Safet Sušić - Pape

Medo10
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Medo10 » 16 mar 2013, 21:02

Elegant je napisao/la:
Medo10 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ne daj Boze da izgubimo sta bi se sve ovdje pisalo svi bi odjednom postali generali, pogotovo ova grupa sto stalno pamet prosipa o trazi dlaku u jajetu za sve sto Safet uradi.
Boli mene briga hocemo li izgubiti ili necemo, ako cemo iskreno. Fudbal je sport. U sportu se gubi i pobjedjuje. Barcelona ode u Milan i primi 2 komada, Messi nestao na terenu. Svima se desavaju usponi i padovi. Meni je bitno da svi daju sto posto svojih mogucnosti i ako izgubimo nek to bude posteno. Vjerujem u Papeta, zna covjek sta radi. Povrede se desavaju, al' treba i vremena da se nasi "sinovi" iz dijaspore vrate. Mozes ti konja dovest do vode, al' nemozes ga natjerat da se napije. ;)
Upravo tako slazem se u potpunoti, ali nemoj da te briga hocemo li pobjedit - jer moramo ! I pored povrjeđenih Pjanica, Salihovca, mi sa ostalim kadrom smo itekako jak tim, to sto nam igraci nisu u formi u svojim klubovima i nije toliki problem, jer se dosta puta pokazalo da u reprezentaciji odigraju zaista odlicno, sto ne sumnjam da ce biti i ovaj put.
Meni smeta ovo sto se ljudi toliko uzdizu radi ove utakmice. Svaka utakmica je podjednako bitna. Nema tu "ovo je historijska utakmica". Protiv Lihtenstajna je takojer bila historijska, mi svaku trabamo i moramo pobijediti, ne mozemo ici na to da neko drugi mozda kiksa. Ja necu sna izgubiti ako izadjemo sa negativnim rezultatom poslije 90minuta. U fudbalu se svasta desava, cudan je sport. Nije nikakva sramota izgubiti od Grcke. Grcka je glavni dokaz mog misljenja kada je ova utakmica u pitanju...njihov sastav je pun "prosjecnih" igraca, niti jedan igraca koji pravi neki bum u svijetu fudbala. Njih krasi kolektivnost, borba, trud, rad. Zato kazem da vjerujem u Papeta i samo zelim da se svi igraci bore do zadnjeg atoma snage, a rezultat ce sitnice odluciti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2013, 11:51

Medo10 je napisao/la: Boli mene briga hocemo li izgubiti ili necemo
Zato i jesmo predmet šprdancije susjeda.
Medo10 je napisao/la: Svima se desavaju usponi i padovi
Kakvi usponi.Koliko znam još uvijek smo jedina repka sa ex Yu prostora koja nije vidjela neko veliko takmičenje.
Medo10 je napisao/la: Vjerujem u Papeta, zna covjek sta radi. Povrede se desavaju, al' treba i vremena da se nasi "sinovi" iz dijaspore vrate.
Pa da, igrači iz dijaspore trebaju pokucati Sušiću na vrata, dok on prati potecijalne kandidate iz Barcelone i Reala.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

m1x
Kontakt:

Post Postao/la m1x » 17 mar 2013, 12:02

Saurman je napisao/la: Kakvi usponi.Koliko znam još uvijek smo jedina repka sa ex Yu prostora koja nije vidjela neko veliko takmičenje.
:?
Makedonija?
Crna Gora?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2013, 12:20

m1x je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Kakvi usponi.Koliko znam još uvijek smo jedina repka sa ex Yu prostora koja nije vidjela neko veliko takmičenje.
Makedonija?
Crna Gora?
Da zaboravio sam i na ove velesile.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 17 mar 2013, 12:36

Saurman je napisao/la:
m1x je napisao/la:
Makedonija?
Crna Gora?
Da zaboravio sam i na ove velesile.
NE ZNAS

Iz krajnosti u krajnost ... druga stvar boli nas ona stvar za ex YU :!:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 17 mar 2013, 15:07

"Kad se učila euforija u školi, ja nisam bio na tom času."
"Fudbal je takva igra gdje dominacija 90 minuta i posjed lopte, ne znači da ćete pobjediti."
"Ne vjerujem Italijanima, znam bio sam igrač i već su nas nekoliko puta pokušali prevariti. Čak su me nekoliko puta i zvali. Pjanić čim dođe u Bosnu uradićemo mi snimke da se uvjerimo u stanje njegove povrede."
"Nema dana da ne pogledam jednu njihovu utakmicu, pogotovo gostujuću pobjedu nad Slovačkom i zadnju prijateljsku sa Švajcarskom."

