FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Iz godine u godinu liga je sve losija, ja mislim da bi ona nasa ekipa iz 2002. ovim danas premijarligaskim ekupama svaku utakmicu po 5 6 komada davala, ali stvari su se promjenile, danas se neki kunu u Svraku i Stanu, prije su se kleli u Bukija, sta da se radi stagniramo mi i stagnira cijela liga, a i kako da ne stagnira na grbavici ne mozes loptu povesti 15 metara da ne odskoci od tri grbe, onde je Messi ne bi mogo kontolisat, sta imamo se svadjat oko igraca vise, kad je to sve u pet deka samo sto neki znaju dodat na 15 metara a neki ne znaju, samo sto neki se znaju otkrit a neki ne znaju, Sta se brate vise napadate cim neko napise da ne valja odma pucaju po njemu, bicemo sampioni jer smo manje losiji od ostalih, da smo kvalitetni nismo, al nismo ni mi krivi sto je nam liga dno dna, i sto igramo po ledinama, al kako da ne igras po ledinama kad pola klubova nema pomcnog.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
@Camac, i sta sad... Poflautali ili ne, ti nemoj doci, jer znas da ce biti patnja, nemamo igraca... I ako dobijemo tamo 3:0, to je slucajnost...
LFC, kakvoj istini u oci ??? Jel to nemoguce da se pobiju likovi 10 minuta nakon zavrsetka utakmice na istoj tribini, i onda ces klub kaznjavati zbog toga ???
Medju rajom ima previse djece i smijesnih likova koji se nesto prepadnu kad krene tuca, i tako pokrenu lavinu na ostale koji i ne znaju zbog cega bjeze... JOs pogotovo kad je murija uletila, onda je nastao stampedo, jer oni ne pitaju ko je, nego samo tjeraju i udaraju... Ali trollas covjece, ovo nije navijacki forum, nema potrebe o ovom da se prica, i kaznu necemo dobiti zbog ovoga, eventualno samo zbog baklje, 1500 maximalno...
LFC, kakvoj istini u oci ??? Jel to nemoguce da se pobiju likovi 10 minuta nakon zavrsetka utakmice na istoj tribini, i onda ces klub kaznjavati zbog toga ???

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Daj ba raja manite se nostalgije, Zeljo ima velike sanse da odbrani duplu i meni herc do neba.
Htjeli mi to priznati ili ne vecina ekipa protiv nas igra defanzivno a zato nemamo bas toliko kvalitetu da im utrpamo 5 komada ali eto nesto se ne sjecam ni da Barsa ima dobar odgovor na bunker (ne uporedzujem Barsu sa Zeljom nego jednostavno koristim ih kao primjer kako je tesko protiv bunkera igrat). Sve u svemu da Bog da mi svaku tekmu u slijedecih godinu ipo dana dobili sa po 1:0 i to na jedvite jade
(ako me kontate).
Htjeli mi to priznati ili ne vecina ekipa protiv nas igra defanzivno a zato nemamo bas toliko kvalitetu da im utrpamo 5 komada ali eto nesto se ne sjecam ni da Barsa ima dobar odgovor na bunker (ne uporedzujem Barsu sa Zeljom nego jednostavno koristim ih kao primjer kako je tesko protiv bunkera igrat). Sve u svemu da Bog da mi svaku tekmu u slijedecih godinu ipo dana dobili sa po 1:0 i to na jedvite jade

Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Imas ponudu za opkladu a ja cu te za 7 dana pitati zasto i kako je kaznjen FKŽ, a ti i dalje pokusavaj da sebi umisljas neku pricu kako su to djeca i slicno, eto bas ce iz saveza gledati ko je to bio ... ja ti kazem pouzdano da ce klub biti kaznjen mimo baklje za ovo na kraju utakmiceBaja_Zvjerka je napisao/la:@Camac, i sta sad... Poflautali ili ne, ti nemoj doci, jer znas da ce biti patnja, nemamo igraca... I ako dobijemo tamo 3:0, to je slucajnost...
