Od prvih 5 samo Partizan i CZV trenutno ispunjavaju uslove.badblueboylivno je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/prvi-iz ... jete/99801
Što je ovo?
Igokea nema dvoranu i aerodrom 100 km od Laktaša, znači ne ispunjavaju uvjete.
Idu u EL, kao domaćini u drugom gradu, samo ako neki drugi klub ne ispunjava uvjete. Svi iz vrha ispunjavaju uvjete, znači ništa od EL?
ABA Liga 2012/2013
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- djoleprijedor
- Kontakt:
Re: ABA Liga 2012/2013
Mens sana in corpore sano.
Banja Luka: Borik kapaciteta 5.000 mjesta po navodima eurobasket.comdjoleprijedor je napisao/la:Od prvih 5 samo Partizan i CZV trenutno ispunjavaju uslove.badblueboylivno je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/prvi-iz ... jete/99801
Što je ovo?
Idu u EL, kao domaćini u drugom gradu, samo ako neki drugi klub ne ispunjava uvjete. Svi iz vrha ispunjavaju uvjete, znači ništa od EL?
Aerodrom Banja Luka definitivno manje od 100 km udaljenosti od Laktasa. samo pitanje je da li uopste i koliko medjunardnih letova ima
- 7aprildomemoj
Zenica, dvorana kapacitet preko 6000 mjesta a nova je što je bitno, aerodrom Sarajevo 70 km udaljen i ima međunarodne redovne letove, povezani SA i ZE modernim autoputem i imaju hoteli u Zenici visoke kategorije. Inače Igokea bi morala igrati u drugoj državi a sumnjam da bi FIBA to dozvolila. Biće ili Zenica ili odustajanje od Eurolige 

moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
to je logicno, mada ne vjerujem da ce na to pristati7aprildomemoj je napisao/la:Zenica, dvorana kapacitet preko 6000 mjesta a nova je što je bitno, aerodrom Sarajevo 70 km udaljen i ima međunarodne redovne letove, povezani SA i ZE modernim autoputem i imaju hoteli u Zenici visoke kategorije. Inače Igokea bi morala igrati u drugoj državi a sumnjam da bi FIBA to dozvolila. Biće ili Zenica ili odustajanje od Eurolige
Nikome nije u interesu da Igokea igra EL . Borik nema ni blizu 5000 , a aerodrom u BL je u losem stanju i koliko znam nema medjunardnoih letova.Sapce je napisao/la:Banja Luka: Borik kapaciteta 5.000 mjesta po navodima eurobasket.comdjoleprijedor je napisao/la:Od prvih 5 samo Partizan i CZV trenutno ispunjavaju uslove.badblueboylivno je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/prvi-iz ... jete/99801
Što je ovo?
Aerodrom Banja Luka definitivno manje od 100 km udaljenosti od Laktasa. samo pitanje je da li uopste i koliko medjunardnih letova ima
Trenutno ove uslove ispunjavaju Partizan , Zvezda , Cibona , Cedevita i Olimpija
ZELJEZNICAR 1921!
Aerodrom Banja Luka je u opštini Laktaši,tačnije u mjestu Mahovljani (udaljeno od centra Laktaša nekih 3-4km).E sad,ima li tu međunarodnih letova ne'am blage.Što se tiče hotela tu nema problema a onda ostaje i pitanje dvorane od 5000 mjesta.Borik ne treba ni spominjati.
I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.
Kapacitet 5.000 sjedišta za B licencirane klubove nije ništa novo. Ovo več postoji od ove sezone. A zna se več najmanje 3 godine, da če od ove sezone dalje biti nova pravila. Taku su dali dovoljno vremena, da klubovi naprave nove dvorane ili adaptiraju stare dvorane, da bude kapacitet najmanje 5.000 sjedišta.
sta je s borikom, pa ne treba pominjati?Tyler je napisao/la:Aerodrom Banja Luka je u opštini Laktaši,tačnije u mjestu Mahovljani (udaljeno od centra Laktaša nekih 3-4km).E sad,ima li tu međunarodnih letova ne'am blage.Što se tiče hotela tu nema problema a onda ostaje i pitanje dvorane od 5000 mjesta.Borik ne treba ni spominjati.
borik ti ne prima ni blizu 5000.. laktaska prima 3000 a borik manje (cini mi se oko 2400)Sapce je napisao/la:sta je s borikom, pa ne treba pominjati?Tyler je napisao/la:Aerodrom Banja Luka je u opštini Laktaši,tačnije u mjestu Mahovljani (udaljeno od centra Laktaša nekih 3-4km).E sad,ima li tu međunarodnih letova ne'am blage.Što se tiče hotela tu nema problema a onda ostaje i pitanje dvorane od 5000 mjesta.Borik ne treba ni spominjati.
ok. nisam to znao. znaci zenica ili sarajevo. ako se stvarno bude inzistiralo na ispunjenju kriterijaaco93 je napisao/la:borik ti ne prima ni blizu 5000.. laktaska prima 3000 a borik manje (cini mi se oko 2400)Sapce je napisao/la:sta je s borikom, pa ne treba pominjati?Tyler je napisao/la:Aerodrom Banja Luka je u opštini Laktaši,tačnije u mjestu Mahovljani (udaljeno od centra Laktaša nekih 3-4km).E sad,ima li tu međunarodnih letova ne'am blage.Što se tiče hotela tu nema problema a onda ostaje i pitanje dvorane od 5000 mjesta.Borik ne treba ni spominjati.
ova odluka nekako i ima smisla...ovako ce klubovi morati ili promijeniti grad gdje igraju ili ce natjerati vlasti da se malo potrudi oko sporta--mozda se neke dvorane renoviraju...a ove dvorane koje vec postoje i mogu primiti 5-6 hiljada ljudi ce zaraditi nesto..neko ima tim a nema dvoranu..neko ima suprotno..kad se dogovore svi ce biti zadovoljni i sretni..e sad moze li uprava Igokee pristati na to da igra u ZE ili SA ako ne budu mogli u BL? To je vec drugi problem 

http://freeskidrowgames.tk/
to ce biti jako interesantno. svejedno se nadam da ce odluka biti donesena u korist sporta i da ce ti momci igrati EL, zato sto su je zasluzilivlado je napisao/la:e sad moze li uprava Igokee pristati na to da igra u ZE ili SA ako ne budu mogli u BL? To je vec drugi problem
-
- Kontakt:
Laktaši imaju aedorom koliko vidim jos samo ostaje pitanje kapaciteta dvoranu.Hoteli nisu problem.Konto sam da je veci kapacitet al čitam da je on oko 3000.Šteta,šta drugo reci.Glupo mi je da Igokea ide u Zenicu igrati.A što se Borika tiče on ako se uredi mislim da bi se moglo napraviti i 5000.
Vidicemo sta ce biti najbitnije je da Igokea dobije Split i Cibonu pa da se onda priča o tome.
Vidicemo sta ce biti najbitnije je da Igokea dobije Split i Cibonu pa da se onda priča o tome.
-
- Kontakt:
B: Pretpostavljam da si mislio na Krku.merdanovic je napisao/la:Vidicemo sta ce biti najbitnije je da Igokea dobije Split i Cibonu pa da se onda priča o tome.
Ja smatram da je prica o nastupu Igokee u Evroligi zavrsena, i sve ostalo su samo iluzije. Na moju veliku zalost. Ako Igokea udje u finale ABA lige, i isplanira da rekonstruise dvoranu, onda ce reci da aerodrom ne zadovoljava uslove, i tako ukrug. Jedino hoteli nisu problem, jer u samim Laktasima postoje dva hotela sa 4 zvjezdice, a u Aleksandrovcu jedan i sa 5 zvjezdica.
Ali sad je to sve uzalud pominjati. Stavise, ko je imalo realan, bilo je od samog pocetka ove lijepe Igokeine price jasno da Evroligu nece vidjeti. Ipak, svi su cekali da padnu, da olaksaju situaciju i sebi i drugima, ali eto, desilo se sto se desilo. U svemu tome, najzalije mi je igraca i strucnog staba, pa i uprave i najvjernijih navijaca, jer ce se slicna prilika tesko ukazati.
Upravo to.Problem je i stanje Borika koje je vrlo loše za razliku od laktaške dvorane koja je mlada dvorana,moderna,rađena po evropskim standardima,samo ju zeza taj kapacitet.Zadnji put sam bio u Boriku prije 1,5god i ono blago rečeno nije dobro izgledalo.aco93 je napisao/la: borik ti ne prima ni blizu 5000.. laktaska prima 3000 a borik manje (cini mi se oko 2400)
I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.
