FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fczeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fczeljo » 09 mar 2013, 22:00

Rooney88 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
A, sta je po tebi problem, odnosno sta treba sjeci u korijenu?
Daleko od toga da mozemo, ili ja ili ti ili bilo ko treci od obicnih navijaca, znati stvarni razlog dosta slabijih partija ove sezone. Mogu nagadjati i djelimicno cu pokusati.

Primjera radi, imali smo ponudu za Adilovica od 250-300.000 eura ali smo ga odlucili zadrzati iako je to za njega odlican novac. Na taj nacin bi sredili finansije a misljenja sam da bi se u ovakvu igru Zelje bolje uklopio brzi i okretniji spic od tromog i fizicki jakog Adilovica. On je bolja verzija Lazara ali sam siguran da bi se neko tipa Dijalibe bolje uklopio u ovakvu igru Zelje. Naravno da ne mislim vracati Senegalskog-Bosanca nego mislim na spica tog kalupa. Sposobnog nesto uraditi kada neide, Adilovic samo zavisi od drugih igraca, tesko da on moze sam. Ali kao da Amar vise vjeruje takvom spicu, to bi i bilo OK kada bi mi imali odgovarajuci broj ostrijih centarsuteva po utakmici, sto nemamo naravno. Svraka je takodjer pao u formi i to je problem. Glavni igraci nam stagniraju umjesto da drze konstantu sto se tice forme, ili da je poboljsavaju. Kada vec izgubimo/prodamo neke bitne igrace (Nyema, Zeba, Beslija, Kvesic) onda ih moramo zamijeniti, ne govorim o kupovini istih jer za to nije bas da imamo novca ali finansije su se mogle srediti, koliko-toliko, prodajom Adilovica sto se propustilo. Dakle, sada imas sidrasa u spicu koji sam ne moze nista uraditi, srezao si broj centarsuteva odlaskom nekih igraca sto automatski znaci 50% manje koristi od Eldina. U veznom redu imas Bekrica koji moze dosta toga ali koji nema odgovarajucu podrsku kada krene naprijed. Ni od bekova, ni od ostatka veznog reda niti od spica, zagarantovan manjak produktivnosti. Nadam se iskreno da je Makedonac provjerene kvalitete jer je izostanak Kvese odgoman hendikep i naprijed i nazad.

Opet ponavljam, imamo dobar tim ali samo zato sto vecina konkurenata u ligi ima los. Los tim, lose odnose unutar kluba, losu finansijsku situaciju...

Nadam se samo da se kriza nece produbiti i da cemo vec u kupu odigrati kako bog zapovijeda. Jos jedan kiks nam nikako nebi isao u prilog. Ima tu naravno jos dosta stvari ali mi nervoza zabranjuje da ih tipkam, mozda bih i ban dobio kada bi rekao sve o igracima sto mislim. :x
Najviše volim ove "treba ovo - treba ono".

Ako smo već imali ponudu za Adilovića (a na primjer, napadači Borca, Širokog, Sarajeva, Travnika.., nisu dobili nikakve ponude), vjerovatno nešto znači. Sumnjam da to znači da je Adil katastrofa. Danas je primio batina ko što neki nisu u životu. Najmanje je 7-8 faulova bilo na njemu. Tri puta je bio na zemlji. Za takve stvari bi u normalnoj ligi neko dobio crveni karton.

Da ssad o utakmici kažem koju:

trebali smo bolje, ali mislim da i nismo baš morali bolje. Uslovi i protivnik nam nisu baš ostavili puno opcija. Možda smo mogli pobijediti, ali bi Kvesiću dodali još kojeg povrijeđenog. Igra dobra, fali nam taj zadnji pas, ali sumnjam da bi ga i Messi dao po onakvom terenu.

Jedino zamjeram našima na greškama zbog kojih smo primili golove. Tu moramo biti puno ozbiljniji, ostalo je manje više OK. Što kaže Aco, BL je najteže gostovanje. Još (po broju faulova se vidi) je Borac išao na pobjedu po svaku cijenu. Bolje ga je nekad i primiti nego izaći osakaćen. Da su postojali i minimalni uslovi za igru mislim da bismo donijeli najmanje bod.

Trebamo popraviti propuste u odbrani i konkretizovati igru, ja prezadovoljan.

