad su konacno skupili jedno 3000 ljudi u 500 kvadrata onda su nas zatvorili metalnim pregradama. U tri trake kojima se moglo uci pustali su u prosjeku 5 ljudi svako 5 minuta. Mi smo tri sata ranije dosli na stadion a negdje pola sata prije polaska tekme od silnog pritiska i vrucine pozlilo je mnogima koji su stajali u toj guzvi, izmedju ostalih i mojoj zeni. Kada sam najblizoj kornjaci, a svi su bili ko tenkovi u pancirkama i sljemovima, rekao da joj treba medicinska pomoc on je pokusao izvaditi je iz guzve. U tom trenutku prilazi drugi portugalski frajer iza njega i pendrekom poluonesvijescenu zenu udara direkt u glavu. Ja je pokusavam zastiti i dici da je u onoj guzvi ne bi jos nasi izgazili i samo osjetim kako mi nazad puca glava. Onaj prvi se dere na njih i objasanjava im kako nas treba izvaditi a ne udarati a onda oni udaraju sve okolo ukljucujuci i nas... JAO JAOOOOOOOOO mislim biti navijac znaci ponekad popiti i batina onako cisto reda radi ali da ce onako krvnicki udarati i to nicim izazvani stvarno nisam mogao razumjeti. Razumjem ustvari samo ako im u rijecniku stoji definicija bosanac= zivotinja...
Nakon tekme pokusavam kontaktirati ove nase patriote iz 60 minuta, sa Hayata, sa BHT-a ne bi li makar ne sekund spomenuli i ovaj dio price o reprezentaciji no iskreno njih APSOLUTNO nije zanimala ova prica. Da li sam razocaran pitate ? Nakon svega ovog mogu samo reci da su u meni ubili i ono malo patriotizmo sto je ostalo a da mi je neko pricao da ce Munib Usanovic biti JEDINI koji je trazio da vidi kako je mojoj zeni je nesto cemu se apsolutno nisam nadao. Munibe, puno ti hvala na rijecima podrske a ove novinarske patriote neka je sramota kako su ponijeli. Ja se iskreno nadam da ce raja naplatiti portugalskim idiotima koji dodju u BiH sve ono kroz sta su oni nas provukli od pljuvanja, gadjanja pa do samih batina.

UBIT! :evil:
Boze me sacuvaj ovo ko u logoru haman..

De bolan ljudi ovo im treba vratiti **** mi sve,znaju da su nasi navijaci velika podrska ,pa ponjima ni krivnin ni duznim,sudija sjeba nase igrace av ovi navijace.

Da su igrali sa Srbijom nebi me iznenadilo ali Portugal da mi je neko reko da ce vako nesto biti nebi vjerovo,jesu cigani..

Evo vis me zeludac neprestaje boliti odkako ovo sve citam,mamu im..

Izvinite ljud na psovkama ali neka bude stvarno previse..

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 nov 2009, 00:01

NoName je napisao/la:Ma novinarstvo je u nas na samom dnu:
Švicarska je s 1-0 pobijedila domaćina ovog natjecanja Nigeriju, a Seferović je postigao jedini pogodak na utakmici, u 63. minuti, kada je udarcem glavom probio dva odbrambena igrača Nigerije i njihovog golmana.
sarajevocrticax.com

i šta očekivati od ovakvih osim senzacionalističkih gluposti.
Tipicno, koliko se samo takvih gluposti moze procitati u nasim medijima, ukljucujuci i ovaj sajt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 nov 2009, 00:02

elvir75 je napisao/la:
Ma Sportske Novosti su na zalost postale ustaske novine. u to smo se svi uvjerili oko slucaja Puljica. Pjanic bi dao zivot za ovu drzavu, i ovo je laz. Covjek je ceko godinu dana drzavljanstvo a da ne moze cekat 80 minuta da igra? Pjana ima da odluci tekmu u srijedu. Imam neki osjecaj. Bice pun inata.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 nov 2009, 00:05

Cartman je napisao/la:
elvir75 je napisao/la:
Ma Sportske Novosti su na zalost postale ustaske novine. u to smo se svi uvjerili oko slucaja Puljica. Pjanic bi dao zivot za ovu drzavu, i ovo je laz. Covjek je ceko godinu dana drzavljanstvo a da ne moze cekat 80 minuta da igra? Pjana ima da odluci tekmu u srijedu. Imam neki osjecaj. Bice pun inata.
slazem se. a vidices da ce ti lesinari pokusati okrenuti na nacionalnu stranu, ako iko uputi rijec kritike na racun Cire.
ma pustite ih, ne citajte gov.na uopste.....

