Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Ponos Torina
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
Neznam sta bi rekao,vidim da je Mirza natjerao Evansa da bolje igra,tj vise puca aktivniji je u ofanzivi...Mirza na pocetku ima disciplinu sto se tice suta,onda pocne forsirati iz teskih pozicija i fuli naravno..Dosta je imao boljih prilika za sut ali je dodavao loptu u tom slucaju..Mirza je takav igrac da se ne boji fulit kos i uvjek ce puca kad mu se puca.Stvar je u tome da mu samo 2-3 igraca zele dodati loptu,previse su ljubomorni jedni na druge,svi gledaju svoj interes kako ce nabiti bolje svoju statistiku,kako ce na tv-u brujiti o njihovim postignutim poenima itd....Mirza mora vise da se otkriva na sut previse spava u reketu,uvijek nekom pravi block itd...Svi znamo kakav sut ima kad pobjegne svom igracu u guzvi....Odbranu igra dobro jos samo da pocne vise da se otkriva i da iskoristi svj sut bolje i bice dobro....Bogans,Lopez,Joe su igraci koji bi se je.bali za jedan poen,nikakavi timski igraci..Ja bi Lopeza ostavljao na treningu po 4-5 sati vise da poradi na skokovima i odbrani,on je jedino orijentisan na lopte D.W i samo u njega gleda,Joe Johnson nebi svojoj majci dodao da je otvorena na sutu itd....O Bogansu da nepricam,sinoc mu je Mirza fino uzeo loptu i pogodio i treba tako da radi kad igra sa supcima...Kako bi samo Mirza dobro prosao u timovima poput Houstona,Denvera,Indiane koji igraju timsku kosarku....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Kad on za 15+ min. ne moze nanizati vise od 3-4 poena kud ces dalje. To dovoljno govori zasto inace ne dobija minute i nije u rotaciji.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Ti si prespavao zadnjih 7 dana.AjsKjub je napisao/la:Kad on za 15+ min. ne moze nanizati vise od 3-4 poena kud ces dalje. To dovoljno govori zasto inace ne dobija minute i nije u rotaciji.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
AjsKjub je napisao/la:Kad on za 15+ min. ne moze nanizati vise od 3-4 poena kud ces dalje. To dovoljno govori zasto inace ne dobija minute i nije u rotaciji.
Kaze nam covjek ,koji ima u vrh glave 5 komentara na temi kosarka

Mirza je u Caji i reprezentaciji imao potpunu slobodu da uzme 20-30 šuteva po utakmici međutim u Nba to nije slučaj, od njega se očekuje da od 6 šuteva pogodi 4.Mirza je vođa i on vrlo teško može da uspije u NBA baš kao i Navaro i mnogi drugi. Jednostavno on ne može biti sporedni igrač, ako mu se da potpuna sloboda on će to iskoristiti ali iluzorno je očekivati da to može imati u bilo kojem NBA timu.
jbg tako je i tako ce da bude mirza tamo nije zvijezda i on ne moze toliko suteva da uzme odlicno si ovo napisaoSemper je napisao/la:Mirza je u Caji i reprezentaciji imao potpunu slobodu da uzme 20-30 šuteva po utakmici međutim u Nba to nije slučaj, od njega se očekuje da od 6 šuteva pogodi 4.Mirza je vođa i on vrlo teško može da uspije u NBA baš kao i Navaro i mnogi drugi. Jednostavno on ne može biti sporedni igrač, ako mu se da potpuna sloboda on će to iskoristiti ali iluzorno je očekivati da to može imati u bilo kojem NBA timu.

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Mislim da se na ovoj temi trazi previse izgovora kad je Mirzina losa igra u pitanju: te ne valja trener, te nema minutazu, te Johnson sebican...
Treba biti realan, igru u odbrani je solidno popravio dok je u napadackom smislu do sada potpuno podbacio. On je ipak dosao u NBA sa pedigreom jednog od najboljih sutera Evrope, a za sada ima procenat od 35 posto (ne znam tacno). Treba reci da igra sa svjetskim igracima i ovi njegovi sutevi nisu preko ruke i sl vec u 80 posto slucajeva nakon izradjenih akcija, tj. sam k'o duh. Ja znam da ce se stvari popraviti u buducnosti, ali ne treba biti nerealan oko sadasnjosti.
Treba biti realan, igru u odbrani je solidno popravio dok je u napadackom smislu do sada potpuno podbacio. On je ipak dosao u NBA sa pedigreom jednog od najboljih sutera Evrope, a za sada ima procenat od 35 posto (ne znam tacno). Treba reci da igra sa svjetskim igracima i ovi njegovi sutevi nisu preko ruke i sl vec u 80 posto slucajeva nakon izradjenih akcija, tj. sam k'o duh. Ja znam da ce se stvari popraviti u buducnosti, ali ne treba biti nerealan oko sadasnjosti.