Hajmo lingvisti, gramatičari, stilisti, naratori, bujrum, opletite.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 17 mar 2013, 16:11

Saurman je napisao/la:
Medo10 je napisao/la: Boli mene briga hocemo li izgubiti ili necemo
Zato i jesmo predmet šprdancije susjeda.
Medo10 je napisao/la: Svima se desavaju usponi i padovi
Kakvi usponi.Koliko znam još uvijek smo jedina repka sa ex Yu prostora koja nije vidjela neko veliko takmičenje.
Medo10 je napisao/la: Vjerujem u Papeta, zna covjek sta radi. Povrede se desavaju, al' treba i vremena da se nasi "sinovi" iz dijaspore vrate.
Pa da, igrači iz dijaspore trebaju pokucati Sušiću na vrata, dok on prati potecijalne kandidate iz Barcelone i Reala.
Ne, mi smo predmet sprdancije jer brat od brata krade, itd. Sprdancija smo sto babini sinovi dobijaju mjesta u timovima, sto trener ostavi djecu da sami treniraju dok on ode do kuce da kopa vrt/poprska paprike.

A zbog cega to Pape nije trebao gledati Barcelonu? Ti mislis da on ne zna da je Sead dobar igrac? Mozda mu bio uzitak da gleda Barcelonu uzivo a onda ce pogledat snimak Schalke-a? :o Kasete i DVD su cudo, majke mi. ;)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 mar 2013, 17:58

Henderson je napisao/la:"Kad se učila euforija u školi, ja nisam bio na tom času."
"Fudbal je takva igra gdje dominacija 90 minuta i posjed lopte, ne znači da ćete pobjediti."
"Ne vjerujem Italijanima, znam bio sam igrač i već su nas nekoliko puta pokušali prevariti. Čak su me nekoliko puta i zvali. Pjanić čim dođe u Bosnu uradićemo mi snimke da se uvjerimo u stanje njegove povrede."
"Nema dana da ne pogledam jednu njihovu utakmicu, pogotovo gostujuću pobjedu nad Slovačkom i zadnju prijateljsku sa Švajcarskom."

Hajmo lingvisti, gramatičari, stilisti, naratori, bujrum, opletite.
Nemoj se nadati, sad su oni u misijim rupama, i cekaju "ekskluzivni intervju" iz najvecih novina svijeta Havaza i tamo vrlih pismenih strucnjaka.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2013, 18:16

Medo10 je napisao/la: A zbog cega to Pape nije trebao gledati Barcelonu?
Koliko znam naših igrača u Barceloni nema.
Medo10 je napisao/la: Ti mislis da on ne zna da je Sead dobar igrac?
Koliko on zna govori i njegova izjava, čuo sam da je dobro odigrao.Uvjeren sam da nije pratio nijednu utakmicu Kolašinaca ove sezone.
Medo10 je napisao/la: Mozda mu bio uzitak da gleda Barcelonu uzivo a onda ce pogledat snimak Schalke-a? Kasete i DVD su cudo, majke mi.
Mislim da je pametnije bilo otići i uživo pogledati Seada u Istanbulu jer odbrana je ionako desetkovana bez Salihovića a Sead bi ga odlično mogao zamjeniti.Preko DVD može gledati Barcelonu ako već svršava na Katalonce.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 mar 2013, 18:27

