Basic je 100 puta ispricana prica.brzi je napisao/la:Dva najbolja BiH igrača Bašić i Terzić nisu na spisku???
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Šta su Boris Bečirović i Davor Kadić po nacionalnosti?
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Pametni je ovaj spisak nego da zvao Terzica itd.,nisam se nado da ce ovako biti ali po meni dobra odluka Markovica.Kad je sve izgubljeno treba podmladiti,samo neznam zasto Celicu zove on igra u Qatru i njega nema nista on je svoju profesionalnu karijeru zavrsio dok je tamo otiso.
- gradacac10
- Kontakt:
Basic nije najbolji, ni blizu Terzica, a nije vala ni zasluzio poziv nikad vise..
Ako Basic godinama folira i nije mu stalo do reprezentacije , sto ce nam.Ne samo on nego bilo ko da je u pitanju. Ima ko hoce i kome je stalo do drzavnog dresa.
-
- Kontakt:
Ako zelimo da se podmladimo, sta ce nam onda kadic i doborac??
Najveca greska ove reprezentacije je ubjedljivo selektor DRAGAN MARKOVIC najvise daleko igraca iz BORCA, njegovog Borca, sto sadasnji sto bivsi igraca KATASTROFAAAAAAAAAA, cuj Celica covjek otiso da zaradi u Qatar kakva njegova reprezentacija
- samo_lijevo
- Kontakt:
Koga bi ti zvao umjesto ovih ajde napisi ako ti nije mrsko.Ajde malo da promijenimo pricu pa da napisemo argumente kada vec nekoga kritikujemo.Maadridd je napisao/la:Najveca greska ove reprezentacije je ubjedljivo selektor DRAGAN MARKOVIC najvise daleko igraca iz BORCA, njegovog Borca, sto sadasnji sto bivsi igraca KATASTROFAAAAAAAAAA, cuj Celica covjek otiso da zaradi u Qatar kakva njegova reprezentacija
Evo meni je licno drago sto nema pojedinih na spisku,dosta je vise bilo daj prvo premije pa cu doci,dosta je kafana,dosta je cevapa na carsiji za vrijeme priprema itd.
evo i spiska zenske repke
Na spisku su: Semira Bukvić (Bosna)Marta Gudelj (Kosača), Matea Šumelj (Ljubuški), Amina Oputar (Goražde), Josipa Bracić (Grude), Mira Jošanović (Knežopoljka), Edina Demić (Lokomotiva), Matea Nosić (Ljubuški), Ivana Krešić (Katarina), Nikolina Čutura (Kosača), Martina Šumelj (Ljubuški), Sumeja Mujkić (Krivaja), Marija Vučić (Kosača), Jelena Boto (Ljubuški), Ivana Sikimić (Leotar) i Lucija Pršlja (Katarina).
22. marta protiv Slovačke
23. marta protiv Norveške
24. marta protiv Grčke
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 15 mar 2013, 15:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
- gradacac10
- Kontakt:
edinho sta fali doborcu, trenutno najboljem srednjem beku u drzavi? Treba se podmladit, al treba ostat i par iskusnijih, sve reprezentacije tako rade, nece pustit djecu da sama igraju, eno u hrvatskoj imas par starijih (lackovic, vori..), spaniji i svim koji rade kako treba, i ovdje samo kritike nikad nista da se podrze momci, svaka nam cast..
-
- Kontakt:
na srednjem beku nam "najmanje" treba da sacuvamo najstarijeg igraca iz ekipe, nego sto nema terze?
-
- Kontakt:
» Borac m:tel» 29 (17)» Konjuh» 23(11)
DVORANA: "Borik". Gledalaca: 500. Sudije: Amar Konjičanin, Dino Konjičanin. Sedmerci: Borac m:tel 4 (4), Konjuh 5 (2). Isključenja: Borac m:tel 10, Konjuh 10 minuta.
BORAC m:tel: Vranješ, Janković 5, Građan, Hercegovac, Tešić, Burić B.(15 odbrana, 2 sedmerca), Mikić 11(4), Haseljić, Burić S. 5, Bezbradica, Rađenović 3, Obradović 2, Delić 1, Trivundža 2, Milas. Trener: Aleksandar Međedović.
Konjuh: Kamberović (9 odbrana), Husić, Hadžiomerović 5(2), Muhić, Memić, Suhonjić 1, Rahimić 1, Pejkušić, Dedić, Zildžić 4, Smajić 8, Begić 4, Tufekčić, Alijagić, Suljanović(6 odbrana), Šarić. Trener: Emir Junuzović.
DVORANA: "Borik". Gledalaca: 500. Sudije: Amar Konjičanin, Dino Konjičanin. Sedmerci: Borac m:tel 4 (4), Konjuh 5 (2). Isključenja: Borac m:tel 10, Konjuh 10 minuta.
BORAC m:tel: Vranješ, Janković 5, Građan, Hercegovac, Tešić, Burić B.(15 odbrana, 2 sedmerca), Mikić 11(4), Haseljić, Burić S. 5, Bezbradica, Rađenović 3, Obradović 2, Delić 1, Trivundža 2, Milas. Trener: Aleksandar Međedović.
Konjuh: Kamberović (9 odbrana), Husić, Hadžiomerović 5(2), Muhić, Memić, Suhonjić 1, Rahimić 1, Pejkušić, Dedić, Zildžić 4, Smajić 8, Begić 4, Tufekčić, Alijagić, Suljanović(6 odbrana), Šarić. Trener: Emir Junuzović.
Nije mi jasno na osnovu cega su neki igraci pozvani npr,.Ehendic pa on je najveci retard od golmana u ligi,morali su Tatara otjerat da bi on mogao branit ima mnogo bolji golmana u nasoj ligi..
Ili Celica pa momak se rekretivno bavi rukometom u nekoj tamo zabiti.
