FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 04 mar 2013, 16:18

nadam se da ce ovako i postaviti igru protiv milana ,jer ce trebat vise igraca u 16 metara ,ovako sa messijem i villom u sredini bice teze milanu,jos tello i alves po stranama ,samo treba bit opet oprezan jer milan ako da gol odma na pocetku pade sve u vodu ,vjerujem da moze barca povest u prvih pola sata i onda ni milanu nece bit ugodno

sad je najvaznije da igraci se oporave od ovih teskih utakmica i ovog rasporeda srijeda- subota,napokon ce imat vise dana odmora ,protiv deportiva stavit neki kombinovani sastav,ne bi trebo depor pravit neke probleme i onda protiv milana ozezi :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 mar 2013, 16:25

Prednost Barcelone od 11 bodova ispred Atletico Madrida 12 kola prije kraja prvenstva je najveća prednost u ovom dijelu sezone u historiji La Lige.
Pobjeda je bolja od orgazma!

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 04 mar 2013, 16:32

U dosadašnjem dijelu sezone 2012/13, Leo Messi je oborio ili izjednačio 124 rekorda. :o
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 mar 2013, 17:09

Mislim da ako će Barca izvest onakvu formaciju protiv Milana , definitivno treba staviti Adriana umjesto Alvesa. Čovjek je pokazao da za 10 minuta u El Clasicu može uraditi više od Alvesa ... Također ima bombu i u lijevoj i desnoj nozi , a to je poprilično bitno kad ne možeš nekom akcijom probiti odbranu ... Trenutno Barcelona nema normalnog desnog beka , Alves je davno izašao iz konstantne forme. A da budemo realni Adriano više igra krilo nego beka , vidjeli ste da ga mnogo puta vade umjesto Ville ili kojeg već krilnog napadača..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 mar 2013, 17:13

hule_barca je napisao/la:
milanist je napisao/la:
hule_barca je napisao/la:Ako bude ova formacija onda je to upravo ono što sam ja napominjao ranije. Alves će pokrivati cijelu desnu stranu i centaršutevima će pokušavati pronaći Villu koji će biti klasična 9-ka i koji će pokušati da utrpa gol i pritome da odvuče pažnju (koliko-toliko) sa Messia, koji će igrati iza njega naravno. Lijevu stranu bih prije rezervisao za Tella jer je prodorniji od Alexisa koji dok digne glavu uspori napad totalno. Ostaviti Tella tamo i nek pokuša individualno sa Abateom a znamo i da Tello zna dobro vratiti loptu na 16 metara gdje bi čekali Messi i Xavi/Iniesta. Očigledno je da i u Barci shvataju da će Milan igrati samo odbranu, gdje će El Sharawy igrati beka, to nije nikakva novina i ovo je po meni logično rješenje. Nešto slično je išlo i sa Chelseaom prošle sezone i po meni je to dobro izgledalo, samo što nismo prošli jer je suđeno bilo da Chelsea osvoji :D
jeste vala bas, bice totalna ofanziva barcelona kao i na San Siru.. a ima Milan beka ne sikiraj se ti.. tu ce biti constant ili De Sciglio sve zavisi da li ce Constant biti spreman skroz.. a to sto kazes da ce SES igrati beka u Milanu ne pije vode. Ako si pratio barem jednu utakmicu Milana u seriji A vidio bi da se SES uvijek vraca po loptu. uvijek trci gore dole. i po tome je postao najdrazi igrac Milana trenutno. nije mu tesko pretrcati brezbroj put gore dole. a valja Tellu doci do abatea pored sulje, ambre, princa i Montoliva :D

