Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 mar 2013, 18:41

MaGiCa je napisao/la:
Bergkampa i Henryja nije izrodio engleski fudbal. ;)
Engleski fudbal nije izrodio niti jednog autenticnog majstora te igre u poslednjih Bog te pita koliko godina.
"Tradicija" my ass. Cisto trcanje i udaranje i onda: "zasto nema rezultata nacionalnog tima?" bla bla bla...
Rezultati na klupskom nivou dosli kupovinom najskupljih stranaca, a ne razvijanjem svojih igraca.
Taj tvoj Arsenal iza kog se zaklanjas, 12-13 godina nije izveo postavu sa vise od 5 Engleza, a cesto je igrao i sa all-foreign sastavom.

Tako da kad neko ko gleda samo P-ship prica o italijanskom fudbalu, treba da se pokloni istome, a ne da to cini u maniru kao da su Italijani u nivou Svajcaraca ili Slovaka - C liga Evrope.
Ali je zato Engleska liga napravila te igrace. Ja sam o tome i govorio, sto ti nisi dobro citao nije moja greska. Englezi nemaju neke igrace, vec spomenuto naravno(mada i to bi se dalo fino osporiti jer je ta liga jos nekoliko puta bila najjaca na svijetu, pored ovog sad perioda). Opet kazem Englezi nije isto sto i EPL. I zbog toga je EPL najjaca.
Celik!3,2,2.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 mar 2013, 09:56

Meni osobno je MUPL najjača liga.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 19:28

AllGunsBlazing je napisao/la: Ali je zato Engleska liga napravila te igrace. Ja sam o tome i govorio, sto ti nisi dobro citao nije moja greska. Englezi nemaju neke igrace, vec spomenuto naravno(mada i to bi se dalo fino osporiti jer je ta liga jos nekoliko puta bila najjaca na svijetu, pored ovog sad perioda). Opet kazem Englezi nije isto sto i EPL. I zbog toga je EPL najjaca.
Engleska liga napravila Bergkampa :?: Henryja :?:
Interesantno vidjenje, tim pre sto su i jedan i drugi bili klasa i pre nego sto su se prebacili preko kanala.
Ali, za nove generacije ljubitelja fudbala, izgleda da se igracem postaje tek kad se odigra sezona u EPLu. :roll:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 19:35

Engleska liga je napravila: Rooneya, C.Ronalda, Van Persia, Balea, Ferdinanda, Vidica, Nisterlooya(mada je u Erdivisie proveo 8 god.). I jos bezbroj igraca top klase. Wenger je napravio Henrya, Monaco nije sigurno. Sa 22-23 godine presao u Arsenal. Do tada mislim da je od njega daleko poznatiji bio saigrac iz Monaca Victor Ikpeba(ko ga se sjeca, naravno). 8-)
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 04 mar 2013, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 mar 2013, 19:39

MaGiCa je napisao/la:
Engleska liga napravila Bergkampa :?: Henryja :?:
Interesantno vidjenje, tim pre sto su i jedan i drugi bili klasa i pre nego sto su se prebacili preko kanala.
Ali, za nove generacije ljubitelja fudbala, izgleda da se igracem postaje tek kad se odigra sezona u EPLu. :roll:
tu se baš nebi složio jer su i bergkamp i henry u Seriji A, interu i Juveu "propali", a u Arsenalu su se preporodili...

Ali ako ti pucaš na tipične engleske igrače onda njih i da oće nemre biti, bar ne tak puno povijesno jer nisu prije 20-30 godina imali šmekre niti igrali takvu igru. 1982 aston Villa je Bayernu uzela naslov LP, a jel neko zna nekog igrača iz tadašnje Aston Ville? :?

Eto ovo su igrači Ville tada:

Jimmy Rimmer
DF 2 England Kenny Swain
DF 3 England Gary Williams
DF 4 Scotland Allan Evans
DF 5 Scotland Ken McNaught
MF 6 England Dennis Mortimer (c)
MF 7 Scotland Des Bremner
FW 8 England Gary Shaw
FW 9 England Peter Withe
MF 10 England Gordon Cowans
MF 11 England Tony Morley

Nikad ni za jednog čuo a uzeli LP!

Dok su za Bayern igrali:

Manfred Müller
DF 2 West Germany Wolfgang Dremmler
DF 3 West Germany Udo Horsmann
SW 4 West Germany Hans Weiner
DF 5 West Germany Klaus Augenthaler
MF 6 West Germany Wolfgang Kraus
MF 7 West Germany Bernd Dürnberger
MF 8 West Germany Paul Breitner (c)
FW 9 West Germany Dieter Hoeneß
MF 10 West Germany Reinhold Mathy
FW 11 West Germany Karl-Heinz Rummenigge

I kaj sad? :?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 19:51

Kakve to veze ima da li su ili ne propali u Serie A :?: Propao su i Moeller, Sammer i mnogi drugi, pa ih se smatra weltklassom i pre nego sto su u istu dosli.
Taj Bergkamp je bio top igrac jos na Euru1992e. Henry je startovao ili ulazio sa klupe na SP u Francuskoj1998e.
Nesto sasvim drugo je gde su to pokazali svoje najbolje igre i to nema veze sa "stvaranjem igraca".

Inace, pola sastava AV sam znao bez da si ga ti izlistao. Ali, to nema veze sa pricom, jer su Englezi prvi napravili sprdnju sa "Bosmanom" i njihovi klubovi godinama izvode all foreign postave.
Jos manje veze ima sastav B.Monaca sa tom pricom. ;)

Ovom drugom momku priznajem Rooneya, Bale-a, Ferdinanda. Vidic je bio top stoper i pre Engleske, druga je stvar sto tio za njega nisi cuo pre nego sto ga je potpisao SAF. Isto vazi i za RVNa, a VPersie je bio dobro krilo, ali je kao spic sazreo u EPL.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 19:58

Stvaranje igraca jeste proces koji ga ucini onim top igracem, od momenta klesanja u istog. Taj proces Vidic je zapoceo u Unitedu. U S.Moskvi odigrao sezonu ipo(a srpska mi nije neko mjerilo) i dosao kao talentovan stoper sa 23 godine.

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 mar 2013, 20:07

Je l' smijemo spominjati Britance? :?

Ili da se baziramo na strance koje je na kraju Premiership proslavio? Mada, opet to ne bih uzeo kao neki bitan argument o jačini lige, jer će u tom slučaju sigurno doći do razilaženja mišljenja i o priči tipa "ma on je i prije bio dobar, samo što je tad cjelosvjetska javnost čula za njega". :? Pa i Kaka je bio dobar prije dolaska u Milan, onda ga sigurno nije Milan otkrio? Odnosno, da preformulišem ovo "Kaka je bio top igrač igrajući u Brazilu, nije to postao potpisivanjem i onakvim partijama u Milanu".

Dođemo do Ronaldinha koji je igrajući za PSG pokazao pravi Joga Bonito, ali je igrački sazrio u Barceloni. Eh, kome pripisati zasluge? Da budem iskren - ja ne bih nikome. :mrgreen: Jer, Ronaldinho je Ronaldinho. On bi isti bio i da je te iste godine prešao u United kod tada škrtog SAF-a. :mrgreen:

Dakle, iz ovog ne vidim svrhu priče o tome.

Al' ako ćemo govoriti isključivo o igračima sa Otoka, onda tu imamo ipak mnogo manje posebnih (moradoh ovaj termin upotrijebiti) igrača u odnosu na one koji su dolazili/dolaze iz Španije ili Italije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 20:16

trxel je napisao/la:Stvaranje igraca jeste proces koji ga ucini onim top igracem, od momenta klesanja u istog. Taj proces Vidic je zapoceo u Unitedu. U S.Moskvi odigrao sezonu ipo(a srpska mi nije neko mjerilo) i dosao kao talentovan stoper sa 23 godine.
A to sto je taj isti Vidic "zakljucavao" odbranu svoje reprezentacije protiv Italije i Spanije, odigravao maestralno u Zvezdi najvece utakmice i bio najbolji stoper u Rusiji - to nema veze, jel tako :?:

Racuna se tek kad je presao u MUTD. :roll:

To bi bilo isto kao kad bih ja rekao da su igracima postali: MvBasten tek kad je presao u Milan, Platini u Juventus, Zico u Udinese, Maradona u Barcelonu/Napoli, Ronaldo u Barcelonu/Inter... Malo je to glupo. "Igracem" postajes mnogo pre nego sto fudbalski gledano "eksplodiras".

Roberto Carlos je pokazao svoju klasu u Interu, a pre toga u brazilskoj ligi/reprezentaciji, gde su ga Italijani uocili. Druga je stvar sto su tamo sedeli nesposobnjakovici, pa ceo svet omalenog Brazilca pamti po belom dresu kraljevskog kluba.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 20:25

Rijec je o zasluzi odredjenjog kluba u stvaranju igraca onakvog kakvog ga pamtimo kao top player. Ima njih dosta sto "zakljucaju utakmice"(a nisu top playeri), ali konstantnost igranja i proces stvaranja TOP igraca zapocinje u jacoj ligi, u ovom slucaju epl. Pazi, u Rusiji je odigrao 38 meceva, i na osnovu toga se ne moze reci da je kao top player dosao u United. Naravno da Zvezda ima zasluga.
Rijec je o igracima koji predstavljaju lige, onim najboljim. Pa sam tim povodom naveo u postovima iznad njih nekolicinu. E sad ne mislim na stvaranje igraca tipa talentovan igrac, ali je to faza u karijeri svakog, pa naravno da bivsim klubovima pripada procenat ucesca u njegovom stvaranju, ali onaj vecio dio ide-zna se gdje. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 20:28

Monolog je napisao/la: Ili da se baziramo na strance koje je na kraju Premiership proslavio? Mada, opet to ne bih uzeo kao neki bitan argument o jačini lige, jer će u tom slučaju sigurno doći do razilaženja mišljenja i o priči tipa "ma on je i prije bio dobar, samo što je tad cjelosvjetska javnost čula za njega". :? Pa i Kaka je bio dobar prije dolaska u Milan, onda ga sigurno nije Milan otkrio? Odnosno, da preformulišem ovo "Kaka je bio top igrač igrajući u Brazilu, nije to postao potpisivanjem i onakvim partijama u Milanu".

Dođemo do Ronaldinha koji je igrajući za PSG pokazao pravi Joga Bonito, ali je igrački sazrio u Barceloni. Eh, kome pripisati zasluge? Da budem iskren - ne bih nikome. :mrgreen: Jer, Ronaldinho je Ronaldinho. On bi isti bio i da je te iste godine prešao u United kod tada škrtog SAF-a. :mrgreen:
Upravo tako. Top klasa je top klasa i ona bi se "projavila" bilo gde i bilo kada. Pripisivati zasluge stilu fudbala u razvoju te i takve top klase je diskutabilno. Druga je stvar sto ljubitelji pojedinih liga ne prate celokupnu scenu tako pazljivo, pa saznaju za pojedine igrace tek kada oni pristignu u te lige. ;)

Al' ako ćemo govoriti isključivo o igračima sa Otoka, onda tu imamo ipak mnogo manje posebnih (moradoh ovaj termin upotrijebiti) igrača u odnosu na one koji su dolazili/dolaze iz Španije ili Italije.
i to se najvise vidi tamo gde je najbolnije - u kreativnom delu. EPL nije stvorila 1 autenticnog domicilnog igraca koji je WC klasa sa cisto playmakerskim sposobnostima u poslednjih 20 godina minimum. Poslednja 2 su bili Waddle i Gascoigne i oni su igrali kad sam ja polazio u osnovnu skolu, a tu me docekali pioniri sa crvenim maramama i slika druga Tita u ucionici. ;)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 20:33