LFC, kakvoj istini u oci ??? Jel to nemoguce da se pobiju likovi 10 minuta nakon zavrsetka utakmice na istoj tribini, i onda ces klub kaznjavati zbog toga ???Medju rajom ima previse djece i smijesnih likova koji se nesto prepadnu kad krene tuca, i tako pokrenu lavinu na ostale koji i ne znaju zbog cega bjeze... JOs pogotovo kad je murija uletila, onda je nastao stampedo, jer oni ne pitaju ko je, nego samo tjeraju i udaraju... Ali trollas covjece, ovo nije navijacki forum, nema potrebe o ovom da se prica, i kaznu necemo dobiti zbog ovoga, eventualno samo zbog baklje, 1500 maximalno...

Samo cu jos dodati na ovo sve da ste vec u fazi procesa kod nadlezni organa u savezu, i da se samo treba utvrditi na koji nacin ce klub biti kaznjen, jer mora se osigurati sigurnost gledalaca i nakon utakmice

Zadnja izmjena: LFC1892, dana/u 04 mar 2013, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.
Camac ti ak si navijac Želje ja navijam za Borac iz Banja Luke !
Željeznicar za život cijeli !
- TMmanija2012
- Kontakt:
Mi vise kukakmo nego pitari..menscini kao da mi kasnimo 5 bodova za njima..jbg losa tekma,al bitno je 3 boda..ovoj ekipi treba podrska,svi znamo kritikovati..al NASEM ZELJI TREBA PODRSKA i sve ce doci na svoje.
bagrcavi je napisao/la:hahahahah e svašta ti bi volio da odigramo dobro pa makar i izgubili.Ja bih sad potpiso da nam svaka tekma bude ko sa Travnikom ali da na kraju uzmemo titulu.Kol'ko para tol'ko muzike
ne bih ulazio u raspravu, to sto bi ti potpiso na kraju godine nam se odbije od glavu pa nam se svi smiju...u 5 evropskih utakmica 20 golova primimo... čamac kad kaze da ne licimo ni na sta na terenu je samo iskren i svak iole sa dobrim ocima to vidi...ok uzimamo pehare svi smo zadovoljni i sretni ali ipak fali ta igra koja ce dovest ljude na tekmu, niko nece da gleda 20 igraca koji ne znaju dvije akcije napravit.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
I ja bih se složio sa @čamac da je ovo vrlo loša ekipa. Ekipa sastavljena bez nekog dugoročnog plana i strategije. Ne bih se složio da je ekipa koja je osvojila titulu u povratičkoj sezoni Osima lošija od ove. Tada smo imali Bekrića(u životnoj formi 2.polusezona),Bešliju, Bučana,Višču, Mešanovića(koji je u prvoj polusezoni nosio ekipu). Danas imamo samo Bekrića koji može da napravi razliku ako je u formi.Dosta je u rosteru limitiranih igrača tipa E.Čolić, Jamak,Čutuk. Za mene je B.Čolić jedna velika nepoznanica taj čovjek je i u klubu i u mladoj reprezentaciji standardan a za mene je limitiran, u defanzivi solidan prema naprijed užasan. Naša prednost u odnosu na druge ekipe je št oOsim zna da posluži ekipu da igra na rezultat, ali nažalost u Evropi to ne prolazi i nije slučajno da smo u Evropi u zadnje 3 godine statistički najgora ekipa.Sve u svemu biće ovo teška polusezona.
Krenimo redom:
- ekipa sa najvise bodova u ligi (38)
- ekipa sa najvise pobjeda u ligi (12)
- ekipa sa najmanje poraza u ligi (2)
- ekipa sa najmanje remija u ligi (2) - zajedno sa oba Mostarska kluba
- ekipa koja ima najbolju odbranu u ligi (9) - sto prosle godine u ovo vrijeme nije bio slucaj
- ekipa koja ima treci napad u ligi (24) - Siroki nam bjezi samo dva pogodka, dok Sarajevo samo 5 pogodaka
- ekipa koja ima drugu gol-razliku (+15) - Sarajevo nam u tom segmentu bjezi samo dva gola
Mislim da nas je Amar Osim posljednjih godina razmazio i uzeli smo da kritikujemo na visokom nivou. Izgleda neki opet pozelji Hotica i Krunica i njihove majstorije.
