FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- storm_raider
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Dobro drugo poluvrijeme, borili su se momci. Stanic je lav, Bekric odigrao dobro. Ostali mrljavo, Adilovic da nije mahao rukama ne bih ga ni primjetio. Idemo sada 2 kuci dobiti lagano, u prednosti smo i dalje nakon 2 kola, kao sto smo bili na pocetku druge sezone. Od Smajica i dalje puno, puno vise ocekujem...
Sport je lijek za tijelo i duh.
Cuj Marjanu na dusu prvi gol..pa covjek je bio krenuo na loptu i odbranio bi sut 100% da joj Bekrija nije smjer promjenio.Rios je napisao/la:Cuj eventulano..Bekric mozda jedini moze dobiti prolaznu..Borio se,trcao,jedini bio opasan po gol Borca..Doduse i Stanic je bio dobar..Ostalo lose..Dvije nase greske i dva gola..Jbg..Steta..Smajic je van forme i nije za prve postave definitivno..Adilovic nezapazen..Po meni njih dvojica flopovi.. Antolovicu ide na dusu prvi gol ,a Bogiju ili Kerli drugi,ne znam sad koji je od njih dvojice zaboravio Vuleta..Jedan od njih dvojice je obzirom na Velotovu visinu vjerovatno bio zaduzen za njega..Svakao treba reci i da je teren oranica prava..arbitar je napisao/la:ni jedna jedina ozbiljna prilikastanić i evenutalno bekrić jedini danas mogu dobiti prolazne ocijene
Sve u svemu ostali smo lideri,idemo dalje..Volim te Zeljo!
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
Sivilo prvog dijela samo preslikati na drugo poluvrijeme. Losa igra protiv Travnika se nastavila u Banja Luci. Na Grbavici kontra Travnika smo imali srece pa su bodovi ostali a blijeda igra je bila zaboravljena. Svraka je previse umislio, trebao ga je Amar, za kaznu, ostaviti u svlacionici a u kupu i protiv Zvijezde nek` pocne s klupe. Dosta je njega i njegovog hodanja po terenu sa etiketom ja sam reprezentativac i dao sam gol Sloveniji.
Bekric moze dobiti prolaznu jer se fkt trudio iako ni njega, osim onog suta u finisu prvog dijela, nije islo nikako. Adilovic je takav kakav jeste, ne moze on bolje u ovakvim utakmicama, zaista tesko. Smajic apsolutno nevidljiv, ispodprosjecna utakmica. Kerla i Bogi su ispadali u prvom dijelu, imali su dosta gresaka i u drugom ali, sreca, igraci Borca ih nisu iskoristili. Jamak me uzasno nervira, nemam jednostavno snage ni da napisem kritiku prozetu psovkama na njegov racun. Izmjene i nisu mogle neku razliku unijeti, ocit razlog. Antolovic izvadio dvije-tri dobre (Bilbija, Grujic x2).
Nadam se samo da cemo popraviti ovu igru, dosta dugo vec kao da igramo u nekom grcu. Nikako da proigramo kao prethodnih sezona.

Bekric moze dobiti prolaznu jer se fkt trudio iako ni njega, osim onog suta u finisu prvog dijela, nije islo nikako. Adilovic je takav kakav jeste, ne moze on bolje u ovakvim utakmicama, zaista tesko. Smajic apsolutno nevidljiv, ispodprosjecna utakmica. Kerla i Bogi su ispadali u prvom dijelu, imali su dosta gresaka i u drugom ali, sreca, igraci Borca ih nisu iskoristili. Jamak me uzasno nervira, nemam jednostavno snage ni da napisem kritiku prozetu psovkama na njegov racun. Izmjene i nisu mogle neku razliku unijeti, ocit razlog. Antolovic izvadio dvije-tri dobre (Bilbija, Grujic x2).
Nadam se samo da cemo popraviti ovu igru, dosta dugo vec kao da igramo u nekom grcu. Nikako da proigramo kao prethodnih sezona.