PS: pazzo ce da vam terorise stopere :D
Vidi druže, shvatam ja da moja "najava" meča izgleda prepotentno svim fanovima Milana jer vi ne smatrate da će se Milan u tolikoj mjeri braniti. Ja vas razumijem u potpunosti, ali to je moje viđenje kakav bi meč mogao biti. Zašto biste vi ikako napali? Lopta vam ne treba, kao što je Mourinho rekao Interistima, što dalje loptu od sebe, ja očekujem sličan princip Milana, iako ne mora značiti, ali ipak ulog je prevelik a i Barcelona se ne izbacuje svake godine ;)
sve to stoji da Milan ne mora ici naprijed kao i barca. ali svaku mogucu sansu da krenu naprijed oni ce pokusati iskorisiti. zasto ne, kada se otvori prilika napasti to ce i uciniti. ne vidim razloga da ne bi trebali. ipak i ''nama'' jedan gol znaci puno. ako krenu naprijed kad mognu i uvaljaju ga onda su olaksali sebi posao za neki 70%, medjutim nece puno ni srljati ni ici naprijed kao sto ce barca morati. onda ostaje rupa nazad koja se lakse prolazi nego kada su igraci postavljeni u odbrani u liniji. sve u svemu ocekujem pravu rovovsku bitku i jedni i drugi.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 04 mar 2013, 17:16

Bezveze se palite na nešto što je vec gotovo.....2-0 se samo u 13% slucajeva stiže = statistika.
Da skratim - Barca ce primit gol 101% (kao što prima i svaku yebenu tekmu) i to ce biti Halali Huso materi....a oni neka ganjaju 4 komada ako mogu, a uganjat ce moj qrac sa klaunom na klupi i sa ovakom formom i mentalnim stanjem citave ekipe.
Nismo djeca da se palimo na ložionicke izjave i grafikone.
Usrali su do jaja u prvom mecu i nema vadione više.
Utakmica ce biti formalnog karaktera, pošto je moraju odigrati jer bi bili kažnjeni da ne igraju.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 17:20

I ja mislim jer je odbrana kriminalna i mora primiti taj 1 gol.
Ali eto.
Ljudski se nadati. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 04 mar 2013, 17:24

Igrom koju Barca prikazuje u posljednje vrijeme nemaju apsolutno nikakve sanse.
Ali ko zna mozda zaigraju bolje pod ovim pritiskom.
Zasto bi bilo nemoguce da Barca da gol u prvom poluvremenu?
I onda da jure drugi.
I ne znam zasto se stalno potencira da Barca mora dati tri gola?Mislim fakat mora ako zeli prolazak,ali u 90 minuta nemora.Znaci za vrijeme trajanja regularnog dijela dovoljna su im i dva,naravno pod uvjetom da ne prime ni jedan.
A kad se udje u posljednjih pola sata,tj. u produzetke tu stvari pocinju od nule ponovo.
Ne kazem da je to lagan posao,Milan nije ni izbliza naivna ekipa kako su mnogi mislili prije prve utakmice.
Milan to nikada nije ni bio,ali mislim da je ovo prijevremeno otpisivanje totalno bezpotrebno.

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 04 mar 2013, 17:29

Dzoni je napisao/la:Igrom koju Barca prikazuje u posljednje vrijeme nemaju apsolutno nikakve sanse.
I onda da jure drugi.
I ne znam zasto se stalno potencira da Barca mora dati tri gola?Mislim fakat mora ako zeli prolazak,ali u 90 minuta nemora.Znaci za vrijeme trajanja regularnog dijela dovoljna su im i dva,naravno pod uvjetom da ne prime ni jedan.
A kad se udje u posljednjih pola sata,tj. u produzetke tu stvari pocinju od nule ponovo.
Ne kazem da je to lagan posao,Milan nije ni izbliza naivna ekipa kako su mnogi mislili prije prve utakmice.
Milan to nikada nije ni bio,ali mislim da je ovo prijevremeno otpisivanje totalno bezpotrebno.
eeee Pa taj uvijet je kljucna rijec :mrgreen: Dzoni,i ti to znaš odlicno znaš ;)
A primit ce ga to je ocito, primaju u prosjeku barem po gol, i to od mnogo slabijih ekipa....jer odbrana je zapravo pokušaj od odbrane - to nije ni pristojna odbrana, pa da ce covjek nada necemu :? ....uostalom ,Milan im je vec zavukao dva komada u prvom mecu i pokazao da im može zavuci bez ikakavih problema.
Zadnja izmjena: Bonus, dana/u 04 mar 2013, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 04 mar 2013, 17:31

