RK Gracanica

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Re: RK Gracanica

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 06 mar 2013, 08:02

Svaka cast za text... :D

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 06 mar 2013, 09:00

Rukomet imaš podršku za ovaj tekst.

sigurica
Kontakt:

Post Postao/la sigurica » 06 mar 2013, 09:19

Svaka cast"rukomet". Odavno neko nije bolji i korisniji post poslao a mislim i da nece. Jos jednom svaka cast...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 06 mar 2013, 20:55

Kapa dole za post i objašnjenje od "rukomet" !

- Bilo bi lijepo osnovati i drugu ekipu , ali to bi bio poprilično skup projekat ...

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 06 mar 2013, 21:52

Rukomet je sport broj 1 u Gračanici ma koliko se lokalna vlast u posljednjih jedanaest godina trudila da dokaže suprotno i u gore navedenom postu većina stvari je tačna ali ima jedan mali problem tj autor teksta je subjektivan i pravi grešku po principu svi su krivi samo mi smo ispravni tj nema odgovornosti počevši od igrača,trenera pa do uprave.Ispali smo iz lige zahvaljujući svojim slabostima 90%,hiru i neznanju tadašnjeg rukovodstva ,zašto perid kada smo bili u drugoj ligi nije iskorišten za kvalitetniji rad sa mlađim kategorijama pa da sad imamo bazu mladih igrača koji bi u kombinaciji sa ovim iskusnijim ćinili ekipu za respekt,nismo to uradili jer nismo klub nemamo viziju.Pričat o tome kako su Giro,Bajramović,Sumbić igrači za premijer ligu smiješno i teško od ove djece god 96 da bude išta kako treniraju ,sjedi malo na tribine pa pogledaj trening pa ćeš vidjet da Osmanhodžić i merdžić rade kao pravi profesionalci a ostali gledaju kako se samo zajebavat...i još samo sjeti kako smo mi poslali Slobodu u drugu ligu u zadnjem kolu OTIŠLI TURISTIČKI U MOSTAR (trener podnio ostavku kao i predsjednik kluba uoči zadnjeg kola) te sezone smo dobili Izviđač razvalili ga kući (Alilović,BUNTIĆ i ostali) BORCA U kupu dobili 8 razlike u Gračanici,,,,,malo objektivnosti

