FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

viKK
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la viKK » 03 mar 2013, 19:26

a dres mu sa pijace :?

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 03 mar 2013, 21:01

Vicente del Bosque o Messiju: "Neobično je da jedan igrač zabija toliko golova. Messi je strahovito nadaren igrač, jedan od onih koji nisu izgubili biljeg igrača sa ulice. On je klinac iz susjedstva, onaj o kojem odjednom svi počinju govoriti. Jako je drag."
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 01:08

Da je kako Brku postavit za trenera. :mrgreen:

Inace ..
Danas je sastanak uprave na kojem ce se predstaviti novi sponzor za sljedecu sezonu Qatar Airways. Ipak, situacija u kojoj se nalazi prvi tim i kompletna prica oko Vilanove zahtijeva analizu i ne iskljucuje se obracanje predsjednika novinarima. Neki novinari spekulisu da bi moglo biti i iznenadjenja.

Vidjecemo.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 mar 2013, 09:50

Revolucija u formaciji Blaugrane za meč sa rossonerima ;)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 10:03

O ovome sam pricao neki dan.
Dakle vrlo moguce je da se krene sa ovako napadackom formacijom.

Mozda bi ja vise volio vidjeti Adriana u napadu umjesto Alvesa, ali ne bi ni ovako bilo lose.

Da se prisjetimo kako je to protiv Chelsea izgledalo u napadackom dijelu:

-------------------Fabregas---------------------
-----Cuenca--------Messi----------Alexis------
---------------Iniesta-------Xavi----------------

Izgledalo je odlicno.
Pogotovo ovo sa Cescom u vrhu napada.
Guardiolin recept za razvlacenje i razbijanje bunkera. ;)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 mar 2013, 10:14

Katalonski "Sport" piše da će Barcelona utakmicu protiv Milana početi s 4 napadača! :mrgreen:

i oni pišu..vidjećemo na šta će ovo ispast.
Pobjeda je bolja od orgazma!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 mar 2013, 10:19

Ko da Milan ne bi volio da vi igrate tako napadacki, istrce vam kontru, zabiju gol i onda slobodno igrajte i sa 10 napadaca...
Zadnja izmjena: Harrison, dana/u 04 mar 2013, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 10:30

Pa tako Barcelona uglavnom i igra jer vecinu utakmica Alves provede u protivnickom 16-tercu.

Ja bi volio da Fabregas bude opet ispred Messija jer je njegov radijus kretanja nevjerovatan a i samo kretanje mu je haoticno sto moze biti iznenadjenje za Milan.
O njegovoj tehnici i ostalim kvalitetama je suvisno pricati.

Vidjecemo. 8-)

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 04 mar 2013, 11:18

Nema Pedra mogli bi i pobijedit :D
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 mar 2013, 12:48

A šta je na ovoj slici gore navedeno, samo ova zadnja četvorka kao odbrana Milana, nije to sve jbg, bit' će njih još. :mrgreen:
Kako to sve fino, divno, krasno, jednostavno izgleda na papiru.
Alexis treba počet' tekmu od prve minute, Tello je beskoristan u prvoj postavi, njegovo najjače oružje je brzina, tako da je pametnije iskoristit' ga u drugom poluvremenu, oko 60-te minute, kad je protivnik koliko toliko izmoren.
Naravno, sve zavisi od rezultata.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 mar 2013, 13:56

Vise od 20 god. Barcelonini igraci igraju po jednom sistemu , i sad to sve promjeniti ovako naglo , po meni je to vise potez ocajnika nego neka revolucija . Ionako slabu odbranu uciniti jos slabijom nije nikako dobro .
Na papiru je sve to bajno i lijepo ali na terenu su stvari drugacije , totalno drugacije .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 mar 2013, 14:02

francobaresi je napisao/la:Vise od 20 god. Barcelonini igraci igraju po jednom sistemu , i sad to sve promjeniti ovako naglo , po meni je to vise potez ocajnika nego neka revolucija . Ionako slabu odbranu uciniti jos slabijom nije nikako dobro .
Na papiru je sve to bajno i lijepo ali na terenu su stvari drugacije , totalno drugacije .
O cemu pricas ? Kakva promjena sistema ?

Barcelona nece mjenjati sistem sve i da prima 5 golova po utakmici.
To sto ce cjerovatno igrati ofanzivinije nego inace ne mjenja apsolutno nista.Pod vodjstvom Guardiole cesto se igralo sa 3 igraca u zadnjoj liniji.Posebno u utakmicama gdje se ganja rezultat.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 mar 2013, 14:13

El-Shaarawy je tu da utrpa jedan, željan vas je 8-) i ćao đaci ..

Šta ti je lave ba đeš' na katanac
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 04 mar 2013, 14:18

ja sam uvjeren u prolaz, kralj rotacija :mrgreen: je smislio taktiku :lol:

IN ROURA WE TRUST
.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 mar 2013, 14:20

ROUUUURAAA, OSTANIIIIIIII, MI TE VOLIMOOOOOOOOO :lol:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 mar 2013, 14:24

