Najviše volim ove "treba ovo - treba ono".Rooney88 je napisao/la:Daleko od toga da mozemo, ili ja ili ti ili bilo ko treci od obicnih navijaca, znati stvarni razlog dosta slabijih partija ove sezone. Mogu nagadjati i djelimicno cu pokusati.aleksandar_veliki je napisao/la:
A, sta je po tebi problem, odnosno sta treba sjeci u korijenu?
Primjera radi, imali smo ponudu za Adilovica od 250-300.000 eura ali smo ga odlucili zadrzati iako je to za njega odlican novac. Na taj nacin bi sredili finansije a misljenja sam da bi se u ovakvu igru Zelje bolje uklopio brzi i okretniji spic od tromog i fizicki jakog Adilovica. On je bolja verzija Lazara ali sam siguran da bi se neko tipa Dijalibe bolje uklopio u ovakvu igru Zelje. Naravno da ne mislim vracati Senegalskog-Bosanca nego mislim na spica tog kalupa. Sposobnog nesto uraditi kada neide, Adilovic samo zavisi od drugih igraca, tesko da on moze sam. Ali kao da Amar vise vjeruje takvom spicu, to bi i bilo OK kada bi mi imali odgovarajuci broj ostrijih centarsuteva po utakmici, sto nemamo naravno. Svraka je takodjer pao u formi i to je problem. Glavni igraci nam stagniraju umjesto da drze konstantu sto se tice forme, ili da je poboljsavaju. Kada vec izgubimo/prodamo neke bitne igrace (Nyema, Zeba, Beslija, Kvesic) onda ih moramo zamijeniti, ne govorim o kupovini istih jer za to nije bas da imamo novca ali finansije su se mogle srediti, koliko-toliko, prodajom Adilovica sto se propustilo. Dakle, sada imas sidrasa u spicu koji sam ne moze nista uraditi, srezao si broj centarsuteva odlaskom nekih igraca sto automatski znaci 50% manje koristi od Eldina. U veznom redu imas Bekrica koji moze dosta toga ali koji nema odgovarajucu podrsku kada krene naprijed. Ni od bekova, ni od ostatka veznog reda niti od spica, zagarantovan manjak produktivnosti. Nadam se iskreno da je Makedonac provjerene kvalitete jer je izostanak Kvese odgoman hendikep i naprijed i nazad.
Opet ponavljam, imamo dobar tim ali samo zato sto vecina konkurenata u ligi ima los. Los tim, lose odnose unutar kluba, losu finansijsku situaciju...
Nadam se samo da se kriza nece produbiti i da cemo vec u kupu odigrati kako bog zapovijeda. Jos jedan kiks nam nikako nebi isao u prilog. Ima tu naravno jos dosta stvari ali mi nervoza zabranjuje da ih tipkam, mozda bih i ban dobio kada bi rekao sve o igracima sto mislim.
Ako smo već imali ponudu za Adilovića (a na primjer, napadači Borca, Širokog, Sarajeva, Travnika.., nisu dobili nikakve ponude), vjerovatno nešto znači. Sumnjam da to znači da je Adil katastrofa. Danas je primio batina ko što neki nisu u životu. Najmanje je 7-8 faulova bilo na njemu. Tri puta je bio na zemlji. Za takve stvari bi u normalnoj ligi neko dobio crveni karton.
Da ssad o utakmici kažem koju:
trebali smo bolje, ali mislim da i nismo baš morali bolje. Uslovi i protivnik nam nisu baš ostavili puno opcija. Možda smo mogli pobijediti, ali bi Kvesiću dodali još kojeg povrijeđenog. Igra dobra, fali nam taj zadnji pas, ali sumnjam da bi ga i Messi dao po onakvom terenu.
Jedino zamjeram našima na greškama zbog kojih smo primili golove. Tu moramo biti puno ozbiljniji, ostalo je manje više OK. Što kaže Aco, BL je najteže gostovanje. Još (po broju faulova se vidi) je Borac išao na pobjedu po svaku cijenu. Bolje ga je nekad i primiti nego izaći osakaćen. Da su postojali i minimalni uslovi za igru mislim da bismo donijeli najmanje bod.
Trebamo popraviti propuste u odbrani i konkretizovati igru, ja prezadovoljan.
Ne tražim nikakvo opravdanje u sudiji, izgubili pa šta, ali ono je kriminal od suđenja. Može li iko u normalnoj ligi zamisliti 36 faulova od strane jedne ekipe??? To bi značilo najmanje 3 crvena kartona. 20 su napravili u prvom poluvremenu. I nek mi neko kaže trebali smo bolje igrat?! Jesmo navikli na svašta u našoj ligi, al ne smijemo sebi dopustiti da se navikavamo na ono.**** te igra, ja bi povuko ekipu sa terena pa kud puklo da puklo.