Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

Elegant
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la Elegant » 08 mar 2013, 18:40

zgembo89 je napisao/la:JA se nadam samo da ce Pjanic zaigrat..
Svi bi mi voljeli da se to desi ali ne vjerujem da se moze oporaviti. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 08 mar 2013, 21:20

Realno nam stanje s formom nije idealno,al sta da se radi...Sejo,Mujdza,Pjanic,standarni prvotimci...Al vidjet cemk,ima j
os 15 dana...

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 08 mar 2013, 22:03

Ubjedjen sam da ce safet Ibisevica na krilo staviti kao u Grckoj i tu nas sjebati pravo. Nesmije on na jacu ekipu s 2 napadaca. S 2 zadnja vezna krece 100% (dvojica od ove 4ce krecu kao zadnji vezni: Salihovic, Zahirovic, Medunjanin, Rahimic). Misimovic ispred i Dzeko sam gore. Nema Susic hrabrosti. On bi sad potpisao nulu, sa Pjanicem, bez Pjanica. Jednostavno je takav trener.

Ljudi treba biti realan nikad jaku reprezentaciju nismo pobjedili u zvanicnoj utakmici. Volio bih vise nego ista da se to sad promjeni, ali treba biti realan bez Pjanica vrlo tesko. Pa pola koji su u ozbiljnoj konkurenciji da pocnu ovu utakmicu su povrijedjeni mjesecima, ne igraju u svojim timovima, nisu u formi. U ozbiljnim reprezentacijama igrac koji ne igra toliko kao Salihovic, Mujdja, Pandja, o Rahimicu da i ne pricam, ne bi se zvao i molio Bog da pocnu 3 dana prije utakmice s Grckom. Nemamo 15 dobrih igraca, ma nemamo ni 10, i povrijede se 2ca, 2ca nisu u formi i belaj.
S druge strane, nada je u toj popisanoj Grckoj da ce i oni vise izgubiti od nekog. To sto oni igraju nema veze s fudbalom. Igraju im igraci od 38 godina itd....Treba napraviti sve na tribinama da se igraci nose do nekog ho-ruk gola i da onda igramo njihovu igru. Fudbal protiv njih nije niko igrao 10 godina, necemo ni mi 22. maja.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 mar 2013, 22:06

amko27 je napisao/la:Ubjedjen sam da ce safet Ibisevica na krilo staviti kao u Grckoj i tu nas sjebati pravo. Nesmije on na jacu ekipu s 2 napadaca. S 2 zadnja vezna krece 100% (dvojica od ove 4ce krecu kao zadnji vezni: Salihovic, Zahirovic, Medunjanin, Rahimic). Misimovic ispred i Dzeko sam gore. Nema Susic hrabrosti. On bi sad potpisao nulu, sa Pjanicem, bez Pjanica. Jednostavno je takav trener.
I ja kontam da će biti nešto isto, ne volim kod Safeta što je ziheraš :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

georgiev
Kontakt:

Post Postao/la georgiev » 08 mar 2013, 22:38

joj naseg naroda,svi nesto kukaju,dobicemo ljudi sta vam je,pustite momke nek' rade svoj pos'o,selektor isto tako,svaki od njih voli vise od nas svih da se dobije tekma,navijajte i et

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 mar 2013, 23:31

legenda reala je napisao/la:
amko27 je napisao/la:Ubjedjen sam da ce safet Ibisevica na krilo staviti kao u Grckoj i tu nas sjebati pravo. Nesmije on na jacu ekipu s 2 napadaca. S 2 zadnja vezna krece 100% (dvojica od ove 4ce krecu kao zadnji vezni: Salihovic, Zahirovic, Medunjanin, Rahimic). Misimovic ispred i Dzeko sam gore. Nema Susic hrabrosti. On bi sad potpisao nulu, sa Pjanicem, bez Pjanica. Jednostavno je takav trener.
I ja kontam da će biti nešto isto, ne volim kod Safeta što je ziheraš :x
Lako je tudjom kitom gloginje mlatiti.Ziheras ili ti na sigurno ili rizikovati i porazom vec u petom kolu izgubiti sve sanse za prvo mjesto.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 mar 2013, 23:47

Kvota sa Bwina.