Bonus je napisao/la:
Dzoni je napisao/la:Igrom koju Barca prikazuje u posljednje vrijeme nemaju apsolutno nikakve sanse.
I onda da jure drugi.
eeee Pa taj uvijet je kljucna rijec :mrgreen: Dzoni,i ti to znaš odlicno znaš ;)
A primit ce ga to je ocito, primaju u prosjeku barem po gol, i to od mnogo slabijih ekipa....jer odbrana je zapravo pokušaj od odbrane - to nije nije ni pristojna odbrana, pa da ce covjek nada necemu :? ....uostalom ,Milan im je vec zavukao dva komada u prvom mecu i pokazao da im može zavuci bez ikakavih problema.
Ma ne kazem da ce biti lagano,svi su se uvjerili u suprotno vec nakon prvog popluvremena u MIlanu.
Ali mislim da nije ni nemoguce. ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 mar 2013, 17:42

svidja mi se najava ove 3-3-4 formacije protiv milana, narocito zato sto sam i ja neki dan pisao o tome i cine se kako su ljudi u barceloni vidjeli ideje starog romarija i da ce protiv milana ekipa tako biti i postavljena, jest da sam ja tu naveo 3-4-3 formaciju a ne 3-3-4, al prakticno je isto jer sam ja messija racunao u sredini vise da igra

takva postavka je nuzna protiv milana i sa ovakvom postavom cemo stjerati milana u sami sesnaesterac, a to je dobro i zbog sprecavanja kontri,jer ako se barca ovako postavi, samom inercijom i napadaci milana ce igrati duboko na svojoj polovici i nece imati ni sanse neke za kontru,moguce da alegri opet iznenadi i da napadacima da instrukcije da igraju visoko, ali onda ce to dati opet dosta prostora barceloni u napadu

formacija na papiru jeste hazarderska, ali nimalo nije to lose ako nasi odigraju kako znaju, tika taka mora da fercera savrseno, pasovi moraju biti tacni i onda milan nece imati priliku da nam slozi kontru neku

ako se postavi ova formacija, moraju se shodno tome izvrsiti i promjene u igrackom kadru, ako bi formacija ta 3-3-4 bila postavljena, prva postava bi trebala da izgledala ovako:
..........pike.....sergio....maskerano.......
.....................xavi........................
............fabregas......iniesta............
.......................messi..................
...pedro...............vilja..........alexis

naravno moguce su igracke promjene, ali ako se ovako postavi ekipa onda tesko da klasicni bekovi mogu igrati, sergio bi igrao vise kao stoper nego kao zadnji vezni, xavi bi bio nesto kao zadnji vezni i pokretac napada, iniesta i fabregas bi se ubacivali naprijed, pedro i alexis bi razvlacili po stranama i vracali se nazad kad zatreba, dok bi messi i vilja prijetili kroz sredinu.

adriano bi recimo mogao igrati umjesto alexisa ili pedra, moguce da bi i alba zaigrao ali visoko u napadu, ali u principu po meni bi ovako bilo najbolje

napadaci barce bi morali biti non stop u liniji sa stoperima milana i tako vrsiti pritisak i tjerati igrace milana da igraju sto dubolje, cetvorka u sredini brzim i preciznim pasovima u sredini bi trebala naci put do prilike i to je to

naravno, preduslov svih preduslova bez obzira na taktike i formacije jeste da igraci barce odigraju dobro,da se podignu iz ove katastrofalne forme u kojoj su sad, jer ako se to ne desi dzaba su nam sve moguce formacije

