Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Pale_Companion » 16 mar 2013, 18:08

Saurman je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:Jedino pozitivno u današnjim rezultatima je da Gladbach ima šansu opet sasvim se uključiti u fajt za CL/EL.
I opet se obrukati kao ove godine.Radije bi gledao Hannover u EL a ne M'Gladbach.

Koga je to Gladbach obrukao ? :?
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2013, 18:14

Pale_Companion je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:Jedino pozitivno u današnjim rezultatima je da Gladbach ima šansu opet sasvim se uključiti u fajt za CL/EL.
I opet se obrukati kao ove godine.Radije bi gledao Hannover u EL a ne M'Gladbach.

Koga je to Gladbach obrukao ? :?
Bruka prva, ispadnje u pretkolu od Dinamo Kijeva a utakmice protiv Lazia nije potrebno komentarisati.Ipak je Gladbach poslije Bayerna najviše potrošio u Njemačkoj a doživio debakl.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 16 mar 2013, 18:45

Protiv Dynama je malo falilo, dosta smo i nesretno ispali. To nam je faktički bila prva utakmica sezone dok su igrači Dynama već imalo 7-8 službenih tekmi u nogama. Dynamo je također bio najteži mogući protivnik kojeg smo mogli izvući u kvalama.

Kasnije smo u jednoj teškoj EL grupi bili drugi, dok je Lazio sasvim zasluženo prošao jer su bili / i jesu bolja ekipa od nas. Posebice smo u drugoj utakmici zakazali.

Meni kao navijaču nakon 16 godina bez Evrope ovogodišnja epizoda u Evropi je bila sasvim pristojna od nas. Za nešto više nismo ni sposobni ove sezone. Ne igraju pare nogomet ! ;)

No dobro, ti imaš svoje mišljenje za koje također postoje i neke činjenice koje podupiru tu tvrdnju. tako da to poštujem . ;) Ali jednostavno mislim da si previše očekivao od nas, ne moram opet ponavljat da je ovo tranzicijska sezona za nas.
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 mar 2013, 21:28

Sutra na sva usta navijajmo za gladbach u sttuttgart....

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 17 mar 2013, 16:28

Rausch će izgleda ili u Schalke ili u Wob. Iskreno, ne znam šta će i jednima i drugima. :roll: Schalke ima Fuchsa koji nije ništa lošiji i Kolašinca koji je perspektiva, a ni ovi Wobovi bekovi Rodriguez i Schaefer nisu lošiji od njega.

Što se tiče špekulacija, navodno je United zagrijan za Papa, a Fiorentina za Sokratisa i Arnautovića.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

recica
Kontakt:

Post Postao/la recica » 17 mar 2013, 16:38

Zabi ga Vedo iz penala.......

autogol
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la autogol » 17 mar 2013, 16:42

Ako danas kiksa Stuttgart,mislim da bi trener trebao sam otici :?

Bravo Vedo,hajmo jos 1 :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 mar 2013, 17:05

recica je napisao/la:Zabi ga Vedo iz penala.......
Potpuno su okrenuli, sad vode 2:1.
Za nadati se da ce ovako ostati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2013, 17:59

Stuttgart je danas poguran od strane sudija, smiješan penal sviran za švabe.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 17 mar 2013, 21:00

KSIVLE je napisao/la:Rausch će izgleda ili u Schalke ili u Wob. Iskreno, ne znam šta će i jednima i drugima. :roll: Schalke ima Fuchsa koji nije ništa lošiji i Kolašinca koji je perspektiva, a ni ovi Wobovi bekovi Rodriguez i Schaefer nisu lošiji od njega.

Što se tiče špekulacija, navodno je United zagrijan za Papa, a Fiorentina za Sokratisa i Arnautovića.
Raus moze da igra i krilo, a kada gledas iz tog ugla mogao bi i jednim i drugima da bude od koristi, pogotovo Salkeu koji se nije bas usrecio sa Barnetom i ne bi me cudilo da ga na leto prodaju.Isto tako ni Volfzburg nije bas siguran sa Pilarom koji je cele sezone povredjen.Druga mogucnost je da ce oba kluba prodati svoje igrace na tim pozicijama Fuks/Sefer, pa im Raus dodje kao idealna zamena.

Od svih klubova on bi najvise legao Verderu, ali ne verujem u tu mogucnost iz vise razloga.Isto tako bolja opcija za njega bi bilo da predje u Stutgart ili Gladbah, ali pod uslovom da ih neko od levih bekova koji imaju napusti na kraju sezone.

Realno Verder moze obojicu da uvali nekom ruskom/ukrajinskom klubu koji ce vise dati nego ''stedljivi'' Italijani.

Treba spomenuti da se i Danijel Kalidjuri iz Frajburga povezuje sa Kuzenom Frajburgom.Nesigurna je i buducnost Danijela Svaba.

Nisam nesto ni impresioniran rezultatima Armina Veha u poslednje vreme koji bi sutra trebao da se oglasi po pitanju preuzimanja Salkea na kraju sezone, od HSV-a Ajntraht nije ostvario pobedu sto je bas zabrinjavajuce.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2013, 12:13

Tim i Igrač kola slika

slikaslika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 mar 2013, 14:45

Kevin Trapp je na snimanju jedne TV reklame slomio ruku i ova sezona za njega je zavrsena...Velika steta, jer se radi o odlicnom golmanu koji je statisticki gledano medju top 3 golmana ove sezone.

