FC Internazionale Milano
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: F.C. Internazionale Milano
Dođem na temu nakon jučer navečer i saznam da je Livaja prodan,da je Strama već 2 (dvije) godine u klubu i da se smjena generacija radi tako što stare izslužene igrače zamijeniš novima od 20-ak m.

- anton 1983
- Kontakt:
Vidim da si u banani, ako smatraš da sam ja ponudio rješenja. ako se razumiješ u gramatiku onda bi skužio da sam ja napisao da je INTER VEĆ kupio krive igrače, znači prošlo svršeno vrijeme i da bi to bilo bolje, trebao je te pare drugačije uložiti ili ako hoćeš u kondicionalu, kad bi postojala mogućnost inter je to trebao drugačije uložiti.MaGiCa je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kao što rekoh, nije poanta ovdje da ti meni tražiš neku grešku i da mene diskreditiraš, kada ja dobro znam što sam napisao i mislio, a oni koji znaju čitati shvatit će.
Ako ti nekoga pitaš kako bi Bayern mogao biti jači, ti ćeš reči, trebao bi si kupiti napadača svjetske klase - znači Falcaa, Rooneya il tak nekog a ne Lewandovskog. Niko te ovdje nije pitao dal to Bayern može, a ti si odgovorio kako si trebao odgovoriti. Razumiješ?
Evo pitanje za tebe - sa ovim kadrom koji imaju na raspolaganju, da li ti smatraš da bi Interovo nekvalificiranje za LP bio debakl? Eto ti znaš konkurenciju bolje nego ja pa odgovori.MaGiCa je napisao/la: Plasman je realan, jer je Inter "degradiran u procesu". Pre pocetka prvenstva se cinilo da su najozbiljniji klub posle Juventusa, mozda u rangu sa Napolijem, a verovatno i bolji. A onda su se drugi izdigli, a oni se srozali i eto ti tabele ovakve kakva je. Ali, i to ne bi bio problem da Inter igra dobro a ostavlja bodove zahvaljujuci svojim glupostima, koje prave mladji igraci. Inter jednostavno ne igra nista i ne vidi se nacin da se to promeni u sledecih 10 kola, koliko ima do kraja sezone - to je problem.
ovo si brutalno generalizirao, jer su ti navedeni jako lijepi primjeri i sve ti je pojašnjeno...SiamoNoi je napisao/la: da se smjena generacija radi tako što stare izslužene igrače zamijeniš novima od 20-ak m.
Zadnja izmjena: anton 1983, dana/u 11 mar 2013, 19:28, ukupno mijenjano 1 put.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Jasno da ne bi bio.anton 1983 je napisao/la:Evo pitanje za tebe - sa ovim kadrom koji imaju na raspolaganju, da li ti smatraš da bi Interovo nekvalificiranje za LP bio debakl? Eto ti znaš konkurenciju bolje nego ja pa odgovori.MaGiCa je napisao/la: Plasman je realan, jer je Inter "degradiran u procesu". Pre pocetka prvenstva se cinilo da su najozbiljniji klub posle Juventusa, mozda u rangu sa Napolijem, a verovatno i bolji. A onda su se drugi izdigli, a oni se srozali i eto ti tabele ovakve kakva je. Ali, i to ne bi bio problem da Inter igra dobro a ostavlja bodove zahvaljujuci svojim glupostima, koje prave mladji igraci. Inter jednostavno ne igra nista i ne vidi se nacin da se to promeni u sledecih 10 kola, koliko ima do kraja sezone - to je problem.
Sve ja tebe kužim,ali ovo kaj ti pišeš je totalno nepotrebno u ovom trenutku jer Inter nema novaca tako da niti nema previše smisla pričat o tome kako se npr.Lucio mogao zamijeniti Subotićem i slično.anton 1983 je napisao/la:ovo si brutalno generalizirao, jer su ti navedeni jako lijepi primjeri i sve ti je pojašnjeno...SiamoNoi je napisao/la: da se smjena generacija radi tako što stare izslužene igrače zamijeniš novima od 20-ak m.
- anton 1983
- Kontakt:
Jel sad shvataš zašto ja ne razumijem da ljudi govore da je ovo smjena generacija i zašto ja govorim da je to pad? Eto sam si to potvrdio.SiamoNoi je napisao/la: Sve ja tebe kužim,ali ovo kaj ti pišeš je totalno nepotrebno u ovom trenutku jer Inter nema novaca tako da niti nema previše smisla pričat o tome kako se npr.Lucio mogao zamijeniti Subotićem i slično.
Klubovi koji mjenjaju generacije u pravilu kupuju igrače iste slične kvalitete ili bar reputacije, a ne mlađe i jeftinije i one lošije reputacije. To nije smjena, to je pad.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Pa, normalno je da su lose poslovali. O tome se lepo govorilo ovde.Plan je bio dobar: kasnuti istroseno i matoro i dovesti mladje i potentnije, a ujedno i jeftinije.Izvedba je ta koja je bila pogresna.anton 1983 je napisao/la: Vidim da si u banai, ako smatraš da sam ja ponudio rješenja. ako se razumiješ u gramatiku onda bi skužio da sam ja napisao da je INTER VEĆ kupio krive igrače, znači prošlo svršeno vrijeme i da bi to bilo bolje, trebao je te pare drugačije uložiti ili ako hoćeš u kondicionalu, kad bi postojala mogućnost inter je to trebao drugačije uložiti.
Ako što rekoh, nije poanta ovdje da ti meni tražiš neku grešku i d amene diskreditiraš, kada ja dobro znam što sam napisao i mislio, a oni koji znaju čitati shvatit će.
Ako ti nekoga pitaš kako bi Bayern mogao biti jači, ti ćeš reči, trebao bi si kupiti napadača svjetske klase - znači Falcaa, Rooneya il tak nekog a ne Lewandovskog. Niko te ovdje nije pitao dal to Bayern može, a ti si odgovorio kako si trebao odgovoriti. Razumiješ?
Neko rece da je Stramaccioni tu jer zna "tu decu u dusu". Pitanje je: koju decu? Od klinaca koji su prvaci Evrope u omladinskoj konkurenciji, tu ima samo 1 igrac koji kao nesto igra, 1 je u protokolu, 1 je u Espanyolu, a jedan je dat u dilu za Schelotta. Sve ostalo su pojacanja dovedena sa strane i kao takvima - Stramaccioni niti moze, niti je "fudbalski otac".
Lucio, koga pominjes, je trubetina vec godinu, godinu i pol. Nije ga Juventus za dzabe "otputovao" za Brazil. Problem nije sto je on otisao. Problem je sto je kao njegova zamena doveden neko ko nema ni priblizan kvalitet, ovako istrosenom Luciu (M.Silvestre), umesto da je isforsiran neki deckic iz omladinske skole, a noFac usmeren u nadogradjivanje onih pozicija koje omladinska skola ne moze da pokrije, na primer.
Nekvalificiranje za LP, sa ove distance govoreci, nije debakl. Ali, kad je pocinjalo prvenstvo, Inter je bio favorit za #2-3. Drugi su napredovali u medjuvremenu, a Inter je nazadovao. U tome je caka. Ti sudis ovom Interu sada, a ja sam gledao razvoj situacije od avgusta do ovog momenta.Evo pitanje za tebe - sa ovim kadrom koji imaju na raspolaganju, da li ti smatraš da bi Interovo nekvalificiranje za LP bio debakl? Eto ti znaš konkurenciju bolje nego ja pa odgovori.
Seti se tvog podsmehljivog posta na temu ko igra za Milan. Kako si se seirio sto tamo nema vise top igraca, nego neki Shaarawyji, Constanti, De Scigliji i tako to. E, pa, oni postadose ozbiljnim igracima od avgusta do danas. Samim tim rezultati Milana krenuse uzbrdo.
U Interu, nazalost, nema takvih igraca.
@SiamoNoi
Harikiras prijatelju. Odvadi malo.

Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 11 mar 2013, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
@anton
Kako se onda zove to kad se riješiš izsluženih igrača s velikim placama i dovodiš duplo jeftinije kako bi za koju godinu opet s razvitkom tih igrača složio respektabilnu ekipu?
Inter se riješio J.Cesara,Lucia,Sneijdera,Maicona (koji zajedno nisu ništa više mogli dati od ovih novih,mlađih)...a dobio je Handanovića,Guarina i Kovačića za budućnost (preko transfera) i Ranocchiu i Juana (unutarnji napredak).Da me jbš ja ne znam kako netko ovu prvu godinu rekonstrukcije (ili čega??) može proglasit neuspješnom.Sad to što se dobilo treba nadograđivat u idućim sezonama.Ne ide to preko noći.
Kako se onda zove to kad se riješiš izsluženih igrača s velikim placama i dovodiš duplo jeftinije kako bi za koju godinu opet s razvitkom tih igrača složio respektabilnu ekipu?
Inter se riješio J.Cesara,Lucia,Sneijdera,Maicona (koji zajedno nisu ništa više mogli dati od ovih novih,mlađih)...a dobio je Handanovića,Guarina i Kovačića za budućnost (preko transfera) i Ranocchiu i Juana (unutarnji napredak).Da me jbš ja ne znam kako netko ovu prvu godinu rekonstrukcije (ili čega??) može proglasit neuspješnom.Sad to što se dobilo treba nadograđivat u idućim sezonama.Ne ide to preko noći.
Inter da je samo doveo jednog napadaca za neki 15-20 milki bili bi sada drugi na tabeli , ali nazalost i onaj koji je valjao se je povrijedio tako da nam ne preostaje nista drugo ,nego cekati i nadati se da cemo uspijeti nesto napraviti do kraja!!

