Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

SarajlijaTM

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la SarajlijaTM » 16 mar 2013, 20:03

De ti jos koju ćizu potegni,prica ti isfurana odavno...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 mar 2013, 20:04

trebajul sezone kad su zepce,orasje,sloboda,leotar, igrali u evopri? ili mozda spoment da su do prije koju godinu bod na strani bio ko 7 na lotu?
kako to da npr. u makar jednoj sezoni fali jedan konstitutivac u evropi? makar jednom da se desi da nisu fino podeljeni ovi klubovi po pozicijama kje vode u el i lp

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 16 mar 2013, 20:08

ciza je napisao/la:trebajul sezone kad su zepce,orasje,sloboda,leotar, igrali u evopri?
Nemoj mi sifiraro pricati ovdje vec konkretno.Po tebi takozvani :oops: Bosnjacki,Srpski i Hrvatski klubovi se rotiraju u Evropi? No hajde mi pokazi nacin na koji se to izvodi.Koji je scenario?Koliko takozvani B,H ili S klubova ove sezone izlazi u Evropu i pokazi mi kako si to izracunao.Po kom modelu?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 mar 2013, 20:12

hocu reci da nema sezone da u evropi ne budu svi zastupljeni klubovi koji dolaze iz vecinskog djela jednog naroda,ili imaju nacionalni predznak,od kako se igra liga nije se desilo da to fali, kakvu god kvalitetu imali ;)
primjer sto u jendoj sezoni od ovih 12,13 nije se desilo da u evropu izadju zeljo,sarajevo,sloboda,siroki ,da fali jedan iz rs-a ili obratno znate vi o cemu ja pricam samo oci zatvarate

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 16 mar 2013, 20:21

ciza je napisao/la:hocu reci da nema sezone da u evropi ne budu svi zastupljeni klubovi koji dolaze iz vecinskog djela jednog naroda,ili imaju nacionalni predznak,od kako se igra liga nije se desilo da to fali, kakvu god kvalitetu imali ;)
primjer sto u jendoj sezoni od ovih 12,13 nije se desilo da u evropu izadju zeljo,sarajevo,sloboda,siroki ,da fali jedan iz rs-a ili obratno znate vi o cemu ja pricam samo oci zatvarate

Ma znam ja sta ti pricas al nemas argument vec samo da svake godine po jedan ide u Evropu.Iso je bilo price za prvaka.No kada trazis da ti prezentuje taj sablon po kome se radi niko nema nista konkretno.Po tebi su Srbi pravo osteceni u tom sablonu :mrgreen:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 mar 2013, 20:40

Zar je ova prica jos u modi? :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 mar 2013, 20:40

ma to je cirkus i meni je to van pameti al sta cu kad je ocito ,ne kazem da se direktno steli nekome,ali jednostavno kad imate da u evropu izlazi sarajevo,kao prvo,zeljo kao drugi,siroki kao treci, i za 4to mjesto se boree npr borac i velez(imaju jedna ili priblizno jedank br bodova),velez ce bit ostecen na nekoj od utakmica da se osigura ova ravnorpavnost,karikiram moze se raditi o bilo kojem klubu, nisam ja ovo izmislio nego pregledo jednostavno sve sezone od kada se igra zajednicka liga i nisam nasao ni jednu sezonu da nema ove podjele,to je cinjenica koja mi smeta

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 16 mar 2013, 20:53

Meni se čini da Široki i Borac imaju bolje timove ovo proljeće od Sarajevskih ekipa .Ali tu je velika zaliha bodova od jesenas takoda ce biti zanimljivo.Ali ako Siroki dobije sutra u Bjeljini bice svasta.A i raja je vec upisala bodove Zelji sutra protiv Zvjezde.Ja nisam uvjeren da to ide tako lako.Vidjećemo...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 16 mar 2013, 21:13

