FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

LFC1892
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la LFC1892 » 16 mar 2013, 23:43

rimaa je napisao/la:Ma ljudi nama treba neko ko ce im pokazati tj. neko ko je bio igrac i ko to zna, a ne ovaj gremlin JOvic, koji nikad nije lopte dotakao, vec sam pisao prije o tome, po mom misljenju Sliskovicu bi bio pravi izbor, covjek bio igrac svjetske klase, a i kao trerer nije los, za jovica murinjo , zna pokazati i nauciti igraca , a to nam treba al bas, sad ce se naci neki i pisat on mene nesto potpatio da pisem il ja mu menadzer i takve gluposti, ja samo znam da bi on bio bolja opcija i od Husrefa, po meni njegovo je isfurano i prevazidjeno, eto imao je u Olimpiku priliku 2 puta pa sta je napravio sa skoro najboljim igracima, apsolutno nista......
Kakvu je fudbalsku karijeru imao ovaj po tebi velikan, posto je to veliki minus po tebi za trenera kad iza sebe nema neku fudbalsku proslost kao igrac 8-)

rimaa
Kontakt:

Post Postao/la rimaa » 16 mar 2013, 23:51

LFC1892 je napisao/la:
rimaa je napisao/la:Ma ljudi nama treba neko ko ce im pokazati tj. neko ko je bio igrac i ko to zna, a ne ovaj gremlin JOvic, koji nikad nije lopte dotakao, vec sam pisao prije o tome, po mom misljenju Sliskovicu bi bio pravi izbor, covjek bio igrac svjetske klase, a i kao trerer nije los, za jovica murinjo , zna pokazati i nauciti igraca , a to nam treba al bas, sad ce se naci neki i pisat on mene nesto potpatio da pisem il ja mu menadzer i takve gluposti, ja samo znam da bi on bio bolja opcija i od Husrefa, po meni njegovo je isfurano i prevazidjeno, eto imao je u Olimpiku priliku 2 puta pa sta je napravio sa skoro najboljim igracima, apsolutno nista......
Kakvu je fudbalsku karijeru imao ovaj po tebi velikan, posto je to veliki minus po tebi za trenera kad iza sebe nema neku fudbalsku proslost kao igrac 8-)
Nisam te skontao , na koga mislis na Sliskovica jel , majstore jel se zezas , ukucaj njegovo ime pa vidi malo bolje, nisam rekao za Husrefa da nije bio igrac, vec Jovic a ti me ispravi.

LFC1892
Kontakt:

Post Postao/la LFC1892 » 16 mar 2013, 23:52

rimaa je napisao/la:
LFC1892 je napisao/la:
Nisam te skontao , na koga mislis na Sliskovica jel , majstore jel se zezas , ukucaj njegovo ime pa vidi malo bolje, nisam rekao za Husrefa da nije bio igrac, vec Jovic a ti me ispravi.
Ne mislim na Murinja i o njegovoj igrackoj karijeri !

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 16 mar 2013, 23:52

Jović je ipak ispao gospodin na kraju.Fino čovjek reče danas, neću uspjeti da ostvarim zacrtani cilj i donesem titulu na Koševo, i dajem ostavku.Očito je da nije pravi čovjek za nas, ali bar napušta Sarajevo čistog obraza.

Nasljednik :?:
Pa mora li biti Husref, majka mu stara.Trebamo mi s nekim novim probati, neko ko će ove igrače natjerati, ili da ginu za bordo dres, ili da ih otjera ako neće.Svi mi cijenimo Husrefa, ali činjenica da je legenda kluba mu ne treba davati nikakvu prednost kod izbora novog trenera.Ako to ne bude 100 % objektivno, nema nama trofeja još par godina najmanje.

Ali kao što reče neko iznad, prvo da se riješe finansijski problemi u klubu, pa onda možemo ozbiljno razmišljati o tituli i nekom uspjehu u Evropi, kakvom-takvom.Ne možemo stalno kupovati polovnjake, i onda ih prodavati za kikiriki ako pokažu neki kvalitet.Takva politika nas nigdje ne vodi.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 mar 2013, 23:56

A da mozda prestanete sanjati o tituli i vratite se u stvarnost. Pa pogledajte kolko borac trosi i koga je doveo ili jedan siroki pa njegovi navijaci nisu takvi pa da stvaraju pritisak na igrace i trenera. Sve se mora poklopiti da se dodje do titule ,vi puno mijenajte i igraca i trebnera na polusezoni. Koliko ima novih igraca sad u timu a koliko je otislo i to jako jako bitnih igraca sad na polusezoni. ??? ne provociram.