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 16 nov 2009, 00:08

[youtube][/youtube]
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 16 nov 2009, 00:26

Željovac je napisao/la:[youtube][/youtube]

Milenkovic mu se ucinio. :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

Znaci Pjanic opet nece igrati: kako nece igrati,kako nece igrati :mrgreen: :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Lud je ciro malo senilan ali dobar..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 nov 2009, 00:29

Nani će u srijedu da zapamti jednog kršnog momka, iz još kršovitije naše Hercegovine.

slika

slika

Jedan od dražih mi igrača :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 16 nov 2009, 00:31

Joj ćire što sere sa ovom pričom, zgazit halo dragi Ćiro nije ovo Estonija kako me nervira, nijedu pravu reprezntaciju nismo uspjeli pobjediti. Ne znam na čemu temelji svoj optimizam kome će dati 2,3 gola, pa jel iko svjestan činjenice da Portugal ako postigne jedan gol mi ispadamo, i necemo ispast zbog rezultata u Zenici, nego zbog Ćirine taktike u Lisabonu, pa nama samo Estonija nije dala gol u kvalifacijama jos je igrao Spahić a da nam Portugal ne zabije, daj Bozeee da prodjemo, samo sam realana i nisam "progutao" Cirinu pricu i gluposti, sanse da mi prodjemo Portugal su 10%:90% :cry: :cry:, pa jos uvijek ne mogu vjerovati da je Pjanic bio na klupi, igrali bez bekova, protiv Simao-a i Nanija cccccccccccc, moj Ciro
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

Kaka_Real
Kontakt:

Post Postao/la Kaka_Real » 16 nov 2009, 00:32

VanBasten je napisao/la:Nani će u srijedu da zapamti jednog kršnog momka, iz još kršovitije naše Hercegovine.

slika

slika

Jedan od dražih mi igrača :mrgreen:
jarane ja sam ubijeđen da njemu ne gine CRVENI :D :D :D

Bihac
Kontakt:

Post Postao/la Bihac » 16 nov 2009, 00:33

ja vas samo molim ljudi da ne budete naivni jer ovdje ima vjerovatno ljudi koji u zenici mogu da budu vodje kod nekih obracuna kao osvete za ono sto su "radili nama u portugalu",a ne kazem da nisu ili jesu jer nisam bio tamo ali znam jedno da je nam jos u igri ono upozorenje za diskvalifikaciju i ako napravimo bilo kakav incident nema nas nigdje, a to znaju portugalci,a znaju i mnogi nasi huskatori kojima i dalje nije u cilju da idemo na SP.
molim vas ne uzimajte svaku ispovijed zdravo za gotovo,jer i ako je istina o tim strasnim izivljavanjima na nasim ljudima za njih najveca kazna je nase dobro i za razliku od njih fer ponasanje i navijanje!!

Jos jednom molim vas ne dizite prasinu bas sad jer znate koliko to moze naskoditi nasim momcima i kakva je takva je nasoj dragoj BiH!!!!!!!

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 16 nov 2009, 00:36

ZA SVE KOJI SMATRAJU DA SMO LOŠE ODIGRALI U POTUGALU I KOJI STALNO NAPADAJU NEK PROČITAJU OVAJ TEKST, A POSEBNO NEK OBRATI NA OVO PAŽNJU STOKA OD LJUDI NOVINARI :evil: :evil: :evil:

NAJTROFEJNIJI hrvatski trener Tomislav Ivić impresioniran je igrom BiH na Luzu. Gledao je sve četiri utakmice dokvalifikacija i stekao dojam da niti jedna momčad nije bila bolja od BiH.

"BiH je na mene ostavila sjajan dojam. Gledao sam ih i protiv Belgije, te mislim da su iz utakmice u utakmicu sve bolji. Protiv Portugala su na travnjaku stajali vrlo dobro, bili strpljivi, ali nažalost nisu zabili gol. Zaslužili su u toj utakmici puno više, tako da očekujem vrlo zanimljivu uzvratnu utakmicu", pričao je Tomislav Ivić u superlativima o Ćirinim Zmajevima.

Ivić je odličan poznavatelj portugalskog nogometa, dvaput je trenirao Porto i jednom Benficu. Mišljenja je da igračima BiH treba odati priznanje za pristup igri i hrabru utakmicu na Luzu.

"Vodio sam utakmice na tom prekrasnom stadionu i mogu reći da je to poseban osjećaj. Igrali smo tamo pred 80. 000 ljudi, dolazio nam je Real Madrid, Benfica i Porto igrali su sjajne derbije. Zaista je nevjerojatan osjećaj biti dio toga. Kako su se samo ti mladići koji nemaju iskustvo takvih utakmica nosili s Portugalom, zaista im treba skinuti kapu. Remi bi bio najpravedniji rezultat, prava je šteta što neka od onih greda i vratnica nije na kraju bio gol", kaža Ivić.