ciza je napisao/la:ma to je cirkus i meni je to van pameti al sta cu kad je ocito ,ne kazem da se direktno steli nekome,ali jednostavno kad imate da u evropu izlazi sarajevo,kao prvo,zeljo kao drugi,siroki kao treci, i za 4to mjesto se boree npr borac i velez(imaju jedna ili priblizno jedank br bodova),velez ce bit ostecen na nekoj od utakmica da se osigura ova ravnorpavnost,karikiram moze se raditi o bilo kojem klubu, nisam ja ovo izmislio nego pregledo jednostavno sve sezone od kada se igra zajednicka liga i nisam nasao ni jednu sezonu da nema ove podjele,to je cinjenica koja mi smeta
Prije nekoliko sezona bez problema se mogao pogoditi ishod na 95 % utakmica.Već prošle sezone a ove pogotovo bogme je puno teže naći bar jedan par za kladionicu kao siguru.Npr danas tri tekme i nigdje keca a uz to i prema koeficijentima na kladionicama se vidi da nisu više stvari tako jednostavne kao nekada.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 16 mar 2013, 22:56

vidovitadjemila je napisao/la:Meni se čini da Široki i Borac imaju bolje timove ovo proljeće od Sarajevskih ekipa .Ali tu je velika zaliha bodova od jesenas takoda ce biti zanimljivo.Ali ako Siroki dobije sutra u Bjeljini bice svasta.A i raja je vec upisala bodove Zelji sutra protiv Zvjezde.Ja nisam uvjeren da to ide tako lako.Vidjećemo...
da niste u svoj ovoj prici mozda i olimpic zaboravili? ekipu koja ima najbolji start druge polusezone od svi ovi koji su oko mjesta koja vode u evropu! a valja i spomenut da olimpic u zadnji 5 tekma ima 4 pobjede i jednu nerijesenu i da je u opsto najboljoj formi ako se racuna zadnji 5 kola u PL, za mene oni lice na ekipu koja ce sigurno zauzet jedno od mjesta koja vode u evropu!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 17 mar 2013, 01:39

E moj @ciza

Ma, Siroki sutra marsira kroz Bijeljinu, Zvijezda na Grbavici upisuje prvu pobjedu ove sezone, te Siroki najavljuje pohod na naslov prvaka koji na kraju i ostvaruje. Pored tih dogadjaja pustit ce Slogi da udje u finale Kupa, a Zrinjski Zeljeznicaru da bi Zeljo jos popustio i da naslov stvarno ode u hrvatski Siroki. Na kraju Sloga osvaja Kup, Hrvati i Srbi dobijaju po trofej i po jedan klub u Europi, ali kao kompenzacija Zelji i Sarajevu ce se namjestit drugo i trece mjesto, pa ce bosnjaci umjesto trofeja dobiti dva mjesta u Europi.

How yes no.

Sta sve ljudi nece ispricat mogli bi filmove snimat :lol: . Zeljo, Sarajevo, Siroki, Zrinjski i Borac su budimo realni od osnivanja zajednicke lige najbolji klubovi u BiH. Borac je propustio dvije sezone, za to su pomalo zasluzni ovi moji iz Zepca zajedno s gospodom sa Grbavice, al o toj temi necemo i iz tog razloga Borac nije na vrhu ukupne tabele. Nakon tih klubova po meni je Slavija i ti klubovi cine top 6 BH klubova. Mozda ce netko reci da Slavija bude dobra jednom u pet godina, ali ta Slavija je jedan od rijetkih klubova koji radi realno. Oni su se proslu sezonu jedva izborili za opstanak, a odmah nakon utakmice sa Slobodom su rekli da se ovu sezonu bore za Europu i kao sto vidite, to i rade. Ljudi kad mogu obecaju, to odrade i svi sretni, a kad na mogu sute i nitko nista ne ocekuje, dok neki najavljuju Europu godinama, pa ako im se omakne onda na kraju kazu da su to i najavili. I gledajuci tako da od tih 6 timova su po 2 od svakog nije ni cudno da svake sezone svi imaju svog predstavnika, a pogledaj opet tko je izlazio u Europu i vidjet ces da su to uglavnom ovi klubovi, pogotovo ako se gleda u zadnje vrijeme. U zadnje tri sezone se osim njih nitko nije uspio izboriti za Europu, cak stovise nije se uspjela izboriti ni Slavija koja je po meni losija od ostale petorke.

Jel ti mozda zelis da u Europu izadju Zeljo, Sarajevo, Celik i Velez bez obzira sto ce se posljednja dva vjerojatno obrukat?
Jel zelis da u Europu izadju Zrinjski, Siroki, GOSK i Vitez bez obzira sto bi GOSK i Vitez dobili po pet komada od albanaca?
Jel zelis da u Europu izadju Borac, Slavija, Leotar i Radnik bez obzira sto ce se opet posljednja dva obrukat?