Mislim da bi bilo pametnije saurmanu da nauči zakone države u kojoj živi.Jer Kolašinac nemože igrati za nas bez papira tj.protiv Grčke nije postojao ni gram nade da može dobiti papire.To što ti misliš da si pametniji od čitavog saveza u redu, evo ja potpisujem peticiju da te zaposle da sređuješ papire igračima koji žele igrati za BiH.Pa nismo mi Izrael da za sedmicu čovjek dobije pasoš i državljanstvo.Ne volim ni ja Sušića al brate čovjek je selektor MOJE domovine i nema smisla da ga ponižavam.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 mar 2013, 18:31

Pa šta onda čekaju stručnjaci iz saveza.Koliko im treba da srede papire ?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 mar 2013, 18:37

Saurman je napisao/la:Pa šta onda čekaju stručnjaci iz saveza.Koliko im treba da srede papire ?
Papiri se nemogu ni poceti sredjivati dok ovaj sam ne krene sa tim.Naravno njemu se bas plaho i ne zuri,kao sto nije ni Izmetu.Hoces se ti slikati umjesto njega ili ti glava za sliku u pasos veca od Se-e 8-)
Sto se tice Barcelone ima Bosanaca koliko i u Shalkeu,zbog vec navedenog.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 17 mar 2013, 18:47

Zanimljivo ce biti sa Kolasincem hoce li otici svabama i nama dati hladan samar ili ce konacno nesto poduzeti po pitanju papira.

Ako se ne varam Hadzic je zavrsio svoje, sad ceka onu finalnu potvrdu od Fifa/Uefa, Bicakcic i Sead Hajrovic ne znam sta je sa njima.

Uglavnom protiv Latvije, Slovacke ne ocekujem nikoga novog sem njih ako to srede na vrijeme, cak i nema nijedan drugi igrac sem ova cetri da sređuje papire.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 mar 2013, 20:13

Ama ja bih iskreno volio da Sead igra za BiH, al ljudi niko nikome nemože izvaditi LK,PASOŠ sve što ide preko CIPS-a,mora se lično predati zahtjev i onda možeš dati punomoć drugoj osobi da te papire podigne kada budu gotovi.Sve ostalo je šuplja priča, i pisanje gluposti o savezu i selektoru, prema tome lijepo bi bilo da malo stanete sa tim glupostima.Koliko god nam treba pobjeda za SP toliko bih volio i zbog ovih forum "selektora" da malo se pospu pepelom po glavi.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 17 mar 2013, 20:18

Zar je tako tesko sastavit' Savez, Susica, i Kolasinca, i doci do rjesenja???Ako momak nece, onda ok, da ne racunamo na njega, a ako hoce, usmjerit' energiju i doci do rjesenja.
Zajedno se sve moze, on podnese zahtjev, Savez to ubrza, i gotova prica!

Vrtimo se ukrug sto se tice ovog slucaja, a zapravo ne znamo o cemu se ovdje radi.
Ukoliko momak ne zeli da igra za BiH, to je njegovo pravo, i treba prihvatiti to, i ne peglati se vise s njim.

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 17 mar 2013, 20:28

najvise se peglamo mi djabahljebarosi na forumima..momak lagano gradi ime u svijetu nogometa. jeste on bosanac ali brate svabo je svabo, ne treba sa 19god odmah svabi ledja okrenuti do 22 god moze vagati ili bolje reci taktizirati. nego pustiti momka da sazrije, tj.izraste iz mlade repke pa onda mu dati vago isto vazi i za onog malog iz Dinama.
Cinjenica da bi nam Kolasinac odmaha trebao, al svako gleda sebe..pravilo kapitalizma :))

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 17 mar 2013, 22:44

Saurman je napisao/la:
Medo10 je napisao/la: A zbog cega to Pape nije trebao gledati Barcelonu?
Koliko znam naših igrača u Barceloni nema.
Medo10 je napisao/la: Ti mislis da on ne zna da je Sead dobar igrac?
Koliko on zna govori i njegova izjava, čuo sam da je dobro odigrao.Uvjeren sam da nije pratio nijednu utakmicu Kolašinaca ove sezone.
Medo10 je napisao/la: Mozda mu bio uzitak da gleda Barcelonu uzivo a onda ce pogledat snimak Schalke-a? Kasete i DVD su cudo, majke mi.
Mislim da je pametnije bilo otići i uživo pogledati Seada u Istanbulu jer odbrana je ionako desetkovana bez Salihovića a Sead bi ga odlično mogao zamjeniti.Preko DVD može gledati Barcelonu ako već svršava na Katalonce.
Koliko znam nasih igraca nema u Barceloni, AC Milanu, Galatasarayu niti u Schalkeu. :roll:

