FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bistrik
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la Bistrik » 24 feb 2013, 10:55

TrifonIvanov je napisao/la:kako se ne briše ništa, briše se poraz od brazila
kada kliknes na BiH nebrise se nista. znaci nema nikakva utakmica da se brise.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 feb 2013, 15:12

Bistrik je napisao/la:
ne brise se nijedna utakmica, vec se pomjera iz 100% vrijednosti u 50%, znaci da djelis sa manjim brojem utakmica u 100% vrijednosti sto je najvaznije sto odmah povecava broj ukupnih bodova.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 25 feb 2013, 08:54

AnelZ je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:
ne brise se nijedna utakmica, vec se pomjera iz 100% vrijednosti u 50%, znaci da djelis sa manjim brojem utakmica u 100% vrijednosti sto je najvaznije sto odmah povecava broj ukupnih bodova.
a nisi mi rekao za ove reprezentacije što se brišu rezultati jer na fifinoj stranici stoji outside rankings

TrifonIvanov
Kontakt:

Post Postao/la TrifonIvanov » 14 mar 2013, 14:22

ak kog zanima...

postoci pobjeda u zadnje 4 godine koje se uzimaju za renking:

ned 65%
eng 62%
cro 61%
por 55%
fra 52%
rus 50%
gre 48%
ita 47%
bih 46%

stariji rezultati manje vrijede, zato je nizozemska npr. ispod engleske - većina pobjeda im je stara 3-4 god.

TrifonIvanov
Kontakt:

Post Postao/la TrifonIvanov » 14 mar 2013, 14:24

AnelZ je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:
ma to sam i mislio: da se brazil briše iz 100%

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 14 mar 2013, 14:56

sto se rang liste tice nama je glavno da se uguramo medju 9 najbolji u evropi pa koje god to mjesto donosilo na fifinoj listi nama nije toliko vazno jer se grupe izvlace po mjestima u evropi! racunajuci da ima 9 grupa u evropi za kvalifikacije za EP i SP mi moramo bit medju 9 u evropi da bi bili nosioci u prvoj grupi! trenutno smo 14 a bas grci 9! budemoli prvi u grupi za SP i direktno se kvalifikujemo bit cemo u prvoj jakosnoj grupi! u tom slucaju bi vjerovatno mogli prestic hrvate ili belgiju, grke, francuze,svedsku, svicarsku pa vjerovatno i portugal! u ovim kvalifikacijama stvarno imamo sansu ne samo da se kvalifikujemo za prvenstvo nego da i postanemo ozbiljna repka i sila u evropskom i svijetskom fudbalu! mjesto u brazilu na SP nam jednosavno donosi puno toga i ovo se nesmije propustit jer bi nam toliko donjelo i u buducnosti, svake kvalifikacije bi izbjegli sve najbolje ekipe i stim bi za svake kvalifikacije imali laksi put do prvenstva! znaci pobjeda protiv grcke nam znaci abnormalno puno, to je tekma koju moramo dobit i radi kvalifikacija za brazil i radi buduci kvalifikacija i lakseg puta do sljedeci prvenstva!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 14 mar 2013, 15:07

Ovo se gleda za jakosne grupe, a tu smo 12. u Evropi.

http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 14 mar 2013, 15:14

armin je napisao/la:Ovo se gleda za jakosne grupe, a tu smo 12. u Evropi.

http://www.world-results.net/uefa/ranking_2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači sad smo u 2. šeširu ako ove kvalifikacije završimo 1. ulazimo u 1. šešir ?

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 14 mar 2013, 15:24

Zekoo je napisao/la:

Znači sad smo u 2. šeširu ako ove kvalifikacije završimo 1. ulazimo u 1. šešir ?

Ako ne računamo Francusku kao domaćina onda moramo još dvije reprezentacije prestići za prvi šešir.

Mislim da ipak, teško možemo do prvog šešira.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 14 mar 2013, 16:13

armin je napisao/la:
Zekoo je napisao/la:

Ako ne računamo Francusku kao domaćina onda moramo još dvije reprezentacije prestići za prvi šešir.

Mislim da ipak, teško možemo do prvog šešira.
znaci svedska, grcka, portugal, hrvatska, dvi od te 4 ekipe trebamo preskocit za prvu jakosnu grupu! nesto sto je vrlo moguce! ako mi uzmemo grupu ispred grka onda cemo ih vjerovatno i stic na rang listi! portugal nema sanse za prvo mjesto, rusi im vec bjeze nedostizno, sve tekme dobili! hrvati vode borbu sa belgijom oko prvog mjesta, ako belgijanci uzmu prvo mjesto lako preskacemo i hrvate! onda svedi igraju sa njemcima u grupi i nema sanse da prismrde prvom mjestu u grupi! ja bi radije rekao da imamo vrlo dobre sanse da se prebacimo u prvi sesir! smeo sam bio da ce francuzi bit domacin i da se stim neracunaju u kvalifikacijama! ova prilika se jednostavno nesmije propustit, ko bi prije 3-4 godine rekao da cemo bit ovako blizu prvom jakosnom sesiru!!?

