Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2013, 20:17

Nista od ovoga VfB-a...Ostadosmo bez predstavnika u LE, iako su tri ekipe odigrale odlican prvi dio sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 mar 2013, 20:22

No Vedo, no party. :mrgreen:

Nazalost ispadaju 95%, ovih 5% ostavljam u slucaju da u preostalih 25 minuta nesto naprave ali je ocigledno da nisu previse zaintrigirani borbom oko nastavka ovog takmicenja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 mar 2013, 20:54

Jesu se vele izblamirali?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2013, 20:57

Tacno bih bolio da ih samo zbog lezernosti u ovoj takmicenju nabijemo u Nedjelju, ali mi za to nemamo kapacitet.
Stvarno covjeku dodje da place kada vidi ko je prosao dalje, a uopste se ne trudi, a ekipe kao sto su Gladbach i Hannover koje su ostavljale srce na terenu morale su napustiti takmicenje.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 mar 2013, 21:17

Šta se bogmite :mrgreen: potpuno očekivano (mislim na to da će Švabe ispasti) i to se znalo odmah i da je došao mnogo slabiji protivnik od Rimljana.
Bruno je jedan od onih trenera koji će ponovo dobiti svoju šansu (u nekom novom klubu) iako je dokazano da je nedokazan trener. :D
Takvih pacijenata je bilo pregršt u Bundesligi.

Zašto niko Dauma ne zove?
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2013, 21:21

geronimo je napisao/la:
Zašto niko Dauma ne zove?
Eno Dauma u studiji Kabel Einsa i komentarise vecerasnji nastup Svaba.
Mislim da isti vise nece moci dobiti posao u Bundesligi nakon Frankfurta, ali nikad ne reci nikad. I ja sam mislio da Veh nakon Wolfsburga nece dobiti posao u Bundesligi, pa ga Hoffmann izvuce iz naftalina, iako obavlja fenomenalan posao trenutno u Frankfurtu.

Kako pisu Njemacki mediji Fürth je kontaktirao Matthäusa za trenerski posao, ali su od te ideje odustali odmah nakon prvog razgovora. :lol: :lol: :lol: :lol: Nece taj nikad trenirati ekipu u Bundesligi.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 mar 2013, 21:25

Ako i Schalke ispadne u utorak bit će 2/7 u četvrtfinalu. To će biti neuspjeh.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 mar 2013, 21:46

KSIVLE je napisao/la:Ako i Schalke ispadne u utorak bit će 2/7 u četvrtfinalu. To će biti neuspjeh.
Nećemo pretjerivat sad i biti prestrogi.... :)
2 u četvrtfinalu Lige prvaka su već uspjeh, a 3 su ogroman uspjeh. A ako ostane na 2, onda će se uspjeh procijenit prema tome ko i dal je iko došao do polufinala, finala ili titule.... :)

EDIT: Daum mora u Bundesligu, taj čovjek je odličan trener.
Čak neka ekipa i Matthausu mora dati priliku, pa čovjek je ipak uspio u pretkolu prije par godina s Partizanom izbaciti Newcastle. Lothar je mudar , kompetentan, samo mu treba dati priliku, ali njegovog rezanja svega od reda i britkog jezika se boje pojedini bundesligaši. 8-)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 mar 2013, 00:33

Glup-gluplji-Stuttgart...ocekivano rutinska pobjeda Lacija.

Koliko su dobro svi odigrali u grupnoj fazi toliko su bili kriminalni(puta 2) u knock-out fazi.

Bundesligi pod hitno treba par novih trenera...previse je luzera koji se samo rotiraju u par klubova.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 mar 2013, 09:38

slika

Sutra nas čeka najveći njemački derbi, majka svih derbija, sudar klubova sa najboljim navijačima u BuLi, meč za one sa istančanim osjećajem za lijep nogomet (Serie A fanovi nek promjene kanal 8-) ) - Schalke vs. Borussia D. U prvom dijelu sezone Štrumpfići su iskoristili našu zaokupljenost LP i šokirali Dortmund. Sada je vrijeme za poravnavanje računa. Sutra će oni mislima biti na LP i Galatasarayju, dok mi dolazimo nabrijani nakon šamaranja Shakhtara i rasterećeni ikakvih briga. U korist nam ide i što na klupi Schalkea više nije lisac Stevens već neiskusni i po mnogima nakon Brune L najgori trener BL Jens Vizionar Keller. To profa Klopp mora iskoristiti i vratiti se u Dortmund sa vrećom punom bodova. Što se tiče bitnijih izostanaka, kod Štrumpfova nema Papa, Affelaya i Marice, kod nas Manija.

