Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MT3
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la MT3 » 19 mar 2013, 16:27

REDZO https://www.facebook.com/OfficialReggieEvans" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen: :mrgreen:
Steta sto Mirza nema svoju oficijalnu stranicu
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 19 mar 2013, 16:48

Vidim moja slika na početnoj stranici. 8-) Lijepo.

Sarah <3
Mirza <3

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 mar 2013, 18:08

Mirzi ne ide dobro NIKAKO. Novinari su ga vec uzeli na zub kao nekoga ko nije na NBA nivou.

Mi mozda svi zelimo da Mirza bude Kobe Bryant, ali cinjenicno stanje jeste da Mirzi ne ide tako dobro. Cak sta vise njegove statistike su ispod prosjecne - ako cemo gledati realno.

Na pistons101, su napisali izvjestaj i prva recenica je bila "Eto kako su Pistonsi bili losi da je Mirza Teletovic cak imao 4/4 pogotka." Tom recenicom su poceli izvjestaj. Evo vam i link pa vidite sami:
http://www.pistons101.com/2013/03/19/pi ... ts-119-82/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jos poznatiji websajt Rant Sports napisao izvjestaj juce (prije utakmice sa Pistonsima) i naslov glasi:
Mirza Teletovic ne iskoristava pruzenu priliku da igra vecu ulogu u Brooklyn Netsima.
To je naslov, a postavlja se i milion bolje opravdanih razloga ispod. Evo i tog linka:
http://www.rantsports.com/nba/2013/03/1 ... klyn-nets/" onclick="window.open(this.href);return false;

Neka raja ovdje se raduje za 9 poena Teletovica sinoc protiv Pistonsa. Pa ja se pitam jesu li ta raja ikako normalna. Ono sinoc je bila kolektivna razvaljotka Pistonsa sa 40 poena razlike. A Mirza, umjesto kao napadac u takvoj razvaljotki da od 119 poena dadne barem 20, on je ukupno dao samo 9, sto je jako malo ako se uzme u obzir citav ucinak ekipe. Mirzin ucinak je ispod prosjeka. Ako sracunate procenat Mirzinih poena od citavih poena Netsa izracunacete da je Mirza dao ukupno 7.5% svih poena koje su Netsi postigli a igrao je skoro 10% svih minuta koja je ekipa igrala (sve minute za 5 igraca na teren). Znaci 7.5% poena u odnosu na poene ekipe a 10% minuta u odnosu na minute ekipe.

A matematicki prosjek bi bio 7.5% poena za 7.5% minuta, ili 10% poena za 10% minuta - to je prosjek. E sad se vidi da je Mirza cak i sinoc bio 25% ispod prosjeka. A treba da bude napadac.

I to sve govori. Ne samo da nije dobar napadac, nego je ispod prosjecan u napadu. Ja vjerujem da je on dobar igrac i da je jako talentovan, ali ovo sto sada pokazuje ovo je jako jako lose.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 19 mar 2013, 18:15

KBK sta pisu neke americke novine, ja gledam sve njegove utakmice i formiram svoje misljenje na osnovu toga, ne treba mi njihovo. Naravno da nije sjajno, ali ovo je njegova prva sezona u NBA, sta ste ocekivali, da ce imati 20 u prosjeku.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 mar 2013, 18:16

A da se razumijemo - ja pratim sve njegove tekme od kako je dosao u NBA i naravno da mu zelim samo najbolje.
Samo sam htio da to objasnim da me neko nebi pogresno svatio.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 mar 2013, 18:19

dziza_23 je napisao/la:KBK sta pisu neke americke novine, ja gledam sve njegove utakmice i formiram svoje misljenje na osnovu toga, ne treba mi njihovo. Naravno da nije sjajno, ali ovo je njegova prva sezona u NBA, sta ste ocekivali, da ce imati 20 u prosjeku.
Ma neznam, mozda sam ja malo naivan bio ali jesam ocekivao bar prosjecan ucinak od Mirze. Prosjecan u smislu ako podjelis % poena koje postize sa % vremena na terenu, da rezultat bude barem 1. Trenutno, on je negdje oko 0.7-0.8. 20-30% ispod prosjeka.

