Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

sedra
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la sedra » 15 nov 2009, 17:00

Tarik14 je napisao/la:A nazalost mi cemo idalje podrzavati Ciru i dizati ga u nebesa dok god rezultati budu tu. A to sto jucer nije izveo Muratovic ranije iz igre nema veze! :roll: Hajmo svi zajedno : Ciro "majstore"! :evil:
Meni isto ide na zivce sto previse favorizuje te Portugalce :evil: kao da vec sebi unapred vec pravi ispriku za neuspjeh i sl. pa vidjeli ste i sami cim nasi organizuju malo napad da se cigani svi useru u gace...bice tesko u Zenici jer oni imaju prednost ali moramo napadati i vrsiti pritisak,ma zabicemo im bar dvaaaa :D

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 nov 2009, 17:03

Principatus je napisao/la:Polako Tarice, nema nama boljeg selektora od ovoga, htjeli to neki ili ne. Da nas covjek nije naucio kako moramo da porazimo slabije od nas, ne bih od baraza nista bilo. Samo da jos sam u te svoje godine malo nauci biti hrabriji, i da podesi nasu reprezentaciji i protiv jakih ekipa kako treba, bit ce sve ok.

U Zenici protiv Turske je to vec jedanput uradio, mislim da moze bolje.
Da je tvrdoglavi CIRO zamjenio na pocetku drugog poluvremena slabog Ibisevica i uz Muslimovica stavio i Pjanica, mi bismo dobili tu utakmicu ili bar nerijeseno bi izvukli! Koji veliki ili dobar trener mijenja igrace tek u 80 i 85 minuti?!? Ciro jos do sada to nije svatio i vjerovatno nikad nece svatiti! Kod izmjena i postavljana dobre taktike se prepoznaju VELIKI TRENERI a Ciro to nije niti ce ikad biti!!! Ciro je jucer napravi kukavicke izmjene!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 nov 2009, 17:05

Pjanic usao u igru ,i u drugom kontaktu s loptom upotrebljiv pass prema Dzeki...necu nikada razumjeti zasto ga nije ranije ubacio gospodin Blazevic.
!00 % sam ubjedjen da bi ih prosli da nije nastao problem sa Spahicem ,ovako sam 70 % ubjedjen u nas prolaz..nema sanse da im labilna odbrana ,i neugrana ,dekoncntrisana kakva jeste ,ne primi par komada...naravno sa Pjanicem u igri kao dodatnom dozom kreativnosti na sredini terena.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 nov 2009, 17:08

Pjanić je čak i u defanzivi postao odličan. Protiv Liverpoola, St. Ettiene-a, Marseille-a... Mislim da mu Ćiro ne vjeruje u tom dijelu igre, jer izgleda nejako, a malo je reći da u ovom slučaju izgled vara. Al' eto, igraće sad u Zenici i nadajmo se njegovoj partiji života kojom će i Ćiri pokazati da je griješio.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 15 nov 2009, 17:10

Moje skromno misljenje je da su momci, sve u svemu, odigrali dobru utakmicu i ostavili srce na terenu. Mislim i da je taktika bila OK (neke stvari nisu prosle,ali lako je biti junak poslije bitke). Kontam da je Ciro zamislio da pusti Portugalce da valjaju,ali da ih se zaustavi na 30-ak metara od gola (dva zadnja vezna Rahimic i Muratovic) a da ce Miske proigrati jednog od dva napadaca. Na nasu zalost,hem sto Miske nije imao svoj dan, hem su ga dobro cuvali. Portugalci su pravo brzo radili tranziciju (Miske dobije loptu-dvojica na njega, Dzeko dobije loptu-dvojica na njega, Vedo dobije loptu-dvojica na njega,a uvijek ih je 6-7 napadalo). Ciri mozda malo zamjeram sto nije ranije uveo pjanica umjesto Muratovica,da pomogne Misketu,ali opet svi znamo da je Misketu dovoljan sekund da pruzi dobru loptu (Kao onu Ibisevicu,kad je Vedo bio okrenut ledjima i kasno skontao da lopta ide njemu). Po meni najbolji naš igrac je bio Nadarevic...sve je cistio,nije komplikovao i sve pohvale. Ibricic dosta dobar, nije gubio lopte..jeste kriv za gol,ali meni je vise krivo sto je vecinu lopti koje je mogao povuci naprijed vracao nazad.. Muratovic je bio odlican,kao i Rahimic...cistili su gotovo sve Misketove greske koje su nas na kraju krajeva i kostale ta tri zuta kartona (Muratovic, Rahimic, Spahic)...Miske nekako mlak...bez zara u duelu...jedino kad je na 25-30 metara izgubio loptu pa uklizao Deco-u na vrhu sesnaesterca je pokazao malo zara i borbenosti...
Po meni Ibisevic nije bio los...kao ni Dzeko...Dzeko je snazniji i spustao je dosta one nase duge lopte, dok se Vedo vise otvarao i vise trazio loptu...Salihovic dosta dobar, s obzirom da se puno trosio i da je izbrisao onu liniju igralista koliko je puta prospartao onuda, ne moze mu se ni zamjeriti par kikseva u odbrani...ipak je to uglavnom Spaha cistio...
Nadam se da ce u Zenici biti brzi protok lopti, i da cemo brze ici iz odbrane u napad,a vjerujem da hocemo jer je Ciro primoran da mijenja zadnje vezne (Pjanic, Bajramovic, Medunjanin), i Miske malo ispred mislim i dalje cvrsto vjerujem da ce nam se sva sreca koja nas nije pratila posljednjih godina,vratiti u srijedu u Zenici. Hocu cvrsto da vjerujem u ove momke, i da od decembra kad se izvuku grupe za SP,kao i svi vi "strucnjaci" razmisljam o pravoj postavi i taktici protiv Njemacke,Urugvaja,Argentine,SAD-a,Srbije.......