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 14 mar 2013, 16:36

@mikki21, slažem se s tim što si rekao, samo ne znam kako se to boduje, pa sam zato rekao da nisam siguran da možemo doći u prvi šešir. Ako neko zna nešto više oko ovog bodovanja neka napiše. ;)

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 14 mar 2013, 16:48

Samo ne znam da li ste svi shvatili, ali po nekim komentarima kao sto je recimo komentar mikkija, cini mi se da nisu.
Znaci nije bitno koji si u grupi nego da pobjedjujes i ostvarujes dobre rezultate.
Npr hrvati mozda nisu u najboljoj poziciji i bore se za to prvo, ali ako skupe dosta bodova protiv jakih repki pa cak i ako budu drugi mogu opet biti ispred nas bez obzira ako mi zavrsimo prvi u svojoj grupi, jer se gledaju samo poeni od utakmica. (od pobjede se dobiva 3 puta pa ti bodovi da sad ne pisem formulu dok za nerjeseno x1) Ne gledaju se za jakosnu grupu prvaci svojih grupa.
To sam samo htio razjasniti, da ne ispadne da pametujem necu puno pisati ali sam zelio cisto da razjasnim neke stvari.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 14 mar 2013, 17:17

mikki21 je napisao/la: znaci svedska, grcka, portugal, hrvatska, dvi od te 4 ekipe trebamo preskocit za prvu jakosnu grupu! nesto sto je vrlo moguce! ako mi uzmemo grupu ispred grka onda cemo ih vjerovatno i stic na rang listi! portugal nema sanse za prvo mjesto, rusi im vec bjeze nedostizno, sve tekme dobili! hrvati vode borbu sa belgijom oko prvog mjesta, ako belgijanci uzmu prvo mjesto lako preskacemo i hrvate! onda svedi igraju sa njemcima u grupi i nema sanse da prismrde prvom mjestu u grupi! ja bi radije rekao da imamo vrlo dobre sanse da se prebacimo u prvi sesir! smeo sam bio da ce francuzi bit domacin i da se stim neracunaju u kvalifikacijama! ova prilika se jednostavno nesmije propustit, ko bi prije 3-4 godine rekao da cemo bit ovako blizu prvom jakosnom sesiru!!?

Sve je to uredu... ali ako sad ne pobjedimo Grcku onda to sve pisi macku od rep... jer i onda i nismo zasluzili da predjemo sve te reprezetacija. Znaci ovo sad igri ce reci jesmili toliko kvalitetni i "sila" u nogometu kosta sad trenutno mislimo.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 14 mar 2013, 17:29

Izracuno sam za Hrvatsku, ako sad pobjedi Srbiju i Wales idu sa 1191 poena na 4. mjesto.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 14 mar 2013, 17:34

AlenHalilovic je napisao/la:Izracuno sam za Hrvatsku, ako sad pobjedi Srbiju i Wales idu sa 1191 poena na 4. mjesto.
a ko da gledam pobjedice. Srbija u kurcu kad nisu pobjedili makedonce, oborili me na kladi za velike pare i to kad im je bilo najpotrebnije, ako tad nisu nece nista bitno uradit zadugo. A Vels ko vels, njega ce bez puno muke barem pretpostavljam ako se budu potrudili da pobjede.

Meni je totalno realno da svedjane preskocimo, ostalo je sve daj Boze.

TrifonIvanov
Kontakt:

Post Postao/la TrifonIvanov » 14 mar 2013, 17:47

AlenHalilovic je napisao/la:Izracuno sam za Hrvatsku, ako sad pobjedi Srbiju i Wales idu sa 1191 poena na 4. mjesto.
4. će pokupiti kolumbija

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 mar 2013, 19:03

TrifonIvanov je napisao/la:
4. će pokupiti kolumbija
Mislim da je govorio o Europi...

TrifonIvanov
Kontakt:

Post Postao/la TrifonIvanov » 14 mar 2013, 19:23

viKK je napisao/la:
TrifonIvanov je napisao/la:
4. će pokupiti kolumbija
Mislim da je govorio o Europi...
taj razgovor samo o europi se odnosi na UEFA renking

da je govorio o FIFA-i i samo o Europi (što nema smisla al ajde) onda je Hrvatska 3.
znači opet nije 4.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 mar 2013, 06:15

Evo sada sam presao onako nabrzake ovu listu i na narednoj cemo najvjerovatnije u slucaju pobjede napredovati nekih 2-4 pozicije sto znaci izmedju 19. i 21. pozicije. U najboljem mogucem slucaju mozemo napredovati za 6 pozicija (17. na listi) u slucaju pobjede, tj. ako ove reprezentacije ispred nas izgube sve svoje utakmice.

No sacekajmo barem da prodje 22. mart nakon cega ce biti mnogo jasnije koliko će zapravo ko napredovati. Nakon 26. marta napravit cu preeliminarnu listu kako će izgledati aprilska FIFA rang lista koja izlazi 11. aprila.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 15 mar 2013, 10:57

zašto naši nisu ugovorili utakmicu poslije Grka 26.03.? vidim mnoge reprezentacije če igrati dvije utakmice... brazil 3

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, soko i 28 gostiju.