Moje skromno misljenje je da su momci, sve u svemu, odigrali dobru utakmicu i ostavili srce na terenu. Mislim i da je taktika bila OK (neke stvari nisu prosle,ali lako je biti junak poslije bitke). Kontam da je Ciro zamislio da pusti Portugalce da valjaju,ali da ih se zaustavi na 30-ak metara od gola (dva zadnja vezna Rahimic i Muratovic) a da ce Miske proigrati jednog od dva napadaca. Na nasu zalost,hem sto Miske nije imao svoj dan, hem su ga dobro cuvali. Portugalci su pravo brzo radili tranziciju (Miske dobije loptu-dvojica na njega, Dzeko dobije loptu-dvojica na njega, Vedo dobije loptu-dvojica na njega,a uvijek ih je 6-7 napadalo). Ciri mozda malo zamjeram sto nije ranije uveo pjanica umjesto Muratovica,da pomogne Misketu,ali opet svi znamo da je Misketu dovoljan sekund da pruzi dobru loptu (Kao onu Ibisevicu,kad je Vedo bio okrenut ledjima i kasno skontao da lopta ide njemu). Po meni najbolji naš igrac je bio Nadarevic...sve je cistio,nije komplikovao i sve pohvale. Ibricic dosta dobar, nije gubio lopte..jeste kriv za gol,ali meni je vise krivo sto je vecinu lopti koje je mogao povuci naprijed vracao nazad.. Muratovic je bio odlican,kao i Rahimic...cistili su gotovo sve Misketove greske koje su nas na kraju krajeva i kostale ta tri zuta kartona (Muratovic, Rahimic, Spahic)...Miske nekako mlak...bez zara u duelu...jedino kad je na 25-30 metara izgubio loptu pa uklizao Deco-u na vrhu sesnaesterca je pokazao malo zara i borbenosti...
Po meni Ibisevic nije bio los...kao ni Dzeko...Dzeko je snazniji i spustao je dosta one nase duge lopte, dok se Vedo vise otvarao i vise trazio loptu...Salihovic dosta dobar, s obzirom da se puno trosio i da je izbrisao onu liniju igralista koliko je puta prospartao onuda, ne moze mu se ni zamjeriti par kikseva u odbrani...ipak je to uglavnom Spaha cistio...
Nadam se da ce u Zenici biti brzi protok lopti, i da cemo brze ici iz odbrane u napad,a vjerujem da hocemo jer je Ciro primoran da mijenja zadnje vezne (Pjanic, Bajramovic, Medunjanin), i Miske malo ispred mislim i dalje cvrsto vjerujem da ce nam se sva sreca koja nas nije pratila posljednjih godina,vratiti u srijedu u Zenici. Hocu cvrsto da vjerujem u ove momke, i da od decembra kad se izvuku grupe za SP,kao i svi vi "strucnjaci" razmisljam o pravoj postavi i taktici protiv Njemacke,Urugvaja,Argentine,SAD-a,Srbije.......