Wunschgegner je bio Malaga i mislim da bi s njima najlakše i najbolje bi nam odgovarali. Bio sam ubjeđen da ćemo ih dobit i da će nas UEFA pripazit, ali ovaj put nije izvlačio kuglice Breitner (tada izvukao Marseille, jest da je poslije došao Real ali u polufinalu).
Žrijeb nam je dao Juve i to baš Juve za koji mogu reči da mi je nakon Bayerna i svih njemački klubova jedan od najdražih ako ne i najdraži klub. Dosta puta sam ih gledao, prošle sezone su mi ipak djelovali lepršavije i dosta im je toga išlo kao po loju. U ovoj sezoni su imali utakmica u kojima su se kilavili i dobivali i sretno i spretno, ali dosta su utakmica odradili sigurno, uvjerljivo, ubjedljivo. Zasluženo su prvi na tabeli i drugu sezonu zaredom sigurno dominiraju. Najjača su talijanska ekipa, kvaliteta u timu itekako imaju i svakako da su glavni oslonci nekako Pirlo i Buffon. Naravno ovo je i općepoznato, s tim da mi je Pirlo možda još prošle sezone bio i jači. Buffon i dalje u top formi i to su ona 2 bitna igrača kod njih izrazito bitna. Bitan je i Chiellini koji ima dozu pozitivne prgavosti, a po protivnika i negativne...

Čisti dosta toga, jak u duelima, stub odbrane, izuzetno borben i fanatik.
U veznom redu je kod njih naravno bitan i u organizaciji i taktički i na borbenom planu Marchisio, o kojem stvarno imam visoko mišljenje i čovjek uvijek može zaprijetit po protivnički gol. O Vidalu sve znamo, od šuta preko podvale lopte, do žestoke borbe, sve ima. Veliki će se rat vodit na sredini terena. Nama trebaju krila u top formi.
Quagliarella im je po kvaliteti nekako najbolji napadač, ali su ga povrede oskrnavile a koliko znam imao je i neke sukobe s trenerom. Matrija ne cijene uvijek navijači Juventusa, zbog fula i slično, ali kada ima dan i lauf izuzetno opasan. Vučinić još jedan opasan napadač, koji može igrati i povučenije, posjeduje tehnički potencijal. Faktički im ne smijemo zanemarit niti jedan dio terena. Iskustva dosta imaju, Conte sjajno motiviše ekipu i dovodi ih do toga da trče ko ludi i oru teren.
Protiv Juventusa naša transformacija igre mora biti brza i efikasna, prilike se moraju koristit, kretanje bez lopte mora biti na visokom nivou, žestoko se moraju postaviti Schweinsteiger i Gustavo i odradit lavoski posao. Ribery mora imati svoj dan, a Muller mora probijati isto, a on to može ako pruži svoja normalna izdanja iz ove sezone.
Ovakvi napadači kakve imamo mogu svakako stvorit probleme Juveu, ali tu ima sad problem. I Mandžukić i Gomez su robusni jaki, a odbrana Juvea je isto fizički jaka, stamena. Tako da naša robusnost bi bila uvijek opasnost i za odbrane Reala (pokazalo se prošle sezone) i Barce, ali u slučaju Juventusa se oni mogu tome prilagodit, mogu ponodit odgovor i zato će tu nijanse odlučit. Ali zato Ribery, Robben mogu u slučaju top izdanja zadati probleme, isto kao i Muller. S klupe uvijek imamo rješenja poput Shaqirija i Pizarra koja mogu ponudit iznenađenje i dozu nepredvidivosti.
Našem veznom redu bi dao manju prednost, posebno u drugoj utakmici kada tu bude Martinez, jer Schweini može odigrat isto toliko dobro kao Pirlo. Talijan je nešto konstantniji i ipak je kad se sagleda prošlost postigao više, ali je i stariji. S Martinezom možemo dobiti to ubrzanje igre koje nam je potrebno.
Napad nam je dosta ubojit, ali i Mandžo mora početi u LP više pogađati, treba naravno opet vratit igračku praksu Gomezu, pa bi i on mogao biti opasan u ovom duelu, koristan za nas naravno.
Odbrane su tu negdje, samo teško ih je poredit, jer nekad ta Juventusova odbrana ima 3, a transformiše se tokom utakmice i u pet igrača. Naši aduti u odbrani su naravno Lahm, kao najbolji bek opšte i sjajni Dante koji može sad zaista potvrdit da je jedan od najboljih stopera u Evropi opšte. Kod Juvea su tu čvrsti i jaki Chiellini i Bonuci, koji su dosta stabilni. Obojica golmana su u top 3 na svijetu.
Tako da će ovo biti dosta teško, ali uz top izdanja možemo se nadat polufinalu. Inače i Jupp i Sammer imaju dobra iskustva s Juventusom, prvi je osvojio u finalu protiv Juvea kao trener LP, drugi kao igrač s Borussijom.
Mandžo ima dobra iskustva s Talijanima s EP. Naše zadnje utakmice protiv talijanski ekipa u posljednji par godina su bile (izuzev Intera ) uglavnom uspješne: Fiorentina, Roma, Napoli, a prije toga i Juve. Pirlo je s reprezentacijom i klubom imao dobra iskustva s Njemačkom, tj Bayernom, slično s reprezentacijom i par igrača Juvea. Dok je par igrača bilo i u onoj ekipi koja je izgubila 1-4 2009. godine. Sve to u psihi može igrat ulogu, koliko god nekad se smiješnim činilo.
Ishod će naravno dosta zavisit i od forme u te dvije večeri, mogu sitne nijanse odlučivat. U onakvim izdanjima od prije par sedmica je Bayern favorit, a ovako sad ispadne blagi favorit.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland