Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

chily-rz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la chily-rz » 17 mar 2013, 15:24

Imao je Celik priliku u okviru Intertoto kupa,takmicenju koje donosi vise troska nego zarade,u Zenici je gostovao tamo neki Grbalj i opet na tribinama oko 10 000 ljudi u ostalom na tvoj post sam se nadovezao samo zato sto si spomenuo neko brukanje,Zelju trpa ko god stigne,Sarajevo izbaci Levskog i onda ispadne od Zete,Siroki popusi od nekih Iraca,Zrinjski je ispadao i od Luksemburkog predstavnika i kako se to Celik ili Velez mogu obrukat a da neko vec nije ? :lol:

Vec sam rekao,u Evropu neka ide onaj ko to zasluzi igrom na terenu i tu se ne bi trebalo dodatno raspravljati,.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 17 mar 2013, 15:30

jackpot nisu ti bas tacni ovi podaci provjeri bolje
primjer je sezona 2007/08
1 Modriča Maksima
2 NK Široki Brijeg
3 Čelik Zenica
4 Zrinjski Mostar

necu da raspravljt i dalje tvrdim da ima mutnih radnji i da svaku sezonu u evropi idu pripacnici sva tri naroda ravnopravno nekad neko zasluzi nekad ne ;)

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 17 mar 2013, 15:44

ciza je napisao/la:jackpot nisu ti bas tacni ovi podaci provjeri bolje
primjer je sezona 2007/08
1 Modriča Maksima
2 NK Široki Brijeg
3 Čelik Zenica
4 Zrinjski Mostar

necu da raspravljt i dalje tvrdim da ima mutnih radnji i da svaku sezonu u evropi idu pripacnici sva tri naroda ravnopravno nekad neko zasluzi nekad ne ;)

Ja stvarno nisam u zivotu vidio ovako tvrdoglavog covjeka. Pa eto ti sezona 2005./06 kad su sve tri kluba bili hrvatski. Pricas gluposti.

I u sezoni 2007./08. BiH su predstavljali:
Sarajevo u LP. Izbacili su Marsaxlokk, Genk i ispali od Dynamo Kieva,
Siroki Brijeg u Kupu UEFA. Prosli Kopera i ispali od Hapoel Tel-Aviva.
Zrinjski u Kupu UEFA. Prosli Partizan i ispali od Rabotnickog.
Slavija u Intertoto Kupu. Prosli Sant Juliu i ispali od Otelulu Galatia.

Sve to mozes pogledati na http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... h2008.html
IC na http://en.wikipedia.org/wiki/2007_UEFA_Intertoto_Cup

Lijepo sam ti naveo prije nego sam napisao. Navodim sezone u koji su klubovi igrali Europu, a ne u kojim su izborili. Sezone 2007./08. BiH su predstavljali Sarajevo, Siroki, Zrinjski i Slavija, a taj nastup su izborili u sezoni prije, odnosno, u sezoni 2006./07. Nadam se da si shvatio. Vidim da ti treba sto puta objasniti, ali nikad neces shvatit, pricat ces i dalje gluposti bez ijednog valjanog argumenta o tom nacionalnom kljucu. To sto se u vecini sezona dogodilo da sva tri imaju predstavnika je slucajnost, al vidis i sam da sam ti naveo tri sezone u kojim toga nema. Cak sam ti naveo i sezonu kojoj je samo jedan narod bio zastupljen i ne znam sta ti i dalje tvrdis. Nije ti internet za fejs i forum samo. Imas google, wikipediju, sluzi se malo, istrazi i pogledaj tko je kad igrao, sve ti lijepo pise i onda dodji ovdje i tvrdi tocno, a ne napamet. Kad si navodio one sezone stvarno si trebao navesti sve, a ne onako jadno izostaviti bas one u kojim tvoja tvrdnja pada u vodu.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 mar 2013, 15:46

Vec davno su ove price izgubile smisao, najvise jer nemaju neki sablon. Liga je prije bila manje regularna, ali u zadnjih par godina se to dosta popravilo, kao i sudjenje.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 17 mar 2013, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 17 mar 2013, 16:23

koja uspavanka na bhtu danas, zrinjski-travnik! zrinjski ima loptu 90% vremena ali apsolutno nista ni priblizno sansi nisu stvorili za 60 min! dok travnik sa svoje strane igra bunker a ni na kontre neidu, mozda jednom u pola sata krenu na kontru! klasicna utakmica koja bi trebala 0-0 zavrsit ali eto nekim cudom na toj jednoj kontri koju je travnik stvorio dadose i gol!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 17 mar 2013, 16:48

@jackpot

Pa eto i te 2007/08 sezone se ispostovao taj "kljuc", i bosanski, i hrvatski, i srpski klub su igrali Europu ;)
SAMO ČELIK !