Najavljeni sastavi su:

S04: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Höger, Neustädter - Farfan, Draxler, Michel Bastos - Huntelaar

BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Reus - Lewandowski

Što se tiče prognoze, očekuje se
slika

Sve drugo bi izazvalo šok i nevjericu nogometnog svijeta, te masovno kidanje kladioničarskih listića.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 mar 2013, 09:59

Ha kak to sad zgleda? Mislim da se procjena more dati u onom trenutku kada Schalke odigra sa galatasarayem. prođe li Schalke, BUNDESLIGA je u Europi imala jako dobru sezonu, koju bi svi prije početka nej same potpisali. Ono što se dogodi dalje je samo eventualni plus. Ispadne li Schalke, nisam ziher da se može reči da je ovo dobra sezona, ako se bvb i Bayern oboje nekvalificiraju za 1/2 finale Lp-a ili ako to Bayern ili BvB neosvoji...

Malo me smeta što Wolfsburg neće u Europu, no korak po korak. isto tako ne paše i paše mi Stuttgart jer on će ispuniti ona MINIMALNA oćekivanja. ne sviđa mi se to što se kod HSV-a, sada kada su krenuli prema gore samo priča o dugovima! To me čak malo i brine. Ok neće prodati zvijezde, ali ko će ti uzeti ŠKART? Isto tako nazire se veliki problem ako Mainz, Eintracht i Frankfurt ufate Europu, jer opet to neće biti niti približno najboljem što BUNDESLIGA može ponuditi, a da ne govorim o tome kakva bi bila šteta da Schalke ne ulovi LP, pogotovo ako sada prođu Galatasaraya.

Meni osobno je najbitnije da Schalke ulovi LP, a ko će u EL, tak je svejedno, jer čak i ona trulež gore nabrojana može u toj EL zbog extra nabrijanosti proči skupinu, ako ništa drugo. Ako Schalke ufati LP, karte će se nanovo mješati, jer ipak to bi bilo dvije sezone zaredom u tom natjecanju, znači postoji kontinuitet, bilo bi dosta para za pojačanja (iako ne previše) i BUNDESLIGA bi u LP imala 4 najjača kluba : Bayerm, BvB, Schalke, Kusen...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 mar 2013, 10:02

KSIVLE je napisao/la:slika

Sutra nas čeka najveći njemački derbi,
Dečki u subotu je Ruhr Derby. osobno navijam za Schalke jer je njima pobjeda potrebnija. No ko ima prednost? BvB koji je sada u Euforiji jer su prošli u LP, ali su preko tjedna igrali "tešku" utakmicu ili Schalke koji je preko tjedna odmarao, a malo su u mislima već u tekmi sa Galatasarayem - mislim kolko je to moguće prije ovakve tekme :mrgreen:

Ne znam kaj bi vam rekao...Sad oboje dobro djeluju, a opet Schalke je ove sezone već dobio BvB, ali sa drugim trenerom. ponavljam, ova tekma je bitnija za Schalke pa ću zato navijati za njih i nadati se da pobjede...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Dex
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Dex » 08 mar 2013, 13:59

slika
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 mar 2013, 20:10

slika

:lol: :lol: :lol: :lol:
#miasanmia

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 mar 2013, 20:11

smanji sliku

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 mar 2013, 22:25

nakon dugo dugo vremena Esswein odigrao dobru utakmicu i odveo Nurnberg do veoma važne pobjede, mislim da su sa ova tri boda sada sigurno osigurali opstanak.

Utakmica onako, mogla se gledati.
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 mar 2013, 22:49

Bogami, fino to oni gaze sa Wiesingerom. Možda se saradnja nastavi i nakon ljeta.
Nešto se ne mogu sjetiti igrača koji su igrali za sva tri Bavarska kluba (kao omaleni Michael). :?
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2013, 23:26

Wiesinger je pravo osvježenje za Bundesligu, a Club ga mora zadržat. Ovom pobjedom su skoro pa obezbijedili opstanak u Bundesligi, a Hoffenheimu dali opet nadu (samo Hoffenheim sutra mora pobijedit, u slučaju poraza sve je gotovo, a faktički je pobjeda protiv fenjeraša muss).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 mar 2013, 17:25

Schalke i Hamburg nisu u stanju da dobiju nizerazredni Fürth, ali zato ljudi uzese puni plijen u duelima protiv aktuelnog prvaka.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 mar 2013, 17:55

:o

[youtube][/youtube]
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: HerrMarkusen i 2 gosta.