Ne tražim nikakvo opravdanje u sudiji, izgubili pa šta, ali ono je kriminal od suđenja. Može li iko u normalnoj ligi zamisliti 36 faulova od strane jedne ekipe??? To bi značilo najmanje 3 crvena kartona. 20 su napravili u prvom poluvremenu. I nek mi neko kaže trebali smo bolje igrat?! Jesmo navikli na svašta u našoj ligi, al ne smijemo sebi dopustiti da se navikavamo na ono.**** te igra, ja bi povuko ekipu sa terena pa kud puklo da puklo.

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 09 mar 2013, 22:01

los teren, losa igra. Primili smo dva bezveze gola. Sad nam je samo vazno da dobijemo Zrinjskog u kupu. :D

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 09 mar 2013, 22:12

voltron30 je napisao/la:Ne znam šta onaj Hasanović radi u Želji? Mislili smo da se Svraka nije čuo, kad ono uđe ovaj još gori od Svrake. Nije čovjek dva pasa ispravna uvezao. Imamo ove dvije utakmice iduće sedmice, nadam se da bar njih kako treba odradimo, pa na sreću ide reprezentativna pauza, da se ovo malo presabere. Nadam se da će i ovaj Makedonac biti pojačanje, pa da se Stana vrati na krilo, jer momku se može svašta prigovoriti, ali on izgara za Želju do zadnjeg atoma snage i po meni zaslužuje prvih 11.
Sutra je novi dan, i porazi su dio života.
Gori od Svrake????? Pa kapiten (najveća zvijezda) je dans u prvom poluvremenu primio jednu loptu i izborio aut. u drugom dok je bio u igri napravio 1 prekršaj....

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 09 mar 2013, 22:15

Snob je napisao/la:Prije svega teren je bio katastrofa ali to nije opravdanje.

Antolovic - nije imao mnogo posla

Kerla - katastrofa

Bogicevic - ne slaze se s Kerlom nikako

Stanic - nije lose bilo

Colic - katastrofa

Svraka - najgori

Jamak - solidno

Smajic - treba preseliti na klupu

Bekric - pokazao da je veliki igrac

Adilovic - borio se nije mogao vise

Zamjene - katastrofa ziva
realno

MaroonWhite1987
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1987 » 09 mar 2013, 22:17

Nema prekida utakmice, nema "pobjede" za skretničar :lol:

previše nacionalizma na tribinama .. ružno je to što radite lešinari..
Saraj'vo, za tebe živimo, neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 mar 2013, 22:17

fczeljo je napisao/la:
Najviše volim ove "treba ovo - treba ono".

Ako smo već imali ponudu za Adilovića (a na primjer, napadači Borca, Širokog, Sarajeva, Travnika.., nisu dobili nikakve ponude), vjerovatno nešto znači. Sumnjam da to znači da je Adil katastrofa. Danas je primio batina ko što neki nisu u životu. Najmanje je 7-8 faulova bilo na njemu. Tri puta je bio na zemlji. Za takve stvari bi u normalnoj ligi neko dobio crveni karton.
Tebi ako se ne svidja post ili ako mislis da je "prazna slama" ti ga nemoj citati, puske nemam u rukama tako da ti je opcija "ignore" na izvoLte. ;)

Nigdje ne rekoh da TREBA uraditi "ovako ili onako", rekoh da smo svi ovdje laici i da niko ne zna stvarni izvor problema niti nacin rjesavanja istog tako da mozemo samo nagadjati. I tako sam krenuo sa nagadjanjima na koja si se ti primio i pokusao nesto, kao, ironicno, mani me se s tim hljeba ti. Znaci Eldin je dobar zato sto ga posteno znaju prebiti na terenu? Nisi borac ako si redovno na zemlji, zna se kada se na igraca moze staviti etiketa borbenog. ;) Daleko od toga da je neko od igraca Borca zasluzio danas crveni nad njim, daj mi bgti dva starta jednog igraca nad Adilovicem danas koja su bila za konacnog iskljucenja? :? Meni nesto ne padaju na pamet.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 mar 2013, 22:29