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 07 mar 2013, 07:18

Pokušao sam biti objektivan i iznijeti moje mišljenje bez da koga prozivam i upirem prstom, ako nisi shvatio, odnosno pročitao između redova, žao mi je. Naravno da smo krivi mi, pa svi mi na koncu imamo klubove i rezultate kakve zaslužujemo. Iskustveno, kad god se ponovi situacija da se Gračanica nađe u nezavidnoj situaciji, garantujem ti da će opet ispast, jer jednostavno u takvim okolnostima smo nesposobni, bili i ostali. Nije ovo mjesto ni prostor da se eleboriraju događaji od prije desetak godina, al pošto vidim da si "djelomično upućen", možemo u inbox-u da ne zamaramo ostalo čitateljstvo. Zašto se nije radilo sa mladima? Hoćeš iskreno? Nema ko da radi! Evo, ti reci jednog trenera koji ulaže u sebe, koji je pedagog, koji je stručnjak? Radilo se, napravilo se, to što se napravilo, jel dovoljno...? Očigledno da nije. Naći ćeš u čaršiji na 100-ine momaka koji će govoreći o svom sportskom angažmanu reći da su trenirali rukomet. Pa nisu ga trenirali u Livnu ili Foči, trenirali su ga u Gračanici. Znači, postojao je klub, djeca su trenirala, zašto nemamo više Ćehajića, Salkića, Kamarića, ima jako puno faktora. Jedan je i nedostatak vizije i kontinuiteta rada, o kome pišeš. Ljudi koji rade na ovom vaktu i u ovim uslovima, izdrže godinu-dvije, i nakon mnogobrojnih kritika "kako bi trebalo", sagore i odstupe. Umjesto, "zašto nije" i "trebalo bi", bujrum u Upravu (ali ne da se uprazno kokodače, nego da se jaja nose), pa pomozi, vidim da voliš klub i dobro bi došao. Mislim da nisi fer prema Giri, Bajramu i Sumbi...to su momci koji su godinama igrali za klub, i to Premijer ligu mnogo jaču od ove današnje i tako ih podcjenjivački spominjati, u najmanju ruku nije fer. Od djece U-96, se bar nešto možemo nadati. Ima tu par momaka koji silno napreduju, ali "problem" je što su to djeca koja će većinom na fakultet, a na to ne možemo uticati. Pred nama je...evo radi se sa njima, a drugih nemamo. Imaš li ti kakav prijedlog? Evo ti zadatak, a treba nam odgovor: imamo djecu U-96, išli su lani na državno, ima ih više od 20-tak, trojica pozvana na probu u repku, pola ih trenira sa prvom ekipom, imaju 5 treninga sedmično, ti kažeš da ne valjaju...šta sad da radimo? Da ih raspustimo, "nahvatamo" neku drugu djecu na ulici koja su jača, brža, talentovanija. Ne valja trener? Daj prijedlog. Koga postavit? I ovo na kraju, nismo te godine koju spominješ dobili Borca u KUP-u 8 razlike (a onda nas u revanšu Kovačević i Turudić masakrirali, -11), nego sezonu ranije, kada smo kao prvoligaši izbacili Slogu u četvrtfinalu. Te godine smo se "nosali" se sa Borcem iz Travnika za ulazak u Premijer ligu, a onda kroz kvalifikacije prošli Ilidžu i Bijeljinu. Tačno je da smo u sezoni koju pominješ dobili i Bosnu (S) i Izviđač (u jesenjoj sezoni nam oteli i u Sarajevu i Ljubuškom, izgubili po 1 razlike), ali je isto tako tačno da smo bez kalkulacija odigrali to prvenstvo, da smo dobili Kosiga u Banjaluci i da je to isto kolo Sloboda trebala za ostanak dobiti Zrinjski kod kuće. Sloboda je izgubila od Zrinjskog kod kuće 1 razlike, sudili su Čađo i Ranilović i bila je velika frka. Iste te sudije svirale su i nama u Mostaru, a tu utakmicu dole, tada ne bi dobio ni Kiel. Tačno je da Mrkonja na toj utakmici nije vodio ekipu jer je sa načelnikom i drugima bio u mnogo ranije zakazanoj posjeti Formiu (Italija), gradu pobratimu, koji je to postao upravo preko Mrkonje. Sad tako besramno optuživati Gračanicu da je kriva za nekakvo Slobodino ispadanje je besmislica. Te sezone Gračanica je bila 4. ali su gradski oci i dio sponzora ocjenili da nemamo sredstava za Evropu i da odustajemo od Evrope. Sve je dakle kako to biva u "našem malom mistu" oprošteno "osim uspjeha"...Nakon toga, predsjednik je ponudio mandat, ekipa se rasula, došli su neki drugi ljudi i zna se kako je dalje bilo...Ako trebaš još "objektivnosti", na usluzi sam...a možda bi bilo najbolje da se i kakva knjiga napiše ;) !

