Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meho-medo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2013, 00:01

A sjetite se prvog dijela sezone Interisti ,kada je sudija ponistio cist gol Milanu odnosno Emanuelsonu ,sta cete sada i kaze ne moze se sjetiti kada je Milan ostecen a Inter poguran ;)

A takodje nad Pazzinijem je bila smnjiva situacija u kaznenom prostoru ,ali ipak mislim da to nije bilo za penal ,ali sjetite se jos 3. minute i kada je Marketi oborio El Shaarawya u kaznenom prostoru ,je li to bilo za penal ,no dobro i sudija je tu pustio prednost Pazzini je sutao i nije pogodio ;)
Zadnja izmjena: meho-medo, dana/u 03 mar 2013, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 03 mar 2013, 00:01

IlPrincipe je napisao/la:
AndreaAgnelli je napisao/la: slika
ti il si slijep il ne zelis da vidis da udara loptu vrhom kopacke ..
Ne, nisam slijep. Možda bi ti sam sebi trebao postaviti to pitanje jer kao što je na slici prikazano EL Shaarawy prvo udara koljenom u butni mišić igrača Lazia pa tek onda loptu. Dakle prvo je napravio prekršaj kojeg je Rizzoli morao svirati.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 mar 2013, 00:06

Lako je biti pametan , kad poslije utakmice pogledaš 10 snimaka i slika iz različitih uglova . Izađi na teren uzmi pištaljku u ruke i da te vidimo .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2013, 00:09

Citiram sta je LegenKiller napisao na temi Milana
Gledao sam na AJ Sport detaljnu analizu, uglavnom kao uvrdili su da je ipak bio penal jer je ElS ušao u kazneni, ali nije trebao pokazati crveni jer je dolazio igrac sa strane, uglavnom kako god okrenes isto ga dođe.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 03 mar 2013, 00:11

francobaresi je napisao/la:Lako je biti pametan , kad poslije utakmice pogledaš 10 snimaka i slika iz različitih uglova . Izađi na teren uzmi pištaljku u ruke i da te vidimo .
To mu je posao,citav zivot to radi,mora se usavrsit u svom poslu a ne bitii amater nakon 300 odsudjenih utakmica,ali to je nesto vise od toga da se ne zavaravamo.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 mar 2013, 00:15

Evo ti jedno objašnjenje , malo je van teme ali nadam se da neće niko zamjeriti :

Niko nije savršen sem Boga naravno . Svako griješi i ima pravo na grešku .

Evo ti jedan običan primjer iz svakodnevnog života , koristiš se računarom 5 god. Svaki dan ga koristiš 5-6 sati u prosjeku , stalno kucaš i na kraju opet pogriješiš , izostaviš neko slovo itd . Objasni mi , zašto nisi nepogriješiv , zašto ti se potkrade greška , iako to radiš svaki dan i praktički znaš napamet gdje je koje slovo ?
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 03 mar 2013, 00:19

Porediš neuporedivo. Da ti se plaća to što ćeš kucati, dovoljno bi ti bio pribran i skoncentrisan i ne bi pravio greške.

A ko zna desetoprstno kucanje vala i ne griješi. :mrgreen:

Sudije su itekako dobro plaćene da časno i pošteno obavljaju svoj posao, redovno idu na seminare, testiranja, obnavalju pravila i sve ostalo. Uostalom, kojeg vraga ih je onda 6 u i oko terena ako neće kako treba obavljati svoj posao? :roll:

Ja sudije apsolutno razumijem, nisu oni krivi što ne smiju valjano obavljati posao i što je naredba odozgo da se, kad je Milan u pitanju, zatvore oči.
meho-medo je napisao/la:Citiram sta je LegenKiller napisao na temi Milana
Gledao sam na AJ Sport detaljnu analizu, uglavnom kao uvrdili su da je ipak bio penal jer je ElS ušao u kazneni, ali nije trebao pokazati crveni jer je dolazio igrac sa strane, uglavnom kako god okrenes isto ga dođe.
Penal nije bio jer je prvobitni kontakt bio van 16. To su utvrdile italijanske tv kuće Sky i Mediaset.

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 03 mar 2013, 00:22

francobaresi je napisao/la:Evo ti jedno objašnjenje , malo je van teme ali nadam se da neće niko zamjeriti :

Niko nije savršen sem Boga naravno . Svako griješi i ima pravo na grešku .

Evo ti jedan običan primjer iz svakodnevnog života , koristiš se računarom 5 god. Svaki dan ga koristiš 5-6 sati u prosjeku , stalno kucaš i na kraju opet pogriješiš , izostaviš neko slovo itd . Objasni mi , zašto nisi nepogriješiv ,
zašto ti se potkrade greška , iako to radiš svaki dan i praktički znaš napamet gdje je koje slovo ?
Sve je to tako,grijesiti se ljudski,promasit cu ja jednom tipku,ali necu 3x,u ovoj situaciji isti sudija sjecas se kako je svirao nepostojeci penal za Milan kad je Cesar izbio cistu loptu,ja sve shvatam od greski itd,ali stalno grijesiti da drugu ekipu ostetis e to je vec prica za sebe ili je jednostavno ne strucan u svom poslu.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

FORZA INTER!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2013, 00:25

AndreaAgnelli je napisao/la: Ja sudije apsolutno razumijem, nisu oni krivi što ne smiju valjano obavljati posao i što je naredba odozgo da se, kad je Milan u pitanju, zatvore oči.
A sta bi prosle godine ,ooo Muntari ,i ovaj Sanjine sto se ne oglasis povodom onog gola Emanuelsona protiv Intera kada mu je cist gol ponisten ( ili je ipak ono Montolivo pucao ) sta mislis o tome .