Imam osjecaja da imamo omjer 16-0-0 i da imamo gol-razliku 100-1 opet bi se neko nasao i kritikovao zbog jednog primljenog gola.
I stvarno ne znam kada cemo vise shvatiti da u Evropi nemamo sta traziti bez ulaganja...Mozda jedino mozemo proci dva pretkola u LE, a o LP da nepricamo. Za mene licno je najvaznije da ovdje u BiH uspostavimo dominaciju i da odbranimo duplu-krunu...
- ekipa koja ima najbolju odbranu u ligi (9) - sto prosle godine u ovo vrijeme nije bio slucaj
- ekipa koja ima treci napad u ligi (24) - Siroki nam bjezi samo dva pogodka, dok Sarajevo samo 5 pogodaka
- ekipa koja ima drugu gol-razliku (+15) - Sarajevo nam u tom segmentu bjezi samo dva gola
Mislim da nas je Amar Osim posljednjih godina razmazio i uzeli smo da kritikujemo na visokom nivou. Izgleda neki opet pozelji Hotica i Krunica i njihove majstorije.

Imam osjecaja da imamo omjer 16-0-0 i da imamo gol-razliku 100-1 opet bi se neko nasao i kritikovao zbog jednog primljenog gola.
I stvarno ne znam kada cemo vise shvatiti da u Evropi nemamo sta traziti bez ulaganja...Mozda jedino mozemo proci dva pretkola u LE, a o LP da nepricamo. Za mene licno je najvaznije da ovdje u BiH uspostavimo dominaciju i da odbranimo duplu-krunu...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- TMmanija2012
- Kontakt:
Ekipa koja ima 12 pobjeda 2 nerijesene i 2 poraza ne bi se reklo da je losa..slazem se nema akcija,finti ,golijada itd,al ova ekipa ide po planu..vidjecemo do 20 kola kako ce to sve izgledati i kakve su nam sanse za odbranu duple krune..sad za sad ide sve po planu.
- 7aprildomemoj
Nije se još rodio ko je Bosancu ugodio
ili što je reko pjesnik Branko Ćopić : "Znam ja nas j..o ja nas 

moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
@camac,
Danas sam na Areni pogledao snimak utakmice sa Travnikom i mogu ti reći da mi je dojam nakon današnjeg snimka mnogo pozitivniji, nego nakon samog meča. Vjerovatno je tome doprinio i "halo efekat", koji smo imali pred utakmicu sa Travnikom. Svi smo očekivali laganu pobjedu uz dobru igru i punu mrežu Travničana.
Sve to je uticalo da smo nakon same utakmice bili svi vidno razočarani, pa i A.O. U svom prethodnom postu sam napisao da treba sabura, i da je analiza "proljeća" nakon jedne tekme nedopustiva. Ja vjerujem u titulu prvaka. @Camac, pročitao sam i tvoj osvrt na pitarskoj temi i mogu ti reći da mnogo toga stoji, al' teško će pitari do titule. Ne zato što su loši, nego zato što imamo bodovnu prednost. Za razliku od "prvaka svemira-torpedera", mi imamo i kontinuitet, što njima jako nedostaje. Pitari ne mogu biti prvaci sa 69 bodova, jer ih toliko sigurno neće osvojiti, a mi ćemo tu cifru možda i prebaciti za koji bod. U igri su još 42 boda, a nama za sigurnu titulu treba najmanje 38, što teoretski obezbjeđuje prvo mjesto, da čak Sarajevo pobjedi sve do kraja. Normalno ovo je na razini "nemogućeg" i to su sve činjenice, koje nama idu u prilog.
