ti uvijek uletis sa nekim agresivnim stavom ovdje... jarane kad imaju para za anabolike i razna sranja mogu i za kardio izdvojiti u ostalom moze se to sve uz trud i bez mnogo para raditi... pogledaj ti eto kad treniras i kad toliko pametujes malo nase mma borce... prvo pogledaj tomu i berina kako izgledaju... pa da nemaju onoliko misicne mase bili bi kondiciono spremniji 10 puta. znas li ti koliko to kisika trosi ?mma_hz je napisao/la:Kondicioni dio je najskuplji...vidi se da niste nikada trenirali ozbiljnije nijedan borilacki sport...
svaki borac u svijetu ima svog licnog kardio trenera(to znam da znate),al isto tako ti ljudi su najskuplji..
dalje.ishrana je krucijalna u kardio treningu al pojedinci misle da ona pada s neba i da se na piti moze nabiti kardio![]()
...
svaki kardio trener koji vrijedi nesto u nasoj BIH trazi dobre pare(Erduan,Slobo Klacar itd itd)..
MMA nije maraton da samo trcanjem po "lijepom vremenu",mozete nabiti kondiciju za 3 ili 5 rundi nbt...
sa svaki segment borbe(stojka,parter,ground pound nbt) trebaju razliciti treninzi i razlicita kondicija..
od trcanja se covjek moze itekako nabiti...svaki sportista poslije kardio treninga se "napuse",kao poslije "bildanja"..
tako da te konstatacije kako nasi MMA borci samo bildaju je nigdje veze..oni i kada rade vjezbe sa tegovima to su obicno cucanj,mrtvo dizanje,izbacaj,nabacaj..itd itd..
bez uvreda ljudi..da su kardio lose spremni to se i ja mogu s vama sloziti...al da ne pokusavaju da se spreme to vam ne stoji jer jednostavno nije tako..misice pojedini nmg smanjiti nikako...nazalost jer je takva genetika a voljeli bi jer svi znamo koliko kisika treba za jedan misic i da je to veliki minus u ovom sportu..zivjeli
BH MMA, kickbox, box, judo, karate...
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: BH MMA, kickbox, box, judo, karate...
You are someone else I am still right here
Ne slažem se oko ovoga da je kondicioni dio kao najskuplji. Skupo je znanje. Nebitno da li se radi o strikingu, hrvanju, kardio, ako hoćeš kvalitetnog trenera to košta. Kod nas ima mnogo ovih mahalskih trenera pa ti oni kažu kako treba da bacaš direkte i kickove i ti u to vjeruješ bez obzira na kvalitetu tih savjeta. Ista stvar je i sa kondicijom. Na ovom polju je, zbog neznanja, bilo više opreznosti, međutim, danas ti svako pametuje i o tome, kao da su svi nutricionisti, kardiolozi i šta ti ja znam već. Znači, znanje je skupo i po uspjehu naših borilačkih sportova može se vidjeti da istog dosta i fali. Sam proces izvođenja vježbi se može učiniti dosta jeftinim uz modifikacije istih. Ishranu ne bih ograničio samo na kondiciju. Ishrana je sastavni dio lifestylea sportiste. Ovo znači da bez pravilne ishrane, ne da nema kondicije, nego nema sportiste.
Tačno, možeš se nabiti tačno onoliko koliko je potrebno i prirodno da budeš eksplozivan, okretljiv, izdržljiv. Niko se "trčanjem" nije nabio do te mjere da je u parteru kao kornjača na leđima, da ne možeš ruke spustiti uz bok, glavu okrenuti i pogledati iza sebe da ne okrećeš torzo i slično, kao što se radi radom sa tegovima. Razumijem da postoje neke kondicione vježbe koje zahtijevaju rad sa utegama, međutim, moraju se tražiti alternative jer povećanje mišićne mase, koju kontrolišeš vježbom i ishranom, iznad neke granice je kontraproduktivno za borca i to treba da bude jasno svakom. Pogledaj jednog John Jonesa koji izbjegava rad sa tegovima jer bi mu povećanje mišićne mase onemogućilo skidanje kila prije borbe do LHW-a.
Znači, prirodno izgrađeni mišići, ništa na silu. Vjerujem da i ti možeš na ulici primjetiti ko se na silu nabildao u teretani, a ko ima te "prirodne" mišiće. Znam da će me mnogi sada bombardovati nekim stručnim objašnjenjima kako nema razlike između ovog, kako ne postoji nešto kao "prirodan" i "neprirodan" mišić i kondicija i tako to, ali nema veze
Opće poznata stvar.mma_hz je napisao/la:MMA nije maraton da samo trcanjem po "lijepom vremenu",mozete nabiti kondiciju za 3 ili 5 rundi nbt... sa svaki segment borbe(stojka,parter,ground pound nbt) trebaju razliciti treninzi i razlicita kondicija..
fera je napisao/la:od trcanja se covjek moze itekako nabiti...svaki sportista poslije kardio treninga se "napuse",kao poslije "bildanja".. tako da te konstatacije kako nasi MMA borci samo bildaju je nigdje veze..oni i kada rade vjezbe sa tegovima to su obicno cucanj,mrtvo dizanje,izbacaj,nabacaj..itd itd
Tačno, možeš se nabiti tačno onoliko koliko je potrebno i prirodno da budeš eksplozivan, okretljiv, izdržljiv. Niko se "trčanjem" nije nabio do te mjere da je u parteru kao kornjača na leđima, da ne možeš ruke spustiti uz bok, glavu okrenuti i pogledati iza sebe da ne okrećeš torzo i slično, kao što se radi radom sa tegovima. Razumijem da postoje neke kondicione vježbe koje zahtijevaju rad sa utegama, međutim, moraju se tražiti alternative jer povećanje mišićne mase, koju kontrolišeš vježbom i ishranom, iznad neke granice je kontraproduktivno za borca i to treba da bude jasno svakom. Pogledaj jednog John Jonesa koji izbjegava rad sa tegovima jer bi mu povećanje mišićne mase onemogućilo skidanje kila prije borbe do LHW-a.
Znači, prirodno izgrađeni mišići, ništa na silu. Vjerujem da i ti možeš na ulici primjetiti ko se na silu nabildao u teretani, a ko ima te "prirodne" mišiće. Znam da će me mnogi sada bombardovati nekim stručnim objašnjenjima kako nema razlike između ovog, kako ne postoji nešto kao "prirodan" i "neprirodan" mišić i kondicija i tako to, ali nema veze

NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
Priajtelju,ta anabolicka sranja su naprimjer 5 puta jeftinija od jednog gold proteina..fera je napisao/la:ti uvijek uletis sa nekim agresivnim stavom ovdje... jarane kad imaju para za anabolike i razna sranja mogu i za kardio izdvojiti u ostalom moze se to sve uz trud i bez mnogo para raditi... pogledaj ti eto kad treniras i kad toliko pametujes malo nase mma borce... prvo pogledaj tomu i berina kako izgledaju... pa da nemaju onoliko misicne mase bili bi kondiciono spremniji 10 puta. znas li ti koliko to kisika trosi ?mma_hz je napisao/la:Kondicioni dio je najskuplji...vidi se da niste nikada trenirali ozbiljnije nijedan borilacki sport...
svaki borac u svijetu ima svog licnog kardio trenera(to znam da znate),al isto tako ti ljudi su najskuplji..
dalje.ishrana je krucijalna u kardio treningu al pojedinci misle da ona pada s neba i da se na piti moze nabiti kardio![]()
...
svaki kardio trener koji vrijedi nesto u nasoj BIH trazi dobre pare(Erduan,Slobo Klacar itd itd)..
MMA nije maraton da samo trcanjem po "lijepom vremenu",mozete nabiti kondiciju za 3 ili 5 rundi nbt...
sa svaki segment borbe(stojka,parter,ground pound nbt) trebaju razliciti treninzi i razlicita kondicija..
od trcanja se covjek moze itekako nabiti...svaki sportista poslije kardio treninga se "napuse",kao poslije "bildanja"..
tako da te konstatacije kako nasi MMA borci samo bildaju je nigdje veze..oni i kada rade vjezbe sa tegovima to su obicno cucanj,mrtvo dizanje,izbacaj,nabacaj..itd itd..
bez uvreda ljudi..da su kardio lose spremni to se i ja mogu s vama sloziti...al da ne pokusavaju da se spreme to vam ne stoji jer jednostavno nije tako..misice pojedini nmg smanjiti nikako...nazalost jer je takva genetika a voljeli bi jer svi znamo koliko kisika treba za jedan misic i da je to veliki minus u ovom sportu..zivjeli

