FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

andro234
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la andro234 » 14 mar 2013, 11:15

ja neznam ko moze trpit onog Robbene
pa taj nebi ni svojoj materi doda

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2013, 11:30

Ovo još nisam nikada nikom rekao.

Kada smo prošli prošle godine Reala, ja sam imao osječaj kao da smo osvojili LP. Ne samo to, nego nekako sam to tako shvatio, da svi navijači Bayerna to tako slave. to je to, finale se ne treba niti igrati! Samo pola sata nakon utakmice sa Realom, to mi je prošlo kroz glavu i obuzeo me neki jako loš osječaj. Osječaj da smo mi već osvojili LP i da to nikako nije dobro i da ćemo baš zbog toga u finalu spuštit.

Zašto sam se to odlučio sada napisati?

Nakon što smo dobili BvB, stekao sam dojam da naši igrači i navijači slave na isti način. Ja tako nisam slavio, ali sam se baš te večeri, protiv Reala sjetio. Reko sam sam sebi, neću ništa pisati, budem malo pričekao da vidim kako ćemo dalje igrati, možda me osječaj vara. No ono što je zapanjujuće, je to da mene osječaj nikada ne vara. I kao što vidite mi smo slijedeće tri utakmice odigrali jako, jako, jako loše i to nas je u LP moglo stajati glave.

Baš zbog tog razloga ako se sječate, ja sam cjelo vrijeme prije utakmice sa Chelsijem, kada sam pisao iz glave a ne emocionalno, stao na stranu Chelsija i govorio da mi nismo favoriti, da je to utakmica 50/50, baš zbog tog nekog filinga. Na "mom forumu", uoči tekme ja pišem slijedeće:
anton 1983 je napisao/la:sAMO DA SE ZNA, ja sutra ujutro, najkasnije otvaram temu u ostalim natjecanjima, vezano za ždrijeb u petak. Sve stvari prije izvlačenja, znači sranje o potencijalnim našim protivnicima ako odemo dalje, drugim ekipama itd...

Ako prođemo dalje, tek u petak ćemo u podforumu bayernove tekme, otvoriti posebnu temu za našu tekmu, znači onog kog izvučemo.

Sve ostale tekme ćemo analizirati u temi ždrijeba koju ću ja sutra otvoriti.
Znači napiso, SUTRA ujutro, a ne navečer poslije tekme (a mogao sam) i dva puta sam napisao AKO. Napravio sam to iz razloga što sam osjetio da će se "nešto" dogoditi i to se dogodilo. Još kad se sjetim da sam jučer sa ovim iz goal.coma pričao o tome dal se nervirao ove szone u vezi Bayerna...Sve su to bili neki znakovi.

Sad više ni sam ne znam dal je to to tempiranje forme, termin za koji sam se baš primio u ovom trenutku kada nama ide "loše", ili su si igrači malo zabrijali i motivacijski pali. Stavrno ne znam. Ako pogledate mi smo to jako slično odradili kao Barca s kojima smo do njihovog poraza od Reala/Milana, predvodili Europu. Barca se sad digla i nadam se d aćemo i mi to napraviti!

No da bi se to dogodilo, ja moram apelirati na to da se sada stavi manđukića i Mullera na klupu. To želim iz raloga što smatram da su se oni za ovu sezonu ispuhali i da se sada treba dati prilika gomezu i Robbenu koji jedva čekaju da počnu igrati standarsno. To ne znači da se Mullera i Manđu treba izbaciti iz kluba, nego da je sad vrijeme na njih da se odmaraju i ponovo skupe motivaciju. Nekima je to možda čudno, no gledajte na to tako, kao da osvježavamo momčad! Još nisam na čisto sa time da se i Šaqiriju da prilika na uštrb Kroosa, jer šaqiri ima previše uspona i padova u svojoj igri te ipak mislim da su dvije promjene u ekipi poprilično dosta.

