Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Bosnier
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Bosnier » 13 nov 2009, 23:34

nemogu nija da spavam aaa ljudii
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 nov 2009, 23:34

krivo mi je na ciru sto je stavio muratovica u prvi tim , i to mnogo krivo !
Igrac koji nije standardan u prosjecnom timu prosjecne austrijske lige ne moze vise dati za tim od igraca iz francuske pjanica , ili iz spanske primere medjunanina .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 13 nov 2009, 23:35

iskustvo muratovica

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 nov 2009, 23:36

avenija je napisao/la:krivo mi je na ciru sto je stavio muratovica u prvi tim , i to mnogo krivo !
Igrac koji nije standardan u prosjecnom timu prosjecne austrijske lige ne moze vise dati za tim od igraca iz francuske pjanica , ili iz spanske primere medjunanina .

Suti jarane, nemoj na Ciru ovde, gotov si odma ce te naspati njegovi fanovi.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 nov 2009, 23:37

standardan je on u sturmu ;)
ali eto tamo igra plejmejkera, a u repki nesto kao zadnjeg veznog.
mozda sutra i pogodi, nije odavno ako je ikako ikad

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 nov 2009, 23:40

Ja sam fan od prvog dana, ali to sa Muratovicem vidim isto tako. Isto oko Hasagica, cas moze, cas nemoze zbog bolova. Spahic mora da ispucava loptu. Pored toga nije igrao koliko dugo, a Begovic spreman u formi i zapet kao puska.

Na drugu stranu uvjek je postavljao spremnu ekipu, ne ocekujem sutra nista manje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 13 nov 2009, 23:42

Šta vi ovdje diskutujete o formaciji kada je Ćiro večeras na konferenciji za novinare saopštio prvih jedanaest.

HASAGIĆ - SALIHOVIĆ, IBRIČIĆ, SPAHIĆ, NADAREVIĆ, JAHIĆ - RAHIMIĆ I MURATOVIĆ - MIISMOVIĆ - DŽEKO I IBIŠEVIĆ.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

kenoo
Kontakt:

Post Postao/la kenoo » 13 nov 2009, 23:43

avenija je napisao/la:krivo mi je na ciru sto je stavio muratovica u prvi tim , i to mnogo krivo !
pjanic i medjunanin su igraci koj su pokusirani igranju samo u jednom smjeru,tj. napad,nesto poput misimovica (ne zelim reci da neko od njih ne igra odbranu,ali je svima jasno da su i u klubovima najcesce odmah iza napadaca) a muratovic od pocetka u reprezentaciji je covjek koji je vise fokusiran za odbranu,poput rahimica,s tim da on salje lopte za ostale najcesce misimovicu i tako..to je bar do sada poznato i mislim da je to ispravno u ovakvim utakmicama u kojima necemo srljati u napad i gdje je jasno da je protivnik jak..i mislim da muratovic veoma dobro moze odigrati barem poluvrijeme,pa onda neka ga mjenja,ali i tada bi ja ovisno o rezultatu,ako nam bude povoljan gurnuo bajramovica na njegovo mjesto,a miralema i harisa bi mijenjao za ibricica ili ako bude htio igrati samo s jednim spicem..

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 nov 2009, 23:46

Vazno je nek je njegov Ibro u prvih 11.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 13 nov 2009, 23:47

I jos hoce da stavi Hasagica, covjek nije branio godinu dana, zar trening moze zamjeniti utakmice ???

Onda moj jaran moze umjesto ibisevica covjek trenira od 6. godine lool
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 nov 2009, 23:51

Sve do 13.11.2009. godine i 23:30 minuta sam nekako bio miran, uz puno truda, ali sam uspjevao. I pogriješio sam što sam evo, prije spavanja, došao na forum još jednom da provjerim da je sve uredu sa svim našim, da su spremni i zdravi hvala Bogu, i evo sada me počela tresti nervoza, knedla mi stala u grlu, emocije proradile.