Isto kao sto je Susic rekao da "ima lose vijesti" u vezi Emira Spahica....ti izgleda pravo se izgubio kada vjerujes svakoj izjavi i svakom natpisu u stampi... :shock:

Sve dok Sead ne pokrene stvar on niti je moj, tvoj, nas...nego on je Svabo....aus Deutschland. Kapiras? ;)

Dzonikola
Kontakt:

Post Postao/la Dzonikola » 18 mar 2013, 06:14

slika
Forza Napoli, Nella Buona e Nella Cattiva Sorte

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 18 mar 2013, 10:48

emil02in je napisao/la:Ama ja bih iskreno volio da Sead igra za BiH, al ljudi niko nikome nemože izvaditi LK,PASOŠ sve što ide preko CIPS-a,mora se lično predati zahtjev i onda možeš dati punomoć drugoj osobi da te papire podigne kada budu gotovi.Sve ostalo je šuplja priča, i pisanje gluposti o savezu i selektoru, prema tome lijepo bi bilo da malo stanete sa tim glupostima.Koliko god nam treba pobjeda za SP toliko bih volio i zbog ovih forum "selektora" da malo se pospu pepelom po glavi.
sve stoji sto si napisao... medjutim savez sve to moze koordinirati i cijeli postupak znacajno ubrzat', slicno kao kod kosarkasa... podrazumijeva se da je igrac voljan da nastupi za BiH... ali da bi igrac zapeo oko svega, mora dobit' garancije od selektora da ozbiljno racuna na njega u prvih 11... te garancije se daju u licnom razgovoru, a ne preko novina i posrednika.. igracu se stavi na raspolaganje operativac iz saveza koji ce cijeli postupak ispratit' od prikupljanja dokumentacije do predaje zahtjeva za prijem u drzavljanstvo... celnici saveza potom mogu ubrzat' postupak u ministarstvu civilnih poslova kako bi zahtjev sto prije dosao na dnevni red na sjednici vijeca ministara... Cijeli postupak se uz angazman svih moze zavrsit' za mjesec do dva dana... nakon toga slijedi trazenje odobrenja od uefe za promjenu 'sportskog drzavljanstva'.. i tu savez moze preko svojih ljudi koji imaju veze ili su licno u razlicitim tijelima uefe, urgirat' kako bi se sve to sto prije zavrsilo...

u slucaju kolasinca, hajrovica i seferovica fali u svim dijelovima... ni igrac nije 'na cisto' sam sa sobom... selektoru bi oni dobro dosli, ali sad ne po svaku cijenu (selektor ima svoj poznati stav: ako hoce neka se ganjaju sami s birokratijom)... u savezu kazu da ce pomoc, kad sve vec dodje do ministarstva... na kraju niko nista ne pokrece, sve ide svojim tokom i zbog pasivnosti svih u lancu ce pobrojani gradit' karijere pod stranim zastavama a mi cemo ostat' svaki put sokirani kad nam se povrijedi igrac koji igra u ligama 5 ili uporedivim ligama, jer su nam alternative prosjecni igraci u ispodprosjecnim klubovima turske, ruske lige ili smo prinudjeni vadit' igrace iz naftalina...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 mar 2013, 17:47

Svaka cast za post amho.

Inace sto se tice ove utakmice protiv Grcke, ona ce mnogo zahtijevati od igraca, ali i od selektora, jer ce u ovoj teskoj situaciji morati donijeti bitne, odlucne i riskantne odluke. Ako uspijemo poraziti Grcku, veliki dio toga ce biti i njegov doprinos.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: passatb6 i 5 gostiju.