Stvarno nema smisla toliko se prepucavati oko nacionalnog kljuca, jednostavno nema netko drugi kvalitetan da bi se desilo da netko izostane. Uostalom, da je tu neki nacionalni kljuc zar mislis da bi u ligi igralo 8 bosnjackih, 5 srpskih i 3 hrvatska kluba? Iako, meni je i dalje smijesna ova podijela tih klubova po nacionalnoj osnovi, jer nema veze s vezom. Nisu bitne kockice, ljiljani il sta vec na grbu, smjem se kladit da sve i jedan tim u PL ima navijaca sve tri nacionalne pripadnosti. Ako se netko kao srbin rodio u Mostaru, jel bi on mozda trebao navijati za Slaviju il Borac? Il ako se netko robio kao bosnjak ili hrvat u BL, jel bi on trebao navijaci za Sarajevo il Siroki? Logicno da svugdje postoji vecina, al nema mi smisla to svojatanje. Kod nas u Zepcu je opcina negdje 49-49-2 i za Zepce su svi navijali, iako ima likova koji su navijali za Celik, al na tribinama je uvijek bilo svakakvih, iako se klub svojatao kao hrvatski.

I kad smo vec kod Zepca, da rijesim i to spominjanje, kao i ono Orasja. Tu sezonu kad je Zepce igralo u Europi, mislim da je BiH trebala dati cetiri predstavnika, a dala je samo tri, jer nitko nije uopce predao zahtjev za licencu i zato je Zepce igralo. Da se razumijemo, nije se trazio nacionalni kljuc, jer su druga dva predstavnika bili Siroki i Zrinjski.

Sezonu kasnije je igralo Orasje i igralo je zasluzeno. Sjecam se da su u polufinalu Kupa izbacili Zepce, namjestalo se sigurno nije, bilo bi preocito, stadion je bio pun, ljudi bi ih kamenovali da je bilo imalo sumnje. U finalu su ako se ne varam natamburali Sirokog s 3-0, a sad se ti pitaj tko bi to pustio finale Kupa s 3-0. Da je namjestano mozda bi povjerovao da je bilo 1-0. Zanimljivo, evo opet gledam, i tu sezonu su igrali Orasje, Siroki i Sarajevo. Zamisli ti to, dvije sezone u nizu bez srpskih klubova, koje teorije zavjere u pm, uopce se ne cudim sto si napisao samo zadnjih 4-5 sezona kao primjere, jos si pitao trebajul sezone kad su Zepce i Orasje igrali, e bas te sezone si trebao napisati. Da nije ovako kasno i da me glava ne boli nebi mi bilo mrsko potrazit ni imal jos koja sezona i kojoj te tvoje teorije zavjere padaju u vodu. Nemoj se trudit trazit Intertoto Cup, jer sezonu kad je Zepce igralo kao sto sam i naveo BiH nije imala cetvrtog kluba u Europi, jer nitko nije predao papire za licencu, a sezonu kasnije, kad je igralo Orasje, u Intertoto Cupu je igao Zrinjski koji se sigurno po nekim podjelama ne broji pod srpski klub.

Ljudima kojim je stalo do BH nogometa bit ce svejedno tko taj nogomet predstavlja u Europi, ako je taj nastup izborio posteno i podrzat ce sve i jedan klub. Ove teorije o nacionalnim kljucevima su daaaaavno popadale u vodu, vec sam gore naveo i izlascima u Europu, a pogledaj prvenstva i osvajace, zadnjih 6 sezona Zrinjski je jedini od hrvatskih klubova koji je uzeo titulu, a pogledas li malo dalje vidjet ces da prve cetiri sezone ni jedan bosnjacki nije uzeo titulu, dok su i nizu osvajali Siroki-Zrinjski-Siroki.