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Problem je u stilu centriranja prijatelju. Jednostavno niko ne zna centrirati ostro kod nas. Svaki nas centrarsut je balon cisti sto je za ove poklon za odbrambene igrace.zeljeznicar1 je napisao/la:Ja samo ne mogu da vjerujem da u skoku nista nismo mogli uraditi, imali smo 30 bacaja u sesnaesterac a nismo prilike imali.
Izvjestaj:
http://manijaci.ba/index.php/novosti/tm ... eljeznicar" onclick="window.open(this.href);return false;
Idemo dalje ljudi, iskreno da Vam kazem razocaran rezultatom, ali igra bolja nego protiv travnika... plus sto je nekoliko igraca djelovalo izgubljeno opet solidna partija.. nek se dusmani malo raduju, ali opet DUPLA na kraju...
http://manijaci.ba/index.php/novosti/tm ... eljeznicar" onclick="window.open(this.href);return false;
Idemo dalje ljudi, iskreno da Vam kazem razocaran rezultatom, ali igra bolja nego protiv travnika... plus sto je nekoliko igraca djelovalo izgubljeno opet solidna partija.. nek se dusmani malo raduju, ali opet DUPLA na kraju...
Da se osvrnem na rezerve samo su djabe uprljali dres, ako i jesu Brkovic i Hodzic uopste, Kerla ne moze igrat postavljanje mu je uzas, Colic i Stanic ne mogu nabacit dalje od peterca, dakle nemamo bekova, Stanic nadopunio to borbenoscu, Smajic tanko, Adilovic se sam hrva sa njima, Jamak jedini ima muda da primi loptu na svojoj polovici i da je normalno prenese, Zola ima muda da je primi al onda izgubi, Bekric se previse zabio prema korner zastavicu, Stanic mu se rijetko otvaro, sve u svemu jos jedna blijeda partija, tek kasnije kad je Borac pao fizicki malo smo ih stisnuli, al mi u dvije utakmice nismo dva put opucali po golu.
-
- Kontakt:
Stanic nas najbolji veceras uz Bekrica ostalo nista.. Mislim da nam treba igrac koji ima m.da da opali sa 20-30 m po golu protivnika..
Kao sto Osim rece: " Sve je u nasim rukama"
fina brojka nasih navijaca
Kao sto Osim rece: " Sve je u nasim rukama"

fina brojka nasih navijaca
I ma tehnologije je nepredvidiva moze vece sranje napravit nego obican covjek,moze se desiti da neradi,pogresno cita,a drugo su Amerski komercijalni sportovi,ja nisam za tu tehnologiju(dobro za gol crtu moze) al za offside to je vece bezveze unistilo bi se smisao fudbala,pa onda bi trebalo uvesti tehn da li li je bio penal ili korner itd itd.DukeOfWellington je napisao/la:Naravno da ne bi bio ovaj fudbal, bilo bi nešto puno bolje od toga.emir18 je napisao/la: Druze to vise nebi bio fudbal
Pratim NFL i NHL, pa znam kako se sve drastično promijenilo na bolje uvođenjem tehnologije.
Pratim i MLB i jasno mi je zbog čega ljudi već godinama vape da se to uvede i ovdje.
Nije ljudima za vjerovat'.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
U srijedu kup utakmica vrlo vazno da se dobro odigra, a onda dvije domace zaredom u prevenstvu sest bodova je obavezno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Prijatelju lopta je opet isla u njegovu stranu,nije bila ni nesto jaka..Pogledaj snimak prvog gola opet pa ces vidjeti..Stoji svakako i to da je situaciju otezalo i to sto je lopta pogodila Bekrica,ali mislim da je mogao stici..Al elem,bilo pa proslo,Antolovic je dobar golman u svakom slucaju..adoni je napisao/la:Cuj Marjanu na dusu prvi gol..pa covjek je bio krenuo na loptu i odbranio bi sut 100% da joj Bekrija nije smjer promjenio.Rios je napisao/la:Cuj eventulano..Bekric mozda jedini moze dobiti prolaznu..Borio se,trcao,jedini bio opasan po gol Borca..Doduse i Stanic je bio dobar..Ostalo lose..Dvije nase greske i dva gola..Jbg..Steta..Smajic je van forme i nije za prve postave definitivno..Adilovic nezapazen..Po meni njih dvojica flopovi.. Antolovicu ide na dusu prvi gol ,a Bogiju ili Kerli drugi,ne znam sad koji je od njih dvojice zaboravio Vuleta..Jedan od njih dvojice je obzirom na Velotovu visinu vjerovatno bio zaduzen za njega..Svakao treba reci i da je teren oranica prava..arbitar je napisao/la:ni jedna jedina ozbiljna prilikastanić i evenutalno bekrić jedini danas mogu dobiti prolazne ocijene
Sve u svemu ostali smo lideri,idemo dalje..Volim te Zeljo!