BiH reprezentativcima može biti velika čast što primaju komplimente od strane tako iskusnog i mudrog stručnjaka. Sigurno će zbog toga biti preseretan i Ćiro. No nije tu Ivić stao. Pogledao je sve četiri utakmice i za njega nema dvojbi koja je najbolja momčad dokvalifikacija.

"Pogledao sam sve utakmice dokvalifikacija i BiH je na mene ostavila najjači dojam. Sve druge momčadi su mi se učinile mekšima, a niti jedna od ostalih utakmica nije bila na tako visokom nivou", nastavlja Ivić, koji s nestrpljenjem čeka uzvratnu utakmicu.

"Zaslužili su bolji rezultat i imaju pravo nadati se da će kod kuće ostvariti cilj. Bit će to jako zanimljiva utakmica, a mene najviše interesira kako će Ćiro postaviti taktiku kad mora juriti rezultat. U Lisabonu je igrao s liberom, no u Zenici će morati krenuti prema naprijed. Portugal ima veću širinu u izboru taktike, biti će zanimljivo vidjeti na koju će se odlučiti Queiroz. Oni imaju pozitivan rezultat, imat će prostor koji će morati iskoristiti, a vrlo je nezahvalno sada raditi bilo kakve prognoze. Radi se o iznimno nepredvidivoj utakmici".

Iako je BiH na njega u prvim utakmicama dokvalifikacija ostavio najbolji dojam, Ivić je mišljenja da Portugal s Cristianom Ronaldom predstavlja reprezentaciju koja bi u Južnoj Africi bila favorit.

"Portugal je veći, ima veći broj nogometaša, a njihovi igrači igraju po najboljim klubovima. Tradicija je također na njihovoj strani. Izbornik Queiroz ima strašan potencijal čak i u drugom rasporedu igrača, a s Cristianom Ronaldom oni bi imali što reći i u Južnoj Africi. Malo sam i sam slagao tu momčad, čini mi se da s Ronaldom i Pepeom u vezi oni imaju ogromne mogućnosti", primijetio je Ivić, kojeg neke taktičke odluke portugalskog izbornika nisu dojmile.

"Portugal je izgubio sve konce u igri kad je Queiroz izvadio tri najbolja igrača Nanija, Lleidsona i Simaa", reći će Ivić.

Džeko je nogometu donio nešto revolucionarno, u Zenici će mu trebati centaršut s desne strane

Vratio se tad na BiH, te istaknuo Edina Džeku kao pravo osvježenje za svjetski nogomet.

"BiH u napadu ima izvrsne nogometaše, pogotovo Misimovića, Džeku... On je robustan napadač, koji svojom konstitucijom imponira. Donio je nešto revolucionarno u nogometu, odlično se snalazi boku, ne boji se visokih stopera, a niži bekovi ne mogu protiv njega. Džeko zaista izvanredno koristi svoju konstituciju i svoje prednosti", tvrdi Ivić.

Iviću je žao što BiH zbog kartoniranih igrača (Spahić, Rahimić, Muratović) neće biti u punom sastavu na Bilinom polju, no vjeruje da bi se to moglo pokriti time što se igra pred domaćom publikom.

"Žao mi je što neće igrati ti igrači, pogotovo njihovi kartonirani braniči. S druge strane, BiH ima, statistički gledano, prednost domaćeg terena. Bodriti će ih navijači, a orijentacija na terenu će im ići u prilog. Ne treba zaboraviti da je Portugal vrlo iskusna momčad, koja će se s tim znati nositi".

Iskusnog stručnjaka upitali smo je li Ćiro zakasnio sa zamjenama u Lisabonu?

"On najbolje poznaje te igrače, tako da je sad lako pričati da li je trebao mijenjati prije ili kasnije. Činjenica je da su u Lisabonu pokazali snagu i da su sjajno kontrolirali igru. Kao što sam rekao nijedna momčad u prvim utakmicama nije pokazala takvu kontrolu igre. Ćiro je izabrao najbolju igru i najbolje je znao kada i koga zamijeniti", diplomatski je odgovorio Ivić.

Na kraju Ivić je istaknuo da je primijetio da BIH, točnije Edinu Džeki, nešto nedostaje.

"Jako me zanima kako će riješiti problem centaršuta s desne strane. S lijeve strane za to imaju rješenje, no na desnoj je to problem. Uspiju li u tome, Džeko će biti još zaposleniji, dobivati će više upotrebljivih lopti i samim time biti još opasniji", zaključuje Ivić.
Zadnja izmjena: BlueSharks, dana/u 16 nov 2009, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Strauss Junior

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.