Pitaju se ljudi sta ce Zelji Hasanovic,zasto igra Smajic......itd
Zanima me sto se ne pitate o ucincima Adilovica,Svrake,Jamaka,Stanica..
Meni zdrav razum kaze da ne mozes puno ocekivati od ekipe,u kojoj ova zadnja dvojica jos budu medju boljim na terenu..Ja samo vjerujem u Amarovu caroliju i njegovo prisustvo ,ovi pobrojani mi ne daju dobre razloge da im vjerujem.
Adilovic me fasicinira koliko je nemocan i nekreativan,Svraka je reprezentativac,i to je dovoljno ,ne treba nista vise raditi.Jamak jos i odigra pristojno,ali ja sam davno rekao **** ti ekipu kojoj igra zavisi od njega.Stanic ,sta tu reci vazda sam ga pljuvao,a eto nemam srca reci nista jer je i on pristojno odigrao,ali jedva cekam Makedonca u timu,dok se Kvesa ne vrati.
Sto se tice Smajica,serete puno po covjeku,dajte mu malo vremena,jer je ogroman pritisak na njemu,a to je jedan od boljih igraca koje imamo.Kad mozete pricati,da Amar najbolje zna,i da branite to kad ovi klocevi igraju,onda se drzite toga i kad je SMajic u pitanju.
Pozz i bice to sve ok.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 09 mar 2013, 22:48

MaroonWhite1987 je napisao/la:Nema prekida utakmice, nema "pobjede" za skretničar :lol:

previše nacionalizma na tribinama .. ružno je to što radite lešinari..
Ali i pored poraza ipak uvjek ispred stasijevaca.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 09 mar 2013, 22:50

Tako je kako je ! Lose je bilo, ali kad se uzme u obzir da nam po lijevoj strani igraju igraci koji nisu ljevaci a da nam u sredini kreiraju igru igraci tipa Jamaka i Svrake, a po desnoj igra bezidejni Colic i Smajic van forme, u napadu nezainteresovani Adilovic sta onda i ocekivati? Mislim da moramo biti zadovoljni sa rezultatom jer moglo je i gore.
Stanic i Bekric najbolji, kao i protiv Radnika !
Brkovic ofanzivni vezni, Bekric lijevo krilo, Stanic lijevi bek pa samo kad ovo vidis znas da bolje nije ni moglo!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 09 mar 2013, 22:54

kakvi ba teski dani, sta vam je?
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 mar 2013, 23:05

Ultras1921 je napisao/la:kakvi ba teski dani, sta vam je?
Vala bas, izgubili jednu opet prvi na tabeli, sljedece dvije kuci i teski dani... svasta... teski dani su kad ti se tim pati kuci i 800 dana ne donose pobjedu sa gostovanja... gluho i DALEKO bilo

ADEEEEEEL
Kontakt:

Post Postao/la ADEEEEEEL » 09 mar 2013, 23:11

Na onoj livadi nije se mogo ni igrati nogomet.
Željo ♥
Chelsea ♥
B.Dortmund ♥

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 09 mar 2013, 23:12

ADEEEEEEL je napisao/la:Na onoj livadi nije se mogo ni igrati nogomet.
nazalost na toj istoj livadi je igrao i bojac
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 09 mar 2013, 23:45

obriši,obriši, obrisalo te...

jos bolji
Kontakt:

Post Postao/la jos bolji » 09 mar 2013, 23:47

old school je napisao/la:
ADEEEEEEL je napisao/la:Na onoj livadi nije se mogo ni igrati nogomet.
nazalost na toj istoj livadi je igrao i bojac
sjetite se vaseg terena prosle sezone u ovo vrijeme...kad je kod vas igrao bojac.

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 09 mar 2013, 23:48

Ma dobro je ovo,tezak teren,oni imali srece puno i to je razlog poraza,ohrabruje me 2 poluvrijeme kada borac nije lopte vidio,ovo je najteze gostovanje ostalo ce biti lakse,dupla kruna opet tu.