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 07 mar 2013, 12:18

Rukomet je napisao/la:Pokušao sam biti objektivan i iznijeti moje mišljenje bez da koga prozivam i upirem prstom, ako nisi shvatio, odnosno pročitao između redova, žao mi je. Naravno da smo krivi mi, pa svi mi na koncu imamo klubove i rezultate kakve zaslužujemo. Iskustveno, kad god se ponovi situacija da se Gračanica nađe u nezavidnoj situaciji, garantujem ti da će opet ispast, jer jednostavno u takvim okolnostima smo nesposobni, bili i ostali. Nije ovo mjesto ni prostor da se eleboriraju događaji od prije desetak godina, al pošto vidim da si "djelomično upućen", možemo u inbox-u da ne zamaramo ostalo čitateljstvo. Zašto se nije radilo sa mladima? Hoćeš iskreno? Nema ko da radi! Evo, ti reci jednog trenera koji ulaže u sebe, koji je pedagog, koji je stručnjak? Radilo se, napravilo se, to što se napravilo, jel dovoljno...? Očigledno da nije. Naći ćeš u čaršiji na 100-ine momaka koji će govoreći o svom sportskom angažmanu reći da su trenirali rukomet. Pa nisu ga trenirali u Livnu ili Foči, trenirali su ga u Gračanici. Znači, postojao je klub, djeca su trenirala, zašto nemamo više Ćehajića, Salkića, Kamarića, ima jako puno faktora. Jedan je i nedostatak vizije i kontinuiteta rada, o kome pišeš. Ljudi koji rade na ovom vaktu i u ovim uslovima, izdrže godinu-dvije, i nakon mnogobrojnih kritika "kako bi trebalo", sagore i odstupe. Umjesto, "zašto nije" i "trebalo bi", bujrum u Upravu (ali ne da se uprazno kokodače, nego da se jaja nose), pa pomozi, vidim da voliš klub i dobro bi došao. Mislim da nisi fer prema Giri, Bajramu i Sumbi...to su momci koji su godinama igrali za klub, i to Premijer ligu mnogo jaču od ove današnje i tako ih podcjenjivački spominjati, u najmanju ruku nije fer. Od djece U-96, se bar nešto možemo nadati. Ima tu par momaka koji silno napreduju, ali "problem" je što su to djeca koja će većinom na fakultet, a na to ne možemo uticati. Pred nama je...evo radi se sa njima, a drugih nemamo. Imaš li ti kakav prijedlog? Evo ti zadatak, a treba nam odgovor: imamo djecu U-96, išli su lani na državno, ima ih više od 20-tak, trojica pozvana na probu u repku, pola ih trenira sa prvom ekipom, imaju 5 treninga sedmično, ti kažeš da ne valjaju...šta sad da radimo? Da ih raspustimo, "nahvatamo" neku drugu djecu na ulici koja su jača, brža, talentovanija. Ne valja trener? Daj prijedlog. Koga postavit? I ovo na kraju, nismo te godine koju spominješ dobili Borca u KUP-u 8 razlike (a onda nas u revanšu Kovačević i Turudić masakrirali, -11), nego sezonu ranije, kada smo kao prvoligaši izbacili Slogu u četvrtfinalu. Te godine smo se "nosali" se sa Borcem iz Travnika za ulazak u Premijer ligu, a onda kroz kvalifikacije prošli Ilidžu i Bijeljinu. Tačno je da smo u sezoni koju pominješ dobili i Bosnu (S) i Izviđač (u jesenjoj sezoni nam oteli i u Sarajevu i Ljubuškom, izgubili po 1 razlike), ali je isto tako tačno da smo bez kalkulacija odigrali to prvenstvo, da smo dobili Kosiga u Banjaluci i da je to isto kolo Sloboda trebala za ostanak dobiti Zrinjski kod kuće. Sloboda je izgubila od Zrinjskog kod kuće 1 razlike, sudili su Čađo i Ranilović i bila je velika frka. Iste te sudije svirale su i nama u Mostaru, a tu utakmicu dole, tada ne bi dobio ni Kiel. Tačno je da Mrkonja na toj utakmici nije vodio ekipu jer je sa načelnikom i drugima bio u mnogo ranije zakazanoj posjeti Formiu (Italija), gradu pobratimu, koji je to postao upravo preko Mrkonje. Sad tako besramno optuživati Gračanicu da je kriva za nekakvo Slobodino ispadanje je besmislica. Te sezone Gračanica je bila 4. ali su gradski oci i dio sponzora ocjenili da nemamo sredstava za Evropu i da odustajemo od Evrope. Sve je dakle kako to biva u "našem malom mistu" oprošteno "osim uspjeha"...Nakon toga, predsjednik je ponudio mandat, ekipa se rasula, došli su neki drugi ljudi i zna se kako je dalje bilo...Ako trebaš još "objektivnosti", na usluzi sam...a možda bi bilo najbolje da se i kakva knjiga napiše ;) !
Valja jarane ovo procitat.. Sigurno je nesto pametno, al ne znam ko ce imat volje :D

