Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

insider
Moderator
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la insider » 12 nov 2009, 17:15

Portugalci na današnjem treningu.

slika

slika
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 12 nov 2009, 17:17

Knele je napisao/la:Portugalci na današnjem treningu.

slika

slika

JAO KKAVE SU IM FACE...SVI NESH TUZNI......

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2009, 17:17

Na dnevnom Avazu ima jos vise slika.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 12 nov 2009, 17:18

U sjeni priprema za odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo s Portugalom došla je vijest da je FIFA deblokirala novac namijenjen N/FSBiH.
Radio se o oko 9 miliona KM za gradnju reprezentativnog centra u Zenici, te za omladinske pogone klubova Premijer lige.

Kako saznaje Dnevni avaz najzaslužniji za deblokadu novca je Miroslav Blažević koji je uspio u svoj diplomatskoj misiji kod predstavnika FIFA-e.
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 12 nov 2009, 17:19

TheManiacs je napisao/la:U sjeni priprema za odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo s Portugalom došla je vijest da je FIFA deblokirala novac namijenjen N/FSBiH.
Radio se o oko 9 miliona KM za gradnju reprezentativnog centra u Zenici, te za omladinske pogone klubova Premijer lige.

Kako saznaje Dnevni avaz najzaslužniji za deblokadu novca je Miroslav Blažević koji je uspio u svoj diplomatskoj misiji kod predstavnika FIFA-e.
Uh, ako sam razumio ovo je lijepa vijest. I što "u sjeni". :(

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 12 nov 2009, 17:20

kristian je napisao/la:[youtube][/youtube] evo ovako ce bit protiv nas atmosfera pogledajte:)
Stadion extra izgleda,jedan od najljepsih na svijetu (60 000 gledalaca).navijanje nista posebno cak ispod nivoa.Sjeite se filana protiv Grcke, par hiljada grka su ih ubili navijanjem a tek sta ce biti kad bosanic docu.Ima da se u gace useru...

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 12 nov 2009, 17:21

Carlos Queiroz
"Igrat ćemo protiv ekipe koju obožavamo gledati"
Selektor portugalske reprezentacije Carlos Queiroz nada se da će “iskustvo i zrelost” njegovih nogometaša omogućiti Portugalu da svlada Bosnu i Hercegovinu u dokvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Queirozova će momčad, lišena pomoći ozlijeđenog Cristiana Ronalda, u subotu na La Luzu dočekati momčad koju s klupe vodi Miroslav Blažević, a portugalski ju je strateg još jednom najavio. Ovaj puta za internetske stranice Europske nogometne federacije (UEFE).

- Moramo pokazati iskustvo i zrelost na travnjaku. Čini se da je ovo naša utakmica života, pa će biti izuzetno potrebno da naši igrači hladnih glava istrče u susret karijera. Igrat ćemo protiv momčadi koju uživamo gledati. Obrambeno su jaki, a u momčadi imaju trojicu koja sami mogu kreirati pogotke - veli Queiroz, kojem će dobar uvid u igru Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića dati njihov suigrač u Wolfsburgu, Ricardo Costa.

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 12 nov 2009, 17:22

rob do bagro je napisao/la:a Murat ko 007...baca na Daniel Craiga :mrgreen:
a stvarno lici malo.. pogotovo iz profila :)

slika
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 12 nov 2009, 17:26

DA SE MALO ZAGRIJEMO :D

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 12 nov 2009, 17:30

zenicanin je napisao/la:

ja se zagrijo :D ...ev gledam koji nam je sutra datum i to je petak 13...sreca pa nije u subotu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 12 nov 2009, 17:30

samricak je napisao/la:
Knele je napisao/la:Portugalci na današnjem treningu.

slika

slika

JAO KKAVE SU IM FACE...SVI NESH TUZNI......
tu su odgledali video nase repke

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 12 nov 2009, 17:31

zenicanin je napisao/la:

Zagrijavamo se mi od onog dana kad je Bosna izvucena protiv portugala :) :D
THE MANIACS 1987

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 12 nov 2009, 17:37

Misimović: Idemo na pobjedu u obje utakmice

Za BBC Sport dvojica su naših reprezentativaca, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, progovorili o izgledima u dvobojima s Portugalcima.