Eto, valjda si shvatio, i ti, a i svi koji se slazu s tobom i valjda je propala subota vecer ipak dala nesto korisno, jer ako nakon ovog i dalje tvrdite isto onda se s vama ne treba raspravljat dok ne postanete manje tvrdoglave i dok vam se u glavu mogne usaditi nesto drugo pored vaseg pogresnog uvjerenja.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 17 mar 2013, 08:38

mikki21 je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:Meni se čini da Široki i Borac imaju bolje timove ovo proljeće od Sarajevskih ekipa .Ali tu je velika zaliha bodova od jesenas takoda ce biti zanimljivo.Ali ako Siroki dobije sutra u Bjeljini bice svasta.A i raja je vec upisala bodove Zelji sutra protiv Zvjezde.Ja nisam uvjeren da to ide tako lako.Vidjećemo...
da niste u svoj ovoj prici mozda i olimpic zaboravili? ekipu koja ima najbolji start druge polusezone od svi ovi koji su oko mjesta koja vode u evropu! a valja i spomenut da olimpic u zadnji 5 tekma ima 4 pobjede i jednu nerijesenu i da je u opsto najboljoj formi ako se racuna zadnji 5 kola u PL, za mene oni lice na ekipu koja ce sigurno zauzet jedno od mjesta koja vode u evropu!
Olimpik ima dobru ekipu svakako i vec je par sezona u samom vrhu.Ako danas dobije GOSK-a,eto ih u trci.U Evropu moze svakako ,ali sumnjam da moze prvi proci kroz cilj.Ali kao sto si rekao u ovoj ligi sve postaje moguce ,na radost svih koji je prate.Pa zasto ne i Olimpik...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 17 mar 2013, 10:16

Jel ti mozda zelis da u Europu izadju Zeljo, Sarajevo, Celik i Velez bez obzira sto ce se posljednja dva vjerojatno obrukat?
Nije posljednja dva,nego svi. ;) Ne lazu sezone prije.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 17 mar 2013, 11:22

AgresivnoDjubre je napisao/la:
Eto Željo se nije bruko, buahahahahahahaha!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 17 mar 2013, 11:34

mujoisuljo je napisao/la:
Eto Željo se nije bruko, buahahahahahahaha!
Znaš li ti čitati ?
ZELJEZNICAR 1921!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 17 mar 2013, 12:20

u zadnje dvije godine se malo liga normalizovala,al jos to nije to!
evo ciza laze,izmislja ,nadjite mi sezonu u kojoj nema ovog o cemu ciza govori? ne znam sta se palite ponudite kakve cinjenice da nije to tako i da uveropu od 2002 je je izalzio svakakav skart od ekipa jer su bili podobni u tom trenutku, i kad govorim o toj podobnosti ne govorim o svim ekipama koje izadju u evropu ,recimo prvak to zasluzi osvajac kup u redu ,ali ono trece i cetvrto mjesto se vidno namjesti da budu svi sretni i zadovoljni;)
mada ni krojenje kompletne lige nije strano ;)
dobro je sto se vise to ne desava ali jos uvjek ima mana o kojima sam gore govorio

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 17 mar 2013, 14:32

Da, svi, al je cinjenica da bi Zeljo i Sarajevo prosli neke timove od kojih bi Celik i Velez dobili kantu. O tom brukanju sam ja govorio.

I vidim da @ciza uopce nije procitao moj post u kojem sam mu sve o tom nacionalnom kljucu objasnio i dokazao da je ta teorija pala u vodu vec na samom pocetku lige. Evo, sad cu fino popisat tko je predstavljao BiH u Europi po sezonama od pocetka zajednicke lige.

Pisem sezonu u kojoj su nastupili, a ne u kojoj su izborili.
ciza je napisao/la:
evo ciza laze,izmislja ,nadjite mi sezonu u kojoj nema ovog o cemu ciza govori?
2003./04.
LP - Leotar
UC - Zeljeznicar i Sarajevo
IC - Sloboda
2004./05
LP - Siroki
UC - Zeljeznicar i Modrica
IC - Sloboda
ciza je napisao/la:
2005./06.
LP - Zrinjski
UC - Zepce i Siroki
IC - nema predstavnika
ciza je napisao/la:
2006./07.
LP - Siroki
UC - Sarajevo i Orasje
IC - Zrinjski
2007./08.
LP - Sarajevo
UC - Siroki i Zrinjski
IC - Slavija

Ove novije je i @ciza popisao. Sad dobro pogledaj te sezone i vidi gdje tu ima nacionalnog kljuca. Ako uspijes dokazat da ima ja cu priznati da si u pravu, ali ako ne uspijes onda suti i prestani s tim teorijama zavjere. Znaci, trebas dokazat to sto si poceo, nacionalni kljuc, nema izvlacenja na drugu temu, samo nacionalni kljuc. Sad da vidimo, svi cekamo. U ligi ima hrpa sra*a koja se rade, pogotovo koja su se radila prije 4-5 godina i vise, al bas u to vrijeme mozes pogledat da nema nikakvog nacionalnog kljuca i da je u Europu isao najbolji ili ako oces, onaj tko je sam sebi uspio namjestit, a to nije imalo nikakve veze s nacionalnim kljucem.