i ja sam napisao za njih dvojicu u posljednjem djelu posta..
Berinu i Tomi je nazalost takva genetika..oni se satrase,slomise radeci kardio sa najskupljih trenerima al ne ide..misic im ostaje isti i kada spadnu kilazom...nevjerovatno ali tako je..Berin i kada je radio do 84 imao je ogromne misice..a sada ima oko 96 mozda..jednostavno oni su dobri sportisti i oni bi voljeli da smanje malo misicnu masu al samim tim i dosta gube na snazi a misic i dalje je veliki..znaci gube na snazi a ne dobijaju nista time..ugl momci daju sve od sebe...a i pored toga svega neces naci u BIH boljeg hrvaca od Tome i boljeg greplera(u kompletu)od Berina..iza Berina niko ne stoji osim njega samog i njegovih roditelja..nema nikakve sponzore niti bilo sta..zbog toga mu je i malo teze finansijski se izboriti sa svih prohtjevima ovog sporta..
wok@ vidis da mnogima nije opce poznata stvar..sto se tice misica normalno da se uvijek prepozna bilderski i ovaj drugi pravi misic...

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Zdrava diskusija je uvijek dobrodošla. Malo nas je na ovim temama, nema razloga da se hvatamo za vratove, mimo sparinga, naravno.

Moje neko mišljenje je da Sarajevu i Bosni fali jedan kvalitetan gym koji bi okupio neki tim sa kompatibilnim profilima kako bi se borci mogli trenirati u kompletu u svim segmentima. Istovremeno se mora poraditi na samom imageu ovog sporta jer mi se nerijetko desi, kada se potegne ova tema, da te ljudi gledaju nekako čudno kada im kažeš da gotiviš borbe u kavezu i odgovori tipa "Pa oni se kolju" "Kako možeš to gledati". Kod nas se, ne samo MMA, nego i borilački sportovi općenito još uvijek povezuju sa nekim kriminalnim krugovima. Za svakog drugog borca čuješ "ma on je kriminalac". Naravno da većini toga ne treba vjerovati, ali je opet ružno čuti. Mislim da bi za ovaj sport u BiH formiranje ovakvog gyma bilo od veike koristi. Tu bi raja mogla porodično dolaziti da se bavi ovim lijepim sportom rekreativno, a popularizacija istog bi dovela i do većeg broja profesionalaca za koje bi se mogli nalaziti neki mečevi po Europi uz adekvatan menedžment. Znam da je ideja možda trenutno neostvariva, ali se iskreno nadam da će jednog dana biti ostvarena i da ćemo vidjeti ekspanziju borilačkih sportova na našim prostorima.

Moje neko mišljenje je da Sarajevu i Bosni fali jedan kvalitetan gym koji bi okupio neki tim sa kompatibilnim profilima kako bi se borci mogli trenirati u kompletu u svim segmentima. Istovremeno se mora poraditi na samom imageu ovog sporta jer mi se nerijetko desi, kada se potegne ova tema, da te ljudi gledaju nekako čudno kada im kažeš da gotiviš borbe u kavezu i odgovori tipa "Pa oni se kolju" "Kako možeš to gledati". Kod nas se, ne samo MMA, nego i borilački sportovi općenito još uvijek povezuju sa nekim kriminalnim krugovima. Za svakog drugog borca čuješ "ma on je kriminalac". Naravno da većini toga ne treba vjerovati, ali je opet ružno čuti. Mislim da bi za ovaj sport u BiH formiranje ovakvog gyma bilo od veike koristi. Tu bi raja mogla porodično dolaziti da se bavi ovim lijepim sportom rekreativno, a popularizacija istog bi dovela i do većeg broja profesionalaca za koje bi se mogli nalaziti neki mečevi po Europi uz adekvatan menedžment. Znam da je ideja možda trenutno neostvariva, ali se iskreno nadam da će jednog dana biti ostvarena i da ćemo vidjeti ekspanziju borilačkih sportova na našim prostorima.

NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
nisam ja mislio nista lose posebno ne za berina on je legenda momak... tomo tu i tamo. tomo ima za moj ukus i jako los g&p al sve se to da popraviti... za svaki sport je kondicioni dio kljuc uspjeha i to jedino kod nas ljudi osporavaju i traze neke izgovore.
Bravo kondicija kljuc uspjeha nazalost nasi borci vecina je nakon 1 runde umorna ne moze bas da svi imaju losu kondiciju itd trening.fera je napisao/la:nisam ja mislio nista lose posebno ne za berina on je legenda momak... tomo tu i tamo. tomo ima za moj ukus i jako los g&p al sve se to da popraviti... za svaki sport je kondicioni dio kljuc uspjeha i to jedino kod nas ljudi osporavaju i traze neke izgovore.
Muamerova borba na Superkombat priredbi u Opatiji
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bravo Dzevdo !!! Odavno nije bolji mec odradio, strasna borba.
steta zbog pizze sigurno se ohladila 

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:

MIRKO FILIPOVIĆ osvojio je K-1 World Grand Prix! Dvadeset godina nakon što je Branko Cikatić osvojio prvi K-1 WGP, Mirko Filipović vratio je pojas u Hrvatsku. U svom dvorištu, pred prepunom i bučnom zagrebačkom Arenom, Cro Cop je nanizao Jarella Millera, Pavela Žuraljeva i Ismaela Londta.
> Cro Cop ispunio dječački san: "Neki su me zlobnici spremali u grob prije vremena, ali sada im je žao"
Prvi se sa snagom Mirkovih udaraca upoznao Jarrell Miller. Amerikanac je u Zagreb stigao bez poraza. Na službeno vaganje je došao s pelenom i provocirajući Mirka. U ringu je, pak, bio "tih", a hrabrost kao da je ostavio u peleni. Tri runde je proveo bježeći od fajta i Mirko je rutinski izborio polufinale u kojem ga je čekao Pavel Žuravljev. Miller nije "pričao" u ringu, ali jest nakon borbe. Žalio se da ga je Mirko nekoliko puta udario glavom.
Samedov nije pobijedio Badra Harija, ali ga je izbacio s turnira
Mirko je protiv Žuravljeva bio još bolji. Vodio je borbu sve tri runde i nije dopustio 29-godišnjem Ukrajincu da ga uzdrma. U svakoj rundi je s po jednim snažnim middle-kickom pogodio Žuravljeva i izborio finale. Nakon borbe stigla je šokantna vijest - Badr Hari, najveći favorit koji je u četvrtfinalu u sjajnoj borbi pobijedio Zabita Samedova, odustao je od nastupa u polufinalu zbog ozljede noge. Iako se sumnjalo na lom, kasnije pretrage pokazale su da je Badr Hari samo natukao nogu.
U polufinalu je legendarnog Marokanca zamijenio Bosanac - Dževad Poturak, pobjednik rezervne borbe kojeg su organizatori desetak minuta tražili po dvorani prije nego što su ga pronašli u restoranu. Nepripremljeni Poturak se sjajno držao rundu i pol protiv Ismaela Londta, ali je nakon jednog primljenog high-kicka morao predati borbu.
Cro Cop je legendarni high-kick čuvao za finale
Mirko je u finale ušao pametno, daleko je od sebe držao visokog Londta. Kraj prve runde je obilježila sjajna serija Cro Copa, a početak druge legendarni high-kick kojeg je Mirko čuvao cijeli turnir. Njegova ljevica poslala je Londta na pod. Tim potezom Mirko je već stavio jednu ruku na pojas, te je do kraja borbe rutinski izbjegavao veći kontakt sa suparnikom.
Pojas je primio u suzama. Pred svojim navijačima ispunio je san. I to u 39. godini. Uzeo je i 4.6 milijuna kuna, ali to mu je u ovom trenutku manje važno. Dokazao je svima da još uvijek može puno toga pružiti, a hoće li... odlučit će nakon što osvajanje pojasa proslavi s obitelji.
------------------
Mislim, o cemu pricamo.

