Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Sanjin
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Sanjin » 15 nov 2009, 11:01

Mislim da smo pruzili dobru partiju u drugom poluvremenu a prvo smo bili previse isprepadani i nismo znali stati na loptu.Misimovic blijed skroz al nije ni on uvjek raspolozen pa se nadam u revansu da ce im vratiti duplom mjerom.Po meni Pjanic trebao biti u ekipi od pocetka.Ja mislim da ce u Zenici biti 3-1 za BiH. ;) :)

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 15 nov 2009, 11:02

Trazio sam highlights i evo nekako nadjoh jer jos ne vjerujem da se desilo sta se desilo.
Koga interesuje zbog cega sam skratio sebi zivot na 6:55 nek pogleda. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Sto se mene tice - odlicno smo igrali sa onim kapacitetima na terenu, iako je Hasagic retardirano povuk'o par poteza odbranio je dosta toga sta je trebalo, go mu se ne moze pripisat ko krivica jer je bio na "pogresnoj nozi".
Nerazumna Cirina "sutnja" nakon lose igre u 2. poluvremenu kad je ocita bila panika i odsijecanje nogu pojedincima te ne poduzimanje akcije da se pruzi prilika visestrukom izmjenom u osvjezenju snaga - nije mi jasno sta je lik kalkulis'o.... :shock:

Ono sta je trebalo Dzeko je uradio, Muslimovic uradio, Ibisevic uradio prelijepo poluskaricama, Ibricic je igrao vrhunski, Rahimic odlicno odigrao itd itd. Ne bih ja da budem selektor - ali - na srecu se na Mondijal ne ide kao sto se islo 1998. :mrgreen:

A navijaci na stadionu = 0, nikakvog navijanja nisam cuo samo urlanja, tako to biva kad na utakmice idu probrani i odabrani (citaj parali :mrgreen: )mjesto pravih tifosa :lol: 8-)

Eto tako pa hajd.
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 15 nov 2009, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 15 nov 2009, 11:02

niko ne pise da je sudija bio na njihovoj strani , da se kojim slucajem neko okliznuo u kaznenom odmah bi nam presudio penalom,sviro nam je svaki kontakt ispred naseg gola znao je kome ce dati zute kartone, za malo nam ne utrpase gol iz ofsajda koji je bio 3m nemoguce je ne vidjeti ono,svira ruku ibisevicu ni pojma od ruke, onog lidsona sa gorice davno trebao iskljuciti.
e sad o nama mislim da je taktika bila dobra , misimovic je bio los, bez obzira sto je bio cuvan ,ipak u velikim utakmicama treba biti velik igrac a on to jeste . ibisevic tragicar, nemogu da vjerujem da je odbranio dva gola portugalu ( pogodila ga lopta)cudno mi je njegovo kretanje u kaznenom.... ibricic kriv za gol inace dobro je odigrao jedini vukao loptu prema naprijed ,rahimic po meni najbolji uvjek hladne glave i najveci hendikep sto nece igrati kao i spahic ostali ok. mislim da smo prokockali sansu jer je nemoguce da mi ne primimo gol u zenici to je moja ocjena .
volio bi se prevariti

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 15 nov 2009, 11:03

[youtube][/youtube]
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 15 nov 2009, 11:06

Ciro nece nikada priznati gresku/greske.
Nije imao hrabrosti promijeniti Misketa.Kaze on ima kredibilitet,ne mogu ga na poluvremenu mijenjat.
Kako god,gotovo je sad.
Je li zna neko ukoliko sati stizu?

djulio
Kontakt:

Post Postao/la djulio » 15 nov 2009, 11:07

dosao portugalac u bosnu na cevape i naruci dvije precke i stativu stativu

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 15 nov 2009, 11:09

svi kritikujete misimovica... a jel iko mozda vidio da je svo vrijeme bio zatvoren... cim bi primio loptu trojica bi se nasla oko njega... jednostavno portugalci su znali koga treba zatvoriti... dobro su naucili gradivo... :lol: :lol: nema veze idemo dalje u zenici pakao... ima da grmi do lisabona da im pokazemo sta je navijanje... :!:

