FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 15 mar 2013, 22:41

Pozdrav svima i da se malo i ja osvrnem na utakmicu protiv Arsenala i danasnji zrijeb.

Protiv Arsenala je Bayern definitivno odigrao najgoru utakmicu sezone. Jednostavno nista im nije polazilo za nogom.
Alaba na lijevom beku je bio definitivno i najgori igrac Bayerna, a ni ostali nisu bili puno bolji. Robben je jos jednom pokazao da igra samo za sebe a ne za tim. Igrac s fantasticnim predispozicijama ali u presudnim trenucima dosta puta zakaze. Mislio sam da Schweinsteiger, odnosno Ribery nece toliko faliti, ali sam se prevario i to debelo. Kada Robben igra onda je Bayern defanzivno pa barem duplo slabiji. Martinez i njegova igra mi se nikako nisu svidjale i on je jedan od igraca koje ja licno ne preferiram i mislim da je Bayern s Gustavom i Bastijem dosta jaci nego li Bayern s Martinezom i Schweinsteigerom. Jednostavno covjek je previsok a prespor, bio bi bolji na stoperu. Bayern s Martinezom protiv jacih ekipa nikada nema 60 ili vise posjeda lopte. Bayernu ce taj posjed trebati, zato mi je drago sto ce Gustavo igrati s Schweinsteigerom protiv Juventusa. Protiv Arsenala Bayern je pokazao nesto sto me duboko razocaralo, cak i vise nego li taj poraz. Bayern je pokazao strah, i to pogotovo u prvom poluvremenu. Bilo je previse soliranja, pogotovo od pomenutog Robbena. Prvo poluvrijeme je bilo sramotno. Drugo je bilo koliko toliko bolje, barem po prilikama, ali bi to mozda i zadovoljilo navijace nekih drugih timova, nas ne smije. Jasno je kako je Bayern pao u formi u posljednih nekoliko utakmica, to je evidentno, medjutim to ne smije biti izlika za onu katastrofalnu utakmicu. Sto se tice zrijeba i tu sam se razocarao, ne zbog protivnika, vec zbog cinjenice da je zrijeb ocigledno namjesten. Sramotno je kako se Realu i Barceloni namjestaju slabiji protivnici, samo kako bi doslo do njihovog eventualnog okrsaja u finalu. Samo su Bayern i Juventus lose prosli, preko ova dva tima su se lomila koplja. Covjek koji je jednom prisustvovao izvlacenju je rekao kako su kuglice oznacene, te da su jedne nesto toplije a druge hladnije. Jedino mi je drago sto ce Bayern uci dosta ozbiljnije protiv Juventusa nego li protiv Arsenala i siguran sam da ce zestoko napasti od prve minute. Samo se nadam da ce svi biti zdravi za te okrsaje. Da se ne lazemo Bayern do sada ima najlosiji zrijeb, jer su u konkurenciji od mnogo slabijih timova u osmini finala dobili Arsenal, koji iako nije na nivou prethodnih godina je i dalje dosta snazan i snazniji je od 90 drugoplasiranih ekipa u osmini finala. Protiv Arsenala je nekolicina igraca dobila zute kartone te im prijeti suspenzija pred revans u Torinu. No uredu idemo preko najsnaznijih po trofej Lp-a. ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 15 mar 2013, 22:48

Nek bolji pobjedi. ;)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 15 mar 2013, 22:50

Lahmu i Gomezu prijete kartoni, jel tako? Još neko?
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 mar 2013, 22:55

Sarajevo1946 je napisao/la:Lahmu i Gomezu prijete kartoni, jel tako? Još neko?
Mislim da i Mulleru prijeti suspenzija.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 mar 2013, 23:02

Ukoliko požute Dante i Lahm propuštaju revanš.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 15 mar 2013, 23:02

Kada se sve uzme u obzir, moze se reci da smo dobro prosli u ovom izvlacenju. Mogli smo dobiti Reala ili Barcu, a dobili smo Juventus sa kojim mozemo igrati i cak imamo malu prednost na nasoj strani. Nikako ih ne treba podcijeniti i mislim da ce ovo biti neizvjesno do samog kraja druge utakmice. Neko je napisao da je Juventsu prosle sezone igrao puno "ljepse" i sa tim se u potpunosti slazem. Sada igraju vise nekako na silu, ali pobjedjuju i imaju rezultate. Nekako me najvise strah one njihove prepoznatljive igre na rezultat, gdje protivniku ostavljaju male sanse da isti promijeni u svoju korist.