Ako bude ova formacija onda je to upravo ono što sam ja napominjao ranije. Alves će pokrivati cijelu desnu stranu i centaršutevima će pokušavati pronaći Villu koji će biti klasična 9-ka i koji će pokušati da utrpa gol i pritome da odvuče pažnju (koliko-toliko) sa Messia, koji će igrati iza njega naravno. Lijevu stranu bih prije rezervisao za Tella jer je prodorniji od Alexisa koji dok digne glavu uspori napad totalno. Ostaviti Tella tamo i nek pokuša individualno sa Abateom a znamo i da Tello zna dobro vratiti loptu na 16 metara gdje bi čekali Messi i Xavi/Iniesta. Očigledno je da i u Barci shvataju da će Milan igrati samo odbranu, gdje će El Sharawy igrati beka, to nije nikakva novina i ovo je po meni logično rješenje. Nešto slično je išlo i sa Chelseaom prošle sezone i po meni je to dobro izgledalo, samo što nismo prošli jer je suđeno bilo da Chelsea osvoji :D
Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 14:43

Johny je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Vise od 20 god. Barcelonini igraci igraju po jednom sistemu , i sad to sve promjeniti ovako naglo , po meni je to vise potez ocajnika nego neka revolucija . Ionako slabu odbranu uciniti jos slabijom nije nikako dobro .
O cemu pricas ? Kakva promjena sistema ?

Barcelona nece mjenjati sistem sve i da prima 5 golova po utakmici.
To sto ce cjerovatno igrati ofanzivinije nego inace ne mjenja apsolutno nista.Pod vodjstvom Guardiole cesto se igralo sa 3 igraca u zadnjoj liniji.Posebno u utakmicama gdje se ganja rezultat.

Objasnio.
Barca je ovako igrala pod Guardiolom kad su rasturali Reala i protiv Chelsea.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 mar 2013, 15:29

hule_barca je napisao/la:Ako bude ova formacija onda je to upravo ono što sam ja napominjao ranije. Alves će pokrivati cijelu desnu stranu i centaršutevima će pokušavati pronaći Villu koji će biti klasična 9-ka i koji će pokušati da utrpa gol i pritome da odvuče pažnju (koliko-toliko) sa Messia, koji će igrati iza njega naravno. Lijevu stranu bih prije rezervisao za Tella jer je prodorniji od Alexisa koji dok digne glavu uspori napad totalno. Ostaviti Tella tamo i nek pokuša individualno sa Abateom a znamo i da Tello zna dobro vratiti loptu na 16 metara gdje bi čekali Messi i Xavi/Iniesta. Očigledno je da i u Barci shvataju da će Milan igrati samo odbranu, gdje će El Sharawy igrati beka, to nije nikakva novina i ovo je po meni logično rješenje. Nešto slično je išlo i sa Chelseaom prošle sezone i po meni je to dobro izgledalo, samo što nismo prošli jer je suđeno bilo da Chelsea osvoji :D
jeste vala bas, bice totalna ofanziva barcelona kao i na San Siru.. a ima Milan beka ne sikiraj se ti.. tu ce biti constant ili De Sciglio sve zavisi da li ce Constant biti spreman skroz.. a to sto kazes da ce SES igrati beka u Milanu ne pije vode. Ako si pratio barem jednu utakmicu Milana u seriji A vidio bi da se SES uvijek vraca po loptu. uvijek trci gore dole. i po tome je postao najdrazi igrac Milana trenutno. nije mu tesko pretrcati brezbroj put gore dole. a valja Tellu doci do abatea pored sulje, ambre, princa i Montoliva :D

PS: pazzo ce da vam terorise stopere :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 mar 2013, 15:38

milanist je napisao/la:
hule_barca je napisao/la:Ako bude ova formacija onda je to upravo ono što sam ja napominjao ranije. Alves će pokrivati cijelu desnu stranu i centaršutevima će pokušavati pronaći Villu koji će biti klasična 9-ka i koji će pokušati da utrpa gol i pritome da odvuče pažnju (koliko-toliko) sa Messia, koji će igrati iza njega naravno. Lijevu stranu bih prije rezervisao za Tella jer je prodorniji od Alexisa koji dok digne glavu uspori napad totalno. Ostaviti Tella tamo i nek pokuša individualno sa Abateom a znamo i da Tello zna dobro vratiti loptu na 16 metara gdje bi čekali Messi i Xavi/Iniesta. Očigledno je da i u Barci shvataju da će Milan igrati samo odbranu, gdje će El Sharawy igrati beka, to nije nikakva novina i ovo je po meni logično rješenje. Nešto slično je išlo i sa Chelseaom prošle sezone i po meni je to dobro izgledalo, samo što nismo prošli jer je suđeno bilo da Chelsea osvoji :D
jeste vala bas, bice totalna ofanziva barcelona kao i na San Siru.. a ima Milan beka ne sikiraj se ti.. tu ce biti constant ili De Sciglio sve zavisi da li ce Constant biti spreman skroz.. a to sto kazes da ce SES igrati beka u Milanu ne pije vode. Ako si pratio barem jednu utakmicu Milana u seriji A vidio bi da se SES uvijek vraca po loptu. uvijek trci gore dole. i po tome je postao najdrazi igrac Milana trenutno. nije mu tesko pretrcati brezbroj put gore dole. a valja Tellu doci do abatea pored sulje, ambre, princa i Montoliva :D

PS: pazzo ce da vam terorise stopere :D
Vidi druže, shvatam ja da moja "najava" meča izgleda prepotentno svim fanovima Milana jer vi ne smatrate da će se Milan u tolikoj mjeri braniti. Ja vas razumijem u potpunosti, ali to je moje viđenje kakav bi meč mogao biti. Zašto biste vi ikako napali? Lopta vam ne treba, kao što je Mourinho rekao Interistima, što dalje loptu od sebe, ja očekujem sličan princip Milana, iako ne mora značiti, ali ipak ulog je prevelik a i Barcelona se ne izbacuje svake godine ;)
Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 16:04

Jedan u Evropi drugi u Svijetu. 8-)

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.