Rekonstrukcija stadiona u BiH
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Samo nek grade, u bilo kojem gradu, dvorane,stadione nekad će biti kakve koristi od toga 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Bas sam to htio i ja rec. Iskreno brcko da ima ne znam koliki stadion ne izgleda mi kao sredina koja bi mogla postat stalna destinacija za reprezentaciju.badblueboylivno je napisao/la:Ne, ne, nisam to rekao. Rekao sam da je glupo graditi toliki stadion sa izjavom (kad se pita čemu toliki stadion) da se gradi za reprezentaciju.
To treba da bude u jednom od najvecih nasih gradova, prvo mislim da bi trebali u Sarajevu trebali imat jedan stadion stadionom, pravi fudbalski i tu da se igra, tu je Zenica i mislim da ce kako god bude tekla izgradnja stadiona u Zenici uvijek odigrat neka utakmica, tu je jos Tuzla gdje bi ako se nekim cudom ubrzo zavrsi stadion.
U Banja Luci i Mostaru mislim da je "nezdrava" sredina za reprezentaciju. Bez uvrede, cinjenica je.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nisam rekao da reprezentacija mora biti u Zenici niti da ne smije biti negdje drugdje, nego sam rekao da je opravdanje za izgradnju stadiončine u Brčkom glupo. Ne znam što nije jasno.FliX je napisao/la:Sta ba nisi rekao? Tebe quotiro... al uglavnom malo za promjenu sam pozelio da se igra na drugom stadionu..
Da, teško... prijateljske nam repka ionako igra vani (Amerika, Švicarska, Njemačka) gdje bosanska raja napuni stadione, ovamo igramo samo službene, to je pet utakmica u dvije godine. Teško se nešto može igrati van Zenice ili Sarajeva, mada bi promjena dobro došla. Ali, kako sam već napisao pet-šest puta, glupo je graditi stadione samo zbog reprezentacije... kad dođe trenutak, kada (ako Bog da) liga ojača, postane interesantna radi nogometa, ne radi yebanja majke ustaši, baliji, četniku, neka se gradi veći stadion, zasad ni većim gradovima i tradicionalnim centrima i klubovima (Sloboda, Jedinstvo, Zrinjski, Velež, Borac) ne trebaju stadioni s preko 10k mjesta. Ma i 10k je puno.klasik je napisao/la:Bas sam to htio i ja rec. Iskreno brcko da ima ne znam koliki stadion ne izgleda mi kao sredina koja bi mogla postat stalna destinacija za reprezentaciju.
Zasad neka to bude Zenica, jer imaju sjajan stadion, sjajne uvjete, relativno su usred države, odlično prometno povezani, aerodrom blizu...
Hayley <3
jucer gledam sazetak iz slovenije maribor olimpija ili je olimpija maribor uglavnom stadion kao u engleskoj ,i gledam gdje je tu nasa drzava..po meni u sarajevu treba napraviti stadion od 30 000 i gotovo.geografski sarajevo otprilike u sredini bosne tako da je svima ista udaljenost da se dode na utakmicu
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
to treba da bude u jednom od najvecih nasih gradova??? jel se to ti zajebavas ili sta..pa jarane ti gradovi na koje ciljas nek sami sebi pocnu graditi stadion..sta ti mislis da u Brckom stadion gradi NSBiH...grad sve sam finansira..moze tebi to izgledati kao da nije neka sredina..imas pravo na svoje misljenje..i ti si ocito jedan od onih koji smatra da su Bosna samo Sa, Zenica, Mostar i Tuzla...klasik je napisao/la:Bas sam to htio i ja rec. Iskreno brcko da ima ne znam koliki stadion ne izgleda mi kao sredina koja bi mogla postat stalna destinacija za reprezentaciju.badblueboylivno je napisao/la:Ne, ne, nisam to rekao. Rekao sam da je glupo graditi toliki stadion sa izjavom (kad se pita čemu toliki stadion) da se gradi za reprezentaciju.
To treba da bude u jednom od najvecih nasih gradova, prvo mislim da bi trebali u Sarajevu trebali imat jedan stadion stadionom, pravi fudbalski i tu da se igra, tu je Zenica i mislim da ce kako god bude tekla izgradnja stadiona u Zenici uvijek odigrat neka utakmica, tu je jos Tuzla gdje bi ako se nekim cudom ubrzo zavrsi stadion.
U Banja Luci i Mostaru mislim da je "nezdrava" sredina za reprezentaciju. Bez uvrede, cinjenica je.
badblueboylivno@ nisam rekao iskljucivo za potrebe reprezentacije...u sklopu stadiona bit ce i bazeni..planirana je i izgradnja dvorane...a sto se tice kapaciteta..je li treba da se ponavljaju ovakve situacije kao sto je bilo protiv Portugala ili recimo sad Grcke da se samo pusti u slobodnu prodaju mizernih 6000 ulaznica..ma dajte ljudi...
- TzBulevar87
- Kontakt:
Pa ti si bio na zapadu, ne kontam sto ti je trebao dvogled??Brcko87 je napisao/la:Bio sam u subotu na Tušnju i mogu reć da super izgleda ova tribina..sigurno najbolja u državi..klasik je napisao/la:
Evo slike Tusnja, sjever, to je konacni izgled tribine, jos sam treba stolice da se postave.
Slika je losijeg kvaliteta jer je uradjen ss sa klipa.
Samo što nisam ljubitelj ovi stadiona sa atletskom..trebo mi je dvogled da gledam utakmicu..