Pokušat ćemo pobijediti u obje utakmice. Uspijemo li izvući pozitivan rezultat iz Lisabona, bit će daleko izglednije da se pred našim navijačima u Zenici plasiramo na SP u Južnoafričku Republiku - rekao je Misimović te nastavio:

Stvarno smo dobra klapa, držimo se skupa poput prijatelja i mnogo se zabavljamo predstavljajući našu zemlju. Ne mogu reći jesu li ove dvije utakmice najvažnije u mojoj karijeri, ali nesumnjivo su vrlo, vrlo važne. Opasni smo pogotovo u igri prema naprijed. Imamo jako dobre napadače u momčadi i oni nam podižu samopouzdanje - konstatirao je 27-godišnji veznjak, dok se njegov suigrač iz Wolfsburga, četiri godine mlađi Džeko, nadovezao:

Velik je ovo događaj za našu zemlju. Svi se vesele ovim utakmicama, ali nitko više od nas samih. Radi se o velikoj stvari i učinit ćemo apsolutno sve što možemo da bismo se kvalificirali na SP.

Portugalci su favoriti. Imaju sjajan sastav i puno iskustva, no to ne znači da smo mi bez izgleda. Dobro se slažemo i vrlo smo opasni napadački. Jedino što nam nedostaje jest ono čega Portugalci imaju u izobilju: iskustva.

Bilo bi fantastično kada bismo otišli u JAR. Kao što znate, Bosna i Hercegovina nikad nije igrala na SP-u. Bilo bi to nevjerojatno postignuće za nas, ali i još veće iznenađenje za čitav nogometni svijet.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 12 nov 2009, 17:39

A ljudi nemogu da izdrzim vise do subote navece, samo mi je bosna portugal lisabon u glavi , nemogu nikako to da izbacim ni kad spavam ni kad sam budan aaaa
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 12 nov 2009, 17:40

Bosnier je napisao/la:A ljudi nemogu da izdrzim vise do subote navece, samo mi je bosna portugal lisabon u glavi , nemogu nikako to da izbacim ni kad spavam ni kad sam budan aaaa
kome brate nije tako
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 12 nov 2009, 17:41

rob do bagro je napisao/la:
Bosnier je napisao/la:A ljudi nemogu da izdrzim vise do subote navece, samo mi je bosna portugal lisabon u glavi , nemogu nikako to da izbacim ni kad spavam ni kad sam budan aaaa
kome brate nije tako
:D

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 12 nov 2009, 17:43

rob do bagro je napisao/la:
kome brate nije tako

Svakom bosancu je tako :D
THE MANIACS 1987

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 12 nov 2009, 17:44

Mah, nisi jedini, čitava država je pod uticajem euforije.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 12 nov 2009, 17:44

Heh haj barem nisam jedini :D
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 12 nov 2009, 17:46

MEDUNJANIN ČEKA PRILIKU

Haris Medunjanin, kako sada stoje stvari, mogao bi biti novo veliko pojačanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ako je suditi po do sada prikazanom.
Vezni igrač španskog Valladolida dobio je poziv selektora Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića za susrete baraža, koje Zmajevi igraju sa Portugalom, te je na prvim treninzima i kontrolnom susretu sa lokalnom ekipom Vinodolskog pokazao zavidan nivo kvalitete. Medunjanin je u meču sa hrvatskim niželigašem bio i strijelac, a na treninzima je, igrajući po lijevoj strani, pokazao da bi Ćiro mogao itekako na njega računati.

"Kao prvo moram reći da mi je veoma drago što sam se konačno priključio reprezentaciji svoje domovine. Poseban je osjećaj biti ovdje sa ostatkom tima. Dugo sam čekao poziv u reprezentaciju BiH i evo dočekao sam i to u kakvom trenutku, kada igramo jednu od najvažnijih utakmica u istoriji", priča Medunjanin za SportSport.ba.

"Poznajem jako dobro veći broj reprezentativaca Portugala koji igraju u Španskoj Primeri i mogu reći da pred nama nije nimalo lak zadatak. Igraju veoma dobar fudbal, sa mnogo kratkih pasova i vole držati posjed lopte na svojoj strani. Međutim, kroz ove kvalifikacije pokazali su dosta slabosti i mislim da ćemo uspjeti naći načina kako ih pobijediti u dvije utakmice".

Haris je svjestan da utakmicu u Portugalu vjerovatno neće početi od prve minute.

"Na mojoj poziciji u reprezentaciji igra nekoliko zaista sjajnih fudbalera, koji su tu dosta duže od mene. Ipak, sasvim je normalno da se nadam svojoj prilici, a na meni je da se pokušam nametnuti do prvog tima", dodao je Medunjanin.
izvor http://www.sportsport.ba

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.