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- storm_raider
- Kontakt:
Mnogi bolji golmani bi primili onakav gol. Jednostavno Antolovic je bio na pogresnoj nozi. Onaj gol je samo plod sretnih okolnosti. Ne zaboravite sta je Antolovic prije toga odbranio Bilbiji.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Ne znam šta onaj Hasanović radi u Želji? Mislili smo da se Svraka nije čuo, kad ono uđe ovaj još gori od Svrake. Nije čovjek dva pasa ispravna uvezao. Imamo ove dvije utakmice iduće sedmice, nadam se da bar njih kako treba odradimo, pa na sreću ide reprezentativna pauza, da se ovo malo presabere. Nadam se da će i ovaj Makedonac biti pojačanje, pa da se Stana vrati na krilo, jer momku se može svašta prigovoriti, ali on izgara za Želju do zadnjeg atoma snage i po meni zaslužuje prvih 11.
Sutra je novi dan, i porazi su dio života.
Sutra je novi dan, i porazi su dio života.
U koliko igramo protiv Zrinjskog ?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Sto se tice igre na ovakvom terenu je to vrlo tesko komentarisati jer u ovoj tekmi ko je dao gol iz prekida dao je, nazalost oni jesu, a mi nismo.. al posto je i na grbavici protiv travnika takodjer teren bio izuzetno los onda mogu reci da smo vcrs dosta bolje izgledali... mislim da ce tu dok uleti makedonac biti mnogo bolje pa stanica prebaciti na desnu stranu jer benjamin colic je stvarno al fkt uzasan i prije drugog gola bez potrebe izbacuje loptu u korner iz kojeg primamo gol... sve u svemu sad 2 kuci taman da se malo uhodamo i bice to sve super
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
MA ocajno odigrano sa nase strane, doduse mnogo bolje nego protiv Travnika......
Nismo zasluzili ni boda..... Ebiga bice bolje...... Sreca pa imamo veliku bodovnu prednost odnosu na Borac jer bi nam oni bili izuzetno ozbiljan konkurent, samo da imaju malo vise bodova.....
Ovako ne sumnjam u duplu......... Jer Njanje nece dovijeka imati ovakvu pomoc kao danas......
Samo Bekrija zasluzuje prolaznu ocjenu, pa i Stana..... Ostali 0 bodova........
@exbabilon u 18.00h... Ja msm....
Nismo zasluzili ni boda..... Ebiga bice bolje...... Sreca pa imamo veliku bodovnu prednost odnosu na Borac jer bi nam oni bili izuzetno ozbiljan konkurent, samo da imaju malo vise bodova.....
Ovako ne sumnjam u duplu......... Jer Njanje nece dovijeka imati ovakvu pomoc kao danas......
Samo Bekrija zasluzuje prolaznu ocjenu, pa i Stana..... Ostali 0 bodova........
@exbabilon u 18.00h... Ja msm....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Eto vam sad "lijepa" igra hebala vas ona. Jeste li sad zadovoljni
Stanicu svaka cast na borbenosti i na svemu. ODlicno je odigrao utakmicu kao i mnoge druge, ali me ne bi cudilo da dodje neki mongoloid da ga kritikuje.Mislim da je Borac mozda trebao dobiti i jedan crveni karton, ono je stvarno pregruba igra , nisu dopustili da se razvije nijedan jedini napad. A i nasi ko pi.cke nece da uzvrate. Borac 35 faulova mi 14
ps. koji su seljaci dosli u onu Banja luku ....

Stanicu svaka cast na borbenosti i na svemu. ODlicno je odigrao utakmicu kao i mnoge druge, ali me ne bi cudilo da dodje neki mongoloid da ga kritikuje.Mislim da je Borac mozda trebao dobiti i jedan crveni karton, ono je stvarno pregruba igra , nisu dopustili da se razvije nijedan jedini napad. A i nasi ko pi.cke nece da uzvrate. Borac 35 faulova mi 14

ps. koji su seljaci dosli u onu Banja luku ....