Jos cu samo reci sudije grijese ,al' naravno i meni bude krivo kada pogrijese u korist Juveta iili Intera ili Lazia ne bitno
uglavnom bude mi krivo ,kao sto je vama sada i u potpunosti vas razumijem
(İbn Qajjim)

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 03 mar 2013, 00:35

Kakav gol,prije je bio faul nad Handanovicem i sudija na vrijeme svirao,ne vidim tu problem,veci je kad vam je Cambiasso zabio gol glavom,lopta sva usla u gol a naravno gol nije priznat,spominjete Muntarijev gol juventusu a niko Cambiassov ne spominje Milanu koji je cist ko suza a ponisten.

FORZA INTER!

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 03 mar 2013, 00:36

Šta će biti prošle godine? S pravom spominjete gol Muntarija, ok, a Matrijev zaboravljate, što nije ok. Isto što nije ok što zaboravljate i nekolicinu poklonjenih penala. Milan je ekipa kojoj je najviše svirano penala u post Calciopoli eri. Razlika između ove i prošle sezone je što Galliani nije bio u savezu, a sada jeste.

Meni ništa ne bi bilo čudno ovdje da sudije ponekad pogriješe u korist Milana kao recimo u prvom dijelu sezonu kad je Genoa pobjeđena golom iz ofsajda ili Juventus iz nepostojećeg penala, a ovako gledajući trenutnu situaciju i dešavanja iz kola u kolo čovjek fakat mora posumnjati.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 03 mar 2013, 00:41

de ba sta potezete stvari iz naftalina, jel sad treba neko doc i rec da intera malo malo spasi zastara ili spominjat calciopolli :roll:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2013, 00:48

Samo cu reci ja se ne sjecam tog Cambiasovog gola ,jer nisam gledao utakmicu ,ali sam pregledao sazetak ,i moguce da ni nije bilo tog Cambiasovog gola ,i Agnelli uredu je hajde, necemo vise ,dosta je ,mi svakako ne mozemo nista promjeniti jedino sto mozemo jeste laprdati ovdje na forumu
(İbn Qajjim)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 03 mar 2013, 00:51

još uvijek diskutujete :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2013, 00:52

JTS je napisao/la:još uvijek diskutujete :lol:
Otvorili smo jako diskutabilnu temu,i oko nje bi mogli laprdati do sutra i pricati jedne te iste stvari ali to nista nece promjeniti ,svako hvali svoga konja
(İbn Qajjim)

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 03 mar 2013, 00:54

Ne bih da ulazim detaljnije u vašu raspravu ali što se tiće danasnje utakmice, gledao sam na AJ Sport detaljnu analizu iz svih uglova, zakljucak je da je penal bio jer je ElS bio usao u kazneni u momentu kontakta, ali da sudija nije morao ( ponavljam nije morao, ali je mogao ) dati crveni karton jer je sa strane bio jedan igrac lazia koji je mogao uticati na igru. Uglavnom kako god okrenete isto vam dođe.
I neznam zasto se uopce raspravljate o sudijama u italiji, cinjenica je da su losi, ali je isto i cinjenica da je svaki klub imao utakmica u kojima mu je sudija pomogao i u kojima ga je ostetio, prema tome ta prica da sudije samo nekoga štite a drugima nanose štetu je bezveze, prestanite s time, glupa je ta rasprava, sizifov posao!

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 03 mar 2013, 01:01

Nije bio penal, apsolutno nije. Kontakt je započeo van kaznenog prostora, a završio u kaznenom, što znači da nije bio penal.

Znam da je ovo prosipanje iz šupljeg u prazno, ali mi je nelogično osporavanje očiglednog od strane pojedinaca, ali eto svakom svoje. Ja samo čekam da vidim reakciju tih istih pojedinaca kada i ako uopšte sudije oštete Milan do kraja sezone. :D

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 03 mar 2013, 01:08

meho-medo je napisao/la:Samo cu reci ja se ne sjecam tog Cambiasovog gola ,jer nisam gledao utakmicu ,ali sam pregledao sazetak ,i moguce da ni nije bilo tog Cambiasovog gola ,i Agnelli uredu je hajde, necemo vise ,dosta je ,mi svakako ne mozemo nista promjeniti jedino sto mozemo jeste laprdati ovdje na forumu
[youtube][/youtube]

Na 2:00

pogadjaj ko je sudija + penal :mrgreen:

FORZA INTER!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 03 mar 2013, 12:55

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 03 mar 2013, 14:09

Nicklas Bendtner je sinoć priveden u Danskoj zbog vožnje suprotnom trakom u pijanom stanju .

Hajde barem se nas Rocchi ne opija :lol:

FORZA INTER!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.