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 07 mar 2013, 15:57

Kažeš nema ko da radi sa mladim igračima,pa ko je radio sa Budom,Japom,Mustafom? Nemamo mi vremena da mladima damo šansu kod nas se odmah traži instant rezultat odmah Premijer liga Evropa Seha a nema veze što će se klub raspast čim se dio od zacrtanih planova ne ostvari i onda opet iznova,,,,Možda nije pošteno prema Giri on je ipak od trojice navedenih najtalentovaniji i imo je dobrih utakmica ali Sumba i bajramović su tu negdje za prve lige i to ekipu iz sredine tabele...Kad je neko iz okolnih sela naše općine igro u Rk Gračanica? NIKAD!!! A ŠTO NIJE!! Nikad se u RK gračanica nije radilo sistemski sa mlađim kategorijama sve je bilo na nivou incidenta,ta djeca 96 godište sad imaju 17 godina a Budo je u njihovim godinama igro standardno isto važi i za Japu od ovih momaka niko nije ni blizu prve ekipe tu su samo da popune broj...a vala nisam vidio ni da neko ima neke fizičke predispozicije pa da ga čekaš kako bi završio svoj fiziološki razvoj,,,,pred polazak u Mostar NEDIM je podnio ostavku i to oproštaj mu bio utakmica protiv Izviđača i u Mostar je ekipa išla bez trenera i predsjednika a čini mi se da je EKIPU O SVOM TROŠKU ODVEO KORA SABIT .....pa u takvim okolnostima je normalno da ekipa odigra tako kako je odigrala (Kalinić kažu uzeo nešto sitnog novca) ....I mislim da sad trenutno Nedim vuče kompletnu ekipu koliko će izdržat vidjeće mo ali mora malo nagazit i Dasu nebi se trebao zadovoljit sa 30000 Km ....Malo vizije rada na duge staze i to je to...

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 07 mar 2013, 17:29

Vidim da pratiš rukomet dugo godina. Onda ti je poznato da se rukomet uvijek igrao samo u gradu. Ja ne znam nijednog igrača sa naše opštine da nije bio iz čaršije. Djecu ne treba obeshrabriti, bolje nemamo. Što se tiče te utakmice u Mostaru koju spominješ, ne ide predsjednik (ko god da je) na svaku utakmicu, pa i nije neka šteta ako nije išao na tu. Nije tad Sabit Kora bio u klubu, ekipu su ispred Uprave vodili Nesib Mehanović (sekretar) i rahmetli Fikret Konjić Učo (predsjednik skupštine). Na klupi je bio Nedim Šaković, tada Mrkonjin pomoćnik.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 07 mar 2013, 18:07

Može sportski savez općine, RK i osnovne škole formirati školsku ligu u rukometu po uzoru na Hrvatsku. Vjerujem da bi to finansijski pomogli i imućniji roditelji čija djeca idu u te škole. Organizovat sastanak sportskog saveza, općine, predstavnika RK, direktora škola i nastavnika tjelesnog odgoja. Barem u školama koje imaju uslove za to. Tako bi i populizirali rukomet po MZ a u budućnosti i dobili kvalitetne igrače. Iz masovnosti vremenom mora proisteći i kvalitet ;)
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 07 mar 2013, 18:28