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 15 nov 2009, 11:11

KAKO IZDRZAT' DO SRIJEDE. Svi savjeti su dobrodosli :!:

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 15 nov 2009, 11:12

alemao je napisao/la:niko ne pise da je sudija bio na njihovoj strani , da se kojim slucajem neko okliznuo u kaznenom odmah bi nam presudio penalom,sviro nam je svaki kontakt ispred naseg gola znao je kome ce dati zute kartone, za malo nam ne utrpase gol iz ofsajda koji je bio 3m nemoguce je ne vidjeti ono,svira ruku ibisevicu ni pojma od ruke, onog lidsona sa gorice davno trebao iskljuciti.
e sad o nama mislim da je taktika bila dobra , misimovic je bio los, bez obzira sto je bio cuvan ,ipak u velikim utakmicama treba biti velik igrac a on to jeste . ibisevic tragicar, nemogu da vjerujem da je odbranio dva gola portugalu ( pogodila ga lopta)cudno mi je njegovo kretanje u kaznenom.... ibricic kriv za gol inace dobro je odigrao jedini vukao loptu prema naprijed ,rahimic po meni najbolji uvjek hladne glave i najveci hendikep sto nece igrati kao i spahic ostali ok. mislim da smo prokockali sansu jer je nemoguce da mi ne primimo gol u zenici to je moja ocjena .
volio bi se prevariti
Kad se igra fudbal kako treba sudije ti ne mogu nista. Zato uvijek kazem yebo takvu pricu posipanja pepelom.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 nov 2009, 11:12

Sad pojedini silaze sa Ibisevica pa na Misimovica. Nije bila stvar u tome sto je Misimovic trebao biti izmjenjen, nego sto mu se trebao olaksati posao. Zajedno sa Muratovicem i Rahimicem nije mogao da gradi igru. A bez njegovih pasova naprijed, nasi napadaci su samo mogli da stoje i gledaju kako nasa defenziva se dodaje sa centrom i goalmanom. Kroz citavu utakmicu nije nas bilo nikako u njihovoj polovini a da ne govorim o goalu. Greska u postavi igraca i nehrabroj taktici.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 15 nov 2009, 11:14

stvarno ne znam sta da kazem nakon one sinocne utakmice, jednostavno neda nama BOG...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 nov 2009, 11:17

Ja samo ne znam kako je onaj Muslimovićev šut okrzno Ibiševića i završio u stativi. Ili Džeko da sa 5 metara pogodi zemlju, ono je trebao zakucati u gol... A jbg.pokazali smo da nisu uopšte bolji od nas, da možemo im dat gol i da sada treba počet igrat u Zenici kao drugo poluvrijeme u Lisabonu
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 15 nov 2009, 11:17

Sve precke i stative ce nam se aBd vratiti u Zenici.

Sretno Zmajevi :!: :!:
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 15 nov 2009, 11:19

Kobe Bryant je napisao/la:Ja ne znam da li smo gledali istu utakmicu ???

Pa Ciro i Miske su kiksali najvise, hajmo redom:

Jeste da je Miske nas najbolji igrac , ali sinoc je odigrao ubjedljivo najgore od svih ! i mislim svoju najgoru utakmicu za reprezentaciju ??? , bas je nasao dan kad ce :(
doduse jest da mu se nisu otkrivali Muratovic i Rahimic , ali totalno lezerno bez ikakve doze borbenosti (osim jednom kada je izgubio pa uklizo da je vrati) , ma trebao ga je Ciro odmah na poluvremenu zamjenit , fakat bez trunke agresivnosti i ideje , lafo on nasao da sheva Portugalce , kao oni ne znaju te fazone :roll:
Ibrircic najveci tragicar , ne mogu mu osporit da se otvarao uz igraca utakmice Salihovica , ali je direktni krivac za gol , ne znam covjek je cuvao prostor kod gola a ne gradio Alavesa, ruku na srce nije njegova pozocija , stas kad ga je Ciro stavio da igra nesta sto ne zna, onda peh da se covjek iskupi i precka :(
Spaha izrasta u legendu reprezentacije , stvarno je dao sve od sebe , svaka cast majstore , bez njega igramo jako lose u odbrani i panicno ,a Portugal ce igrati na kontra napad uh... panika :roll:
Salihovic igrac utakice , najvise se nudio otvarao pokrivao od obrane do napada , mislim svaka cast za izvedbu , nije imao s kim igrat.Definitivno ćiro je budala ako ne stavi pjaniča u zenici od prve minute
U potpunosti si upravu.Pjanić je morao igrati više.Svaka čast rahimiću i muratoviču,oni pokazuju velku borbenost,ali nama treba par dobrih kombinacija na sredini,ali to sa njima dvojcom nije moguče.Totalno nepovezana igra na sredini terena.U vezni red treba stavit niže igrače,a ne dvometraše koji za 30 posto imaju lošiju kontrolu lopte od nižih igrača.
Muratovic , kaze Ciro on je pokrivao prostor , pa dobro hajde de , ali jebbes to kada se nije otkrivao kao vezni , pa su nas napad organizovali Spahic , Jahic,.... meni drago sto ne igra u Zenici
Rahimic , jest da se trudio ovo ono , ali on je destruktor igre , ali uz onaku slabu igru Misketa i Muratovica (koji se skrivao) on nije taj tip igraca da predje nekog i dadne asistenciju , on je dobar kada ima raspolozene npr. Misketa i Pjanca
Jahic i Nadarevic mogu pod jednu recenicu , solidni , borebeni imali malo gresaka , sreca pa se to nije odrazilo na rezultat (npr. ona sansa igra br. 9 L......)
Ibisevic se trudio jadnik , ali je imao neku prepreku u glavi , vidjelo sa da ima mozda i najvise zelje, ali je sagorio, previse je emotivno shvatio igru,pa je grijesio. Zbog ovakvih igraca "velike" reprezentacije imaju tim psihologa, savjetnika,... treba neko da radi s njim do utakmice u Zenice da se covjek opusti, ovakav nam nije od koristi.
Dzeko , od njega svi najvise ocekuju, ali s glasom onakvog golgetera kao sto ga prestavljaju mediji i fubalska javnost on je morao zabiti onu sansu s 5 m, ali opet je bio nasa naj veca pretnja po njihov gol.
Hasagic, TITO :lol: , sve je uradio bez greske osim 2 izbijanja i onog bezpotrenog shevanja :shock:
Muslimovic , meni inace smjesna izmena Muslimovic/Miske , kao da sad "nevidljivi" Muratovic i destruktor Rahimic organicuju nesta za 3 napadaca ? , ali eto covjek je za 10 min i pokazao sta se trazi , svezinu , sirinu i gol sansu, ono je isto morao zabiti , ako nista plasirati u gol :(
Pjanic , ne kontam da igrac koji je u naj vecoj formi od svih igraca ne igra ? :roll:
On je morao uci nakon poluvremna umjesto Misimovica :roll:

Ciro , djaba sto je donio karizmu reprezentaciji , kada ga je procitao onaj polu trener :roll: , zatvorio mu indisporinago Misimovica , i odmah raspad sistema , kada je vec postavio one iste igrace i istu taktiku 3-5-2 :roll:
onda ako nista je morao pravit pravo vremne izmjene, po meni bi to bile : Pjanic umjesto Misimovica i Bajramovic/Muratovic na poluvremenu , onda Muslimovic / Ibisevic :roll: :roll: :roll:

fakat treba biti realan , imamo sanse , ali su sad daleko umanjenje , da je bilo 1-1 , bile bi 60:40% , medjutim sad su 20:80% , ali se ne treba se predavat.

