Nije najveći, jest drugi najveći. Najveći problem je odbrana, to je očigledno. Neriješljiv od hejhaj.SamoZeljo je napisao/la:Pjanic je klasa, njegov zadnji pas i zavrsnica su vrhunski. Ipak, Arsenalov najveci problem nije sredina ali za Pjanica bi se napravilo mjesto i bio bi pojacanje, definitivno.
//////
No, nadam se da će me Wenger poslušati i na ljeto uraditi ovako: Prodati Vermaelena i Mertesackera. Navodno za drugog možemo dobiti 15 miliona eura, prvi je cijenjen na nekih 20 miliona. Sagnu isto tušnut nekom, makar 5 mio. izvući.
I onda dovesti Lescotta, cijena mu je razumna - 4 miliona, Williamsa i Lascellesa. Onda neka naFata još jednog iz vana, ako mu je želja. Ne bih imao ništa protiv da dodje recimo Ogbonna iz Torina.
I na desnog beka ako se šta dovede, dovede se. Lično mislim da ima u Engleskoj jako dobrih desnih bekova. Ja bih vag'o Hewitta i Trippiera. Ionako trebamo zamjenu.
Elem (terekejfe), odbrana bi nam bila: Jenkinson (Hewitt/Trippier) - Koscielny (Williams) - Lescott (Ogbonna) - Gibbs (Nacho). Lascelles da se kali za nadolazeće sezone.
Kad je Arsenal imao najjaču odbranu? Znamo svi. Kad su je činili Englezi. U Premiershipu engleski štoper je b** za odbranu. Izuzetaka je bilo, al' eto tek da potvrde pravilo.
I nadam se da je Arsenal sa Bartleyem uradio isto što i sa Velom, tj. da ima otkupna klauzula u ugovoru. Mislim da sebi ne bi smjeli dopustiti luksuz da se olako odričemo engleskih igrača, posebno ako su kvalitetni. A Bartley je bolji od Squillacija, bolji od Djouroua i bolji od Miquela - dovoljno dobar da bude makar rezerva u Arsenalu.