Doborac je povridzen bog zna kace se vratit,selekor je komotno mogao da zove Dinka Dedovica,Cickusica jer momci redovno zabiju 10 golova i odlicani su asistenti.Bar umjesto Milasa,Bezdrozice koji uopse nemaju minutaze a kamoli da su zabili koji gol.Neznam pratit selektor igre ovih igraca i na osnovu cega neke poziva ako je vec odlucio da podmladi nek onda bira mlade igrace koji su u formi,a ne rekretivce,povridzene ili igrace sto sjede na klupi..nejasno mi,.Svaki selektor uzma najbolje sto ima trenutno,cak i njemacki selektor negleda imena neko trenutni formu igraca dok kod nas samo on zna sto zovne nekog.
Doborac je povridzen bog zna kace se vratit,selekor je komotno mogao da zove Dinka Dedovica,Cickusica jer momci redovno zabiju 10 golova i odlicani su asistenti.Bar umjesto Milasa,Bezdrozice koji uopse nemaju minutaze a kamoli da su zabili koji gol.Neznam pratit selektor igre ovih igraca i na osnovu cega neke poziva ako je vec odlucio da podmladi nek onda bira mlade igrace koji su u formi,a ne rekretivce,povridzene ili igrace sto sjede na klupi..nejasno mi,.Svaki selektor uzma najbolje sto ima trenutno,cak i njemacki selektor negleda imena neko trenutni formu igraca dok kod nas samo on zna sto zovne nekog.
I ja sam se iznenadio kada sam vidio Efendica , ima puno boljih golmana u našem prvenstvurkbosna je napisao/la:Nije mi jasno na osnovu cega su neki igraci pozvani npr,.Ehendic pa on je najveci retard od golmana u ligi,morali su Tatara otjerat da bi on mogao branit ima mnogo bolji golmana u nasoj ligi..
ZELJEZNICAR 1921!
- gradacac10
- Kontakt:
Damir Doborac se oporavio i trenira.
E ovako na ovom spisku nema Terzica ne znam zasto ali iskreno pored njega nemamo kvalitetnog lijevog beka,nema ni Stojanovica sto mi se sviđa jer je vrijeme da provjerimo ove druge igrace na lijevom krilu Bukvu,Delica i Đozica sto da ne samo se nadam da Mikic nece biti na uzem spisku.
Sad smo tanki na pozicijama Lijevog beka i golmana.I sto se tice ovog momka Josipa Eresa zanimljiv igrac moze bit nesta od njega samo ga treba sto prije ukrasti da igra za nas.
Sad smo tanki na pozicijama Lijevog beka i golmana.I sto se tice ovog momka Josipa Eresa zanimljiv igrac moze bit nesta od njega samo ga treba sto prije ukrasti da igra za nas.
-
- Kontakt:
Slažem se za Terzića...a Stojanovića jedavno trebalo eliminisati...al nemojte tako ti Boga spominjati Bukvu za reprezentaciju...onaj Marković je lud jbt...prvo Bukva ima 27 godina,a drugo da je tako dobro krilo,ne bi sigurno i dalje igrao u Goraždu...a mali Delić može i jeste potencijal,samo ga treba skloniti od Korkarića i Malagića...jbt će ga u temelju...mirzaaaaa je napisao/la:E ovako na ovom spisku nema Terzica ne znam zasto ali iskreno pored njega nemamo kvalitetnog lijevog beka,nema ni Stojanovica sto mi se sviđa jer je vrijeme da provjerimo ove druge igrace na lijevom krilu Bukvu,Delica i Đozica sto da ne samo se nadam da Mikic nece biti na uzem spisku.
-
- Kontakt:
Da pokusamo sastaviti kadar:
G: Grahovac-Buric
LK: Mikic-Delic/Djozic
LB: Mandic-Kasumovic/Celica
SB: Becirovic-Karacic/Ajkunic
P: Toromanovic-Buric-Vranjes
DB: Panic-Savic
DK: Vrazalic
PS: posto smo u fazi pomladjivanja (nema Stojanovica, Terzica i Harmandica), ja ni Doborca i Kadic nebih stavio u kadar za utakmice, jer ako idemo na pomladjivanje idemo ako ne onda bolje ona 3 "otpisana" od ove dvojice pozvanih!
PPS: Ademar Leon vs Veszprem (Terzic 3 gola, Vranjes 2 gola, Vrazalic bez ucinka, danas odigrana utakmica)
PS: posto smo u fazi pomladjivanja (nema Stojanovica, Terzica i Harmandica), ja ni Doborca i Kadic nebih stavio u kadar za utakmice, jer ako idemo na pomladjivanje idemo ako ne onda bolje ona 3 "otpisana" od ove dvojice pozvanih!
PPS: Ademar Leon vs Veszprem (Terzic 3 gola, Vranjes 2 gola, Vrazalic bez ucinka, danas odigrana utakmica)
- legenda reala
- Kontakt:
Ma ništa nismo dobili ovim "pomlađivanjem" reprezentacije kad smo ostavili Markovića na mjestu selektora
frajer nije za ove pozicije i kraj priče, njemu treba poluvrijeme da uvidi svoje greške tokom utakmice, a do tada nas protivnik izmasakrira.Njemu je protiv Grka trebalo 40 minuta da shvati da Grci sve idu kroz sredinu i da samo treba ubaciti Nikolu(Prce) i zgusnuti sredinu(kad je publika prozvala Nikolu, to je morao i uraditi, da nije pitanje bil i igrali baraž),u Austriji je pogriješio sa početnom bekovskom postavom, ali trebalo mu je 25 minuta da zatraži tim-out i promjeni to(kasnije smo ko nešto odigrali, ali kasno) itd.
Nikad mi se nije sviđalo njegovo forsiranje igrača iz Borca, na prethodnim spiskovima je bilo i po pola ekipe iz Borca, taj jaki Borac nije uzeo titulu u ovoj našoj ligi
(ništa protiv Borca, al većina realno nije imala mjesta u reprezentaciji)

