amerosm je napisao/la:Reus ima klauzulu u ugovoru da klub moze napustiti za 35 miliona €, dok je trzisna vrijednost Gündogana 20 miliona €, iako ja licno mislim da isti ne vrijedi toliko.
Dakle uzimajuci u obzir klauzulu koju ima Reus i trzisnu vrijednost prema TM-u Gündogana ponuda City-a je sasvim realna - iako ne vjerujem da su ova nagadjanja istinita.
Reus ima tu klauzulu, ali koja stupa na snagu tek 2015. g. Tako da opet mi imamo sve u svojim rukama.
Ubijeđen sam da niti Reus, a takođe i Gundo ne bi željeli da pređu u manji klub poput
Shitya, pa čak ni po cijenu da odbiju unosan ugovor. Oni imaju veoma dobre ugovore u BVB-u koji će vjerujem biti uskoro (2014 ili 2015) još poboljšani. Gledam neki dan plaće igrača PSG-a. Osim Ibrahimoviću i Silvi, svima ostalima bi i mi mogli dati platu koji imaju u PSG-u. Recimo Lavezzi i Pastore imaju po 4,5 mil, baš kao Gotze, Reus i Hummels kod nas. Šta će naši negdje drugo, jer neće sigurno dobiti mnogo veću platu nego što imaju u BVB-u. Možda 1 - 1,5 miliona, ali šta će im to vrijedit' kada postoji velika vjerovatnoća da bi mogli unazaditi svoju karijeru.
Kod nas imaju sve što jedan igrač može poželit'.
vopi je napisao/la:Znaci sigurno ce jednog dana otici za 1,2,3 god.
Ne bih bio tako siguran niti u ovo tj. da će nekad otići. Nema puno ekipa koji nude nešto mnogo bolje od BvB-a.

Naravno ne mogu govoriti mnogo unaprijed, ali u narednih 3,4,5 sezona nema brige uopšte.
BvB ide u sami vrh evropskog nogometa. Igramo uspješan fudbal što znači da imamo rezultate, a malo pomalo i stabilnu i jaku finasijsku podlogu za ostanak najboljih igrača. Ovo se posebno odnosi na Nijemce (Reus, Gundo, Gotze, Hummels itd). BVB, kao što rekoše Watzke i Klopp, "postaje san" za mnoge igrače u cijelom svijetu, tako da se uopšte ne brinem oko budućnosti BVB-a. Čak vjerujem da bi Reus, Hummels i Gotze mogli završiti karijeru kod nas bez ikakvih problema.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!