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- champions1921
Krenimo od odbrane: Totalna smusenost, dokaz da Kerla i Bogi nisu dobra solucija.. Sreca pa se Vasilic vraca.. Stana jedan od boljih.. Benjo srednja zalost..
Sredina: Svraka nula totalna.. Isti ucinak prije i posle izlaska iz igre.. Smajic isto tako.. Ne vidim mu svrhu na terenu.. Nekad je bar bio brz.. Zola ponajbolji.. Jamak na momente dosta dobro ali se vecim dijelom tekme uklapao u sivilo.. Bekric jedina svijetla tacka utakmice i momenat koji mi ulijeva optimizam kada je nasa igra u nastavku sezone u pitanju.. Adil dobio dosta batina ali bio totalno bezopasan.. Sumljivo je njegovo ponasanja u zadnje vrijeme.. Siguran sam da ima nekih problema na relaciji njega i Amara.. Nije samo ova tekma u pitanju vec i protiv Travnika kao i na treninzima i tekmi u Hadzicima.. Totalno nezainteresovan i bezvoljan.. Tu pod hitno treba rjesavati problem jer nam je napad, malo je reci, kritican.. Izmjene necu komentarisati osim Hasanovica koji je u par navrata djelovao poprilicno neozbiljno na terenu zbog neke lezernosti..
Ako nista ovaj poraz je dosao u pravo vrijeme i mozemo puno nauciti iz njega.. Jos uvjek smo prvi i imamo vremena da popravimo dojam.. Treba maksimalno iskoristiti reprezentativnu pauzu posle Zvijezde i ozbiljnije krenuti u nastavak sezone.. Sada nam slijedi laksi raspored i siguran sam da ce Amar posloziti kocice i iskoristiti tu cinjenicu.. Jos uvjek smo glavni kandidati za titulu u koju ne sumljam..
Volim te Zeljo
Sredina: Svraka nula totalna.. Isti ucinak prije i posle izlaska iz igre.. Smajic isto tako.. Ne vidim mu svrhu na terenu.. Nekad je bar bio brz.. Zola ponajbolji.. Jamak na momente dosta dobro ali se vecim dijelom tekme uklapao u sivilo.. Bekric jedina svijetla tacka utakmice i momenat koji mi ulijeva optimizam kada je nasa igra u nastavku sezone u pitanju.. Adil dobio dosta batina ali bio totalno bezopasan.. Sumljivo je njegovo ponasanja u zadnje vrijeme.. Siguran sam da ima nekih problema na relaciji njega i Amara.. Nije samo ova tekma u pitanju vec i protiv Travnika kao i na treninzima i tekmi u Hadzicima.. Totalno nezainteresovan i bezvoljan.. Tu pod hitno treba rjesavati problem jer nam je napad, malo je reci, kritican.. Izmjene necu komentarisati osim Hasanovica koji je u par navrata djelovao poprilicno neozbiljno na terenu zbog neke lezernosti..
Ako nista ovaj poraz je dosao u pravo vrijeme i mozemo puno nauciti iz njega.. Jos uvjek smo prvi i imamo vremena da popravimo dojam.. Treba maksimalno iskoristiti reprezentativnu pauzu posle Zvijezde i ozbiljnije krenuti u nastavak sezone.. Sada nam slijedi laksi raspored i siguran sam da ce Amar posloziti kocice i iskoristiti tu cinjenicu.. Jos uvjek smo glavni kandidati za titulu u koju ne sumljam..
Volim te Zeljo
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 09 mar 2013, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
Mi sa stavom kako je sve OK necemo nigdje stici.aleksandar_veliki je napisao/la:Uslovi za igru nikakvi. Teren ocajan, Borac uzeo poklonjeno. Željo uopste nije bio los, ali od sesnaest do sesnaest. Imali su Plavi tri veoma dobre sanse. Prva kada se nakon akcije po desnoj strani Adilovic lose snalazi na povratnu, druga kada nakon centarsuta s desne strane Bekric previse ceka pa mu sut biva blokiran i treva kada Jadranko nakon kornera s pet metara lose sutira. Smirite strasti pa realno sagledajte situaciju. Necu o imenima jer ovdje gotovo svi imamo razlicito vidjenje na igru, samo cu reci da su mene licno najvise razocarale izmjene. Uvedes tri igraca po ovakvom terenu i umjesto da naprave nesto, da unesu neku zivost, oni nakon tri minute ne mogu hodati. Dakle, Borac uzeo poklonjeno.