...Život za Široki...
svaka cast orsatu zovki
Odlicna prva borba Dzevada uradio je takticki i dosao do pobjede zasluzeno bodovno, samo se nije trebao onako opusititi ipak je znao da je rezervna borba morao je malo racunati ako je profesionalac da moze neko odustati od borbe.
Drugu borbu je zapoceo sa ozljedama a i sa manje elana vidjelo se odma ali ipak je uspjeh biti na wgp-u do sada jedini nas k1 borac koji je nastupao na k1 wgpu prvi puta u 2010 pa opet sada DZEVADE RESPECT.
Drugu borbu je zapoceo sa ozljedama a i sa manje elana vidjelo se odma ali ipak je uspjeh biti na wgp-u do sada jedini nas k1 borac koji je nastupao na k1 wgpu prvi puta u 2010 pa opet sada DZEVADE RESPECT.
bas kao sto kazesm jedna od borbi koje je najbolje odradio do sada sa taktickog aspekta. mene uvijek kod dzevada nervira ta njegova doza neozbiljnosti jer imao je potencijal za vece stvari od ovoga.Polo je napisao/la:Odlicna prva borba Dzevada uradio je takticki i dosao do pobjede zasluzeno bodovno, samo se nije trebao onako opusititi ipak je znao da je rezervna borba morao je malo racunati ako je profesionalac da moze neko odustati od borbe.
Sta cemo jaro to smo vise puta govorili da je kao sada ozbiljnije radio ranije dogurao bi mnogo dalje ali ipak je za uspjeh nadajmo se da ce neko od nasih boraca dospjeti na jedna wgp ili na neku Glory gp priredbu.fera je napisao/la:bas kao sto kazesm jedna od borbi koje je najbolje odradio do sada sa taktickog aspekta. mene uvijek kod dzevada nervira ta njegova doza neozbiljnosti jer imao je potencijal za vece stvari od ovoga.Polo je napisao/la:Odlicna prva borba Dzevada uradio je takticki i dosao do pobjede zasluzeno bodovno, samo se nije trebao onako opusititi ipak je znao da je rezervna borba morao je malo racunati ako je profesionalac da moze neko odustati od borbe.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
U koliko sati boxuje Sanja samardzic veceras i imali gdje prenos?
Anfernee "Penny" Hardaway #1
muamer tufekcic osvojio turnir u opatiji. sjajna prva borba u finalu je imao malo problema al na kraju sudijska odluka i pobjeda za naseg borca.
Sjajna noc za Muamera Tufekcica,ovom pobjedom je prosao u Super Kombatov Final Elimination
Jedino bi trebao poradit na rucnoj tehnici ostalo je super.

Jedino bi trebao poradit na rucnoj tehnici ostalo je super.

Sve cestitke za Muamera i napokon da imamo jednog mladog teskasa koji se moze nositi sa jacim borcima i prije svega u inostranstvu jer to do sada nismo vidjeli. Prvu odlicno odradio i zavrsio prekidom, finale mozda 2 runda da je pripala Surinamcu ali prva i 3 su bile Muamerove sto su bili i odluke sudaca.
Idemo dalje uspjeh bi bio kada bi na wgp finalu SUPERKOMBATA pobjedio jednu borbu jer ipak biti ce tesko se nositi ukoliko bude opet Londt tu Kemayo Zuharavarlev.
Idemo dalje uspjeh bi bio kada bi na wgp finalu SUPERKOMBATA pobjedio jednu borbu jer ipak biti ce tesko se nositi ukoliko bude opet Londt tu Kemayo Zuharavarlev.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.