Mada postoji nada da ce ga krenuti na bolje.

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 19 mar 2013, 18:29

Ono što zabrinjava i zašto sinoć nije dao 15tak poena,je to što se za njega ne igra akcija nikad. U 2/4 igralo se na Blatchea i na Stacka (što me čudilo, s obzirom da nije dugo igrao).
Generalno,puno se igra na Blatchea kad uđe 2nd team. Nažalost,MT3 nije među prvim opcijama kad je u pitanju napad,pa čak i kad su na terenu bench playeri.
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 19 mar 2013, 18:32

MostaracVelezovac je napisao/la:
dziza_23 je napisao/la:KBK sta pisu neke americke novine, ja gledam sve njegove utakmice i formiram svoje misljenje na osnovu toga, ne treba mi njihovo. Naravno da nije sjajno, ali ovo je njegova prva sezona u NBA, sta ste ocekivali, da ce imati 20 u prosjeku.
Ma neznam, mozda sam ja malo naivan bio ali jesam ocekivao bar prosjecan ucinak od Mirze. Prosjecan u smislu ako podjelis % poena koje postize sa % vremena na terenu, da rezultat bude barem 1. Trenutno, on je negdje oko 0.7-0.8. 20-30% ispod prosjeka.

Prijatelju ja ovaj vid statistike u kosarci prvi put vidim. Rado bi da mi malo pojasnis, %poena u odnosu na sta, na ukupni broj poena ekipe ili nesto drugo??
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 mar 2013, 18:35

Mene bas interesuje da li je do Mirze ili dobija takvu zadacu na terenu pa djeluje onako maksimalno defanzivno,rijetko pomislja da se otkrije na sut konstantno pravi block drugima da bi poentirali....Svi znamo kad bi uzimao vise suteva u 80% situacija bi vise pogadjao nego sto bi fulio,i bio bi od vece koristi kao igrac koji ce poetirati nego sto ce braniti svoj kos....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 19 mar 2013, 18:40

dziza_23 je napisao/la:

Prijatelju ja ovaj vid statistike u kosarci prvi put vidim. Rado bi da mi malo pojasnis, %poena u odnosu na sta, na ukupni broj poena ekipe ili nesto drugo??
Nepostoji ta statistika. Mozes pogledati Offensive Rating, Offensive win shares, PER, itd.

Prosjecni PER je 15. Mirzin je 12 ili 13. Sto nije dobro, ali nije ni grozno.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 19 mar 2013, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 mar 2013, 18:41

Hajde mogu se sloziti kada kazes da je njegov ucinak los kada uzme 7-8 suteva, a od toga pogodi 1 ili 2. No tvrditi da je neko odigrao ispod prosjeka samo na osnovu jednog jedinog parametra je glupost, jer cu ti ja odmah navesti tri druga parametra koji pokazuju da nije odigrao ispod prosjeka.

Slazem se da ga treba kritikovati kada ima losu sutersku noc, no mirza je sinoc pogodio svaki sut koji je uzeo, u odbrani je bio solidan. To sto Mirza nema reputaciju kod svojih suigraca da dobije 8-9 suteva, to je druga stvar. No moram reci da je i sam za to malo kriv, jer mi se cini onako stidan i nenametljiv. Vjerovatno manje suteva uzima jer ne zeli da ukenja neku utakmicu. Boji se da ne ispadne iz rotacije jer zna koliko mu je trebalo da uopste u nju udje.

Ima onda jos jedan faktor o kojem niko nije pisao. Mirza je novajlija u timu i moguce je da u timu ima dosta igraca kojima nije sjela vijest da Mirzu forsiraju iz uprave i da je ponajvise radi toga PJ Krisa gurnuo van rotacije. To je moglo izazvati negativnu reakciju kod igraca, jer ispade da Mirza ima povlasten status kod glavesina... Mislim da mu te pricen nisu isle u korist, no ovo je sve naravno spekulacija i nista ne mora biti ovako.