rimaa
Kontakt:

Post Postao/la rimaa » 17 mar 2013, 00:04

Kakvu je fudbalsku karijeru imao ovaj po tebi velikan, posto je to veliki minus po tebi za trenera kad iza sebe nema neku fudbalsku proslost kao igrac 8-)[/quote]

Nisam te skontao , na koga mislis na Sliskovica jel , majstore jel se zezas , ukucaj njegovo ime pa vidi malo bolje, nisam rekao za Husrefa da nije bio igrac, vec Jovic a ti me ispravi.[/quote]

Ne mislim na Murinja i o njegovoj igrackoj karijeri ![/quote]

Pa jarane Murinjo nije imao nikakvu fudbalsku karijeru , to ti je isto kao i amar osim ,ali osim ima tatu koji je bio van serijski trerer, i logicno je da ga je on poducio svemu, da je panj naucio bi, a murinjo jarane ima 10 trenera koji su zaduzeni svaki po na osob za svoj dio, a on sve slaze i takticki slaze kao niko na svijetu,ali to je MUrinjo a ovo je Bosna ,tako da ovdje trener treba da bude kao sto sam ti gore napisao

Suarez46
Kontakt:

Post Postao/la Suarez46 » 17 mar 2013, 00:08

Hoće li biti još nekih trenerskih imena osim Husrefa ?

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 17 mar 2013, 00:08

Suarez46 je napisao/la:Hoće li biti još nekih trenerskih imena osim Husrefa ?
Spominje se Ibrakovic :| :|
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 mar 2013, 00:10

Loši ste danas bili. Nije bilo uopšte zalaganja ekipe, plus što ste nas previše podcijenili. Imali ste posjed lopte bez većih prilika. Najveća prilika na utakmici je bila kad je Bandović odlično odbranio udarac Šehrića. :)

Od vaših igrača izdvojio bih jedino Šunjevarića, Haurdića i Torlaka. Od Hadžića se više očekivalo, a ćelo se nije vidio na terenu. :roll:

Moram pohvalit' vaše navijače koji su cijelu utakmicu bodrili svoj tim bez prestanka. Svaka čast. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

vulkan
Kontakt:

Post Postao/la vulkan » 17 mar 2013, 00:13

a je li bilo nesto veceras na kosevu, kad sam prolazio kao da je bilo neke raje iza zapada ?
---"Kakva bi tisina nastala, kad bi ljudi govorili samo ono sto znaju"---

Snob
Kontakt:

Post Postao/la Snob » 17 mar 2013, 00:20

Nije mi jasno zasto gospon Jovica otjeraste, pa uzeo je bod sa strane nista strasno ?

crni89
Kontakt:

Post Postao/la crni89 » 17 mar 2013, 00:24

Smijesno je bilo igraci Sarajeva su krenuli prema Hordama,a ovi su ih docekali paljbom i psovkama tak oda su ko popisani otisli usvlacionicu..vidi osam Bandovic je ostao nesto se raspravljati..

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 17 mar 2013, 00:51

Sarajlijc@ je napisao/la:
Suarez46 je napisao/la:Hoće li biti još nekih trenerskih imena osim Husrefa ?
Spominje se Ibrakovic :| :|
Mogao bi vama Ibrak doć za trenera.. :) Ebote vama se Husara mota oko kluba ,dovodi svoje igrače(Džafić,Husić,sad Brzi).Taj gdje god dodje ta ekipa nema napretka.Sve dok ne rastjerate tu mafiju oko kluba što dovodi svoje igrače preko nekih veza nećete bit stabilan klub..Vrlo moguće da taj Ibrak bude vaš novi trener..To je ta struja, Husarić,Ibraković i vjerovatno se spetjali sa nekim iz vaše uprave..
OFK Gradina Srebrenik

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 17 mar 2013, 01:02

Drug moj ti nemaš ni sekunde tačne informacije..Nemoj se uvrijedit,ja sam skoro vidio tog Husaru i Ibraka kako zajedno ispijalju kafe po Srebreniku..to često rade..i mogu ti potvrdit svi koji zive u Srebreniku..aa to za Brzog..njemu je Nedzo Sandzaklija mender,isto zivi u Srebreniku..a on i Husara ko jedan čovjek..:) Zajedno bili vodili Gradinu i radili to sto su radili..
OFK Gradina Srebrenik