" SVI U NAPAD JEDAN JE HASE" !!! ;)
Zadnja izmjena: ensadek, dana/u 15 nov 2009, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 15 nov 2009, 11:20

The Game je napisao/la:KAKO IZDRZAT' DO SRIJEDE. Svi savjeti su dobrodosli :!:
Nisi ti nikad cuo za gajbu piva ha? :mrgreen:

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 15 nov 2009, 11:21

Mislim da je Ciro trebao zamijeniti MIsimovica na poluvremenu!!Jeste bio dobro pokriven,al nije ga ni htijelo veceras nista,kad je imao loptu sam grijesio je!
Nadam se u revansu da ce igrat Muslimovic mijesto Ibisevica!!
3-1 u revansu za nas....

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 15 nov 2009, 11:22

evo mog misljenja:
imao sam sinoc temperaturu jedva sam gledao na oci i poceo sam plakat kad su nasi ono fulili u 86 min...
uvijek sam bolestan kad BiH igra,al ozbiljno ne zajebavam se......
Sto se tiče tekme,samo bih rekao da su glupi komentari :trudio se ovo ono....pa svaki od nas kad bi igrao trudio bi se i krv bi prolio..znaci nema opravdanja trudio se :roll: :roll: Hebem svima mater koji podrzavaju kloca Ibricica...ja govorim neki dan:on je ****,a vi ma dobar je on u defanzivi ,ovo ono,a debil kriv za gol....Muratovic jednostavno prestar,snaga mu ode u pola sata :roll: :roll: a mladji i bolji od njega sjede na klupi,Misimovic-ne jedite go.vna bio je pokriven cijelu utakmicu,cim primi loptu dva igraca na njemu,sejo dobar najvise pretrco...rekao je Ciro da u zenici igraju Pjanić i Bajramović,za odbranu jos nista ne prica,al vjerovatno mravac :x al ja ne brinem za sredinu nego za odbranu.... i uvijek sam bio misljenja da miske nema prave podrske u sredini,igramo sa dva zadnja vezna,koja nisu kreativna i oni se fakticki samo baziraju na Misketa,a od one dvojice nema fajde.Nek igra Rahimic jer nam treba onakav igrac,al ne mogu dva takva....

Da vidite levata na Eurosport2 :D :D zove Džeku Misimovićem,a Muslimovića Jahićem--KOJI KLOC..i šest puta je Sloveniju nazvao Bosnom :) I

IZVINITE ZBOG PODUŽEG POSTA,AL BIH BAŠ VOLIO DA ČUJEM VAŠE MIŠLJENJE O OVOME ŠTO SAM NAPISAO ;) ;)
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 15 nov 2009, 11:22

aqarius je napisao/la:Pozdrav svima.pa ne mogu da vjerujem u naš riječnik .Svaka druga nam j...bo,popuši itd.,da ne nabrajam dalje.Ja bi automatski ban za svakog ko krene pisati i diskutovati na taj način.Iznesi svoje mišljenje ali brate ta gomila vulgarnosti.pa to nema ni u tunguziji.A onaj tip "armanix"ili nešto tako slično treba da preispita razlog svog postojanja.Čuj molim te"nek po...u..ši ko ne misli ko ja.
pa gdje ti zivis????znas da su to kod nas sasvim normalne rjeci :D

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 15 nov 2009, 11:26

muslimovic od prve 100% treba da igra a ako misimovic do poluvremena ne uradi nista pjanica ubaciti.....

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 15 nov 2009, 11:28

Napasce ih Ciro u Zenici sa svih deset u polju, ja sam ubijedjen, jedino tako mozemo nesto, nadigravati se bez kljucnih igraca, tj. igrati saha sa njima nema smisla u takvom odnosu snaga. Napad je nasa najbolja odbrana, to cemo pokazati za koji dan na Bilinom :D

Yo Bosna :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.