Protiv Arsenala je Bayern definitivno odigrao najgoru utakmicu sezone. Jednostavno nista im nije polazilo za nogom.
Alaba na lijevom beku je bio definitivno i najgori igrac Bayerna, a ni ostali nisu bili puno bolji. Robben je jos jednom pokazao da igra samo za sebe a ne za tim. Igrac s fantasticnim predispozicijama ali u presudnim trenucima dosta puta zakaze. Mislio sam da Schweinsteiger, odnosno Ribery nece toliko faliti, ali sam se prevario i to debelo. Kada Robben igra onda je Bayern defanzivno pa barem duplo slabiji. Martinez i njegova igra mi se nikako nisu svidjale i on je jedan od igraca koje ja licno ne preferiram i mislim da je Bayern s Gustavom i Bastijem dosta jaci nego li Bayern s Martinezom i Schweinsteigerom. Jednostavno covjek je previsok a prespor, bio bi bolji na stoperu. Bayern s Martinezom protiv jacih ekipa nikada nema 60 ili vise posjeda lopte. Bayernu ce taj posjed trebati, zato mi je drago sto ce Gustavo igrati s Schweinsteigerom protiv Juventusa. Protiv Arsenala Bayern je pokazao nesto sto me duboko razocaralo, cak i vise nego li taj poraz. Bayern je pokazao strah, i to pogotovo u prvom poluvremenu. Bilo je previse soliranja, pogotovo od pomenutog Robbena. Prvo poluvrijeme je bilo sramotno. Drugo je bilo koliko toliko bolje, barem po prilikama, ali bi to mozda i zadovoljilo navijace nekih drugih timova, nas ne smije. Jasno je kako je Bayern pao u formi u posljednih nekoliko utakmica, to je evidentno, medjutim to ne smije biti izlika za onu katastrofalnu utakmicu. Sto se tice zrijeba i tu sam se razocarao, ne zbog protivnika, vec zbog cinjenice da je zrijeb ocigledno namjesten. Sramotno je kako se Realu i Barceloni namjestaju slabiji protivnici, samo kako bi doslo do njihovog eventualnog okrsaja u finalu. Samo su Bayern i Juventus lose prosli, preko ova dva tima su se lomila koplja. Covjek koji je jednom prisustvovao izvlacenju je rekao kako su kuglice oznacene, te da su jedne nesto toplije a druge hladnije. Jedino mi je drago sto ce Bayern uci dosta ozbiljnije protiv Juventusa nego li protiv Arsenala i siguran sam da ce zestoko napasti od prve minute. Samo se nadam da ce svi biti zdravi za te okrsaje. Da se ne lazemo Bayern do sada ima najlosiji zrijeb, jer su u konkurenciji od mnogo slabijih timova u osmini finala dobili Arsenal, koji iako nije na nivou prethodnih godina je i dalje dosta snazan i snazniji je od 90 drugoplasiranih ekipa u osmini finala. Protiv Arsenala je nekolicina igraca dobila zute kartone te im prijeti suspenzija pred revans u Torinu. No uredu idemo preko najsnaznijih po trofej Lp-a.