No sa druge strane meni je takodjer GLUPO sto su iz Eintrachta ovo dopustili za vrijeme trajanja sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 mar 2013, 15:50

amerosm je napisao/la:Kevin Trapp je na snimanju jedne TV reklame slomio ruku i ova sezona za njega je zavrsena...Velika steta, jer se radi o odlicnom golmanu koji je statisticki gledano medju top 3 golmana ove sezone.

No sa druge strane meni je takodjer GLUPO sto su iz Eintrachta ovo dopustili za vrijeme trajanja sezone.
:lol:

Ja ga jučer uzeo sebi u fantasy tim :mrgreen:
Agieren statt reagieren

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 mar 2013, 16:55

Neugodan je napad putem Facebooka doživio vratar Schalkea Timo Hildebrand (33) nakon subotnjeg prvenstvenog poraza od Nürnberga (3-0)…

Nepoznata mu je osoba, skrivena pod nadimkom ''Don Jannis'', na popularnoj društvenoj mreži ostavila poruku na lošem njemačkom jeziku: ''Glupi gade! Upucaj se, molim te. Ne možeš ništa.'' Hildebrand je sačuvao poruku na svome ''zidu'', a uskoro ju je komentiralo više od 3000 ljudi. Gotovo svi su osudili riječi nepoznatog pošiljatelja.

Treba napomenuti da je njemačka javnost posebno osjetljiva na temu samoubojstva nogometaša nakon što si je u studenom 2009. godine bivši vratara Hannovera Robert Enke oduzeo život.

- Mislim da imam prilično visoki prag tolerancije na kritike, ali ovaj je tip očito prešao granicu - kazao je Hildebrand za Bild.

Najavio je bivši njemački reprezentativac da će poduzeti i zakonske mjere protiv provokatora koji je u međuvremenu obrisao profil na Facebooku.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 mar 2013, 07:29

Wolfsburg i Leverkusen žele Kevina de Bruyne. Dobar igrač, ponajbolji u Bremenu. Ljudi nemaju para da ga kupe od Chelsea. Cijena negdje 10 miliona eura.

Dobro što ga želi Bayer, ali svugdje se pojavljuju Vukovi, nikako se opametiti sa viška igrača. Propast će VW radi njih :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 mar 2013, 09:53

Sad se i Kusen navodno ubacio u utrku za De Bruynea. ja se sam nadam da je to istina i da to nema nikakve veze sa eventualnim transferom Schurrlea u Chelsea. Nisam baš ziher da je Schelsea spreman De Bruynea pustiti. No kad bi se moglo njega dovesti, a ja bi htio da on u Kusen dođe jer smatram da im takav igrač treba pogotovo kad se slijedeće sezone igra LP i što mi se ne gleda Rolfesa i Reinartza u prvih 11, ja navijam da se to dogodi. Kusen bi ga možda i mogao platiti jer kad se ide u LP, onda se mora razmišljati na način da se bar 15-20 miljona eura stuče u ekipu, kako bi ostala na istoj razini, postigla rezultat u Europi ili da još bolje da se može igrati uspješno na dva fronta. De Bruyne u Leverkusenu mi se toliko sviđa da bi čak i pristao na to da pokušaju napraviti trampu sa Schurrleom i to na način da im Chelsea da De Bruynea i Marina za njega - o eventualnoj nadoplati sada ne želim razmišljati, jer iako je Chelsea ponudio 25 + za njega a Marin i De Bruyne trenutačno NE KOŠTAJU 25 + i to je moguće.

Isto tako novi trener možda i neće htjeti Schurrlea, možda mu i "ne treba" De Bruyne, a teško da će se na Marina osloniti..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 mar 2013, 17:47

Bivsi sudija Babak Rafati - koji se pokusao izvrsiti samoubistvo krajem 2010 - je optuzio glavnog komesara sudija pri DFB-u Herbeta Fandela da je i on jednim dijelom odgovoran za njegov pokusaj samoubistva.
Naime Rafati tvrdi da mu je par dana prije utakmice na sastanku Fandel doslovno rekao sljedece:

Svi imaju pravo praviti greske samo ti nemas... :o :o :o

Istina je da Rafati nije kvalitetan sudija, ali ukoliko mu je ovo stvarno rekao i opet ga postavio da sudi jednu utakmicu, onda stvarno DFB treba dati otkaz Fandelu, jer ionako ne obavlja kvalitetno svoj posao zajedno sa Krugom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 mar 2013, 17:52

slika

Za mene najbolji sudija u zadnjih 20 g u Njemačkoj. 8-)

Sad sude sve neki debili koji prave kardinalne greške iz utakmice u utakmicu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 mar 2013, 12:49

Ocjene i pregled učinkovitosti januarskih pojačanja, prema Kickeru slika

slika

Svi reprezentativci iz Bundeske ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 21 mar 2013, 19:51

Izasao je raspored meceva za 30, 31 i 32 kolo.Jedino sto bih iskritikovao je to sto u jednom terminu igraju Salke-Ajntraht, Hanover-Bajern i Dortmund-Majnc, a od 18:30 je veliki derbi izmedju Verdera i Volfzburga. :lol:
Ne vidim gde je tu rezon da mec koji moze da prelomi dalji tok sezone kada je cetvrto mesto u pitanju stave u isti termin sa Bajernom i Dortmundom koji ce sigurno imati prednost u odnosu na Salkeov mec.Za termine drugih meceva se ne zalim.

Pored Leverkuzena i Gladbah je zagrizao za krilo Frajburga Kalidjurija.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.