Isto tako Bayern bi sa Robbenom i Gomezom drugačije igrao i na taj način mi bi dobili prednost nad našim protivnicima jer bi nas oni još uvijek gledali na način, kao da igramo sa Mullerom i Manđom.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

GUSTAVO
Kontakt:

Post Postao/la GUSTAVO » 14 mar 2013, 11:35

Ljudi prvi put se javljam,navijac saam bayerna od kako znam za sebe,al ono sinoc sto odigrali je bilo vise nego porazavajuce..Mislim da je kriv trener,jer postavio je glupu formaciju,robben nije igrao na svojoj strani,kross jedva hodao po tereenu,jos se povukli pred kraj kad su trebali napast,ne daj Boze vise nikad onakve utakmice jer ponavljam za mene je ona sinoc utakmica bila vise nego kriminalna....

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 14 mar 2013, 11:39

Djeste mackOvi, stig'o Whiskas ;-)
Nije me bilo ovih par dana, jer sam opipavao puls (cisto doktorski, nista fetish) nacije (tj. navijaca i provokatora ovog pdf-a).
Naime, poslije utakmice u Londonu i nakon pobjede protiv BVB-a, bili smo sila nebeska koju melje, razvaljuje i rastavlja na proste faktore protivnike. Tada su nam svi dobri bili, misevi (poznatiji kao provokatori) su se sakrili u svoje rupe, Robben je bio maestralan, Tomica cudesan, TonCi vizionar, Riby kralj sireg podrucja Tuzle i donekle Podrinja, Schweini frajer koji sve guzi (osim Sare; to je komsijin pos'o), Manu poslan na biro... A od sinoc... Robbena prodati, Tomica za klupe, TonCi na kaljenje, bez Ribija ne ide nista, Manu zahrdj'o (sto je i istina)...
No, istina je tu negdje izmedju. U svoj ovoj sezoni, izgubili smo onaj natjecateljski duh Vodimo, dajemo golove, skoro da i ne primamo, i ekipa se (zajedno sa nama) umislila da je ostatak sezone kao voznja kroz park.
Isti smo slucaj imali i kod navikane Barcelone. Harali su i tam' i 'vam' i onda se dese 3 poraza u 4 tekme i sav su svoj bijes iskalili na uzvratu protiv Milana. Znaci, i njima je trebalo osvestenje (preciznije, samaranje po guzovima) da bi se stvari vratile na svoj stari kolosjek.
Znaci, i nama se to desilo i dobro je da se desilo. Do unazad dvije utakmice imali smo brigu samo hocemo li primiti gol ili ne... Onda je dosla tekma protiv Fortune u kojoj smo se borili za pobjedu (konacno). A sada je Arsenal dosao u najbolje vrijeme da nas osvjesti i vrati na stari kolosjek.
Yin-Yeng kaze da u svakom losem ima i nesto dobra. Tako je i ova utakmica, jer pametnom je i isaret dovoljan. Ali ne i Ulinatoru i Matku zvanom Sämmer. Oni ce igracimo napraviti supu od svekrvinog jezika i siguran sam da ce se iskupiti protiv Bayera za ovu losu partiju.

Za sve topnike, bili ste bolji ovu tekmu, ali smo mi bili daleko nadmocniji u Londonu i to je na kraju prevagnulo tas u nasu stranu na vagi. No, izvlaciti se na sudije i na ofsajd kojeg nije bilo... Nemojte, imajte malo dostojanstva i progutajte i idemo dalje.

Ekipa je losa bila sinoc, nema opravdanja, ali, brate mili, imamo i pravo na jednu takvu utakmicu. I opet se mozemo diciti necim - i kada smo toliko losi, opet smo toliko dobri da prolazimo dalje :-)

I na kraju
aaaaaaaaaajjjjjjjjjmmmmmmmmmooooooooooooooooooooooo po klempu, tepsiju i casu :-)
Sent from my Philips Smart TV.