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 15 nov 2009, 17:13

Portugal je jači od Španjolske

Šef tvrdi da ga je Portugal impresionirao.

"Mislim da nijedna svjetska selekcija nema koncentraciju tako važnih igrača na jednom mjestu kao Portugal. Možda su čak jači i od Španjolaca"

Noć je podvukao realnom mišlju;

"Rekao bih da su nam šanse 50:50. Puno toga može odlučiti konačni ishod. Vidjet ćemo..."

ovo je rekao ciro :roll:
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 nov 2009, 17:13

Tarik14 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Polako Tarice, nema nama boljeg selektora od ovoga, htjeli to neki ili ne. Da nas covjek nije naucio kako moramo da porazimo slabije od nas, ne bih od baraza nista bilo. Samo da jos sam u te svoje godine malo nauci biti hrabriji, i da podesi nasu reprezentaciji i protiv jakih ekipa kako treba, bit ce sve ok.

Da je tvrdoglavi CIRO zamjenio na pocetku drugog poluvremena slabog Ibisevica i uz Muslimovica stavio i Pjanica, mi bismo dobili tu utakmicu ili bar nerijeseno bi izvukli! Koji veliki ili dobar trener mijenja igrace tek u 80 i 85 minuti?!? Ciro jos do sada to nije svatio i vjerovatno nikad nece svatiti! Kod izmjena i postavljana dobre taktike se prepoznaju VELIKI TRENERI a Ciro to nije niti ce ikad biti!!! Ciro je jucer napravi kukavicke izmjene!
nama je najbolje da ti sjednes na mjesto selektora u srijedu jelde :roll:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 nov 2009, 17:15

velez_mostar je napisao/la:Pjanic usao u igru ,i u drugom kontaktu s loptom upotrebljiv pass prema Dzeki...necu nikada razumjeti zasto ga nije ranije ubacio gospodin Blazevic.
!00 % sam ubjedjen da bi ih prosli da nije nastao problem sa Spahicem ,ovako sam 70 % ubjedjen u nas prolaz..nema sanse da im labilna odbrana ,i neugrana ,dekoncntrisana kakva jeste ,ne primi par komada...naravno sa Pjanicem u igri kao dodatnom dozom kreativnosti na sredini terena.
prvi pravi centarsut na utakmici i odmah smo napravili OGROMNU sansu. da smo bili pametniji mogli smo ih ubiti sa centarsutevima i Edinovom glavom. Nek nam to bude lekcija za srijedu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 nov 2009, 17:15

--------------------------Hasagic--------------------------------
----------Jahic---------Nadarevic---------Pandza--------------
Ibricic------------------------------------------------Salihovic--
------------------------Medunjanin------------------------------
-------------Pjanic-------------------Misimovic-----------------
-------------Ibisevic--------------------Dzeko-------------------

Ovo je jedna opcija za sljedecu utakmicu. Treba otvoriti novu temu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 nov 2009, 17:17

steve-o je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:

nama je najbolje da ti sjednes na mjesto selektora u srijedu jelde :roll:
Nije ali je nama najbolje da svati neke fundamentalne stvari od kojih bjezimo vec mjesecima. :|

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 15 nov 2009, 17:17

Principatus je napisao/la:--------------------------Hasagic--------------------------------

nema bolje i mocno djeluje nadam se da cemo igrati u ovakvom sastavu 8-) mozda samo muslimovica u prvuh 11
Zadnja izmjena: CRNI_SA, dana/u 15 nov 2009, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

edvin_199
Kontakt:

Post Postao/la edvin_199 » 15 nov 2009, 17:18

Principatus je napisao/la:--------------------------Hasagic--------------------------------

Odlicno samo nemoj mi jos medunjanina tu treba Bajramovic i to je to....
Sastav za deset... :arrow:
----------Van der sar-----------
------Ferdinand-----Vidic------
--Rafael------------------Evra--
-Valencia---Carrick----Giggs--
----------------Nani-------------
--------Owen-------Ronney----

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 nov 2009, 17:19

Radije bih i ja Bajramovica, ali covjek u zadnje vrijeme nije u formi, iako bih mozda za ofenzivnu igru bolje paso. To je na Ciri da odluci.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 15 nov 2009, 17:22

Tarik14 je napisao/la: Da je tvrdoglavi CIRO zamjenio na pocetku drugog poluvremena slabog Ibisevica i uz Muslimovica stavio i Pjanica, mi bismo dobili tu utakmicu ili bar nerijeseno bi izvukli! Koji veliki ili dobar trener mijenja igrace tek u 80 i 85 minuti?!? Ciro jos do sada to nije svatio i vjerovatno nikad nece svatiti! Kod izmjena i postavljana dobre taktike se prepoznaju VELIKI TRENERI a Ciro to nije niti ce ikad biti!!! Ciro je jucer napravi kukavicke izmjene!
Da je usla jedna od onih lopti i zavrsilo 1-1 bilo bi sad Ciro izmislio fudbal. A da smo primili drugi gol nakon takvih ranijih izmjena onda bi bilo Ciro debil sto je napravio prerano izmjene. Taktika nije bila losa, cak je bila jako dobra al eto mala greska kod gola je bila dovoljna.

Sve u svemu igrali smo dobro, nismo imali srece i to je to. Taj nedostatak srece svima nama smeta i onda se okrivljuju Vedo, Miske, Ciro ....

Haj samo objasni zasto kukavicke izmjene?

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 nov 2009, 17:26

I treba da se govori da je Ciro kriv jel sada zaista jeste kriv. MORAO je ranije ubaciti Pjanica umjesto Muratovica. Vidjeli smo koliko je Pjanic znacajan igrac (da ne kazem da je 100 puta bolji od Muratovica i igra u mnogo boljem klubu). Cim je usao u igru uputio je centarsut prema Dzeki ali on je nazalost pogodio precku. Muratovic jucer nije nista pokazao i, za razliku od Pjanica, bio je daleko ispod prosjeka.
Zadnja izmjena: Tarik14, dana/u 15 nov 2009, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 15 nov 2009, 17:26

da.. zaista da je samo jedna lopta od one 3 usla, svi bi oni bili kraljevi.. ovako ih pljujemo... zato mi nismo zasluzili da se plasiramo... jer bi mi (**** od ljudi) trazili od njih od osvoje SP
ser del barça es el millor que hi ha !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 nov 2009, 17:28

:roll: U sredini defanzivnoj bi se i San Marino omastio protiv nas.
Sa takvom postavom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 15 nov 2009, 17:30

Tarik14 je napisao/la:I treba da se govori da je Ciro kriv jel sada zaista jeste kriv. MORAO je ranije Pjanica umjesto Muratovica. Vidjeli smo koliko je Pjanic znacajan igrac (da ne kazem da je 100 puta bolji od Muratovica). Cim je usao u igru uputio je centarsut prema Dzeki ali on je nazalost pogodio precku.
a sta mislis bil pjanic pressjekao koji napad portugalaca,mi bi mozda dali go,al bil se uspjeli odbraniti
pjanic voli driblat,voli se malo zajebavat po terenu i sta kad izgubi loptu.odma go,rahmo ne moze sve stici i stoga prestanite pljuvat po muratovicu
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

fcz1980
Kontakt:

Post Postao/la fcz1980 » 15 nov 2009, 17:32

Ma ljudi ovo je bilo super . sjetite se kako smo prije par godina igrali kod jacih od nas malte ne bez ijednog u napadu ,bili sretni kad izgubimo manje od 3 razlike,cak smo i kuci isli uvijek na remi.1-0 je nista moglo je biti i 1-3 pa bi se onda digli u nebesa, u zenici dajemo gol sigurno pa onda sta bude.**** treba imat slonova muda pa vako odigrati protiv Portugala ,Ciri kapa do zemlje .A za ove pametnjakovice sto znaju sve o taktici ,zbog vas nas nece ni sreca , ali eto nebi mi bili Bosanci kad nebi srali i pametovali . Samo zapamtite nije ovo play station pa da tek tako promjenis pa kad neide ajde opet.
Za mene su nasi vec izborili Afriku pa i da izgubimo.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 nov 2009, 17:33

Ja ne pljujem na nikoga, samo sam objektivan i realan za razliku od mnogih navijaca na ovom forumu. :|

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.