Za vikendom igramo protiv ekipe koja nas je jedina do sada pobijedila u Bundesligi i misli da je red da im se revansiramo za taj poraz. Igraci su sigurno umorni od LP i igrat ce izmjesani sastav, a volio bih da Shaqiri odigra cijelu utakmicu i nametne se Juppu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 16 mar 2013, 01:04

Ma za mene je ovo mozda i najbolji ishod zrijeba. Protivnik po mjeri, gdje nece biti opustanja ni sekunde i gdje ce mo morati zapeti, ali ipak bi trebali proci. Nece biti opustanja kao da smo recimo dobili Galatu, i zato ce mo u 1/2 finale abd, spremni za bilo koga :D
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Klare

Post Postao/la Klare » 16 mar 2013, 01:27

Doba su takva, možda ne pišem ja...

Bayern je dobio Juventusa-damu staru,
a možemo reći i mudo staro. :mrgreen:

Bayern u lošoj formi, no to nam naljegne pođekad, normalno i ništa strašno,
tako da slabiju igru još sutra očekivati možemo, a potom punjenje baterija u pravi čas za završni uragan. 8-)

Ako je već bio poraz, moglo je to i ljepše, jer i sada mi gorko u ustima, i biće dok se Juventusa ne prođe.

Inače kad smo kod poraza, oni koji su mi najteže pali, bližu prošlost računam, do Manče ići nećemo, jer to je 2001 zaboravljeno.

Bilo je ispadanja, nijedno nije lako, ni ono 2003-2009, iako smo bili daleko od evropskog vrha, ipak se uvijek vjerovalo da možemo, no ovo u posljednje 2-3 godine još ožiljaka ima, i biće dok se ne ponovi 2001 Odiseja u svemiru. :mrgreen:

+Chelsea je na prvom mjestu, titula već bila upisana, domaći teren, kud ćeš više?
+Inter(2011), ono sam jedva preživio.
+Dortmund(2012) 1:0 na Westfalenu, nadmoć na sredini terena, neshvatljivi promašaji Robbena,
prvi put se desilo da sam se prostr'o po podu, od jada nisam znao kuda da udaram...,
al' ovaj Chelsea svakako da je bio i najgori...,
a Inter sam mirno preživo, jer je bio šok :shock: , nisam bio u stanju ništa da poduzmem...

Ok, Juve, oni su za mene potpuna nepoznanica, Talijansku utakmicu nisam pogledao, pa nedajte mi lagati, ma ne znam ni ja, vjerovatno tamo u sami cik ovoga nam vijeka, znači nekih više od 10 godina...,
ja zapitate li se vi ikad šta je to vrijeme :? , kakva je to pojava? :?

Nepoznaninca jesu, ali poznavajuće stanje njihovog fudbala sumnjam da mogu zadati probleme,
OK ošutati par puta, ali nešto ozbiljnije, ne, ne, ne! :!:

Inače, žrijeb je extra, ovako nešto sam i priželjkivao,
htio sam izbjeći Dortmunda, Reala(dosadilo mi utakmica protiv njih, htio sam vidjeti nešto drugo), Malagu jer su neatraktivan protivnik, te PSG jer me mrzi ići put Francuske, a ostali su bili dobro došli.

Što se tiče igračkog kadra s Bujtom se mora produžiti.
Jeste da doveden Kirhof, ali sa Stuberom se još ne zna, a Bujto je sjajan,fenomenalan.

Tymo i Roben su otkucali svoje :!: ,
Konto nekvlitetan, Pizo star, no za tribine i pričuve OK...

Inače što se kartona u LP tiče,
Lahm i Dante po dva,
Švajn, Nojer, Bujto, Alaba, Kros i Roben čisti,
dok svi ostali imaju po jedan.