ne bi bas rekao da se za njega prave akcije pogotovo sa ovom drugom petorkom nikako tu nema akcija ti imas slobodnog igraca a ne das mu loptu nego se zabijas među 4 protivnicka igraca i treba da se spustimo malo na zemlju sto se tice mirze ipak je njemu ovo prva sezona i ne mozemo cuda da ocekujemo doveden kao najbolji suter jest ali mirza je u evropi bio glavni igrac u svom timu i mogao je da uzme bruku suteva a u netsima to ne moze zna se ko u netsima moze da uzme bruku suteva tako da u u netsima recimo od 7 suteva mora pogodit 5 ipak je to pritisak pa vi pricajte sta hoceteSlevinKelevra je napisao/la:Mislim da se na ovoj temi trazi previse izgovora kad je Mirzina losa igra u pitanju: te ne valja trener, te nema minutazu, te Johnson sebican...
Zadnja izmjena: MT3, dana/u 12 mar 2013, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
Cekamo video
Gdje je Dzidza car?

Gdje je Dzidza car?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
jbg. ne bih me iznenadilo da ispadne iz rotacije, jednostavno kad treba Mirza je do sad uvijek podbacio, ljut sam jer znam da Mirza može i mora bolje, ali to iz nekog razloga ne radi....
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Ja ne razumijem jednu stvar , ako je stvar psihe ? Onda ga tu ne kontam , on znaci vise voli da ima na sebi neko breme kad mu da covjek 5 minuta on ce ubit 15 poena. A kad covjek izbaci igraca vrijednog 30 mill radi njega ( dobro ne bas samo radi njega al eto ) on se opusti i ne pogadja nista. Meni nikako ne ide u glavu umjesto da je sad jos vise zapeo da pogadja sve moguce on meni totalno opusteno djeluje u napadu tj nekako nezainteresovano na evansu se bas vidi da je dobio ostre kritike za sut i sve i covjek se stvarno trudi i vidi se napredak rijetko kad da on uveze 3 tekme da ima 6+ poena na svakoj zaista.Mirza je ok u odbrani on je odbranu doveo na onaj nivo gdje nece bit crna ovca i gdje nece na njega ic svi da zabiju poene , moze odigrat fantasticno protiv igraca koji mu godi sinoc i nije bilo bas tako al citav BKN je igro losu odbranu.Mene zaista ne bi iznenadilo da PJ nesto promjeni ali mislim da ce mu dat sigurno jos 5-6-7 utakmica jer nerealno je ocekivat da bas odma procepi sve ovo. Glupo je krivit ostale za mirzinu ocajnu igru u ofanzivi ali zaista igraju malo sebicno pogotovo blatche al on je takav on kad primi loptu on ce uradit sve da zabije poene... Malo mi je glupo sto je tu i bogans koji je pa gotovo isti tip igraca mislim igra gotovo isto ko mirza malo trci po reketu trazi sut za 3 i to je to. Nezz ako veceras ne popravi sut ja vise necu trozit zivce sinoc sam se po prvi put naljutio radi njega XD
veceras protiv andersona, mirzu i njega najcesce porede americki komentatori, nama ostaje samo da konacno vise pokaze sta zna u napadu, vrijeme je
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
-
- Kontakt:
Ovo je najrealniji komentar o Mirzi sto sam do sad vidio - neki novinar napisao danas:
•I think the assist rate numbers accurately portrayed how good Mirza Teletovic's passing was, and how similarly bad Mirza Teletovic's shooting was, last night. There was one behind-the-head pass to MarShon Brooks for an open three that Brooks clanked that could have buoyed those numbers even more. Teletovic is certainly a talented offensive player, but when your biggest asset is your three-point shooting and you're routinely shooting poorly on even open threes, it's hard to justify a large amount of playing time.
•I think the assist rate numbers accurately portrayed how good Mirza Teletovic's passing was, and how similarly bad Mirza Teletovic's shooting was, last night. There was one behind-the-head pass to MarShon Brooks for an open three that Brooks clanked that could have buoyed those numbers even more. Teletovic is certainly a talented offensive player, but when your biggest asset is your three-point shooting and you're routinely shooting poorly on even open threes, it's hard to justify a large amount of playing time.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Ljudi opustite se malo, bit ce bolje, dosad je dao 143 poe. aBd veceras ocekujem da prede maginu cifru od 150 poe.