Paul Scholes ? :?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 20:40

Steve McManaman

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 20:40

trxel je napisao/la:Rijec je o zasluzi odredjenjog kluba u stvaranju igraca onakvog kakvog ga pamtimo kao top player. Ima njih dosta sto "zakljucaju utakmice"(a nisu top playeri), ali konstantnost igranja i proces stvaranja TOP igraca zapocinje u jacoj ligi, u ovom slucaju epl. Pazi, u Rusiji je odigrao 38 meceva, i na osnovu toga se ne moze reci da je kao top player dosao u United. Naravno da Zvezda ima zasluga.
Rijec je o igracima koji predstavljaju lige, onim najboljim. Pa sam tim povodom naveo u postovima iznad njih nekolicinu. E sad ne mislim na stvaranje igraca tipa talentovan igrac, ali je to faza u karijeri svakog, pa naravno da bivsim klubovima pripada procenat ucesca u njegovom stvaranju, ali onaj vecio dio ide-zna se gdje. 8-)
Uvalio si se u probleme kad si naveo Henryja i pokusavas sada da se izvuces. ;)

Top klasu neko stvori, neko samo eksploatise (nije za osudu, da se razumemo) - ali ne stvara se igrac tek tako preko noci u 23oj godini zivota. :roll:
Fer je reci da je neko bio igracina i pre nego sto je dosao u ligu po kojoj ga najveci broj ljudi zna i u kojoj se sto zbog sistema igre, sto zbog individualnog sazrevanja najbolje pokazao.

Savicevic je otisao sa 25 godina u Milan. Jel ga stvorili Italijani :?: Nisu, naravno.
Jel ceo svet znao pre toga za njega :?: Tesko. Nije to bilo doba interneta.
Gde se proslavio, samim tim :?: U Italiji.

Napredovao bi on i u Spaniji, i u Nemackoj, verovatno bi prs'o u Engleskoj jer je tamo "trkackiji" i grublji fudbal, ali je zvezdane momente doziveo u Italiji, iako ga italijanski fudbal nije stvorio. Poenta svega je sto je pored njega u toj ligi bilo gomila domacih igraca iste te klase koju jeste stvorio italijanski fudbal - Zola, Baggio, Signori, Del Piero, Totti, Mancini... On se tu samo uklopio dobro i to bi bilo to.

Nadam se da razumes moj POV, posto je ovo dovoljno opsirno i plasticno napisano, da bi se skapirala svrha istog. ;)

P.S. @Makaveli: Scholes je strasan igrac, ali nije on ovo o cem govorimo. ;)
@trxel: McManaman :lol: :lol: :lol:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 20:44

Uvalio si se u probleme kad si naveo Henryja i pokusavas sada da se izvuces
Nikad u zivotu ;)
Striktno za Henrya, klasa je postao u Arsenalu. Da ne duzimo diskusiju, evo ti dva kreativna Engleza iznad. :lol:

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 04 mar 2013, 20:45

trxel je napisao/la:Steve McManaman
:oops: :roll:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 20:46

nesto sam krivo rekao.. 8-)
Steven McManaman (born 11 February 1972) is a retired English footballer who played as a midfielder, winger[1] and playmaker.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 21:01

trxel je napisao/la:nesto sam krivo rekao.. 8-)
Steven McManaman (born 11 February 1972) is a retired English footballer who played as a midfielder, winger[1] and playmaker.
To ti je odgovor na ovo:
Engleski fudbal nije izrodio niti jednog autenticnog majstora te igre u poslednjih Bog te pita koliko godina
u toj ligi bilo gomila domacih igraca iste te klase koju jeste stvorio italijanski fudbal - Zola, Baggio, Signori, Del Piero, Totti, Mancini
EPL nije stvorila 1 autenticnog domicilnog igraca koji je WC klasa sa cisto playmakerskim sposobnostima u poslednjih 20 godina minimum. Poslednja 2 su bili Waddle i Gascoigne
:?: :!:
:roll:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 mar 2013, 21:06

Imao je sposobnosti playmakera :!: :!.Je li neponovljiv - kako kome, a to sto sam napisao ide liku iznad. Nisu svi playmakeri isti. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 21:19

trxel je napisao/la:Imao je sposobnosti playmakera :!: :!.Je li neponovljiv - kako kome, a to sto sam napisao ide liku iznad. Nisu svi playmakeri isti. ;)
Imao je J.Cole sposobnost playmakera/trequartiste, pa jel bio playmaker :?:
Poenta je da je McMana bio solidno krilo i jako dobar marketinski potez Reala. Nema on veze sa autenticnim legendama ovog sporta koje su obelezile 90e i 00e, na poziciji graditelja igre/realizatora.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.