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 17 mar 2013, 01:09

aleksandar_veliki je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:Drug moj ti nemaš ni sekunde tačne informacije..Nemoj se uvrijedit,ja sam skoro vidio tog Husaru i Ibraka kako zajedno ispijalju kafe po Srebreniku..to često rade..i mogu ti potvrdit svi koji zive u Srebreniku..aa to za Brzog..njemu je Nedzo Sandzaklija mender,isto zivi u Srebreniku..a on i Husara ko jedan čovjek..:) Zajedno bili vodili Gradinu i radili to sto su radili..
Pa, kad sve znas onda bi treba znati i da je Husara od Nedze dobijo lovu za Brzog i da od tada nisu bas dobri :)Ali, nije to tema, pa necemo. Uglavnom, Ibrakovic nije opcija, tako da suplje nema potrebe ovdje prosipati.
Ma nisu dobri a svaki dan se zajedno "gute" po Srebreniku.. :) al kao što kažeš nije to tema..pročitao sam post i vidio Ibraković kao opcija pa sam malo povezao.. :)
OFK Gradina Srebrenik

crni89
Kontakt:

Post Postao/la crni89 » 17 mar 2013, 01:10

aleksandar_veliki je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:Drug moj ti nemaš ni sekunde tačne informacije..Nemoj se uvrijedit,ja sam skoro vidio tog Husaru i Ibraka kako zajedno ispijalju kafe po Srebreniku..to često rade..i mogu ti potvrdit svi koji zive u Srebreniku..aa to za Brzog..njemu je Nedzo Sandzaklija mender,isto zivi u Srebreniku..a on i Husara ko jedan čovjek..:) Zajedno bili vodili Gradinu i radili to sto su radili..
Pa, kad sve znas onda bi treba znati i da je Husara od Nedze dobijo lovu za Brzog i da od tada nisu bas dobri :)Ali, nije to tema, pa necemo. Uglavnom, Ibrakovic nije opcija, tako da suplje nema potrebe ovdje prosipati.
Oovo sto Brcko87 pise niej suplja,pazite se tog lika

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 17 mar 2013, 01:22

E kakva smo mi gamad to nema na dunjaluku. Prvo dizemo Jovica, pa onda ga pljujemo, pa uprava dobra pa nije, Irfan dobar pa nije. Hajd se odlucite kakav je ko ljudi dragi, mijenjate misljenje svako mjesec dana....svasta. Ovdje izgleda pise i ko zna i ko nezna situaciju u klubu, i ko ide na utakmice i ko ne ide, pa to je strasno. Prestao sam pisati ovdje jer nema svrhe tako da i ovo sada sto pisem vise je iz dosade jer je ovo cirkus ovdje kao i u klubu sto nam je. Nekima valja Husref, nekima ne valja, nikome ne valja Mirza jer je on neka familija...boze ti sacuvaj.
Al hajd da skratim pricu..ukratko....znam skoro sve igrace, trenere pa nek se sada smije ko hoce i koliko hoce, nek misli ko sta hoce vazno je da ja znam kakva je situacija a ko nezna nek ovdje pise jos 5000 stranica i postova, ako mu je lakse. Idem redom. OTROV kluba Irfan (citaj Redzepagic). Ako meni moj drug Alaim koji je prosjecan golman bio al ljudina koja je trcala gologuza kad je ubijen nas brat, koji je dijete kluba i koji je davao sve za klub pa makar primao i 10 golova zaduzio nas je do kraja zivota kaze da je Irfan zlo i da se on pita od cistacice do igraca da mu ne vjerujem??? Jos ako znas tog doticnog covjeka licno i znas kakva mu je prica i razmisljanje jer si sjedio sa njim nekoliko puta, pa onda si glup ako ne skontas u cemu je fol. Sir,Boss, kapetan, general, i sta sve jos ne Dragan Jovic je takav ublehas da to majke jednom radja. Niti ima autoriteta nad igracima niti ga ko slusa, to nije tesko provjeriti ako znas barem jednog igraca sta se radi na treningu i koliko ga igraci slusaju. Jedan igrac da ga ne spominjem koji je igrao za Posusje ga je bojkotovao, i namjerno slabo igrao jednu utakmicu....izgubili su 0:2, taj isti Jovic mu je donosio dorucak u krevet i molio ga da igra jer mu je trebao. Sljedecu utakmicu Posusje dobije Leotara u gostima. To dovoljno govori o njemu kakav je covjek, licnost, i kakav je trener bez auroriteta, da ga igraci tako levate kako oni hoce. Lazu nas godinama svi od reda, 18-19 godina i samo 2 titule od koje priznajem jednu a druga nam je poklonjena. Opet ce neko reci kupio Muco, kupio ovaj, onaj...neka je kupio Reis i drugi kupuju...pa sta. Kupice nas ovi, dace pare ovaj njemac, dosli turci, dolaze arapi, usvojen statut, pare se skupljaju a nistaaaaaaa...nulaaaaa obicna. I tako cemo mi opet za 20 godina da se nadjemo i pisemo, osvojit cemo 1-2 titule, radovat cemo se sto pobijedimo neku malo jacu ekipu u Evropi, sto dobijemo kosmije, vidimo nekog dobrog igraca u 10 godina, al vidimo ga samo 6 mjeseci i nama super, veselo...pjevamo, skacemo, pa cemo opet malo da hebemo majke svima redom i tako u krug.....od svega mi zao samo ovih momaka sto navijaju po 90min i idu na sva gostovanja pocev od BiH pa do Evrope a svako malo dobiju samar od voljenog kluba koji i svi mi dobijemo. Tugo nasa...dokle vise???