Sve u svemu, Mirza bi trebao sigurno malo biti odvazniji i agresivniji u napadu, nametati se i traziti od saigraca loptu. Iz nekog razloga on to manje radi od kada je u rotaciji. Prije nije bio takav. Da li je strah u pitanju ili nalog trenera, ili pak cinjenica da ima manje prostora posto su ga snimile protivnicke ekipe, to ce vrijeme pokazati...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 mar 2013, 18:52

Sa tim se nemojte zamarati, to je synergy.
http://en.wikipedia.org/wiki/Synergy_Sports_Technology" onclick="window.open(this.href);return false;

Indeks koji mi u Europi znamo i Synergy je nesto drugo. Cesto varljiva varijabla.
Sport je lijek za tijelo i duh.

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 19 mar 2013, 18:57

dreamer_ odlicno napisano **** statisiku tu neku tamo jer Statistika je kao bikini, ono što pokazuje je jako primamljivo, ali je mnogo važnije ono što skriva PJ je reako poslije utakmice da je Mirza odlicno odigrao tako da ne treba time jos da se zamaramo Mirza ce sljedece sezone da bude drugi igrac puno bolji u svemu nemoj cuda da ocekujemo ove sezone ;)
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 mar 2013, 19:04

MT3 je napisao/la:REDZO https://www.facebook.com/OfficialReggieEvans" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen: :mrgreen:
Steta sto Mirza nema svoju oficijalnu stranicu
to nema,ali f.b ima ;)

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 19 mar 2013, 19:05

zasto ne da i do kraja sezone od njega vidimo i boljih partija od one sinoc, samo nek ima damu i nek par puta uzme da suta i kad pogodi i saigraci ce vidjet da zna i na njega bi mogli vise da idu tad svakako.. dreamer odlicno napisano !
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

WUCKO
Kontakt:

Post Postao/la WUCKO » 19 mar 2013, 19:09

Hej raja novi sam ovdje zelio bih sve da vas pozdravim i kako vam se svidja podrska Mirzi sinoc? Pozz is hladnog Detroita. Posle tekme se druzio malo s nama i slikavao..Covjek je legenda sto se tice karaktera-oh da da dodam kompletnu smo sekciju zauzeli :)
vozdra

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 mar 2013, 19:12

WUCKO je napisao/la:Hej raja novi sam ovdje zelio bih sve da vas pozdravim i kako vam se svidja podrska Mirzi sinoc? Pozz is hladnog Detroita. Posle tekme se druzio malo s nama i slikavao..Covjek je legenda sto se tice karaktera-oh da da dodam kompletnu smo sekciju zauzeli :)
vozdra
Dobrodosao i svaka vam cast na te 2 tekme u DET koje su bile! ;) Postavi koju sliku,ako imas! 8-)

WUCKO
Kontakt:

Post Postao/la WUCKO » 19 mar 2013, 19:13

xinxee je napisao/la:Jel istina sta pišu ovi na NetsDaily da je dvorana više pruzala podrsku Mirzi neko svom timu :lol:
Da buraz istina ziva znas koliko smo skandirali njegovo ime i svaki put kad napravi ili skok ili sut ovacije nenormalne..Nas pedesetak je daleko bilo glasnije od ostalih kojih je bilo vjerovatno negdje oko desetak hiljada :)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 mar 2013, 19:14

WUCKO je napisao/la:Hej raja novi sam ovdje zelio bih sve da vas pozdravim i kako vam se svidja podrska Mirzi sinoc? Pozz is hladnog Detroita. Posle tekme se druzio malo s nama i slikavao..Covjek je legenda sto se tice karaktera-oh da da dodam kompletnu smo sekciju zauzeli :)
vozdra
Dobrodosao! Svaka cast za onu podrsku. Evo pogledao sam snimak navijanja i najezio se. Ovo samo mi mozemo. :) Daj malo slika.
Sport je lijek za tijelo i duh.

WUCKO
Kontakt:

Post Postao/la WUCKO » 19 mar 2013, 19:15

Dobrodosao i svaka vam cast na te 2 tekme u DET koje su bile! ;) Postavi koju sliku,ako imas! 8-)[/quote]
Hvala tebra ima slika mali milion samo neznam kako da postavim sliku tek se ono "upoznajem" sa pravilima foruma i ne kontam kako da ubacim slike=ako moze neko objasnit pa da ubacim :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.