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Ma napadac je pola ekipe to se zna,kao i golman,sinoc bi ono Handa izvadio s pola muke.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
Dovest će se na ljeto neki koji će se isplatit i moći ćemo i njega dodati u taj "projekt novog Intera".Jbg,ne može sve odjednom,mora bit grešaka.
Za krajnji sud treba sacekati kraj sezone,ne izgleda ovo dobro da bi se mogla iscupati LP na kraju ali ja vjerujem jos uvijek i u Stramu i u ove igrace
Sinoc iako je izgledalo lose,zasluzili smo bod,steta jer jedan bod moze biti presudan u borbi za LP...

Sinoc iako je izgledalo lose,zasluzili smo bod,steta jer jedan bod moze biti presudan u borbi za LP...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Ma znam samo kazem da je mozda bilo bolje dovesti napadaca nego Kovacica, ali Kovu rezervisati za ljeto!! imas Cassana koji igra vise iza napadaca, onda imas Rickya, Guarin, Palacio mozea igrati na krilu, prakticki je Millito bio sam napadac,+ (LIVAJA I ROKI)!!SiamoNoi je napisao/la:Dovest će se na ljeto neki koji će se isplatit i moći ćemo i njega dodati u taj "projekt novog Intera".Jbg,ne može sve odjednom,mora bit grešaka.

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Greska Strame i Brance za napadaca,zato ih je Moratti danas zalijepio na tapet
Sent from my ST21i using Tapatalk HD
Sent from my ST21i using Tapatalk HD
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*
FORZA INTER!
FORZA INTER!
Jao Juventusovac sto razveza, bezveze ti je to, ali evo kontre po lijevom boku:
Pastore jeftin – plata 4,5M per annum s tim sto mu francuska uzme koliko 75% poreza
tako da u Interu, bi bio presretan i sa 2,5M, a kod navijaca, kod navijaca suze teku
Generalno iz PSG pa i francuske moze se dovesti vise igraca koji su u slicnim uslovima i sa manjim platama.Mora neko i otici, Benzema, Nasri i ko sve ne dolazi.
Sahin Nuri jeftin – plata 2,5 mjera
Villa David srednje jeftin – plata veca puno ali uvijek se to moze iskombinirati sa ovim gore
Dzeko srednje jeftin - plata veca puno ali uvijek se to moze iskombinirati sa ovim gore
Rooney srednje – ebo platu otplatio bi se sam preko bilo cega pa i slicica
Uostalom koliko smo vec troskove srezali ove sezone.
I tako bruka igraca i kombinacija.Ma uglavnom ne bih se zamarao znam da ce ih Moratti izvuc povoljno dvojicu minimalno.Sa marketinske strane ovakav potez mislim da ne treba da objasnjavam.
2. Nijedan normalan ulagac nece uloziti da sjedi i gleda kako mu cijena dionica pada i gubi dividendu, vec ako ulaze ide na podsticanje razvoja kluba, dizanje cijena dionica nije to sitni dionicar. A kako najbolje inicijalni sok napraviti nego kupovinom zvucnog imena (tu ukljucujem i Morattija koji ne da bi ulozio dobiveni novac ...) .I imao bi : hop preuzeo neko dio kluba novi investitori svjeza krv - novi kapital , hop novi trener, hop dodjose jedan dva dobra igraca ubrzo, hop investicije u stadion - kako bi to utjecalo na raspolozenje i na cijenu dionica i nove investicije.Kako bi to dalje djelovalo na ostale ulagace koji su vec u klubu itd. Ne zelim da razglabam sa covjekom kojem je fudbal neprofitabilna grana.Mozda i jeste sa jedne strane, ali sa 6 drugih strana nije.To je samo inicijalno, da ne govorim u dalju buducnost i sta ce nam stadion donijeti u pogledu sponzorstava.
Uvjeren sam da ce ulagaci doci, a ako ne udjemo LP iduce sezone siguran sam u to .
3. Od prodaje karata uzme se dobra lova za dobrih sezona.Sto se tice atraktivnosti vas cjepnemo „sampione ovo ono“ i „were back on track“ Juventusovac.
Sirenje baze navijaca - kao sto i svi rade ljeti- na pripremama po svijetu, dobrom igrom tu , mladom hrabrom ekipom, Kinezom ili Seikom pored Morattija itd.
Uglavnom sta god mi rekli ubrzo vam je kara..e to ti garantujem.

1. To je poprilicno nebitno(mi vec imamo osnovu mladih igraca koja ce se forsirati u kombinaciji sa pokojim starijim, a fromaciju nek konta trener), bitno je da je dobar i da se generalno smatra dobrim igracem da ekipa dobije psihicku injekciju.Ovo potvrdjuje i dolazak blesavog Maria u Milan koji je pomogao njihovoj ekipi psiholoski nevjerovatno. Pusti to da nece igraci nismo mi Bolonja da znaju da su osudjeni na neigranje Evropskih utakmica dokle god su u klubu.AmiciDiNessuno je napisao/la: 1." dva jaka pojacanja".... koja? Za koju formaciju? Ko ce doci ako se ne udje u LP, sama Serie A je manje atraktivna za neke "zvijezde" a jos bez LP mozes mislit. Jaka pojacanja u smislu perspektive, iskustva ili cega? Ko su oni, navedi ih, pa da razmotrimo koju to platu im treba dati, duzina ugovora, hoce li to kod navijaca sta promjenit?
Pastore jeftin – plata 4,5M per annum s tim sto mu francuska uzme koliko 75% poreza

Sahin Nuri jeftin – plata 2,5 mjera
Villa David srednje jeftin – plata veca puno ali uvijek se to moze iskombinirati sa ovim gore
Dzeko srednje jeftin - plata veca puno ali uvijek se to moze iskombinirati sa ovim gore
Rooney srednje – ebo platu otplatio bi se sam preko bilo cega pa i slicica

Uostalom koliko smo vec troskove srezali ove sezone.
I tako bruka igraca i kombinacija.Ma uglavnom ne bih se zamarao znam da ce ih Moratti izvuc povoljno dvojicu minimalno.Sa marketinske strane ovakav potez mislim da ne treba da objasnjavam.
2. Nijedan normalan ulagac nece uloziti da sjedi i gleda kako mu cijena dionica pada i gubi dividendu, vec ako ulaze ide na podsticanje razvoja kluba, dizanje cijena dionica nije to sitni dionicar. A kako najbolje inicijalni sok napraviti nego kupovinom zvucnog imena (tu ukljucujem i Morattija koji ne da bi ulozio dobiveni novac ...) .I imao bi : hop preuzeo neko dio kluba novi investitori svjeza krv - novi kapital , hop novi trener, hop dodjose jedan dva dobra igraca ubrzo, hop investicije u stadion - kako bi to utjecalo na raspolozenje i na cijenu dionica i nove investicije.Kako bi to dalje djelovalo na ostale ulagace koji su vec u klubu itd. Ne zelim da razglabam sa covjekom kojem je fudbal neprofitabilna grana.Mozda i jeste sa jedne strane, ali sa 6 drugih strana nije.To je samo inicijalno, da ne govorim u dalju buducnost i sta ce nam stadion donijeti u pogledu sponzorstava.
Uvjeren sam da ce ulagaci doci, a ako ne udjemo LP iduce sezone siguran sam u to .
3. Od prodaje karata uzme se dobra lova za dobrih sezona.Sto se tice atraktivnosti vas cjepnemo „sampione ovo ono“ i „were back on track“ Juventusovac.

Uglavnom sta god mi rekli ubrzo vam je kara..e to ti garantujem.

Amar Osim selektor BiH
Fresh Insider Info on Inter’s Much-Hyped Futuristic Stadium
March 10, 2013

As friends gather around for lunch, the talk over steak & balsamic vinegar is filled with a harmonious sense of joy from last evening’s 105th birthday party over at the Solo Inter store in the city center (Via Berchet 1, Milan). “Inter Ti Amo” with the 105 in white and the much-expected black and blue stripes. Smiles. Laughter. Filled with much enthusiasm, with C’è solo l’Inter playing in the background, we returned from our memories of yesterday to the lunch table today with our mind set on the Bologna match. We were eager to see how many circles would Diamanti try to wrap around Carrizo and of course… the subject of everyone’s attention and aggregation… the number of hat-tricks that Rocchi would finally score tonight.
In addition to the Bologna match to view at night, we had just received word from multiple gurus and analysts about the new and heavily-praised stadium, what was to become the new symbol of our beloved club… a way to get out of the debts of FFP and the Milanese commissions from il Meazza and onwards to profitability.
The usual suspects are all there: restaurants, shopping centers, museums, stands, lounges, and yada-yada. Then all of a sudden, you get the out-of-the-ordinary bits; just when you think that this will be another regular boring stadium to bring in the bread-and-butter, the bizarre rumors pop out… and you see that the management have gone all the way with this one. And we mean… all the way. All-new, architecturally redesigned dressing rooms for players (because the current ones seriously do look like prison dungeon cells where merciless gladiators were trapped with lions, if you’ve ever seen them on TV before the start of the match). The stadium is said to feature all sorts of amnesties that perhaps could make it more luxurious and dream-worthy than a king’s palace. Here’s the one phrase that threw us off, as translated from Chinese reports that have **** in Mabetex: “immensely open and atmospheric stadium, but also intimate and huggingly space-efficient” where we begin to see that the stadium wants to turn out bipolar. That’s not the end of it, as the **** continue: “one that tops in reduced consumption, a greener environmental carbon impact with renewable energy ****, recharging the generators from alternative solutions… leaving minuscule chemical emission and producing efficiency against pollution.”
By this time, we cannot hold our excitement from within and we burst out of shock… pointing our fingers at the reporter on TV like we’re first-grade hooligans. We were surprised at how meticulous the Inter Stadium project was. The management (with former Juventus Director Marco Fassone) had looked at tons of other plans even to the point of looking at baseball and cricket stadiums for reference, and thinking about the project for eight consecutive years on where the location should turn out to be. Out of 43 potentially identified areas in Milan. This, then, is an extremely well thought-out procedure.
The idea was that the seats would be reduced to 67,000 for the new stadium, from San Siro’s 80,000 (in order to serve the fire hazard better… in case of emergency, there wouldn’t be a cramming or bottleneck for everyone to escape the stadium quick enough). However, to make tickets competitive and ensure that they would earn more sales, the new proposal is some 46,000 seats… further similar to Juventus Stadium. This way, there will be a shortage of tickets and the full stands could mean more demand from the fans. Speaking of Juventus Stadium, here’s a gorgeous view from above:

The president of Swedish club Aik Solna, Johan Strömberg, has decided to let some of the details out. The Friends Arena in Stockholm, which is the multi-functional new ground home venue of Aik Solna, was just recently built in a working-class area and transformed the location to a more chic section of the city. The Aik Solna club wanted to build this stadium in an industrial zone of the city of Stockholm to keep costs down (similar to what Inter are doing with the proposal of San Donato in Milano, a railroad and tracking area, for Inter’s new stadium) where the atmosphere of the location wouldn’t be ‘good enough’ and too dangerous with the marginally higher crime rates. However, upon building the stadium, Aik Solna recommissioned many of the areas around the stadium with the city with hotels, restaurants, shopping centers, amphitheaters… and now, the location has changed from a drastically poor zone to an upper-class area. The Aik Solna president talks today about these technological details of the Inter stadium, also mentioning that it could be built in a lower-class part of the city and by changing the atmosphere of the surrounding area with new places, creating a huge shift in city spectrum for the stadium.
Strömberg says, “the new Inter Stadium? It will be one of the most beautiful buildings in the world. Certainly the most beautiful stadium in Europe. It has been on Moratti’s plans for a long time. Most people think and say that the San Siro is legendary. If such is true, then the new Inter Stadium will be ‘godly.’ Inter plan to take the best hotels and art facilities around Europe in the plans of the stadium. Meeting with Inter? In January, we were invited to Milan to discuss how we established the Friends Arena so as to consult and help them in their project. We also watched a game (Inter vs. Pescara). They are still at the proposal stages of the project. We have invited them to see our stadium. Inspiration? The company has asked information from stadiums around Europe. One in particular, Allianz Arena in Germany and a couple in Holland. One of the quintessential characteristics of the Friends Arena that interests Inter heavily is our natural glass roof that allows us to play in all weather conditions. If it snows in the winter, we close it. If the outside temperature is too cold, we can use a heating system on-the-pitch to keep the players rejuvenated. If it is 16 degrees and warm, it’ll remain open. We also have an ideal synthetic turf.”
March 10, 2013
These are the words that have become the talk of the town. Gone are the flying buttresses and some 80,000 seats of the yesteryears at the Meazza, but in its place, a structure that hails and breathes the legacy of Inter. It has been rumored that the stadium will take up a double-persona: becoming a leading technological icon and flagship for the future on one end, and in the other… paying tribute to history by resembling and taking inspiration from multiple areas of the San Siro.A panoramic revolving and sliding natural glass roof that inaugurates a weather-sensing system, heating and ventilation technologies for attendees and on-the-pitch systems for players, piezoelectric and photovoltaic solar panels, 3D 8K-resolution scoreboards for replays, 802.11ac free WiFi access throughout the stadium, FIFA Goal-Line Technology, five different tier seats, spaces for children, an Inter heritage museum, a Nerazzurri prestige museum, the second Solo Inter official store (the first being in the city), exclusive zones for leisure and comfort, luxury suite and sky boxes with iPads and concierge hospitality, art facilities, and an exclusive turf… the ‘Spaceship’ is set to become the world’s most advanced venue upon commemoration.

As friends gather around for lunch, the talk over steak & balsamic vinegar is filled with a harmonious sense of joy from last evening’s 105th birthday party over at the Solo Inter store in the city center (Via Berchet 1, Milan). “Inter Ti Amo” with the 105 in white and the much-expected black and blue stripes. Smiles. Laughter. Filled with much enthusiasm, with C’è solo l’Inter playing in the background, we returned from our memories of yesterday to the lunch table today with our mind set on the Bologna match. We were eager to see how many circles would Diamanti try to wrap around Carrizo and of course… the subject of everyone’s attention and aggregation… the number of hat-tricks that Rocchi would finally score tonight.
In addition to the Bologna match to view at night, we had just received word from multiple gurus and analysts about the new and heavily-praised stadium, what was to become the new symbol of our beloved club… a way to get out of the debts of FFP and the Milanese commissions from il Meazza and onwards to profitability.
The usual suspects are all there: restaurants, shopping centers, museums, stands, lounges, and yada-yada. Then all of a sudden, you get the out-of-the-ordinary bits; just when you think that this will be another regular boring stadium to bring in the bread-and-butter, the bizarre rumors pop out… and you see that the management have gone all the way with this one. And we mean… all the way. All-new, architecturally redesigned dressing rooms for players (because the current ones seriously do look like prison dungeon cells where merciless gladiators were trapped with lions, if you’ve ever seen them on TV before the start of the match). The stadium is said to feature all sorts of amnesties that perhaps could make it more luxurious and dream-worthy than a king’s palace. Here’s the one phrase that threw us off, as translated from Chinese reports that have **** in Mabetex: “immensely open and atmospheric stadium, but also intimate and huggingly space-efficient” where we begin to see that the stadium wants to turn out bipolar. That’s not the end of it, as the **** continue: “one that tops in reduced consumption, a greener environmental carbon impact with renewable energy ****, recharging the generators from alternative solutions… leaving minuscule chemical emission and producing efficiency against pollution.”
By this time, we cannot hold our excitement from within and we burst out of shock… pointing our fingers at the reporter on TV like we’re first-grade hooligans. We were surprised at how meticulous the Inter Stadium project was. The management (with former Juventus Director Marco Fassone) had looked at tons of other plans even to the point of looking at baseball and cricket stadiums for reference, and thinking about the project for eight consecutive years on where the location should turn out to be. Out of 43 potentially identified areas in Milan. This, then, is an extremely well thought-out procedure.
The idea was that the seats would be reduced to 67,000 for the new stadium, from San Siro’s 80,000 (in order to serve the fire hazard better… in case of emergency, there wouldn’t be a cramming or bottleneck for everyone to escape the stadium quick enough). However, to make tickets competitive and ensure that they would earn more sales, the new proposal is some 46,000 seats… further similar to Juventus Stadium. This way, there will be a shortage of tickets and the full stands could mean more demand from the fans. Speaking of Juventus Stadium, here’s a gorgeous view from above:

The president of Swedish club Aik Solna, Johan Strömberg, has decided to let some of the details out. The Friends Arena in Stockholm, which is the multi-functional new ground home venue of Aik Solna, was just recently built in a working-class area and transformed the location to a more chic section of the city. The Aik Solna club wanted to build this stadium in an industrial zone of the city of Stockholm to keep costs down (similar to what Inter are doing with the proposal of San Donato in Milano, a railroad and tracking area, for Inter’s new stadium) where the atmosphere of the location wouldn’t be ‘good enough’ and too dangerous with the marginally higher crime rates. However, upon building the stadium, Aik Solna recommissioned many of the areas around the stadium with the city with hotels, restaurants, shopping centers, amphitheaters… and now, the location has changed from a drastically poor zone to an upper-class area. The Aik Solna president talks today about these technological details of the Inter stadium, also mentioning that it could be built in a lower-class part of the city and by changing the atmosphere of the surrounding area with new places, creating a huge shift in city spectrum for the stadium.
Strömberg says, “the new Inter Stadium? It will be one of the most beautiful buildings in the world. Certainly the most beautiful stadium in Europe. It has been on Moratti’s plans for a long time. Most people think and say that the San Siro is legendary. If such is true, then the new Inter Stadium will be ‘godly.’ Inter plan to take the best hotels and art facilities around Europe in the plans of the stadium. Meeting with Inter? In January, we were invited to Milan to discuss how we established the Friends Arena so as to consult and help them in their project. We also watched a game (Inter vs. Pescara). They are still at the proposal stages of the project. We have invited them to see our stadium. Inspiration? The company has asked information from stadiums around Europe. One in particular, Allianz Arena in Germany and a couple in Holland. One of the quintessential characteristics of the Friends Arena that interests Inter heavily is our natural glass roof that allows us to play in all weather conditions. If it snows in the winter, we close it. If the outside temperature is too cold, we can use a heating system on-the-pitch to keep the players rejuvenated. If it is 16 degrees and warm, it’ll remain open. We also have an ideal synthetic turf.”
Per la prossima stagione abbiamo già acquistato, Andreolli, Campagnaro, Laxalt, Ruben Botta e siamo ai dettagli per Mauro Icardi.
Imaju li kakvo misljenje strucnjaci na ovo,poput MaGiCe,Antona,i ostalih

FORZA INTER!
FORZA INTER!
Andreolli - zahvalan za rotaciju. Nista vise.sanjingr je napisao/la:Per la prossima stagione abbiamo già acquistato, Andreolli, Campagnaro, Laxalt, Ruben Botta e siamo ai dettagli per Mauro Icardi.
Campagnaro - izuzetan stoper, cerebralan igrac, lepo iznosi loptu...kao light varijanta Lucia. Pun pogodak.
Laxalt - nisam ga upratio.