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 14 mar 2013, 11:40

SEXTEIGER FALI NA SREDINI
Gustavo i Martinez su isti tip zadnjeg veznog , sa savrsenim uzimanjem lopte ali losim dirigovanjem tempom, dok smo sa Bastianom poptuno druga dimenzija.
Veceras Bezbroj puta vracena lopta golmanu zbog bezidejnosti na sredini.
Robben pored tri opcije uvijek osuta a njegov brat blizanac Sammer sa klupe plane svaki put zbog toga. :lol:
Jupp ne moze pogodit izmjenu kad treba zatvorit utakmicu da mu za lijeka treba. To mu je i najslabija karika, to dizanje ekipe kad na terenu pravog vodje nema...Jbga Tymoschuk.Mora njemu Ribery igrat protiv Fortune Guzelldorf, jer liga jos nije rijesena :evil: Odmaraj igrace Brate Mili
VAN BUYTEN NAJBOLJI POJEDINAC..

ALLIANZ ARENO,NAJLJEPSI STADIONE NA SVIJETU,KAKAV TI JE TO TRAVNJAK MAJKU TI KLIZAVU
Pa Alaba zašlajdro u najvaznijem trenutku i ostavio krilo prazno...
Spustanje na zemlju je kad tad trebalo.Nego moze li Boateng igrati sljedece kolo ?
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 14 mar 2013, 11:41

Samo da se osvrnem na ovu dječicu što su digli uzbunu kako je Arsenal oštećen sinoć :)
ko je oštećen ? Kao prvo da odmah razjasnimo ofsajd nije bio priznajem,ALI iz te situacije Arsenal NIJE postigao pogodak, ili tačnije rečeno Neuer je odbranio; Kao drugo, gledali smo utakmicu sa emirata, iz kakve je situacije Arsenal dao gol? da li je tu bio korner? ko je tu oštećen? iArsenal je uputio 2 udarca u okvir gola i toliko su golova dali, šta je sad trebalo priznati pa da Arsenal prođe, jel im koji pogodak poništen? molim one koji su pametni da mi objasne sad gdje je Arsenal oštećen, takođe molim one koji su gledali utakmicu nek kazu, koliko kornera očitih nije svirano sinoc Bayernu, pa da se i mi vodimo logikom šta bi bilo, kad bi bilo?
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

GUSTAVO
Kontakt:

Post Postao/la GUSTAVO » 14 mar 2013, 11:46

ma samo mi je drago da su engleske p.....e ispale,a sad ljudi da vas pitam:KOGA OČEKUJETE SUTRA U CETVRTFINALU?

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 14 mar 2013, 11:52

Ako Jup ima išta u glavi mora odsad odmarati igrače nek pusti i leverkuzen i sve ostale to je riješeno,on mora imati zdrave igrače najbolje a ima priliku da ih zaštiti zato što je prvenstvo riješio,slažem se potpuno Javi i Gustavo isti tipovi odbrambeno dobri ali za vezu tanki bez Švajnija ili krosa,znači odmorit 5 glavnih igrača do 1/4 finala nek mu se ispucava tamo Roben i Timo može i Gomez igrat u prvenstvu do kraja komotno...kad već nezna pogodit izmjenu mora tako napravit

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 14 mar 2013, 11:54

BayernMunchen31 je napisao/la:ALLIANZ ARENO,NAJLJEPSI STADIONE NA SVIJETU,KAKAV TI JE TO TRAVNJAK MAJKU TI KLIZAVU

hahah :lol: majke mi trava je zasluzna za prvi gol buraz alaba se okliznu ko da je na hokeju ,fakt onako moderan stadion a onakvi fizicki uslovi trave i klizavost sumnjivo da Bog kaze.