Naša prednost je i trener. Mislim da je Jović loš trener i to sam uvijek govorio. On je naslijedio na polusezoni Plišeka koji je bio na trećem mjestu, a računajući samo Jovićev učinak na proljeće on je osvojio 7. mjesto i zahvaljujući Plišekovim bodovimaSarajevo je završilo kao četvrto, te uz pomoć Švabe otišlo u Evropu. Ove sezone su igrali bolje, ali nemaju kontinuitet. Smijem se sad kladiti da će jedva na kraj izaći sa "mrtvim" Rudarom na Koševu.
@Camac, cijenim tvoje postove, kao pravog navijača Želje, a još više vokabular i pismenost sa kojim sve to iznosiš. Pozdrav.
Izvinjenje na dužini posta.
Danas sam na Areni pogledao snimak utakmice sa Travnikom i mogu ti reći da mi je dojam nakon današnjeg snimka mnogo pozitivniji, nego nakon samog meča. Vjerovatno je tome doprinio i "halo efekat", koji smo imali pred utakmicu sa Travnikom. Svi smo očekivali laganu pobjedu uz dobru igru i punu mrežu Travničana.
Sve to je uticalo da smo nakon same utakmice bili svi vidno razočarani, pa i A.O. U svom prethodnom postu sam napisao da treba sabura, i da je analiza "proljeća" nakon jedne tekme nedopustiva. Ja vjerujem u titulu prvaka. @Camac, pročitao sam i tvoj osvrt na pitarskoj temi i mogu ti reći da mnogo toga stoji, al' teško će pitari do titule. Ne zato što su loši, nego zato što imamo bodovnu prednost. Za razliku od "prvaka svemira-torpedera", mi imamo i kontinuitet, što njima jako nedostaje. Pitari ne mogu biti prvaci sa 69 bodova, jer ih toliko sigurno neće osvojiti, a mi ćemo tu cifru možda i prebaciti za koji bod. U igri su još 42 boda, a nama za sigurnu titulu treba najmanje 38, što teoretski obezbjeđuje prvo mjesto, da čak Sarajevo pobjedi sve do kraja. Normalno ovo je na razini "nemogućeg" i to su sve činjenice, koje nama idu u prilog.
Naša prednost je i trener. Mislim da je Jović loš trener i to sam uvijek govorio. On je naslijedio na polusezoni Plišeka koji je bio na trećem mjestu, a računajući samo Jovićev učinak na proljeće on je osvojio 7. mjesto i zahvaljujući Plišekovim bodovimaSarajevo je završilo kao četvrto, te uz pomoć Švabe otišlo u Evropu. Ove sezone su igrali bolje, ali nemaju kontinuitet. Smijem se sad kladiti da će jedva na kraj izaći sa "mrtvim" Rudarom na Koševu.
@Camac, cijenim tvoje postove, kao pravog navijača Želje, a još više vokabular i pismenost sa kojim sve to iznosiš. Pozdrav.
Izvinjenje na dužini posta.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
joj te suplje sa hoticem, sta cemo sad svaki put kad nesto pravdamo sjetit se hotica, rata, berlinskog kongresa... fazon je sto igramo lose dosta utakmica smo pobjedili na misice... camac kaze da igramo lose i bezidejno i nista nije slago,tako i ja vidim...jbg bit ce bolje...amerosm je napisao/la:Krenimo redom:
Mislim da nas je Amar Osim posljednjih godina razmazio i uzeli smo da kritikujemo na visokom nivou. Izgleda neki opet pozelji Hotica i Krunica i njihove majstorije.![]()
![]()
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Prije smo igrali lose i bezidejno i bili 9-ti ili se cak borili za opstanak, a pobjeda na gostovanju nam je bila misaona imenica, dok sada igramo lose i bezidjeno i prvi smo na tabeli sa ogromnom prednoscu na prvog pratioca.
Ne znam kako kome, ali meni se vise svidja ova druga varijanta...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
a prijeee toga smo igrali odlicno zabijali svima po 5 golova bili prvi i fino igrali u evropi... meni je recimo ova varijanta najboljaamerosm je napisao/la:Prije smo igrali lose i bezidejno i bili 9-ti ili se cak borili za opstanak, a pobjeda na gostovanju nam je bila misaona imenica, dok sada igramo lose i bezidjeno i prvi smo na tabeli sa ogromnom prednoscu na prvog pratioca.