de ti kralju meni to prevedi,ako ti nije mrsko?slabo ja to znamMostaracVelezovac je napisao/la:Ovo je najrealniji komentar o Mirzi sto sam do sad vidio - neki novinar napisao danas:
@robery, ovo boldovano:
Kada vam je najjače oružje šut za 3, a stalno loše šutirate, čak i na otvorenim šutevima, teško je opravdati veliku minutažu koju imate.
Kada vam je najjače oružje šut za 3, a stalno loše šutirate, čak i na otvorenim šutevima, teško je opravdati veliku minutažu koju imate.
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende
Stil rušiljende strogo prekucende
-
- Kontakt:
Drugim rijecima, ovo je NBA. Ovdje imas 1 sansu od 5-10 utakmica da se pokazes. Ako se ne pokazes, nema te. Mirza nikako da skonta da njegov posao u NBA nije da on dodaje i da bude rebounder nego da bude suter i da daje 15-20 koseva po utakmici. A on trenutno to ne radi.
Sve ja razumijem, i da drugi uzimaju suteve kad imaju priliku i da mu ne daju lopte da puca, ali i on treba da svati da on nije zasluzio lopte kada tako cesto promasi. On mora da stvori za sebe mjesto i svati da su ocekivanja takva da on, kao napadac, treba da daje koseve. 4-5 poena po utakmici na 17-18 minuta jednostavno nije taj nivo koji se od njega trazi.
Sve ja razumijem, i da drugi uzimaju suteve kad imaju priliku i da mu ne daju lopte da puca, ali i on treba da svati da on nije zasluzio lopte kada tako cesto promasi. On mora da stvori za sebe mjesto i svati da su ocekivanja takva da on, kao napadac, treba da daje koseve. 4-5 poena po utakmici na 17-18 minuta jednostavno nije taj nivo koji se od njega trazi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Tebi je Kardashian igrac vrijedan 30 miliona daj molim te jesi ti normalangrgr je napisao/la:Ja ne razumijem jednu stvar , ako je stvar psihe ? Onda ga tu ne kontam , on znaci vise voli da ima na sebi neko breme kad mu da covjek 5 minuta on ce ubit 15 poena. A kad covjek izbaci igraca vrijednog 30 mill radi njega ( dobro ne bas samo radi njega al eto ) on se opusti i ne pogadja nista. Meni nikako ne ide u glavu umjesto da je sad jos vise zapeo da pogadja sve moguce on meni totalno opusteno djeluje u napadu tj nekako nezainteresovano na evansu se bas vidi da je dobio ostre kritike za sut i sve i covjek se stvarno trudi i vidi se napredak rijetko kad da on uveze 3 tekme da ima 6+ poena na svakoj zaista.Mirza je ok u odbrani on je odbranu doveo na onaj nivo gdje nece bit crna ovca i gdje nece na njega ic svi da zabiju poene , moze odigrat fantasticno protiv igraca koji mu godi sinoc i nije bilo bas tako al citav BKN je igro losu odbranu.Mene zaista ne bi iznenadilo da PJ nesto promjeni ali mislim da ce mu dat sigurno jos 5-6-7 utakmica jer nerealno je ocekivat da bas odma procepi sve ovo. Glupo je krivit ostale za mirzinu ocajnu igru u ofanzivi ali zaista igraju malo sebicno pogotovo blatche al on je takav on kad primi loptu on ce uradit sve da zabije poene... Malo mi je glupo sto je tu i bogans koji je pa gotovo isti tip igraca mislim igra gotovo isto ko mirza malo trci po reketu trazi sut za 3 i to je to. Nezz ako veceras ne popravi sut ja vise necu trozit zivce sinoc sam se po prvi put naljutio radi njega XD

Zadnja izmjena: MT3, dana/u 12 mar 2013, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
No sikiriki za Mirzu :)Igrac kojeg nista ne moze oboriti.Veceras ce on da popravi utisak' , nikad on ne igra 4,5 slabih partija u nizu.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa dobro, sad, ne bi ni ja odigrao 5 utakmica za redom lose.
Ovo su elementarne stvari privikavanja na najvisi moguci kosarkaski rang, ne znam sto se ovdje na stotinu stranica raspravlja o tome kao tragediji, vecina mora proci kroz ovu prilagodbu, pa sta da traje i cijelu prvu sezonu, nije dosao na godinu dana, imati ce vremena.
Ovo su elementarne stvari privikavanja na najvisi moguci kosarkaski rang, ne znam sto se ovdje na stotinu stranica raspravlja o tome kao tragediji, vecina mora proci kroz ovu prilagodbu, pa sta da traje i cijelu prvu sezonu, nije dosao na godinu dana, imati ce vremena.
...Život za Široki...
Trenutno korisnika/ca: invincible1921 i 10 gostiju.