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 17 mar 2013, 10:07

http://www.sigma.ba/sport/3d-radionica- ... -sarajevu/" onclick="window.open(this.href);return false; Poklon za Sarajevo od studenata Masinskog fakulteta
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 mar 2013, 10:35

ado-hz je napisao/la:E kakva smo mi gamad to nema na dunjaluku. Prvo dizemo Jovica, pa onda ga pljujemo, pa uprava dobra pa nije, Irfan dobar pa nije. Hajd se odlucite kakav je ko ljudi dragi, mijenjate misljenje svako mjesec dana....svasta. Ovdje izgleda pise i ko zna i ko nezna situaciju u klubu, i ko ide na utakmice i ko ne ide, pa to je strasno. Prestao sam pisati ovdje jer nema svrhe tako da i ovo sada sto pisem vise je iz dosade jer je ovo cirkus ovdje kao i u klubu sto nam je. Nekima valja Husref, nekima ne valja, nikome ne valja Mirza jer je on neka familija...boze ti sacuvaj.
Al hajd da skratim pricu..ukratko....znam skoro sve igrace, trenere pa nek se sada smije ko hoce i koliko hoce, nek misli ko sta hoce vazno je da ja znam kakva je situacija a ko nezna nek ovdje pise jos 5000 stranica i postova, ako mu je lakse. Idem redom. OTROV kluba Irfan (citaj Redzepagic). Ako meni moj drug Alaim koji je prosjecan golman bio al ljudina koja je trcala gologuza kad je ubijen nas brat, koji je dijete kluba i koji je davao sve za klub pa makar primao i 10 golova zaduzio nas je do kraja zivota kaze da je Irfan zlo i da se on pita od cistacice do igraca da mu ne vjerujem??? Jos ako znas tog doticnog covjeka licno i znas kakva mu je prica i razmisljanje jer si sjedio sa njim nekoliko puta, pa onda si glup ako ne skontas u cemu je fol. Sir,Boss, kapetan, general, i sta sve jos ne Dragan Jovic je takav ublehas da to majke jednom radja. Niti ima autoriteta nad igracima niti ga ko slusa, to nije tesko provjeriti ako znas barem jednog igraca sta se radi na treningu i koliko ga igraci slusaju. Jedan igrac da ga ne spominjem koji je igrao za Posusje ga je bojkotovao, i namjerno slabo igrao jednu utakmicu....izgubili su 0:2, taj isti Jovic mu je donosio dorucak u krevet i molio ga da igra jer mu je trebao. Sljedecu utakmicu Posusje dobije Leotara u gostima. To dovoljno govori o njemu kakav je covjek, licnost, i kakav je trener bez auroriteta, da ga igraci tako levate kako oni hoce. Lazu nas godinama svi od reda, 18-19 godina i samo 2 titule od koje priznajem jednu a druga nam je poklonjena. Opet ce neko reci kupio Muco, kupio ovaj, onaj...neka je kupio Reis i drugi kupuju...pa sta. Kupice nas ovi, dace pare ovaj njemac, dosli turci, dolaze arapi, usvojen statut, pare se skupljaju a nistaaaaaaa...nulaaaaa obicna. I tako cemo mi opet za 20 godina da se nadjemo i pisemo, osvojit cemo 1-2 titule, radovat cemo se sto pobijedimo neku malo jacu ekipu u Evropi, sto dobijemo kosmije, vidimo nekog dobrog igraca u 10 godina, al vidimo ga samo 6 mjeseci i nama super, veselo...pjevamo, skacemo, pa cemo opet malo da hebemo majke svima redom i tako u krug.....od svega mi zao samo ovih momaka sto navijaju po 90min i idu na sva gostovanja pocev od BiH pa do Evrope a svako malo dobiju samar od voljenog kluba koji i svi mi dobijemo. Tugo nasa...dokle vise???
Navijača sam Želje, ali dolazim u miru. Sa tvojim stavom se u potpunosti slažem, što tebi, ali i navijačima Sarajeva, ne mora ništa značiti, a nemorate mi ni vjerovati.

