Medo10 je napisao/la:Dufresne je napisao/la:Ako te pitam nesto vezano oko slucaja sa Begovicem, ne razumijem zasto mi odgovaras sa slucajem sa Hajrovicem?
Mozda zato sto je ova rasprava pocela od toga kako ti, i slicni tebi, poredite Begovic/Medunjanin sa slucajem Svicarsko smece. Jedno nema veze a drugim i daje ti se dokaz za to, vise puta. Daj mi jednu izjavu gdje je Begovic rekao da ce igrati za BiH pa onda se pojavio na okupljanju Kanade? Begovic je suprotno uradio, njima pricao a nama dosao. Svicarsko smece nama obecalo da ce igrati, da bi na dan okupljanja pojavili se u Svicarskom kampu. Daleko im kuca od Bosne bila.
Gledaj, ponovu cu ti napisati i to dobro procitaj rijec po rijec...
Mene nerviraju dvostruki arsini, od strucnjaka kao sto su ti... Koji pola godine govore jedno, a poslije pola godine drugo... Ljudi koji pola godinu dana pljuju po jednom igracu, govore kako je izdajnik, smece i slicno, a slijedece godine govore kako je zmajcina, igracina i slicno...
Primjer sam ti dao oko Begovica i dao ti ciste dokaze... Momak je bio pozivan, bio na spiskovima, odbijao pozive, poslije tih poziva, daje izjave kako ce igrati samo za Kanadu, svi mu tad psovali mater, nazivali ga izdajicom i slicno...Poslije tih odbijenih poziva sa nase strane, dobija poziv od A selekcije Kanade za zvanicnu utakmicu (znaci zvanicna utakmica, sa nastupom u toj utakmici gubi prava da igra za nas), prihvata taj poziv, tada mu strucnjaci kao ti, jos vise psuju mater, nazivaju izdajicom i slicno...Dolazi na okupljanje Kanade i sjedi na klupi, bez zvanicnog nastupa i ostavlja se mogucnost da zaigra za nas... Na proljece dobija ponovni poziv od BiH i prihvata poziv i ostaje da igra za nas... Svi ti koji su ga pljuvali, psovali kroz pola godine ga dizu u nebesa, patriota, bosanski sin, zmajcina...
Eh sad znas sta mene nervira kod takvih likova kao sto si ti, je da vole da pljuju i da lizu... Isti takvi kao sto su govorili za Begovica, govore za Izeta i za Seferovica, da su izdajice, lazovi i petljanci, zato sto se odazivaju za Svicarcima, a nisu se odazvali na druzenje u Ljubljanu, znaci nije bio zvanicni poziv da igraju za nas kao sto je bio kod Begovica, nego je bio poziv na druzenje... Momci nisu izgubljeni za nas, isto kao sto nije bio izgubljen Begovic kad je prihvatio poziv za Kanadu, i treba da se borimo za njih sve dok ima nade...
Ali me strasno nervira ta prica pljuni, pa polizi... Jer se hiljadu puta desila i ponovila, i kad se desi onda se ti pljuvaci posipaju pepelom...
Kad poredis ova dva primjera, Begovica i Seferovica, meni nema razlike, obojica su nas na odredjeni nacin zavlacili, ali ono sto je bitno da je Asmir zaigrao za nas, isto kao sto je bitno da zaigra i Seferovic (zato sto nemamo napadaca u ekipi) i svaki drugi potencijalni reprezentativac, koji svojim kvalitetom moze da igra u reprezentaciji i da igru nase reprezentacije ojacaju i podignu na veci nivo...