-
- Kontakt:
Da na Krku sam konto u 25.kolu gdje su domacini.Niko ne moze da garantuje da ce i Zvezda dobiti sve do kraja jer ima teži raspored od Igokea-e.Gostuje u Kragujevcu gdje je poraz realan.A kuci imaju neugodnu Buducnost a ni protiv Širokog im nece biti lako tamo je i Partizan pao.vladedivac je napisao/la:B: Pretpostavljam da si mislio na Krku.merdanovic je napisao/la:Vidicemo sta ce biti najbitnije je da Igokea dobije Split i Cibonu pa da se onda priča o tome.
Ja smatram da je prica o nastupu Igokee u Evroligi zavrsena, i sve ostalo su samo iluzije. Na moju veliku zalost. Ako Igokea udje u finale ABA lige, i isplanira da rekonstruise dvoranu, onda ce reci da aerodrom ne zadovoljava uslove, i tako ukrug. Jedino hoteli nisu problem, jer u samim Laktasima postoje dva hotela sa 4 zvjezdice, a u Aleksandrovcu jedan i sa 5 zvjezdica.
Ali sad je to sve uzalud pominjati. Stavise, ko je imalo realan, bilo je od samog pocetka ove lijepe Igokeine price jasno da Evroligu nece vidjeti. Ipak, svi su cekali da padnu, da olaksaju situaciju i sebi i drugima, ali eto, desilo se sto se desilo. U svemu tome, najzalije mi je igraca i strucnog staba, pa i uprave i najvjernijih navijaca, jer ce se slicna prilika tesko ukazati.
I da se to desi opet postoji solucija igrati u Sarajevu/Zenici ne bitno.Samo to mi je malo glupo ne znam ko bi iz Sarajeva dolazio navijati za Igokeu.Vecina bi dolazila navijati protiv nje(predpostavljam).Također Zenica je isto upitno ko bi dolazio.Jedine dvije opcije su po meni Laktaši/Banjaluka.Ukoliko to ne moze onda Euroliga postaje takmicenje rezervisano za samo "određene" timove i gubi(bar po meni) natjecateljsku draž.Tačnije besmisleno jer da budeš prvak Europe moraš biti iz "određene" države/grada.
Ovo opet ide na ono da ko nema para ne treba ni da se takmici u nekim "evropskim" ligama.Dzaba nama sport (bilo koji) ako nemamo pare. Cak i da sve te uslove ispune opet ce se pojaviti neki novi.Mrkva je na stapu a magarac nek je ganja dok ne crkne.
Upravo tako..hamzaTM87 je napisao/la:Para vrti gdje burgija nece...
Nemam ja nista protiv tih sto imaju pare. Boze moj...Uvijek neko ima a neko nema.Al nije fer da se kompletna liga ponasa tako prema tim "siromasnima". Nije to samo u ABA ligi.Tako je u svim sportovima.Kao da mi ne bi voljeli da imamo te silne dvorane po "evropskim" standardima sa po 5, 10, 15 hiljada mjesta. Ili silne hotele sa po 4,5 zvjezdica. Ili aerodrome. Ili puteve. Al ako momci igraju dobro pusti ih nek igraju
- badblueboylivno
- Kontakt:
Znači, stvar je ovakva:
1. ako osvoje regularni dio sezone, ne mogu u EL jer im dvorana u kojoj su prijavljeni ne zadovoljava uvjete;
2. ako uđu u finale F4 turnira, mogu u EL samo ako za EL prijave neku drugu dvoranu koja zadovoljava uvjete, a da se uz to zadovolje i uvjeti aerodroma (kakav laktaški aerodrom, kakvi bakrači) i uvjeti hotela.
1. ako osvoje regularni dio sezone, ne mogu u EL jer im dvorana u kojoj su prijavljeni ne zadovoljava uvjete;
2. ako uđu u finale F4 turnira, mogu u EL samo ako za EL prijave neku drugu dvoranu koja zadovoljava uvjete, a da se uz to zadovolje i uvjeti aerodroma (kakav laktaški aerodrom, kakvi bakrači) i uvjeti hotela.
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.