075
Kad budemo imali dva ili više normalna stadiona, odrediti da se igra naizmjenično pa koga koja utakmica zapadne, a ne neke gluposti koje se provlače kao što su "dom reprezentacije". Holanđani ravnomjerno igraju na tri najveća stadiona, Nijemci također ne znam jesu l' u zadnjih par godina ijednom odigrali dvije zaredom na istom stadionu, dakle ljudi žele da svaka regija s vremena na vrijeme ugosti reprezentaciju i da nema povlaštenih... Jedino ako igrači žele drugačije, onda poštujem.
Edol je napisao/la:Kad budemo imali dva ili više normalna stadiona, odrediti da se igra naizmjenično pa koga koja utakmica zapadne, a ne neke gluposti koje se provlače kao što su "dom reprezentacije". Holanđani ravnomjerno igraju na tri najveća stadiona, Nijemci također ne znam jesu l' u zadnjih par godina ijednom odigrali dvije zaredom na istom stadionu, dakle ljudi žele da svaka regija s vremena na vrijeme ugosti reprezentaciju i da nema povlaštenih... Jedino ako igrači žele drugačije, onda poštujem.
A bilo je i onih gluposti Sarajevo je glavni grad i treba da se igra u Sarajevu

- Jack777Pott
- Kontakt:
Olimpija - Maribor, sje*ali su me na kladioniciastra1922 je napisao/la:jucer gledam sazetak iz slovenije maribor olimpija ili je olimpija maribor uglavnom stadion kao u engleskoj ,i gledam gdje je tu nasa drzava..po meni u sarajevu treba napraviti stadion od 30 000 i gotovo.geografski sarajevo otprilike u sredini bosne tako da je svima ista udaljenost da se dode na utakmicu

I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Jack777Pott je napisao/la:Olimpija - Maribor, sje*ali su me na kladioniciastra1922 je napisao/la:jucer gledam sazetak iz slovenije maribor olimpija ili je olimpija maribor uglavnom stadion kao u engleskoj ,i gledam gdje je tu nasa drzava..po meni u sarajevu treba napraviti stadion od 30 000 i gotovo.geografski sarajevo otprilike u sredini bosne tako da je svima ista udaljenost da se dode na utakmicu. Taj cijeli kompleks je kostao 134 milijuna eura. Drzava je dala 21,5 milijuna, Grad 15,4, a Grep kao glavni investitor 97,2 milijuna. Kompleks ima dvoranu kapaciteta 12.500 ljudi, nogometni stadion od 16.000 i ono sto mi vjecno trubimo na ovoj temi, mali atletski stadion. Iako tog atletskog nigdje na slikama ne vidim naveden je u svim tekstovima koje sam citao. Kompleks sadrzi jos jedno nogometno igraliste, teniske terene i da ne nabrajam dalje. Kad se sve zbroji i oduzme, ja mislim da se sve to moze napraviti i za puno manje novaca, al kako god, njihov novac, nek rade s njim sto zele. Neki dan je i neki slovenac na ovoj temi pisao nesto o ovome.
A ovo da je Sarajevo geografski u sredini BiH je jedna od boljih izvala godine.

Sjeća li se neko koliko je koštao atletski stadion u Zenici?
- Marsal
- Kontakt:
Mislim oko 2 miliona maraka.Edol je napisao/la:Sjeća li se neko koliko je koštao atletski stadion u Zenici?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
2.650.000 € je sve kostalo,imate na stranici akse sve to.Marsal je napisao/la:Mislim oko 2 miliona maraka.Edol je napisao/la:Sjeća li se neko koliko je koštao atletski stadion u Zenici?
GODINA 2006.
OBJEKAT - ZAPADNA GLAVNA TRIBINA ATLETSKOG STADIONA KAMBEROVIĆA POLJE
POVRŠINA
3.858,00 m2,
prima 3.000 gledalaca
INVESTITOR
Općina Zenica
INVESTICIJSKA VRIJEDNOST
2.650.000 €