Pamtim dugo, a još mi je u sjećanju utakmica sa starog Koševa kada nas je Sarajevo nakantalo, davne 1976. godine 5:0. Golove su dali safet Sušić dva, Dragan Simić dva i Zlatko Dupovac-centarfor. Možda i griješim u pogledu strijelaca i broja golova, ali sam siguran da su isti bili strijelci. Jedinu pravu šansu Željo je propustio preko Slobodana Kojovića, koji je pogodio prečku sa nekih 25 metara. Vjeruj mi prečka se još trese. Najvatreniji navijači Sarajeva su tada bili smješteni na zapadu, a navijači Želje na sjeveroistoku.

Što sve ovo pišem? Hoću reći da dugo pamtim, a ima onih koji i duže pamte. Na toj utakmici mi je ostala u sjećanju i činjenica da su navijači Želje utakmicu napustili 15-20 minuta prije kraja i prošli su sa sjeveroistoka, atletskom stazom i izašli na jugu. Sjećam se da je Željo bio loš, ali su navijači Želje bili, bez obzira, što su ranije napustili stadion, dostojanstveni. Navijači Sarajeva su to sve podrugljivo gledali i ismijavali se našoj nemoći. Utakmicu sam odgledao do kraja i tužan napustio drvene basamake-klupice jugozapada. Nije me bolio poraz. Boljela me je okrutnost navijača Sarajeva. Te sezone je Željo na Grbavici pobjedio Sarajevo 3:0, ali smo morali u drugu ligu. Loše igrali, dostojanstveno ispali.

FK Sarajevo u svom habitusu ima neki osjećaj nadmoći, superiornosti nad Željom. To su uvijek i na svakom koraku pokazivali i time se dičili. Čak i ove nove generacije, čine isto. Kada je Leotar osvojio titulu, glavna pjesma Navijača Sarajeva je bila "Plavo oko plakalo je..." Navijali su za Leotar. U stvari ne, griješim. Navijali su protiv Želje. Isto se desilo i prošle sezone, kada je dobar dio navijača Sarajeva navijao za Široki u finalu KUPa??????? Historija govori da to nije slučajnost. Izgleda da je to postala praksa. Pustimo se rivaliteta. Činjenice su jedno, a realnost sasvim drugo. Trebam li spominjati da je na utakmici protiv HSV-a bilo najmanje 10 hiljada Željinih navijača koji su bodrili Sarajevo. Iskreno davali podršku i navijali. I ja sam bio među tih 35-40 hiljada sretnika koje je davalo podršku Sarajevu.

Ovo ispade pravi esej iako to nisam želio. Želio sam reći da Sarajevu nema napretka, bez sopstvenog kadra. U Sarajevu nema napretka bez Pašića, Hadžibegića, Sušića, Musemića...

Trebam li govoriti da sam skoro svaku utakmicu, prije agresije, Sarajeva gledao sa zapada, tamo odakle su utakmicu posmatrali Ivica, Amar i Selmir Osim. Utakmice Sarajeva sam gledao i na strani, u Beogradu, Mostaru, Tuzli...iako sam navijač Želje. Ja volim fudbal

Od prvog dana sam na ovoj temi govorio da je Jović loš trener, a Vi ste ga dizali do neba????

Sve proizlazi iz glave i tek onda kada ta glava pronađe zdravu misao, Sarajevo će krenuti pravim putem. Sarajevo može ove godine osvojiti i titulu, ali vjeruj te mi nije to to...
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 17 mar 2013, 11:00

ako nista barem ste prekinuli niz Gradine od 12 poraza zaredom :D
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, Google Adsense [Bot], napoleon72, Sarun, TefalTava, Venom i 81 gost.