Borac je imao dosta vise dobrih prilika, ako cemo vec o njima. Ali nije problem ni sansama kada usporedis kako mi, "ovih dana", tesko dolazimo do istih. Prije smo igrali dosta ostrije, konkretnije pa se i mogla dozvoliti neka fula a danas se sve svelo na vise sretne nego spretne golove i "ovisnost" o tim prilikama na kapaljku, takva igra je za Rudara, GOSKA, Slavije a ne nas. Gubimo igrace a ne dovodimo adekvatne zamjene, moguc izvor problema. Mozemo mi sada do zore naglabati, da je Adilovic bolji u petercu nego sto jeste, da lopta nije zakacila Bekrica gdje bi zavrsila, da je neko cuvao Vuleta... Od toga nema nista. Mi jednostavno nikako da se vratimo na staru igru, sredina cesto kao da nam i ne postoji. Sve bi bilo OK da se oni gube, nemaju posjed lopte ili pucaju kod presinga ali mi IMAMO loptu u nogama, kruzimo, cekamo i na kraju nista ne uradimo. Jednostavno nema zavrsnih pasova vise, igraci su cesto staticni u napadu, Adilovic je zakovan tacnije.
Nadam se da ce Amar promijeniti nesto, siguran sam da hoce doduse ali se ispravljam i govorim kako se nadam da ce ta promjena donijeti rezultata. Ovo i nije Zeljo kakvog ocekujemo.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
dubokoumni post o lošoj igri sa zaključkom Nadam se boljem jer stvarno gore od ovoga ne može... 
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene...

Kad dođu teški dani i kada ti loše krene...
Another hero - another mindless crime.
- champions1921
Sta je uradio Smajic?? I ne samo danas.. I nije valjda da ocekujes da Hodzic da gol za 10 minuta igre..aleksandar_veliki je napisao/la:Zavisi sta ti ocekujes, da Zeljo ode u Banja Luku i bez problema uvali tri komada, i ja ocekujem Hajduka u Ligi prvaka, ali ne ide. Dalje, Zeljo ni kada je po tebi bio mnogo bolji nije tamo uvaljivao tri komada, izuzmemo li sluzbene rezultate. Ja mislim da mnogo kritikujete, da niste u stvari realni, odnosno na kraju krajeva vas i razumijem jer doista mislite da u klubu teku med i mlijeko, a nije bas tako. Evo, svi se kunete u Hodzica i Brkovica. Sta uradise oni danas? Nemojte me pogresno shvatiti, ti momci su mi dragi, ali zar mislite da bi Amar radio sam protiv sebe i drzao iste na klupi. Gostovao si u ovom trenutku kod najbolje momcadi u ligi, izgubio, i to zahvaljujuci svojim kardinalnim greskama. I, sta sad? Propast svijeta?Rooney88 je napisao/la:Mi sa stavom kako je sve OK necemo nigdje stici.aleksandar_veliki je napisao/la:Uslovi za igru nikakvi. Teren ocajan, Borac uzeo poklonjeno. Željo uopste nije bio los, ali od sesnaest do sesnaest. Imali su Plavi tri veoma dobre sanse. Prva kada se nakon akcije po desnoj strani Adilovic lose snalazi na povratnu, druga kada nakon centarsuta s desne strane Bekric previse ceka pa mu sut biva blokiran i treva kada Jadranko nakon kornera s pet metara lose sutira. Smirite strasti pa realno sagledajte situaciju. Necu o imenima jer ovdje gotovo svi imamo razlicito vidjenje na igru, samo cu reci da su mene licno najvise razocarale izmjene. Uvedes tri igraca po ovakvom terenu i umjesto da naprave nesto, da unesu neku zivost, oni nakon tri minute ne mogu hodati. Dakle, Borac uzeo poklonjeno.![]()
Borac je imao dosta vise dobrih prilika, ako cemo vec o njima. Ali nije problem ni sansama kada usporedis kako mi, "ovih dana", tesko dolazimo do istih. Prije smo igrali dosta ostrije, konkretnije pa se i mogla dozvoliti neka fula a danas se sve svelo na vise sretne nego spretne golove i "ovisnost" o tim prilikama na kapaljku, takva igra je za Rudara, GOSKA, Slavije a ne nas. Gubimo igrace a ne dovodimo adekvatne zamjene, moguc izvor problema. Mozemo mi sada do zore naglabati, da je Adilovic bolji u petercu nego sto jeste, da lopta nije zakacila Bekrica gdje bi zavrsila, da je neko cuvao Vuleta... Od toga nema nista. Mi jednostavno nikako da se vratimo na staru igru, sredina cesto kao da nam i ne postoji. Sve bi bilo OK da se oni gube, nemaju posjed lopte ili pucaju kod presinga ali mi IMAMO loptu u nogama, kruzimo, cekamo i na kraju nista ne uradimo. Jednostavno nema zavrsnih pasova vise, igraci su cesto staticni u napadu, Adilovic je zakovan tacnije.
Nadam se da ce Amar promijeniti nesto, siguran sam da hoce doduse ali se ispravljam i govorim kako se nadam da ce ta promjena donijeti rezultata. Ovo i nije Zeljo kakvog ocekujemo.
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 09 mar 2013, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.