FCL
Kontakt:

Post Postao/la FCL » 17 mar 2013, 16:59

al se stima u pm :D

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 17 mar 2013, 17:15

,ja sam napisao da su skoro pa sve sezone podmirile nacionalni kljuc ,ti se neslazes ok postujem,al brate neka ,pomalo, nasao sam jedan izuzetak kad su failli klubovi iz rs-a ,dakle od 13 sezona,12 je bilo po kljucu(i ako je i tad kluc bio ostvaren,samo je bilo do kluba koji nije htio,mogao,imao sredstva da nastupi u evropi),i te sezone se digla halabuka kako to da ispadnu dva kluba iz rs-a sto se kasnije nadomirlilo kroz titulu(modrici,koje nakon godinu ispada iz lige) i ostalima evropu ;)
imas svoje misljenje al nemoras nas tjerat da mislimo kao ti,izneses argument i i to je to

jednostavno se vodi racuna da se ko ne nadje uvrjedjen i zapostavljen,pa u slucaju da nekome fali bod za evropu direktni konkurent mu se osteti,ili se ovom navuce i mirna bosna ;)

bogbatina
Kontakt:

Post Postao/la bogbatina » 17 mar 2013, 18:28

Sta je ovo u pm, Zrinja izgubi, Radnik pojeo Siroki, Zeljo gubi, na kraju ce Sarajevo najbolje proci ovo kolo ;)

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 17 mar 2013, 18:33

Jel ova arena kod svakog ovako prekida? Mislim na zvuk.I proslu Zeljinu utakmicu isto.
Mentalita Ultras - Support Your Local Football Team

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 17 mar 2013, 18:39

1989 je napisao/la:Jel ova arena kod svakog ovako prekida? Mislim na zvuk.I proslu Zeljinu utakmicu isto.
U Zenici prekinula ima 3 mjeseca :mrgreen:
SAMO ČELIK !

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 17 mar 2013, 20:28

Ne moze Bog njemu objasniti, uzaslud sve, covjek uporan, pa eto, nije moj problem, zivi s krivim uvjerenjem, necu se vise truditi.

@Viper - Da, bile su sve tri zastupljene u toj sezoni, nisam ni rekao suprotno, samo sam rekao tocan podatak tko je tad igrao, a on me ispravlja i govori pogresan, zar je tesko to pogledati na internetu. :?
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 17 mar 2013, 23:09

Jack777Pott je napisao/la:Ne moze Bog njemu objasniti, uzaslud sve, covjek uporan, pa eto, nije moj problem, zivi s krivim uvjerenjem, necu se vise truditi.

@Viper - Da, bile su sve tri zastupljene u toj sezoni, nisam ni rekao suprotno, samo sam rekao tocan podatak tko je tad igrao, a on me ispravlja i govori pogresan, zar je tesko to pogledati na internetu. :?
kad se crta podvuce na kraju,u evropu idu zeljo,sarajevo/olimpic,siroki,i borac/slavija nece se desit da sarajevo i olimpic odu a borac/slavije ne

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 mar 2013, 23:51

A ne, nisu te ekipe to zasluzile na terenu. To je Dodik sa ekipom sredio. Boze svasta.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 mar 2013, 10:08

Armageddon2012 je napisao/la:siroki ce biti peti,a zeljeznicar prvi ubjedljivo...evo,ostace i moj post,pa cemo uporedjivati 8-)

veci konkurent zeljeznicaru je sarajevo,nego siroki koji je skoro vec kroz kup izborio evropu i ne vidim ni da ce zapinjati ko zna kako u ligi....prije da ce gledati da afirmisu pokojeg igraca.

šta rekoh ja prije 3 dana,kad su neki već promovisali širokog u šampiona? 8-)

prvo,široki uopšte nije toliko jak koliko neki misle,a drugo,ljudi već 10 godina igraju evropu uzastopno,i to im je jedini cilj,a ne opterećuju se previše titulama...svaka titula u ovoj ligi košta jako puno,možda i više nego što se od uefa dobije za učešće u pretkolu..

igraće široki evropu milion posto,ali da će biti prvak-smiješno ;)
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 18 mar 2013, 10:15

http://sportsport.ba/bh_fudbal/nista-no ... aca/100736" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovako to bude kad PL igraju klubovi koji nemaju historije a ni navijaca.
Mentalita Ultras - Support Your Local Football Team

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 18 mar 2013, 10:25

1989 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/nista-no ... aca/100736

Kada uzmeš u obzir da Gabela ima 2500 stanovnika, onda je jasno da je 300 gledatelja 12% ukupnog stanovništva. To i nije loše.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 18 mar 2013, 10:28

Hoće li ove godine posebno licence diktirati ko može u Evropu? Stanje nije bajno u klubovima.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 mar 2013, 10:41

England je napisao/la:
1989 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/nista-no ... aca/100736

Kada uzmeš u obzir da Gabela ima 2500 stanovnika, onda je jasno da je 300 gledatelja 12% ukupnog stanovništva. To i nije loše.
Sta cemo onda sa Prijedorom, tamo je to svega 0,6% grada (ne opstine) :D Mislim, ni kod mog Željezničara nije puno bolje, svega 0,78% populacije grada se pojavilo na stadionu... Kada bi svi imali procenat k'o Gabela nebi nam bilo kraja :P

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 mar 2013, 12:09

nema to neke veze s historrijom i tradicijom jer svi klubovi u ligi koji imaju tu historju ona se bazira na vrjeme prije 20,30+ godina,na stadionima tih kluibova na prste jedne ruke mozes prebrojat ljude koji su dozivjeli tu historiju a ostali je zanju iz prica i nedozivljavaju je ,jer je njihova historija malo drugacija,to jest ovakva kakva je i sadasnjost,a na stadionu prvog i zadnjeg na tabeli u 500 ljudi razlika
i sto je logicno da najvecu posjetu imaju klubovi iz najvecih sredina,namjanju oni iz najmanjih
glavno za posjetu je rezultat i nada da mozes malo vise nego prosle god.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.