Patrice_Evra_3 je napisao/la:Fergie je napisao/la:500km smjestaj, put i karta? Pa nije puno.
Računaj da je to cijena za nekog ko živi u Norveškoj. Put iz BiH bi ti bio sigurno puno skuplji.

Ne znam koliko vas je pratilo temu Evertona i putovanje
obi-punk-kenobi-a na utakmicu Evertona upravo iz Bosne, i cjena je tu negdje. Detalje imate na temi Evertona broj stranice 88, a evo ono najvaznije:
Nego da odgovorim ja "svojim Evertoniensima" ( Goodison i FerroviaCittà)
A čekaj...čini mi se da sam u nekom postu od prošle posjete Liverpoolu napisao, a li to je bilo onako "pionirski" ali sad sam malo skupio iskustva pod kapu pa znam o čemu pričam, veoma dobro,vjerujte!
Ovako:
* Let sa nekim niskobudžetnim avio-prevoznikom (recimo BiH najbliži aerodromi-Split, Zadar, Zagreb,Beograd) za Liverpool ili Manchester-a mogu i Brimingham i London (jer željeznica je im veoma povoljna) nekih 100 € +/-
* Karte za tekmu su 31-37 funti (ovisi o mjestu na stadionu i sa kim igraju!)
* Hostel (koji sam ja uzeo je najjeftiniji moguči-ali imaš gdje se pružiti, odspavati,ujutro posjeti šta, sobodno si u jeftinim supermarketima a'la ASDA, Lidl, Aldi kupiti hrane i cuge pa tamo i jedi i pij -tako da pojeftiniš dodatno boravak!) je 5-10 funti po danu...vikend malo skuplje, ali ali
* dnevna karta javnoga prevoza za Liverpool je 3,6o Funti pa sad vidite...ali možeš običi sve i svašta
* piva je 4 pack = 4 funte, a u pubu od 1,80 do 2,30 funte...hrana, ko šta voli, možeš dnevni meni za 5-6 funti nači (a to ti je=jedi paša koliko ti drago!)
*Posjeta Goodison Parku ( PREPORUČAM OD SRCA!!) je 10 funti...ehh, morao sam to napraviti
E sad bih tu mogao ubrojati još i kupi si koju sitnicu (eehh, "sitnicu" ) u Everton Store...ali neču sad da nezbunjujem.
I sad idemo ovako-suma sumarum za moj boravak od sedam dana sam platio (avion,voz od i do Manchester Airporta,hostel, 2x ulaznice, gradski prevoz...i to je to, jer "sitnice" u fan shopu,izlasci, hrana i cuga je subjektivnao,zar ne ?!) oko 280€ !!!!
toliko.
A sad nade u prolazak u sljedeči krug FA Cupa i večerašnja pobjeda...zato sad do granapa po pivo i mezu, pa čujemo...i naravno ,sva moguča i pametna,manje pametna i suluda pitanja pitajte , odgovaram 100%
COYB
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.