Rukomet je napisao/la:Vidim da pratiš rukomet dugo godina. Onda ti je poznato da se rukomet uvijek igrao samo u gradu. Ja ne znam nijednog igrača sa naše opštine da nije bio iz čaršije. Djecu ne treba obeshrabriti, bolje nemamo. Što se tiče te utakmice u Mostaru koju spominješ, ne ide predsjednik (ko god da je) na svaku utakmicu, pa i nije neka šteta ako nije išao na tu. Nije tad Sabit Kora bio u klubu, ekipu su ispred Uprave vodili Nesib Mehanović (sekretar) i rahmetli Fikret Konjić Učo (predsjednik skupštine). Na klupi je bio Nedim Šaković, tada Mrkonjin pomoćnik.
To je problem ne postojanja sistema a žao mi je što je to tako jer klub finansijski ne stoji loše i mislim da bi se uz minimlan angažman uprave mogla formirat prepoznatljiva škola rukometa na ovim prostorima,ja sam navijač rukometnog kluba i redovan sam na utakmicama,malo pratim i treninge onako usput...

sportski savez postoji samo na papiru i nepita se ništa oni nemogu organizovat ništa osim izbora sportiste godine,Daso jednostavno je zaustavio sve to jer da sportski savez radi svoj posao isti nebi mogao manipulisati sa sredstvima za sport bili bi kriteriji i svakom po zasluzi...ovako svojoj ljubavnici daje 20000 tisuća godišnje kao direktorici iz budžeta općine a Rk dobije za cijelu sezonu 30000 a igra Premijer ligu... :roll:

BROJ1
Kontakt:

Post Postao/la BROJ1 » 07 mar 2013, 19:37

Derventa je ove godine dobila 118 00 plus placeni troskovi dvorane, sto kad se zbroji dodje oko 130 000, a rezultati??? Svagdje isto, i zadnju marku kupe igraci sa strane, rad sa mladima zamro ili jako los...Da se dio novca ulaze u trenere, njihovu edukaciju, niko se naucen nije rodio, termine za mladje kategorije, odigravanje utakmica sa klubovima iz okruzenje, svi znamo da nam je sistem omladinskog takmicenja nakaradan i da skoro i ne postoji..Znaci postojeca sredstva pravilnije rasporediti, a ne da se radi kampanjski. Izadje svakih 5-6 god 2-3 igraca za prve postave...Pozdrav zaljubljenicima u sport, rukomet posebno