Zeljo.ba
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo.ba » 09 mar 2013, 23:49

Rijetko pisem ovdje ali citam redovno i tek sam sad shvatio kakve ovde budale pisu i kakve su to vrste neznalica i kakva su to vidjenja utakmice da ono kazes jesu li ovi normalni(dobar dio najglasnijih na forumu)Pa kako jedan gledalac koji misli da nesto zna o fudbalu i tako njih 15 ovdje pisu da SAMIR BEKRIC ne moze sve sam i da je on kao najbolji...pa kakva moras neznalica biti da to napises..prvo krenimo redom prvo poluvrijeme pogrijesio je jedno 40 lopti i slag na to kao najveca pickica okrenuo je guzicu kod gola i njegovom krivicom primimo gol..znaci da je bilo ko drugi bio Jamak,Svraka itd osudili bi ga ovdje na sva zvona bi trabunjali.. pa vidite li koliko je on lopti izgubio i kakav mu je odnos prema igri pa ja cujem bogicevica kako mu vristi sa 50 m udaljenosti kad ovaj pokusava vanjskom da centrira.covjek se zajebaje na terenu igra bez ikakve obaveze a ucinak mu velika nula..

I kako neko ima srca reci nesto jadnom Adilovicu poslije ove utakmice..pa kako vas nije stid momak ostavljen sam u napadu nikakve podrske od smajica i bekrica,,istukli ga 8 faula za zuti karton je bilo nad njim i to niko ne vidi,kako ne vidite da je problem u Svraki i Zoloticu koji se kriju po terenu zavaljuju jamaka cim ga vide..Svraku prikazuju u 43m suh mu dres nije se isprljao momak..Zolotic se bori pokusava al djaba mu kad svaku drugu loptu preda protivniku.Svraka od kako je postao reprezentativac on nema kluba ima samo repku i svaku tekmu se krije i stedi da bi bio zdrav i spreman za okupljanja ko to ne vidi slijep je!!

Za ove Kerlo ljubce valjda su sad svjesni koji su njegovi dometi,da bude 3 stoper i da igra kad se neko povrijedi ili ima kartone..Ispadao x puta drugi gol njegov igrac i niciji drugi daje gol njega nigdje..

Stana i Cola su se borili koliko su mogli al djaba kad imas igrace ispred njih kao sto su Smajic i bekric koji nisu imali nikakav ucinak..O njihovom izvodjenju prekida ne bi sad pricao jer nema svrhe nesposobni su za to i kriv je onaj sto im dopusti da izvode prekide..20 ubacivanja i ni jedan kvalitetan centarsut to samo mogu rezirati ova dvojica spomenutih..

izvinjavam se na malo duzem postu skupilo mi se citajuci nepravdu i pristrasnost od strane raznih "strucnjaka"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 mar 2013, 23:52

KrajPrice je napisao/la:Ma dobro je ovo,tezak teren,oni imali srece puno i to je razlog poraza,ohrabruje me 2 poluvrijeme kada borac nije lopte vidio,ovo je najteze gostovanje ostalo ce biti lakse,dupla kruna opet tu.
Pa normalno kad su takticki zatvorili utakmicu, eto vi ste vidjeli loptu pa nijedne prilike niste imali.

Toliko ste dizali Svraku, a sad ispade najgori. :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 09 mar 2013, 23:59

Sarajlijc@ je napisao/la:
KrajPrice je napisao/la:Ma dobro je ovo,tezak teren,oni imali srece puno i to je razlog poraza,ohrabruje me 2 poluvrijeme kada borac nije lopte vidio,ovo je najteze gostovanje ostalo ce biti lakse,dupla kruna opet tu.
Pa normalno kad su takticki zatvorili utakmicu, eto vi ste vidjeli loptu pa nijedne prilike niste imali.

Toliko ste dizali Svraku, a sad ispade najgori. :roll:
Pa imao covjek losu utakmicu kao i vecina igraca,moze se desiti svakome.

Ali svakako da ce se igra popraviti pa nije nama na klupi svako.

BanjaluckiVelikan
Kontakt:

Post Postao/la BanjaluckiVelikan » 09 mar 2013, 23:59

Da, dobro čovjek kaže, Borac je svjesno se zatvorio u drugom poluvremenu i igrao na kontre i polukontre, jer nije malo 2 gola prednosti. I pored takve igre, niste mogli stvoriti pravu priliku..
Prije našeg prvog gola, imali smo 2 stopostotne prilike promašili, apsolutno smo vas zasluženo dobili, bar što se tiče šansi i borbenosti, vaši igrači kao da su se bojali ući u duel izuzev Bekrića...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CCMuHa87, GIBRA, Kajkutenjoyer, Levin i 48 gostiju.