Uostalom, vidjet ces i ovu sezonu, po mom misljenju Sarajevo, Zeljeznicar i Siroki idu sigurno u Europu, a Zrinjski i Olimpic imaju vise sanse za to cetvrto mjesto nego Slavija i Borac. Kad srbi ostanu bez predstavnika smislit ces nesto novo da to opravdas.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 mar 2013, 14:58

JackPot,o kakvom brukanju govoris ? Celik bi ako nista u Evropi imao Evropski ambijent,pune tribine i barem bi na taj nacin poslao lijepo svijetlo iz ove jadne lige..

Evo Siroki ce vrlo vjerovatno i ove godine izboriti Evropsko takmicenje a ove sezone u tri utakmice nisu dobili Celika,liga je u pet deka,postoje losi i oni malo manje losi..

Gledam prosle sezone Siroki ispade od onih Iraca (sta su vec),domacu utakmicu igraju pred hiljadu ljudi i to je tuga,isti taj Siroki je godinama u vrhu a jos uvijek nema publike(cast skriparima koji su redovni)..

Naravno,sve po zasluzi pa tako i Evropsko takmicenje,govoriti o nekom super jakom Sirokim ili Sarajevu je smijesno jer evidentno je da u ovoj ligi ni jedna ekipa ne odskace toliko kvalitetom u odnosu na ostale,mozda je to prosle godine bio Zeljo ali i oni su dosta opali..

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 17 mar 2013, 15:12

chily-rz je napisao/la:JackPot,o kakvom brukanju govoris ? Celik bi ako nista u Evropi imao Evropski ambijent,pune tribine i barem bi na taj nacin poslao lijepo svijetlo iz ove jadne lige..

Evo Siroki ce vrlo vjerovatno i ove godine izboriti Evropsko takmicenje a ove sezone u tri utakmice nisu dobili Celika,liga je u pet deka,postoje losi i oni malo manje losi..

Gledam prosle sezone Siroki ispade od onih Iraca (sta su vec),domacu utakmicu igraju pred hiljadu ljudi i to je tuga,isti taj Siroki je godinama u vrhu a jos uvijek nema publike(cast skriparima koji su redovni)..

Naravno,sve po zasluzi pa tako i Evropsko takmicenje,govoriti o nekom super jakom Sirokim ili Sarajevu je smijesno jer evidentno je da u ovoj ligi ni jedna ekipa ne odskace toliko kvalitetom u odnosu na ostale,mozda je to prosle godine bio Zeljo ali i oni su dosta opali..
Joj, naveo sam Celika jer mi je pao napamet. Znao sam da ce se javiti netko s ovom pricom. Cilj mi je bio da pitam covjeka jel zeli da sve cetiri ekipe po nekom nacionalnom kljucu budu iste il koji ku*ac. A eto, imao je Celik svoju priliku prije 3-4 sezone kad su se i oni upisali u knjigu 'Ispali od crnogoraca'.

Sto se tice navijaca, navijaci ne donose rezultate, vec igra, ma koliko god bilo lijepo vidjet pune tribine. Uostalom, smijesno je i poredit grad od 5000 i 50000 stanovnika.

O ovoj temi mi se ne raspravlja, samo sam doticnog htio upitat koji k* on zeli, a sto se mene tice nek u Europu ide tko oce, pa i taj Celik. Jos bi mi taj Celik najbolje sjeo, jer nije daleko, dalo bi se pogledati ako dodje neki bolji europski klub.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 17 mar 2013, 15:24

Sto je najzalosnije od Grbalja se svjesno ispalo kada su genijalci iz Celikove uprave i strucnog staba rekli: "Nama Inter-TOTO kup nije prioritet."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.