hajde bezveze supljiramo, samo jbg covjek ocekuje da se malo igramo lopte,da se ima sta vidjet i to je to
a šta bi ti sa ovim parama napravio ? Da se Zeba nije prodo nebi otišli ni na pripreme.Haj da se složim i sa tim da otjeramo sve igrače, koga dovesti, i odakle pare ? Jel to neko od vas misli da u našoj ligi ima igrača koji su bolji od ovih koji trenutno igraju za Želju ? Jel ima igrača koji će igrati za isto para ili manje para a da su sa slobodnim papirima.Svi bi mi voljeli da Željo svaki transfer rok istrese par miliona za pojačanja a igramo na stadionu koji ima jednu uslovnu tribinu, igrači treniraju u močvari a igraju utakmice na terenu koji ima 1001 brežuljak.Dozovite se malo...nick je napisao/la:bagrcavi je napisao/la:hahahahah e svašta ti bi volio da odigramo dobro pa makar i izgubili.Ja bih sad potpiso da nam svaka tekma bude ko sa Travnikom ali da na kraju uzmemo titulu.Kol'ko para tol'ko muzike
ne bih ulazio u raspravu, to sto bi ti potpiso na kraju godine nam se odbije od glavu pa nam se svi smiju...u 5 evropskih utakmica 20 golova primimo... čamac kad kaze da ne licimo ni na sta na terenu je samo iskren i svak iole sa dobrim ocima to vidi...ok uzimamo pehare svi smo zadovoljni i sretni ali ipak fali ta igra koja ce dovest ljude na tekmu, niko nece da gleda 20 igraca koji ne znaju dvije akcije napravit.
DRUG NEBI TI PUNCA
e jbg travnik igra na allianz areni, ne znam ali evo skoro svi klubovi nekako odu na te pripreme,snadju se jbg, 90% klubova ne placa igrace, pa dodju na grbavicu i igraju lopte... ne ocekujem ja da mi pobjedimo bajerna nego da nadigras travnik,gradinu itd itd...bagrcavi je napisao/la:a šta bi ti sa ovim parama napravio ? Da se Zeba nije prodo nebi otišli ni na pripreme.Haj da se složim i sa tim da otjeramo sve igrače, koga dovesti, i odakle pare ? Jel to neko od vas misli da u našoj ligi ima igrača koji su bolji od ovih koji trenutno igraju za Želju ? Jel ima igrača koji će igrati za isto para ili manje para a da su sa slobodnim papirima.Svi bi mi voljeli da Željo svaki transfer rok istrese par miliona za pojačanja a igramo na stadionu koji ima jednu uslovnu tribinu, igrači treniraju u močvari a igraju utakmice na terenu koji ima 1001 brežuljak.Dozovite se malo...nick je napisao/la:bagrcavi je napisao/la:hahahahah e svašta ti bi volio da odigramo dobro pa makar i izgubili.Ja bih sad potpiso da nam svaka tekma bude ko sa Travnikom ali da na kraju uzmemo titulu.Kol'ko para tol'ko muzike
Pa jbg Travniku i ne treba bolji stadion, a nama ako hoćemo da igramo lopte treba, ako ne može stadion onda makar teren na kojem se lopta može voditi a da ne poskakuje ko gumeni đavo.Al' polahko, vidjećemo kako to izgleda u Banjaluci, pa sljedeća na Grbavici, ima vremena.
DRUG NEBI TI PUNCA
Ma nama je sreca sto na klupi imamo Amara Osima,koji od ovakve ekipe izvuce maksimum-ali da se ne lazemo ova ekipa nema ni krila,ni veznog a napadaca nemamo godinama-nazalost
za ovu ekipu Nermin Vazda bi bio Alan Sirer

Muharemovicu odlazi iz Zelje
- slavko njegus
- Kontakt:
Jel me ovo oci varaju ili je Zeljo igrao 1:1...??? Tako bar pise na ss.ba....
Trenutno korisnika/ca: bvsic, mavi, ZeljeznicarUberAlles i 33 gosta.