Ne, nije me strah sutrašnje utakmice. Ovi momci koji danas igraju za reprezentaciju su pokazali htjenje i do sada, kvalitet je tu kao nikad (pogledajte samo imena na klupi), po prvi put do sada selektor je naša prednost u odnosu na protivnika, a na kraju krajeva dogurali smo već daleko, neće biti smak svijeta ni ako izgubimo. Ali, ono čega se bojim jeste usud koji nas prati da niti u jednoj važnoj utakmici (do sada bile dvije, Danska i SCG) nismo imali sreće. Da li je došlo naše vrijeme, da li će biti ona narodna "treća sreća"?

U mom životu broj 14 me prati stalno, i to kao sretan. Može nekome izgledati bezveze ali: Sa današnjom suprugom sam se počeo zabavljati 14.01., oženio sam se 14.08., kuću počeo praviti 14.03., saznao da ću dobiti dijete 14.12., žena mi diplomirala 14.10. i još mnogo mnogo slučajeva. BOŽE MOLIM TE DA ZADRŽIŠ OVAJ KONTINUITET I DA MI I 14.11.2009. GODINE BUDE JEDAN OD NAJSRETNIJIH DANA U ŽIVOTU!

Formula za uspjeh sutra i u srijedu je vrlo jednostavna, ali je uvijek najteže doći do jednostavnosti. Do sada, kroz ove kvalifikacije, na nekoj utakmici bi neki igrač bio dobar, neki odličan, neko bi podbacio i tako to. Sutra i u srijedu svi moraju biti odlični i to će sigurno dati rezultat. Portugal jeste veliko ime i velika reprezentacija ali daleko od toga da su neprelazni.

Nadam se da smo svi svjesni važnosti trenutka. Ako prođemo na SP više ništa neće biti isto kao prije, protivnici će nas u budućnosti maksimalno respektovati, djeca će luditi za našim fudbalerima koji će im biti idoli i stoga će se radije okrenuti sportu nego nedo Bog drogama, novcem od eventualnog plasmana bi se drastično poboljšao kvalitet domaće lige, na kraju krajeva postali bismo ime u svijetu.

Pošto vrlo često imam goste iz inostranstva koji isto vole sport, jako mi je teško bilo razgovarati sa njima o fudbalu jer praktično nisu ni znali da i mi imamo reprezentaciju, vjerujte. Plasmanom bi se sve to promjenilo, bio bih još ponosniji na svoju domovinu i ne bih bio u podređenom položaju u tim slučajevima.

Begoviću, Hasagiću, Supiću, Jahiću, Spahiću, Nadareviću, Pandža, Mravac, Berberoviću, Mirviću, Salihoviću, Misimoviću, Ibričiću, Medunjaninu, Muratoviću, Rahimiću, Pjaniću, Bajramoviću, Damjanoviću, Milenkoviću, Džeko, Ibiševiću, Muslimoviću, jedno vas molim: BUDITE ZMAJEVI SUTRA, IGRAJTE ZA SVOJU BIH SVIM SRCEM, IGRAJTE ZA OVU DJECU NAŠE DOMOVINE KOJA ĆE SIGURNO IMATI BOLJU BUDUĆNOST AKO VI SUTRA NAPRAVITE REZULTAT.

Prijatelji moji sa foruma, braćo i sestre po navijanju, želim nam svima svako dobro sutra, izdržimo svi zajedno ove napete trenutke i budimo uz naše momke časno i ponosno do kraja, jer oni su to zaslužili.

VOLIM TE BOSNO I HERCEGOVINO!

Oprostite.
Zadnja izmjena: NoName, dana/u 14 nov 2009, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 nov 2009, 23:52

Evo jedan tekst Njemackih novina gdje opisuju nasu reprezentaciju i Ciru Blazevica.

http://www.welt.de/sport/fussball/artic ... er-WM.html

Prevod

2008 fudbal u Bosni i Hercegovini je bio na dnu. Ali tada je dosao Miroslav Blazevic. Pod njegovom palicom, koji je s Hrvatskom bio treci na SP-u 1998. godine, ova mala zemlja je krenula ka vecim dometima. Sada igraci koji igraju u Bundesligi - Zvijezdan Misimovic, Edin Dzeko, Vedad Ibisevic i Sejad Salihovic vjeruju u plasman na SP u JAR-u.

