NEZALAGANJE je napisao/la:
Izvini prijatelju,ali meni nije mjerilo snage igra protiv Borca,Zrinjskog i sl. ekipa.Meni je mjerilo Maribor,Makabi i Hapoel gdje su nas ljudi pregazili snagom,a ne fudbalskim umijecem i to ce ti reci svaki iole bolji poznavaoc fudbala.Kako objasniti da vodis 1:0,pa primis 4 za 45min ili razbijes Makabi prvo pol. na Kosevu,pa te ljudi dobiju u nastavku!??Da ne pominjem meceve u Izraelu.Samo planina,nikakva uigravanja.Ko bude povrijedjen,a cesto ih ima takvih koji propuste kondicioni dio i onda magicno budu spremni za utakmice,nece igrati i kraj price.Ma ko to bio!Ionako su svi u 5 deka,samo sto mi glorifikujemo pojedince.
apsolutno se ne slažem. kad jedan makabijev igrač pređe tri naša i zabije sa 20 metara, ili kad razmijene četiri pasa u našem šesnaestercu, to je čisto fudbalsko umijeće, a ne fizička sprema. ili kad nam maribor pet od šest golova zabije iz istih polukontri, to je propuh u glavi, a ne pluća i noge.
i ova patnja što gledamo ove tri utakmice, nema nikakve veze sa trudom i fizičkom spremom, borca smo pojeli trkom u drugom poluvremenu, nego što niko ne stvara višak igrača (osim bekrića na momente), što i kad se stvori nema zadnjeg pasa, nema pravilnog otvaranja u prazan prostor, niko i ne pokušava opucati po golu ni sa 12 metara već hoćemo da se ušetamo u gol....trčanje nam apsolutno nije problem, sve ostalo je problem.