Bosnien und Herzegowina 2.15

X 3.20

Griechenland 3.30
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 mar 2013, 00:12

Grci su u formi trenutno puno većoj nego što su bili u Atini,ako bude x biće ko kuća najbolje bi bilo da bude 0:0 zbog međusobnog omjera da se možemo ganjati sa Grčkom preko drugih reprezentacija za gol razliku..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 mar 2013, 00:17

Samo pobjeda, nema sta da se ganjamo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 09 mar 2013, 01:14

Sad ili nikad, jednostavno. Poraz znači oproštaj od prvog mjesta, remi borbu do samog kraja, a pobjeda odlučujući korak ka Brazilu. Grci su zaista čudni i teško ih je pobijediti, ali vala nisu u rangu Francuske i Španije koje smo imali u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2013, 07:39

Pobjeda nam daje sansu da smijemo 'kiksati' u nekoj od narednih utakmica, u tom slucaju bi nam i bod u Slovackoj odgovarao, pod uslovom da dobijemo ostale utakmice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 mar 2013, 09:01

Ljudi treba biti realan nikad jaku reprezentaciju nismo pobjedili u zvanicnoj utakmici. Volio bih vise nego ista da se to sad promjeni, ali treba biti realan bez Pjanica vrlo tesko. Pa pola koji su u ozbiljnoj konkurenciji da pocnu ovu utakmicu su povrijedjeni mjesecima, ne igraju u svojim timovima, nisu u formi. U ozbiljnim reprezentacijama igrac koji ne igra toliko kao Salihovic, Mujdja, Pandja, o Rahimicu da i ne pricam, ne bi se zvao i molio Bog da pocnu 3 dana prije utakmice s Grckom. Nemamo 15 dobrih igraca, ma nemamo ni 10, i povrijede se 2ca, 2ca nisu u formi i belaj.
S druge strane, nada je u toj popisanoj Grckoj da ce i oni vise izgubiti od nekog. To sto oni igraju nema veze s fudbalom. Igraju im igraci od 38 godina itd....Treba napraviti sve na tribinama da se igraci nose do nekog ho-ruk gola i da onda igramo njihovu igru. Fudbal protiv njih nije niko igrao 10 godina, necemo ni mi 22. maja.
Mislim da nece, skonto je i Safet nek stvari, ako vec bude nekog povlacio onda mu je bolje povuci Dzeku na ljevo krilo da igra nesto kao Samaras kod Grka, jer je Dzeko pokretljiviji i brzi od Ibisevica i ima bolji dribling, dok je Vedo klasicni spic.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 09 mar 2013, 09:05

Poslije utakmice u Atini, citao sam dosta grcke medije... I mediji i javnost su svi kritikovali Santosa, radi generalnog vodjenja reprezentacije, a posebno su naglasili utakmicu protiv BiH...

Kritikovali su ga, jer je generalno poceo da mijenja uspjesnu strategiju koju je uveo Rehagel, a govorili su kako je usao u utakmicu protiv BiH kao kukavica i sa previse respekta, te da je gubljenje ta dva boda cisto njegova odgovornost...

Treba biti veoma oprezan u Zenici, jer cemo sigurno vidjeti Grcku u njenom najjacem svijetlu...
Pravda za Papeta!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 mar 2013, 11:04

nece se smjet krenut u nekoj dijamant formaciji, Zahirovic zadnji vezni, 2 krila i Miske kao AMC jer bio to previse izlozilo Zahirovica a nije on Vidal ili Matuidi :P da moze sam drzat centralni dio terena defanzivno...

Miske mora ici na jedno krilo, on je puno ucinkovitiji sa lijevog krila kad ulazi u sredinu nego na desnom. Jedna strana ce se morati malo svjesno zrtvovati u odbrani. Sad je problem sto su Grci po meni podjednaki na obje strane, desni bek je aktivan u napadu, dok je desno krilo malo tanje, s druge strane lijevi bek je tanak ali na tu stranu ce se vjerovatno izvlaciti Samaras, a Mujdzu ponese naprijed tako da bi bio rizik ici sa Mujdzom i Misketom na istoj strani, ali opet nije nista manji rizik Lulic/Salihovic i Miske na istoj strani. teska je to odluka koju stranu zrtvovati. :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 mar 2013, 11:10

Zahirovic skoro 3 mjeseca nije odigrao takmicarsku utakmicu (osim one protiv Slovenije), tako da me brine malo njegova forma, samo treninzi i prijateljske mislim da nisu dovoljno. Bio je sa Nalchikom mjesec dana na pripremama u Antaliji, sad neznam kakvo je stanje u Minsku, ali do utakmice sa Grcima nece odigrati nijedne utakmice.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 mar 2013, 11:14

Goalgetter je napisao/la:Zahirovic skoro 3 mjeseca nije odigrao takmicarsku utakmicu (osim one protiv Slovenije), tako da me brine malo njegova forma, samo treninzi i prijateljske mislim da nisu dovoljno. Bio je sa Nalchikom mjesec dana na pripremama u Antaliji, sad neznam kakvo je stanje u Minsku, ali do utakmice sa Grcima nece odigrati nijedne utakmice.
Kolasinac moze igrati DM, ali psssttt, on je juniorac..., dobro je sto ga nismo vec prije pola godine pozvali, od viska glava boli. Nebi on kao igrac Schalke imao sanse protiv igraca iz Bijelorusije.