Ruben Botta - takodje 1

Icardi - pun pogodak, ali ga ne treba preplatiti.
Jesi li zadovoljan @sa(G)nji(li)ngr-e

Nisam,ima jos anton svoje reci
Ovako unaprijed kad se kaze onda ok,ali kad ste svi generali poslije bitke to mi nije ok,ubuduce kad se zavrse prelazni rokovi sve cemo sumirat i podijeliti misljenja da nebi bilo kao ove sezone,ne valja ovaj,ne valja onaj.
I mani ovih zagrada i nadimaka

Ovako unaprijed kad se kaze onda ok,ali kad ste svi generali poslije bitke to mi nije ok,ubuduce kad se zavrse prelazni rokovi sve cemo sumirat i podijeliti misljenja da nebi bilo kao ove sezone,ne valja ovaj,ne valja onaj.
I mani ovih zagrada i nadimaka

FORZA INTER!
FORZA INTER!
Slažem se s ovim.A Botta i Laxalt su bili jeftini,valjda će jedan iskočit i pokazat da ima kvalitetu za Inter.MaGiCa je napisao/la:Andreolli - zahvalan za rotaciju. Nista vise.
Campagnaro - izuzetan stoper, cerebralan igrac, lepo iznosi loptu...kao light varijanta Lucia. Pun pogodak.
Laxalt - nisam ga upratio.![]()
Ruben Botta - takodje 1![]()
Icardi - pun pogodak, ali ga ne treba preplatiti.
Andreolli je tu vjerojatno umjesto Silvestrea,a Campagnaro umjesto Chivua/Samuela.
Icardi kao nova mlada nada u napadu i još jedan "provjereni" napadač bi trebao doći kako sada stvari stoje.
- anton 1983
- Kontakt:
To se zove pad kvalitete, propadanje itd. u Interovom slučaju. To se zove to isto tako i u većini slučajeva kod drugih klubova kada jedne sezone tvoji prihodi, potrošnja, padnu za 30%, kao i kvaliteta ekipe. Znači ako si ti dosada u pravilu nadograđivao momčad, a ne prodavao, a sada prodaješ, a ne nadograđuješ, onda si u TEORIJI lošiji. Tu nespadaju klubovi poput Dinama, da mi se ne bi slučajno na njih išao nadovezati!SiamoNoi je napisao/la:@anton

Ovo o ćem ti govoriš ne mora uopće uroditi plodom, jer tebi niko ne garantira da će svi ti mlađi igrači uspjeti, pogotovo ako pored sebe nemaju nekoga ko bi ih mogao naučiti. Bayern je sebi sada recimo kupio Šaqirija, ali u ekipi još uvijek ima Riberya - tako se to radi kada nisi pao. E sad da je Bayern prodao Riberya, a doveo šaqirija, onda niko ne bi mogao pričati o smjeni generacija, već o tome da je Bayern osjetno pao.
Pa sad dal je to lošije, bolje ili kako god oćeš to je drugi par cipela. O tome se ovdje ne govori. Ja ti govorim o tome da je Inter trošio po 300 milja po sezoni i više, a sad troši cca 200 milja i zato ti kažem da je PAD! Pad ne bi bio da je on te sve igrače zamjenio 1 na 1 i onda JOŠ UZ TO DOVEO dva igrača koja će im TRENUTAČNO, INSTANTNO poboljšati ekipu!SiamoNoi je napisao/la:Inter se riješio J.Cesara,Lucia,Sneijdera,Maicona (koji zajedno nisu ništa više mogli dati od ovih novih,mlađih)...a dobio je Handanovića,Guarina i Kovačića za budućnost (preko transfera) i Ranocchiu i Juana (unutarnji napredak).Da me jbš ja ne znam kako netko ovu prvu godinu rekonstrukcije (ili čega??) može proglasit neuspješnom.Sad to što se dobilo treba nadograđivat u idućim sezonama.Ne ide to preko noći.
Niko ne tvrdi da se nemreš sa takvim načinom poslovanja skrumpirati, kao što je u Milanovom slučaju jer recimo El šaraf explodira, ali to nije pravilo već izuzetak. No na kraju krajeva Milan je ipak sad na zimskom prelaznom roku doveo tog igrača od 20 miljona eura, što sam ja isto očekivao od Intera, kad ono Kovačić! WTF!?!?!
- anton 1983
- Kontakt:
Kad bih znao talijanski!sanjingr je napisao/la:Nisam,ima jos anton svoje reci![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.