eeMa17

Post Postao/la eeMa17 » 07 mar 2013, 21:56

Zao mi je samo sto napisah onaj text i otvorih raspravu na forumu, al evo samo cu nesto reci. U potpunosti se slazem sa skandinavka76, evo sada citam gore u nekom postu napisao je, samo da je izboriti europu i seha ligu a niko se nebrine za mlade, to je u potpunosti upravu. A za gospodina koji se predstavlja kao Rukomet necu puno reci posto vidim po pisanju da ste stariji gospodin, vjerovatno puno stariji od mene pa nebi bilo lijepo sad da ja vama citam lekciju ali cu samo reci kad sam mislio na strance, tj strane igrace, nisam mislio iz drugih drzava samooo, mislio sam na sve one koji nisu iz Gracanice! Znaci vi imate vise stranih igraca nego svoje djece bar kako ja znam. Mirza, Emir, Bakir, Selman mislim te znam jer su igrali u Konjuhu ostale neznam, Medzic mislim da vam je i on strani lupam sad al nebitno ! Samo cu vam reci u Zivinicama igraju samo 3 stranca, i to skoro pa nepoznati momci, tj momcici koji su dovedeni kao juniori i igrali za juniore konjuha pa tek onda usli u prvi tim. Dedic desno krilo Konjuha pa sto posto ga niko nezna doveden kada je Vogosca ispala iz lige doveden je cisto da popuni Prazninu desnog krila jer Konjuh je citavu sezonu Hendikepiran na toj poziciji samo njega imaju. U slucaju njegovog izostatka odma se iz juniora prebacuje krilo u prvi tim ! Drugi stranac je Suhonjic, iz Tuzle 15-tak minuta od Zivinica, desni bek, doveden jer imamo slabo ljevaka malo prije sam vam rekao da smo hendikepirani na desnom krilu pa smo doveli Dedica iz Vogosce al mogu vam reci i da nije zadovoljio svojim igrama pa vise vremena provodi na klupi, dok Suhonjic koji je Bek igra na krilu u vise navrata, i jos je ostao Tufekcic momak koji je doveden iz juniora Lukavca, momak koji istovremeno igra i za RK Konjuh i za RK Lukavac ! Momak ima najbolji odraz od citave ekipe, slabo igra , ne mislim slabo da je los nego sjedi na klupi, zasto? to samo trener zna ! Ostalo su sve momci koji su naucili trcati u RK Konjuh a evo nabrojacu ih vam nadam se da nekog necu izostaviti ali cu se potruditi da vam pokazem koliko ih ima, GOLMANI : Suljanovic, Kamberovic (oba Zivinice)
Lijeva Krila : Begic,Husic,Pejkusic (sva tri Zivinice) Bekovi : Memic,Smajic,Zildzic,Rahimic (sva cetiri Zivinice) PIVOTMENI Hadziomerovic, Muhic (oba Zivinice) Ovo su svi momci iz Zivinica bez stranaca znaci, i PS: Da napomenem 9 ovih momaka sto sam nabrojao da su iz Zivinica prije 3 Godine su igrali za Juniore i te godine su presli u prvi tim izborili opstanak, Prosle godine sredinu tabele ! A sad borba za Evropu, sve samo i postepeno dodje a ne odma dovesti igraca sa strane i odma zeljeti evropu ili sehu, to je cisti RIZIK ! PS: Mozda smjesno zvuci ali ovi momci su rekli da zele osvojiti najmanje jedan pehar do kraja, osvojiti KUP ili PRVENSTVO ! Smjesno zvuci i meni al je tako :) Veliki pozdrav ;)

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 09 mar 2013, 18:42

Gracanica-Gorazde (18-13) poluvrijeme.

BROJ1
Kontakt:

Post Postao/la BROJ1 » 09 mar 2013, 19:30

Domacinska ekipa...Na strani treba zapet, dobit poneki udarac...kuci je lakse...pa se onda kuka kako su vazda pokradeni, prebijeni...Jednostavno udju s 30-40 posto snage, volje, zelje...isti primjer je i kod nas...Dosao Veljkovic, Zrenjeninac...vidi se da zna da igra...lik se cuva...uzet ce pare i ode dalje...Bas ga briga za Derventu...kao i vase Tuzlake za Gracanicom

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 09 mar 2013, 19:31

Rukomet je napisao/la:Gracanica-Gorazde (18-13) poluvrijeme.
Kon. Rez ?

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 09 mar 2013, 19:33

37-30.

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 09 mar 2013, 19:44

Rukomet je napisao/la:37-30.
E jbg znao sam. Čestitke

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 09 mar 2013, 19:51

prilično borbena utakmica sa naše strane bilo je lijepih akcija,Beširević odličan,gosti mlako u odbrani igrač broj 2 Bukva odlična utakmica,nekoliko sjajnih poteza,,,sve u sve lakše od očekivanog,,,,

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 09 mar 2013, 19:57

uze mi skandinavka tekst iz ruku :)

od prve do zadnje minute utakmica na našoj strani, sigurna igra i lagana pobjeda

još jednom se potvrdilo nepisano pravilo da nam Goražde itekako "leži"

sviđa mi se i gostujuća ekipa, dosta mladića u njoj
Undici stelle - ACM 1899

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.