adriano_leite je napisao/la:Dufresne je napisao/la:Evo da budem iskren, mene brine jedan druga izjave koju je Pape dao jucer, a to je da ce igrati sa dva napadaca, a samo sa jednim defanzivnim veznim... Pape zna najbolje, u Atini smo igrali sa dvojicom defanzivnih veznih (kako me sjecanje sluzi), pa sa nam Grci par puta pobjegli...
Samo znak da cemo biti ofanzivniji nego u Grckoj, znaci od pocetka u kost. Nema potrebe zatvarati se na pocetku. Bolje primiti gol u prvih 20 minuta, nego ga primiti u posljednjih 20. Pape ocigledno zeli napasti iz svih oruzja na pocetku, a kasnije polako zatvarati utakmicu. Meni je to ohrabrujuce, sto znaci da se nismo prepali i necemo mnogo kalkulisati. Napad je najbolja odbrana, a itekako imamo dobar napad.
Neko gore rece bi Muslimovic dobro dosao jer moze da nosi 2 igraca Grcke. Visca je prebrz igrac kojeg Grcka odbrana tesko moze uhvatiti. Zasto se gombati sa 2 igraca iz odbrane, kada se moze lagano pretrcati i ostaviti ih iza sebe par metara. Mnogo teze je braniti brzog igraca nego nekog gorostasa.
Ako ista znamo, a to je da Grcka kao tim veoma "cudna" ekipa, kod njih apsolutno pojedinac ne igra nikakvu ulogu, kod njih ako treba, Samaras ce biti stoper, a golman ce biti spic i odradice posao kako treba...
Moje iskreno misljenje, ofanziva na Grke moze biti pogubna za nas... Jer ljudi u veznom redu i odbrani su strasni, njihova postavka moze zaustaviti svakoga... Ako je iko pratio Grke, zna da ti ljudi jednostavno uzivaju kada su napadnuti, oni obozavaju da se brane i s druge strane su nevjerovatno psihicki jaki, ja do sada nisam vidio puno ekipa koje uspiju da slome Grke i fizicki i psihicki, i onda to iskoriste sa jednom kontrom, zabiju gol i onda opet 8 igraca se postavlja u tu formaciju, koja je defanzivno orjentisana... To je jednostavno njihova moc...
Najbolji primjer njihovog sistema je proslo EP, kada su igrali protiv Njemacke... Znaci s jedne strane imas Njemacku, koja je masina, stroj, parna lokomotiva, koja moze samelje svakoga... Iako je rezultat bio 4-2 za Njemacku na kraju, Grckoj je veoma malo falilo, da tu utakmica okrenu u svoju korist... Prvo je pred kraj prvog poluvremenena, i onda kad su svi ocekivali, da ce i Njemci odmah dotuci pocetkom drugog poluvremena, Grci su izjednacili, iz jedne bezazlene kontre...Onda je Njemacka "poludila" i uspjela u 15 minuta da im utrpaju 3 gola i da ih smire, i opet pred kraj utakmice, Grci su uspjeli da izvuku penal i smanje na 4-2, a do tada su opet imali prilika da smanje rezultat... To je jedina utakmica, kada vidio da je neko uspio da "slomi" Grke, ali i to sto su ih slomili - slomili su ih u periodu od 15 minuta, kad uspjeli da utrpaju 3 gola... Ali mi samo trebamo da imamo na umu da mi nismo Njemacka, niti imamo kapacitet napadanja Njemacke...
Utakmica, Slovacka - Grcka je najbolji primjer njihovog strategije.... Slovaci su ih pojeli, bukvalno pojeli u prvih 60 minuta, napadali, napadali, nece lopta u gol...Onda su ovi iz prve prilike uspjeli da uguraju loptu u gol... Poslije toga, Slovaci nisu mogli da se sastave sa loptom, niti su uspjeli da se priblize sesnestercu...
Mi imamo jako dobru ekipu, ofanzivno orjentisanu...Ali jos uvijek nismo sazreli, da se u velikim utakmicama, znamo psihicki odrzati na visokom nivou, to je sad historija pokazala...
Utakmicu protiv Grcke treba odigrati, kao sto smo odigrali protiv Bjelorusije u Minsku... Znaci loptu drzati sto vise u svom posjedu, bez ikakvog jurcanja i napadanja kao muhe bez glave... Grcima se suprostaviti njihovom taktikom... Ja ne smijem da pomislim kako ce to izgledati sa Zahirovicem, kao jedinim defanzivnim veznim...