OBJEKAT - ZAPADNA GLAVNA TRIBINA ATLETSKOG STADIONA KAMBEROVIĆA POLJE
POVRŠINA
3.858,00 m2,
prima 3.000 gledalaca
INVESTITOR
Općina Zenica
INVESTICIJSKA VRIJEDNOST
2.650.000 €

Čelik Zenica 1945
A evo nesto zanilmjivo na strani akse,vezano za Bilino Polje
GODINA
2011.
OBJEKAT
STADION BILINO POLJE
POVRŠINA
Zatvoreni 15.375,31 m2,
Otvoreni 32.021,17 m2
prima 30.000 gledalaca
INVESTITOR
INVESTICIJSKA VRIJEDNOST
50.000.000 €
VRSTA USLUGE
Idejni projekat
gledajte cijene pa tako da se nenadamo dzabe,50 miliona eura je potrebno za onakav izgled stadiona sto je jako puno za nas,tako i ako ce se dizati BP mislim da nece ici po ovom projektu vec ce naci neku najjeftiniju alternativu
GODINA
2011.
OBJEKAT
STADION BILINO POLJE
POVRŠINA
Zatvoreni 15.375,31 m2,
Otvoreni 32.021,17 m2
prima 30.000 gledalaca
INVESTITOR
INVESTICIJSKA VRIJEDNOST
50.000.000 €
VRSTA USLUGE
Idejni projekat
gledajte cijene pa tako da se nenadamo dzabe,50 miliona eura je potrebno za onakav izgled stadiona sto je jako puno za nas,tako i ako ce se dizati BP mislim da nece ici po ovom projektu vec ce naci neku najjeftiniju alternativu
Dakle jedan dobar atletski stadion malog kapaciteta izađe oko 5 mil. KM. A može se uraditi i skromnije, npr. bez krova, jeftinije stolice bez naslonjača itd. Ako ni to nije dovoljno, može se razvući na više godina da ne bude nikakav udar na budžet. To sam spomenuo čisto da se nadovežem na onu priču o stadionima sa atletskom stazom, izađe minimalna ušteda, a veoma loša stvar za fudbalsku publiku.
- Jack777Pott
- Kontakt:
Na tome neces nesto ustediti, pogotovo na kolicini od 3000, a te stolice se vise nigdje ne koriste, pitanje vremena je kad ce se i u BHPL zabraniti.Edol je napisao/la:Dakle jedan dobar atletski stadion malog kapaciteta izađe oko 5 mil. KM. A može se uraditi i skromnije, npr. bez krova, jeftinije stolice bez naslonjača itd. Ako ni to nije dovoljno, može se razvući na više godina da ne bude nikakav udar na budžet. To sam spomenuo čisto da se nadovežem na onu priču o stadionima sa atletskom stazom, izađe minimalna ušteda, a veoma loša stvar za fudbalsku publiku.
Ne znam koje su cijene, al sjeacam se kad su kod nas u Zepcu ulimali stolice na stadion da su bile 16KM po komadu. 3000 takvih je 48 000 KM. Nisu to neke pare za nogometni klub koji igra najvisi rang, ne treba na tom stediti.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
zabranjeno je vec, stadioni moraju imat minimalno 3000 stolica sa naslonjacem da bi ispunili najmanje kriterije za PLJack777Pott je napisao/la:Na tome neces nesto ustediti, pogotovo na kolicini od 3000, a te stolice se vise nigdje ne koriste, pitanje vremena je kad ce se i u BHPL zabraniti.Edol je napisao/la:Dakle jedan dobar atletski stadion malog kapaciteta izađe oko 5 mil. KM. A može se uraditi i skromnije, npr. bez krova, jeftinije stolice bez naslonjača itd. Ako ni to nije dovoljno, može se razvući na više godina da ne bude nikakav udar na budžet. To sam spomenuo čisto da se nadovežem na onu priču o stadionima sa atletskom stazom, izađe minimalna ušteda, a veoma loša stvar za fudbalsku publiku.
Ne znam koje su cijene, al sjeacam se kad su kod nas u Zepcu ulimali stolice na stadion da su bile 16KM po komadu. 3000 takvih je 48 000 KM. Nisu to neke pare za nogometni klub koji igra najvisi rang, ne treba na tom stediti.
Ma to sam onako lupio, nisu naslonjači poenta posta... Poenta je odvajanje atletskih stadiona od nogometnih, da je to itekako moguće i relativno jeftino kad se već prave novi stadioni.
- legenda reala
- Kontakt:
Pa za 5-6 miliona svaki grad može napraviti stadion ovog tipa, sa dvije ovakve tribine, za naše PL je to i previše 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.