:D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 mar 2013, 11:51

Grci ce ici na remi i imaju kapacitet da ga ostvare. Ako uspiju u tome, ne gine nam baraz, jer je nerealno ocekivati da cemo mi sve utakmice, pogotovo one na strani dobiti.
Po meni ovde neki gledaju na stvari previse optimisticno kao da od juce prate nasu repku. Tipa, dobicemo mi ovo sigurno, a zaboravljaju pri tome u kojem grcu mi igramo vazne utakmice, koje greske u dodavanju pravimo, i kako se gubimo u ponekim sitvacijama, jer je nervoza previse velika i utice na kolektivnu igru.

Mi imamo 4-5 vrhunskih igraca, jedan od njih je vec odpao i za nadati se da je ostatak u mogucnosti nesto napraviti. Ne treba ni zaboraviti da su Lihtenstajn i Litvanija imali nekolicinu dobrih prilika, dje je nasa odbrana zakazalo totalno, ako pruzimo Grcima takoder takve sanse, nemamo se cemu nadati, a sanse da ponovo fulaju sa dva metra kao Gekas u Atini su ravne nuli.

Po meni je igra sa dva spica, tri ofanzivna vezna, i ofanzivnim bekovima put u napad i podjednako put u propast, a ocekivanja da jedan limitiran igrac kao Zahirovic i jedan covijek koji se operisao prije neki dan, drze sami bilo sta je naivno blago receno i ako ne uspiju u tome, ne treba ih kritikovati, jer je jasno da su limitirani i da im se nije trebao toliki teret stvljati na leda.

Dodatni problem vidim u neigranju Stevanovica, Salihovica i Mujdze. Ovo nije nikakav pesimizam sa moje strane, nego puka realnost. Momci su povrijedeni, ne igraju nikako, i sada ocekivati da udu i nadigraju Grke nakon toliko dugog pauziranja je takoder naivno do bola.

Nama ako se poklope odredene stvari, tipa slododnjak, korner, dobra akcija i mozda jedan gol u ranoj fazi utakmice u mrezi Grka, ima sanse da dobijemo, inace mislim da ce ovo biti remi (1:1), i kada se sve sabere i oduzme sa trenutnim kadrom, bez Pjanica koji je srce ove ekipe, i sa puno igraca koji ne igraju nikako ili malo, remi je dobar rezultat i shvatam Susica ako kaze da je uspjeh i remi, jer zaista jeste.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 mar 2013, 12:04

Takoder bi krenuo dosta opreznije u ovu utakmicu, jer mislim da za nas ne vazi floskula, napad je najbolja odbrana, jer mi nemamo dobru odbranu, koja moze 4-5 napada Grka u 90 minuta, koji su za ocekivati, suzbiti.
Ne smijemo primiti gol na pocetku, jer bi bili primorani krenuti svim snagama naprijed, i postoji mogucnost da bi tada primili i drugi gol.
Po meni je bitno krenuti vrlo oprezno i igrao bi sa tri def. vezna sa mogucnosti transformacije u odredenim trenutcima. Kada imas ekipu kao nasu, treba pametno i mudro iskorisiti atribute igraca i zato bi postavio sledecih 11:
-------------------------Begovic-----------------------------
-----Mujdza-------Vranjes----Spahic------Zukanovic------
--------------Besic-----Zahirovic----Lulic-------------------
--------Stevanovic---------------------Misimovic-----------
---------------------------Dzeko------------------------------
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 09 mar 2013, 13:34

Hahaha.Hahaha.Haahaha.Hahaha 8-)

Budimo realni

Kad je to popularni Miske odlucio utakmicu za nas? Cek, rafalanje protiv Bjelorusa? .Sjecate se Portugala.I to prvi put jos za Cire.Ko je to donio zivost u nasem napadu?Miske?Ili Pjanic?Gdje Miske bio prosli put u Grckoj?.Grci su se setali kroz nasu sredinu, tim koji nema, niti moze da parira nasoj sredini.Ovako nas ni Rumuni nisu isamarali, poguzvali ili sta.A, da jesu.To i jesu.Kao Grci.Mora da je neko na Olimpu bio za nas tu noc.Mozda tu popularni ''Miske'' moze da bljesne protiv Latvije, Litvanije ili Lihtenstajna, ali nikad pa ni tad nije donio prevagu protiv jacih timova.Toliko o njemu

Vranjes?Molim vas, nemojte se ljudi sramotiti.Ako nam je Vranjes defanzivac i buducnost.I ako njega stalno guramo u repku.Onda necemo ni na Europsko 2016 uci a tamo kao prva tri ulaze.Da ne bude zabune, tad imamo neke vece sanse