To je jedna od najzavodljivijih fantazija koje fudbal moze ponuditi. Kakva bi to bila ekipa kada bi svi igraci iz ex-yu igrali za tu zemlju ? Talenat ex-yu u igrama gdje se koristi lopta je poznat, ali kvalitet zemalja nastalih raspadom ex-yu je zavidan. Srbija (7,5 miliona stanovnika) je vec kvalifikovana na SP u JAR-u, Hrvatska (4,5) mora propustiti SP, no veliko je iznenadjenje zahvaljujuci njihovim igrama na EP-u u Austriji i Svicarskoj, i u Subotu se bore Slovenija (2) i Bosna i Hercegovina (4,5) za kartu u JAR-u.

Za BiH protiv Portugala je borba za premijeru na SP-u. Kao jedina - izuzev Makedonije i od nedavno nezavisne Crne Gore - nije se ova zemlja sa tri konstitutivna naroda kvalifikovala. I ostalo bi na tome da i pored jakih igraca koji igraju u Bundesligi kao sto su Zvijezdan Misimovic i Edin Dzeko iz Wolfsburga ili Vedad Ibisevic i Sejad Salihovic iz Hoffenheima da u ljeto 2008. godine Miroslav Blazevic nije preuzeo trenersku palicu.

Bosanski fudbal se tada nalazio na dnu. 19 igraca je bojkotovalo reprezentaciju kao jedan nacin protesta zbog otkaza selektoru Mehi Kodri. Ovaj fudbalski ucitelj je kritikovao, da je odmah nakon zavrsetka sezone morao odigrati jednu bezpotrebnu prijateljsku utakmicu protiv Irana - on je predpostavljao da se radi o parama za utakmicu koje ce biti prosljedjenje na privatne racune funkcionera saveza.

Takvi dogadjaji pogadjaju bh. fudbal (misle na mafiju u savezu), ljudi u savezu su optuzeni za utaju poreza i pranje novca, a predpostavlja se da je domaca liga toliko korumpirana da ne privlaci vise navijace. U ovu lijepu panoramu treba jos dodati zajednicki zivot - odnosno ne zajednicki zivot (mislio je ironicno). I ako je od rata proslo skoro 15 godina, bosanski Srbi i Hrvati preziru ovu multinacionalnu zemlju kao i njenu reprezentaciju. Iz tog razloga ekipa ne igra u Sarajaveu da bi se izbjegle eskalacije - nego u Zenici koji je od Sarajeva udaljena 50 km sjeverno - gdje Bosnjaci cine vecinu stanovnistva.

Od kako je Blazevic tu, stvari su se promjenile na razlicitim forntovima. Bivsem Hrvatskom izborniku nije bilo tesko po srpskoj ligi traziti igrace. U klubu FK Javor Ivanjica, nasao je golmana Nemanju Supica, bosanskog srbina. Kada cuje da muslimanski navijaci u Zenici skandiraju njegovo ime, sam kaze da to njegova najveca pobjeda.

Sam trener je bosanski hrvat, i od 1994. do 2000. godine nadgledao je Hrvatsku epohu, koju je krunisao trecim mjestom na SP-u 1998. godine - s pobjedom protiv Njemacke od 3-0 u 1/4 finalu. I ako je Blazevic u to virjeme bio poznat kroz motivacijske govore na nacionalnoj osnovi, spada u staru trenersku skolu ex-yu: karizmatican, svijetski covijek itd. Tipovi kao srpski nacionalni trener Radomir Antic ili Bora Milutinovic. "Ja volim svoje igrace i oni vole mene" kaze on. Atmosfera i timski duh u timu nikad nisu bili bolji.

Blazevic pusta svoj tim mudro da napda u zavisnosti od njegovih jacina. Od svih ucesnika baraza BiH je postigla najvise golva, ali i najvise primila. Blazevic sebe smatra kao inovatorom sistema 3-5-2, ali on ne daje puno vaznosti taktici. Najvaznija mu je njegova motivacija koja donosi odlicnu atmosferu u timu.