kriminalna odbrana se moze i mora popraviti s nasim najjacim oruzjem, a to su precizni pasovi i veliki presing kad je lopta kod protivnika, tako smo se uvijek najbolje branili, kad se tako odigra protivnik nema sanse da prismirdi golu uopste, a ako i krene neka kontra to treba sasjeci rano i po cijenu zutog kartona
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 mar 2013, 17:50

milanist je napisao/la: sve to stoji da Milan ne mora ici naprijed kao i barca. ali svaku mogucu sansu da krenu naprijed oni ce pokusati iskorisiti. zasto ne, kada se otvori prilika napasti to ce i uciniti. ne vidim razloga da ne bi trebali. ipak i ''nama'' jedan gol znaci puno. ako krenu naprijed kad mognu i uvaljaju ga onda su olaksali sebi posao za neki 70%, medjutim nece puno ni srljati ni ici naprijed kao sto ce barca morati. onda ostaje rupa nazad koja se lakse prolazi nego kada su igraci postavljeni u odbrani u liniji. sve u svemu ocekujem pravu rovovsku bitku i jedni i drugi.
Vjerujem ja da i Allegri misli tako, ali vjeruj da bilo kakvo otvaranje Milana (postavljanje napadaca visoko) može uzrokovati probleme. Čak i u slučaju da dođe do kontre, ko bi istrčao tu kontru, vjerovatno samo SES i Princ, možda i Pazzini, ali teško. Vidjelo se na San Siru da Milan ne može baš kontrama parirati toliko jako jer nema baš igrače za to.
Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 17:53

Mascherano ni pod razno ne bi zelio vidjeti u prvih 11.
Puyol je i u ovim godinama doktor za njega.
A i moze skocit k'o majmun pa ce Barceloni trebat iz prekida.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 04 mar 2013, 17:59

slika

Možda da ovaj momak pokaže svoj "skill" protiv Italijana... Bilo bi učinkovitije od 1000 dodavanja.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 04 mar 2013, 18:05

Busquets je zrtva jednog dajvanja i ove provale, dok s druge strane imas Pepea i Ronalda koji skacu u bazen kad im se prohtije al tek se sad vidi kako jedno upecatljivo dajversko ponasanje te obiljezi do kraja karijere dok ona dva to rade mnogo pronicljivije i mudrije.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 mar 2013, 18:07

RealMoudrid je napisao/la:slika

Možda da ovaj momak pokaže svoj "skill" protiv Italijana... Bilo bi učinkovitije od 1000 dodavanja.
Ali se promijenio, na veliku žalost kvazinavijača i Platinija :mrgreen:
naprijed rejal

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 04 mar 2013, 18:12

Ne prozivajte više covjeka bezveze, Bus se odrekao dajva. Sad je to ljudina i primjer fair playa.
Brko ce mu uskoro dati kapitensku traku repke, to dovoljno govori o njegovim moralnim vrijednostima i nacelima 8-)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 18:14

Busquets ce raditi ono sto najbolje zna.
A to je silovanje poput ovih par ovdje.
Al' najvise voli Benzemu i Ozila slat' po cevape. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 mar 2013, 18:27

Yebote, kad bi mene snimali kad igram fudbala, sigurno bi se moglo napravit po 10 sekundi mojih driblinga, toliko sam dobar :lol: Nikakav to pokazatelj nije. A Buskec će dobit traku, ako kasiljasa, ramosa, alonsa, xavija ili iniestu kojim slučajem voz pregazi na relaciji sarajevo-zagreb ( čitaj nikad )
naprijed rejal

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 mar 2013, 18:29

Maradona: "Neki sada kažu da je Ronaldo u ovom trenutku bolji od Messija? Ne, čak ni sada nije. Ne gledam to na taj način."
Pobjeda je bolja od orgazma!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.