PS:Ako smo odlučili podmladiti reprezentaciju, trebali smo ostaviti 3-4 najbolja stara(Terzića,Toromanovića,Doborac) ostalo odstraniti, a ne ovako zvati igrače kojima je plafon PLBIH od 25+ godina, a odreći se igrača koji igraju u Ligi Prvaka i nisu ništa stariji
Dosta nejasnoća,al haj nadati se najboljem iako teško, slabo je kvaliteta više kod nas u rukometu(nema toliko ni talenata)

Nikad mi se nije sviđalo njegovo forsiranje igrača iz Borca, na prethodnim spiskovima je bilo i po pola ekipe iz Borca, taj jaki Borac nije uzeo titulu u ovoj našoj ligi

Dobro krilo za naše lige, i šireg spiska reprezentacije, za mjesto u reprezentaciji pitanje jel i jedno ovo krilo dobro, al eto, bolje dati šansu momcima od 19-20 godina, nego od skoro 30handballspieler je napisao/la:prvo Bukva ima 27 godina,a drugo da je tako dobro krilo,ne bi sigurno i dalje igrao u Goraždu...

PS:Ako smo odlučili podmladiti reprezentaciju, trebali smo ostaviti 3-4 najbolja stara(Terzića,Toromanovića,Doborac) ostalo odstraniti, a ne ovako zvati igrače kojima je plafon PLBIH od 25+ godina, a odreći se igrača koji igraju u Ligi Prvaka i nisu ništa stariji

Dosta nejasnoća,al haj nadati se najboljem iako teško, slabo je kvaliteta više kod nas u rukometu(nema toliko ni talenata)

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Ma ne treba se odreći Terzića (29) i Doborca(32)...oni su i dalje najjači lijevi i srednji bek u reprezentaciji a pored toga ,mladi mogu puno naučiti od njih...staviti mlade i rotirati ih...a ja u Karačiću ne vidim ama baš nikakvog srednjeg igrača...i on će igrati još godinu -dvije i neće ga više biti nigdje...jer i on ima 28 godina,a pored toga ni ovaj Bećirović nije mlad igrač i njemu je 26...edinjo-bih je napisao/la:Da pokusamo sastaviti kadar:
I igra li ovaj Đozić u Rhein Neckar-u ili je kao onaj Radulović/terzić što je otišao u Hamburg,pa ga Švalb ne uvodini kad vode 15 razlike...
-
- Kontakt:
i ja sam bio za to da se ostave NAJBOLJI "stari" i uvedu NAJTALENTIRANIJI MLADI
od starih ostaviti: terzica-toromanovica-grahovca
od "srednjih" ostaviti: b. burica, s.burica, vrazalica, panica, vranjesa
a od mladih uvesti: malinovica, ajkunica, eresa, jankovica, kasumovica, perica
i pojacati ih sa mladim i perspektivnim (ili makar igracima srednjeg doba) novajlijama iz ino liga ili nase lige: djozic-mandic-becirovic-cickusic.
od starih ostaviti: terzica-toromanovica-grahovca
od "srednjih" ostaviti: b. burica, s.burica, vrazalica, panica, vranjesa
a od mladih uvesti: malinovica, ajkunica, eresa, jankovica, kasumovica, perica
i pojacati ih sa mladim i perspektivnim (ili makar igracima srednjeg doba) novajlijama iz ino liga ili nase lige: djozic-mandic-becirovic-cickusic.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.