Jednom je sakrio svoje godine, tek ispitivanja jednog novinara u jednoj crkvi u Travniku - njegovo mjesto rodjenja- su otkrili da ima 74 godine. I svoju ljubav prema stvarima koje donose srecu nije nikad napustio. Dok je za vrijeme SP 1998. godine nosio policijsku kapu - koju mu je poklonio jedan Francuski policajac - sada nosi iste cipele na utakmici. Poklonio mu ih je gradonacelnik Zagreba, ali je problem sto su za dva broja manje. "Radost kad ih skinem je neopisiva" kaze on.

U BiH Blazevica vec proslavljaju kao spasitelja, i srpski i hrvatski stanovnici su se poceli da intersuju za njegov tim. Jedna zemlja koja je jos uvijek oznacena tragovima rata, moze se necemu nadati. I ako uspiju s plasmanom na SP, kao sto kaze Vedad Ibisevic - je nepredvidivo sta ce se desiti. To bi bilo nesto vise nego jedna fudbalska pobjeda.

Za savez i ove velike Srbe i Hrvate dobar primjer da vide kako ih svijet smatra. Ima dosta jos komentara pa cu to isto pokusati postaviti tokom veceri.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 13 nov 2009, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 nov 2009, 23:53

Igramo sa dva spica u po Lisabona i jos treba Medunjanina i Pjanica koji su operisani od defanzive.
Pa koji vam je klinac.Vi gore omatuvili nego Ciro :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 nov 2009, 23:55

Još jedno vas molim: Makar ova 24 sata nemojte govoriti ništa protiv bilo koga od reprezentativaca, svi su oni naši, svi će da daju svoj maksimum a na kraju krajeva ništa promjeniti nećemo što nekog gubamo bezveze. Gubali smo tako Senijada pred Armeniju pa nas čovjek spasi.

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 13 nov 2009, 23:58

Hmm, baš je lijepo sve ovo, ali nemojte samo početi pljuvati po našim reprezentativcima ako loše odigraju ili ako izgube. Nemojte pljuvati po nekim igračima kao što uvijek radite. Mene je pred svaku utakmicu tremal, adrenalin, znoj, ma svašta hvatalo, ali sada mi je svejedno. Znam da smo napokon završili u nekoj grupi kao drugi. Znam također da imamo sjajne igrače, i svakako da smo dobili na iskustvu. Ako ne prođemo Portugal nema veze, idemo onda jači u nove kvalifikacije za još boljim Edinom, Vedadom, Miralomom, Harisom, Misketom, Sejom i ostalim.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 13 nov 2009, 23:58

apsolutno se slažem s tobom Noname. Pustite nas da uživamo malo u ovoj idili koja vlada...
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 13 nov 2009, 23:59

amerosm hvala za prevod. Odličan tekst!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 14 nov 2009, 00:00

14.11.2009. 00:00
HISTORIJSKI DAN ZA BOSNU I HERCEGOVINU JE DOŠAO!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 14 nov 2009, 00:01

Jedan drug sa naseg klupskog foruma napravio je, po meni, dva lijepa wallpapera, pa rekoh da podijelim sa vama, nadam se da se autor nece ljutiti :D

http://img692.imageshack.us/i/bhnre.jpg/

http://img194.imageshack.us/i/bhnr2e.jpg/

Eto, izvinjavam se sto vas prekidoh u formacijama, taktikama i ostalim cudima. :D
Support Velez, It's logical! ★

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 14 nov 2009, 00:04

Mont0 je napisao/la:Jedan drug sa naseg klupskog foruma napravio je, po meni, dva lijepa wallpapera, pa rekoh da podijelim sa vama, nadam se da se autor nece ljutiti :D

http://img692.imageshack.us/i/bhnre.jpg/

http://img194.imageshack.us/i/bhnr2e.jpg/

Eto, izvinjavam se sto vas prekidoh u formacijama, taktikama i ostalim cudima. :D
ova prva prejebena pozadina :) hvala ti za ovo.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.