Bratstvo sam gledao i u protekloj polusezoni više puta (kroz objektiv kamere

). Dobra je to ekipa, iskusni pojedinci na ključnim pozicijama igraju, nisu siledžije i krkani nego su baš disciplinovan i lijepo složen tim.
U ovoj utakmici će biti uskraćeni za usluge, po meni jednog od boljih igrača lige - Saše Pantića, ali opet odbrana im je beton jer tu su iskusni i odlični Šuša i Kadić. U protekloj sezoni na golu su imali Šabića koji je također vrstan golman, a prema onome što sam vidio i ovaj novi golman im je dobar.
Bočni igrači su jaki, veza im je solidna, a imaju ubojit napad predvođen Jasminom Mujkićem.
Eh sad, da napravim malu komparaciju nabrojanih pojedinaca sa našim igračima (ovo je subjektivno mišljenje i na osnovu viđenog, te ne mora značiti da je uistinu tako).
Golman Lugavić je sigurno jedan od boljih u Prvoj ligi, mislim da je kvalitetniji od golmana Bratstva.
Šubić i Jusufović u odbrani su "bara-bara" sa Šušom i Kadićem isto kao i bočni igrači (da u ovoj utakmici igra Pantić prednost bih dao Gračanlijama).
Prednost u vezi dajem našem timu.
Napad nam je, barem prema viđenom u kontrolnim utakmicama, izjednačen sa navalnom linijom Bratstva.
Sve u svemu, izjednačene snage na terenu i teško mi je prognozirati krajnji ishod utakmice. Biće to taktičko nadmudrivanje trenera i nadam se zanimljiva utakmica.
Napominjem još jednom (zbog komšija iz Gračanice prvenstveno), da je ovo subjektivno mišljenje i ne mora značiti da je uistinu situacija ovakva kakvom sam je opisao.