Susic ako ubacit tog mlitavog antitalenta iz nepoznatog Ruskog kluba koji nikad nece primirisati ligi petice.On ima neku sadizam u sebi.Pandza je relativno bolji izbor.Jaci i stabilniji.Naravno.Kolasinac je nesto sto mora da bude nas cilj, ako ne sad.Onda da se sto prije momka zovne, pa makar i mozda protiv SLOVAKA

Defanzivac Zahirovic.U kojem ono klubu?Dinamo iz jel?Minska?.Tragedija je da dosad nismo Bicakcica zovnuli jer taj bi momak na toj poziciji bio daleko efikasniji.Naravno, neki pricaju kako je Rahimic star.Pa, koliko godina Karagunis ima?36+.I on je glavni Grcki igrac.Katsuranis 34+

Ali kod nas je?Pa, sto Susic zove Rahimica?.Pa on je Dedo?Ima ''42 godine'', iako nema.Inace ja se sjecam da je Rodzer Mila brilijirao na Svjetskom 1990.Ali to nije prica

Besic?Susic ako zeli poraz, nek ubaci Besica.Inace u Madjarskoj igra.Uhhh, strasno

Nasa jedina nada u pobjedu je da Lulic ili Medunjanin pobudale.Lulic je pobudalio protiv Rumuna i povalio odbranu i isao kroz tu stranu, stvarao sanse, isli smo prema naprijed, tad je Lulic nas donio do onog sto je Ibisevic i kasnije Dzeko uradili.Pobjede.Realno, i Medunjanin ima sanse da nesto uradi.Momak je odigrao 2-3 puta dobro.Nije toliki anti-talent.I to je to.Grci ako nam zatvore Lulica i Medunjanina, ja sam uvjeren ne samo da ce nas pregaziti nego nema sanse da idemo dalje

Osposobiti Salihovica.Bilo kako?Bilo kojim putem?Viditi Pandzu.Momak je jak, fizicki sposoban.I Samaras ga nece otresti kao da je od papira.I to sa pola noge, ako treba

Sve neki strucnjaci, sta vam je

Jasno je.Poraz i mi smo zavrsili za 1 mjesto.Baraz je isto kao i poraz, jer tamo nas ceka Francuska/Spanija ili Portugal, a znamo kako cemo tamo proci.Mi smo mali, i veliki ce gledati da prodju, a mi mozemo da gledamo kao tele u sarena vrata, da se divimo Brazilu, ali to je druga prica

Vranjes i Besic

Recept za lijep poraz

8-)

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 09 mar 2013, 13:44

Grci ce ici na remi i imaju kapacitet da ga ostvare. Ako uspiju u tome, ne gine nam baraz, jer je nerealno ocekivati da cemo mi sve utakmice, pogotovo one na strani dobiti.
Bravo koji zakljucak.Istina.Pricas o barazu, ali zaboravljas da i baraz nije tad SIGURAN.Ili ti mislis da Slovaci koji su isli na Svjetsko 2010.Tek, tako ce se predati?.Pregazili su Grke dole, i imat cemo daleko gore sanse da dodjemo do BARAZA.Ako i vidimo Baraza.Ovog puta imamo jake Slovake koji ce imati isto bodova kao i mi.I cekat ce svoju sansu

Grci ce nam prepustiti sredinu.Iako s Misimovicem, ne znam sto i igramo.Nisam lik i pobornik tog covjeka

Ja takodjer ne vjerujem da mi mozemo dobiti sve do kraja.U to nema sumnje.Ocekujem jedan poraz i to od Slovaka dole.No, cak i ako izgubimo.Opet smo prvi.I idemo u Brazil.Samo treba uzeti znaci Grke.I to je to

A da je gore za nas sve.Grci imaju jos 2 utakmice s Lihtenstajnom.Imaju Slovake kod kuce.I igraju sa Latvijom dole kod kuce.Veliki potencijal imaju da do kraja ne izgube nijednu utakmicu.Razlog?Mnogo, mnogo laksi raspored

To je tako.

Grci ce uci u utakmicu, razmisljajuci?Imamo najtezu utakmicu sad.Ovo ostalo bit ce ''walk in the park''.Jer realno sem mozda Slovaka u Grckoj, ne vjerujem da ce Grci imati neke greske.Oni ce cekati gresku, vidi utakmicu Slovacka-Grcka..A, mi poslije 22 Marta.Mozemo da se pripremimo

Ili za Brazil.Ili za Baraz.Nema treceg.Nesto sumnjam da ce ova utakmica zavrsiti s nerijesenim rezultatom.Neko ce zijaniti.A, nadam se da to necemo biti mi.Ali, nakon sto sam vidio kako su se Grci setali prosli put i kako su nas razvalili.Nekako sam bas skeptican

Usput glasao sam da cemo izgubiti od Grka. 8-)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.