GUSTAVO
Kontakt:

Post Postao/la GUSTAVO » 14 mar 2013, 11:55

Ma Arsenalu ne bi pomogao ni novi Papa a kamoli trava sinoc :D

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 14 mar 2013, 11:59

Kada je u pitanju odmaranje igrača, tu se ne bih složio, ovaj poraz od sinoć je dokaz da se u svaku utakmicu mora ući sa najjačim sastavom, ulazak sa klupe uredu, ali najjača ekipa ne treba gubiti kontinuitet i rutinu, igrači se mogu odmarati jednu utakmicu u nizu od 10 recimo, ali mislim da bi više štete imali nego koristi ako bi sad opet odmarali ključne igrače dvije tri ili četiri utakmice, Bundesliga je gotova stvar to je i pticama na grani jasno, ali ekipa mora da igra zusamen ili će nam se dešavatii isto što se i sinoć desilo
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 14 mar 2013, 11:59

GUSTAVO je napisao/la:Ljudi prvi put se javljam,navijac saam bayerna od kako znam za sebe,al ono sinoc sto odigrali je bilo vise nego porazavajuce..Mislim da je kriv trener,jer postavio je glupu formaciju,robben nije igrao na svojoj strani,kross jedva hodao po tereenu,jos se povukli pred kraj kad su trebali napast,ne daj Boze vise nikad onakve utakmice jer ponavljam za mene je ona sinoc utakmica bila vise nego kriminalna....

Dobro dosao imas pravu odluku ovo je najbolji klub i ponos je za njega navijati.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2013, 12:01

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 14 mar 2013, 12:03

Očigledno je da se ekipa previše opustila. Njima je već u glavi osvojeno sve. Trebaju se sabrati i nastaviti istim tempom kao do sada. Nadam se da im je ovo opomena. Bolje sad nego kasnije.
Schweini nam previše fali. Fali taj dirigent u sredini, fali da nam kolo vodi :D
On je rođeni vođa. Bayern sinoć kiksao do maksimuma, a veći dio snosi izostanak Schweinsteigera i Riberya. Njih dvojica prave tu razliku u kvalitetu.
Hladne glave ići dalje. Liga je osvojena, ne opustiti se previše ni u kupu, a sve snage usmjeriti ka LP. Tu nam je najpotrebnije ono što se gradilo tokom proteklih 3-4 godine. 8-)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 14 mar 2013, 12:38

http://www.dw.de/drvlje-i-kamenje-po-ba ... 87-html-cb" onclick="window.open(this.href);return false;

neka neka treba njih malo poplatama oplaiti pa da se trznu :D

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 14 mar 2013, 12:51

anton 1983 je to gore sve lijepo srocio :)

Noc je prosla , sad se moze i mirne glave pisat, iako je sve vec napisano, dobrodosao samar za nase igrace a i navijace :lol:

Nije to nista strasno, i siguran sam da cemo prvo u subotu odigrati odlicno protiv apotekara a sutra ak Bog da mislim da ce ovakvi parovi biti ..

Real-Bayern
Dortmund-Barcelona
Galatasaray-Psg
Malaga-Juventus

:D :D :D :D
FC Bayern !!!!!

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 14 mar 2013, 13:10

Bayern - Juve
Barca - Galata
Malaga -Dortmund
Real - PSG
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 mar 2013, 13:25

Ocjene za sinoćnji poraz od Topnika ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 14 mar 2013, 13:47

Od 1 minute smo cuvali rezultat iz Londona,a da smo u Londonu imali negativan rezultat druga prica bi to bila bez obzira na izostanke Riberya i Schweinsteigera i tocka :!:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 14 mar 2013, 13:48

razumijem da svi pljuju po Robbenu ali ljudi sta je sa Mullera?? ne mogu da vjerujem da se prosjecan nogometas dize u nebesa a na terenu ga nema nigdje..Bayern je ozbiljan klub i na toj poziciji im treba mnogo ozbiljniji nogometas od Mullera...citam sinoc ovdje se pise da je Muller bio najbolji igrac..halo ba ljudi ono sto pokazuje posljednjih tekmi je sramota...ne pamtim kad je lik imao prodor po desnoj strani...sinoc je imao samo dva dobra poteza a ostalo da ne pricam...cak se uspio i polomiti preko lopte...iako sam navijac Bayerna..jednostavno mi Muller ide na zivce...mozete vi pricati sta god hocete protiv Robbena al taj Muller mu nije ni do koljena

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.