Bujto ove sezone još gola nije dao :o ,
mora to pročepiti, a stara dama je njegova mušterija.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 16 mar 2013, 02:02

Naš Mandžukić večeras na K-1 World Grand Prix u Zagrebu! :roll: a sutra utakmica protiv apotekara :roll:

A što se tiče Stare dame prolazimo jes da su talijani jes da su nezodni al opet prolazimo. Imali smo dva nezgodna prošla meča doduše pobjedu al dosta turbulentnu nad Dusseldorfom i onaj poraz od Arsenala. To je bio hladan tuš za otrežnjeneje i sad nastavak moramo odraditi maximalno našpanovani i naravno sa pobjedama. ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 mar 2013, 02:03

brzitesanj je napisao/la:Naš Mandžukić večeras na K-1 World Grand Prix u Zagrebu! :roll: a sutra utakmica protiv apotekara :roll:
On i Lahm pauziraju i opšte ne putuju u Leverkusen....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 16 mar 2013, 10:29

Jel neko dobar as ciframa pa da nam napise koliko je do sada Bayern zaradio od LP i ostalih takmicenja i koliko ce moci zaraditit ako sve bude po planu .... :?:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 16 mar 2013, 10:34

supermario je napisao/la:Jel neko dobar as ciframa pa da nam napise koliko je do sada Bayern zaradio od LP i ostalih takmicenja i koliko ce moci zaraditit ako sve bude po planu .... :?:
Vjerovatno ste manje zaradili od Juventusa, uzmijaći u obzir broj pobjeda. Jedino su vam bolja možda ona TV prava,pošto je vjerovatno više TV stanica otkupljivalo prijenos Bayerna nego Juventusa :)
Ja te volim, volim Željo..

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 mar 2013, 10:47

supermario je napisao/la:Jel neko dobar as ciframa pa da nam napise koliko je do sada Bayern zaradio od LP i ostalih takmicenja i koliko ce moci zaraditit ako sve bude po planu .... :?:
Do sada je u Ligi prvaka zaradio preko 40 miliona Eura. Da ne idem u detalje, evo ti dva linka gdje je sve podrobnije objašnjeno.
http://www.weltfussball.de/news/champio ... millionen/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://newsticker.sueddeutsche.de/list/id/1429803" onclick="window.open(this.href);return false;

Za ljubitelje statistike:

http://s7.directupload.net/images/130315/wvj8i97n.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://**.directupload.net/images/130315/uf42waw7.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s14.directupload.net/images/130315/5ud94hsg.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Vom Jäger zum Gejagten

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 16 mar 2013, 11:12

Saurman je napisao/la:Pa điberu da ti nije IQ 16 shvatio bi da Conte ovom izjavom želi skinuti pritisak sa svoje ekipe.Tvoja izjava da je od Juventusa ostalo samo ime je nešto najgluplje što sam pročitao na ovom forumu.
Njegova je izjava realnost....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2013, 11:14

slika

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 16 mar 2013, 11:20

Eh. znaci vec je leglo preko 40 milki :D , abd kad osvojimo sve :D bit ce ovo najbolja sezona za Bayu ikada sto se tice prihoda. Onda mozda uprava Guardioli stavi na raspolaganje i nekih 100 milki, ako on bude insistirao.
Danas bi morali pobijediti apotekare, jer su oni nas u prvoj, a kako bi izgledalo da jedan pravak izgubi u 2 utakmice od jedne ekipe :? . Naprijed momci, dajte Shaqa i Mullera, Gomu i Kroosa...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2013, 11:22

Ukoliko osvojimo uz Ligu i Kup i eventualno dođemo do finala CL očekujem probijanje magične granice od 400 mil prihoda. 8-)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 16 mar 2013, 12:03

Saurman je napisao/la:Ukoliko osvojimo uz Ligu i Kup i eventualno dođemo do finala CL očekujem probijanje magične granice od 400 mil prihoda. 8-)
Tako je a onda bi bilo moguce 100 miliona staviti Pepu na raspoalaganje, sto bi bilo ja jako interesantno jer sam siguran da ce biti i nekoliko prodaja igraca tako da bi ovaj fond bio jos veci.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 mar 2013, 12:09

Ali i ja sam siguran da Uli ni pod razno neće dati 100 miliona na raspolaganju Pep-u i to radi par razloga:

1. Bayern dominira ove sezone. Prvenstvo uzeto, kup najvjerovatnije, dobri u LP
2. Bayern se gradi godinama, jedne sezone je bilo malo veće ulaganje nakon sramote neplasirajući se u LP
3. Bayern igra odličan fudbal, nije to patnja kao što je bila za vrijeme recimo Jurgena

No dobro, tu su i razlozi za:

1. Filozofija Pep-a
2. Opet stoper je projekt Boateng nije očigledno uspio. Jedini ako se Holger dokaže.

Očekujem pobijedu protiv ekipe koju ne mogu nikako a to je 7:1 :oops:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2013, 12:56

Hoeness :" The Future Of Arjen Robben Will Be Decided By Guardiola, We Will know The Decision In 2 Monthes".

As we speak.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.