FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ja koliko sam primjetio Alonso rijetko kad igra sam pozadi, u većini slučajeva je tu Khedira kraj njega koji mu naravno puno pomaže u defanzivi.
Alonso je bolji igrač u ofanzivi, Busquets je profesor za njega u defanzivi.
U Španiji njih dvoj'ca pozadi, blago rečeno dominiraju.
primjeti khediru kad glumi napadaca svako malo 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Pa ako si gledao u zadnjih 20 utakmica makar dvije utakmice reala vidio bi da više khedira ide naprijed od Alonsa koji koliko ima ofanzivnih toliko i defanzivnih zadataka, i mislim da nema šanse da je buskec bolji od njega nazad, kada od dirigira i postavlja odbranu, te se i sam postavlja i čuva igrače.mandraX je napisao/la:Ja koliko sam primjetio Alonso rijetko kad igra sam pozadi, u većini slučajeva je tu Khedira kraj njega koji mu naravno puno pomaže u defanzivi.
naprijed rejal
Pa pogledaj Piquea koji provede više od pola utakmice u protivničkom petercu.LenBias je napisao/la:primjeti khediru kad glumi napadaca svako malo

I onda kažu što je odbrana slaba ove sezone.

alonso je taj koji uglavnom pomaze stoperima i koji je vise fokusiran na defanzivu dok je khedira , bez pretjerivanja , ove sezone opasniji po protivnicki gol od benzeme i higuainamandraX je napisao/la:Ja koliko sam primjetio Alonso rijetko kad igra sam pozadi, u većini slučajeva je tu Khedira kraj njega koji mu naravno puno pomaže u defanzivi.

Khediru možete povezat' sa ovim što sam napisao za Piquea, naravno da se desi da odluta u napad, bez dileme, al' većim dijelom utakmice on je na svojoj prirodnoj poziciji, uz Alonsa.
Naravno, sve to zavisi od protivnika.
Naravno, sve to zavisi od protivnika.

Jordi Roura: "Sutrašnja utakmica protiv Madrida je veoma važna. Svi će se složiti da je osvajanje La Lige fantastičan rezultat, ali mi se borimo za svaku titulu."
"Sada želimo još detaljnije analizirati prošlu utakmicu u kupu, kako bi što bolje odigrali sutrašnju."
"Nitko ništa ne može prigovoriti ovim igračima, njihov rad je neupitan."
"Abidal neće biti uključen u spisak igrača koji će putovati u Madrid."
Komitet protiv nasilja u Španiji je sutrašnju utakmicu između Real Madrida i FC Barcelone na Bernabeu proglasio jako rizičnom, obzirom na ispadanje Barçe u kupu, te bodovna prednost iste u ligi. Vijest se najviše odnosi na navijače.
Radomir Antić (bivši trener Barcelone i Real Madrida): "Barcelona ima kvalitet da eleminiše Milan. Mnogo je lakše stizati rezultat 0:2 nego 0:1, jer pri rezultatu 0:2 se nema šta izgubiti i mora se napadati. Bitno je da Barcelona bude sigurna u prolaz!"
"Sada želimo još detaljnije analizirati prošlu utakmicu u kupu, kako bi što bolje odigrali sutrašnju."
"Nitko ništa ne može prigovoriti ovim igračima, njihov rad je neupitan."
"Abidal neće biti uključen u spisak igrača koji će putovati u Madrid."
Komitet protiv nasilja u Španiji je sutrašnju utakmicu između Real Madrida i FC Barcelone na Bernabeu proglasio jako rizičnom, obzirom na ispadanje Barçe u kupu, te bodovna prednost iste u ligi. Vijest se najviše odnosi na navijače.
Radomir Antić (bivši trener Barcelone i Real Madrida): "Barcelona ima kvalitet da eleminiše Milan. Mnogo je lakše stizati rezultat 0:2 nego 0:1, jer pri rezultatu 0:2 se nema šta izgubiti i mora se napadati. Bitno je da Barcelona bude sigurna u prolaz!"
Pobjeda je bolja od orgazma!
KOLUMNA: Nema generala Franca, ali tu je madridska Marca!

Liga je natjecanje koje čini puls sezone, koje iz kluba izvlači trud i snagu iz sedmice u sedmicu, a ne nagli pritisak zbog odigravanja dvomeč utakmice, kao što je slučaj u drugim takmičenjima. Tradicionalno, otkad je nogometa, smatra se najvažnijim takmičenjem i to je ono što određuje formu ekipe. Također je tradicionalno da kada Barcelona ispadne iz najmanje bitnog takmičenja, Kupa kralja, isto to takmičenje postane kvalitetnije i bolje od Lige... Zanimljiva propaganda madridskih i antibercelonskih medija.
Ako klub odigra nekoliko zaredom loših mečeva u jednom takmičenju, tada možemo govoriti o padu forme. S druge strane, ispadanje u jednom od knock-out takmičenja poput Lige prvaka i Kupa kralja, ne znači da je klub u lošoj formi, štaviše moguće je da odigra jednu sjajnu utakmicu, a opet ispadne. To je ono što Ligu čini kompletnijim takmičenjem od ostalih. Ako jedna ekipa ima 2-3 poena prednosti, može biti do sreće, pa i njih 6-8, ali ako već ima preko 10, njih 12, odnosno 16, ne možemo samo govoriti o sreći, već je riječ o kvalitetu ekipe.
Real Madrid je dobio Barcelonu 1-3 na Nou Campu u okviru Kupa kralja, nešto što niko, baš niko, ne može usporediti sa onih 2-6 ili 0-5 s Bernabeua u okviru Lige. Kako je odjednom tih 1-3 postalo najvrijedniji rezultat ikada u Clasicu? Kako je moguće da mnogi padaju pod uticaj promadridskih medija i ovaj rezultat gledaju kao na nešto neviđeno? Kako je moguće da su društvene mreže nakon ovoga meča bile preplavljene komentarima da je pala Barcelona, kao da je pao Rim? Jednostavno: svi se vesele neuspjehu uspješnijeg i većeg od sebe.
Trka u Ligi
Pa, mogu se svi veseliti ispadanju Barçe iz najmanje bitnog takmičenja. Ako ispadne iz Lige prvaka od AC Milana, za šta postoji velika šansa, veselit će se opet svi ti isti. Razumljivo je veselje navijača Milana, naravno i veselje navijača najljućeg rivala Madrida, ali šta se dešava u glavama onih koji ne navijaju ni za jedan od ova dva navedena tima, a vesele se porazu katalonskog diva?
Liga zatjeva veliku koncentraciju, jer mjesecima moraš biti na dobrom nivou, a možemo reći da je Tito Vilanova, a donekle i Jordi Roura, doveo Barcelonu na sami vrh Lige, sa početnim učinkom kakav nije viđen nikada u historiji ovoga takmičenja. 12 bodova u odnosu na najvećeg konkurenta Atletico i nevjerovatnih 16 u odnosu na trećeplasiranu ekipu Real Madrida čini Barcelonu neprikosnovenom.
Barça je upisala najbolji start u sezonu, s 55 bodova iz 19 utakmica, sa 18 pobjeda i neriješenim rezultatom i čak 64 postignuta gola i tendencijom da sruši rekord Blancosa koji su postigli 121 gol u jednoj sezoni.
A sada odjednom Kup Kralja je postao najbitnije takmičenje u Španiji, u Evropi, u svijetu. Najbitnije takmičenje u Univerzumu, ne samo najbitnije takmičenje, nego najbitnija stvar općenito, bitnije od vazduha. Bitno je samo zato jer je Real Madrid izbacio Barcelonu iz njega, samo zato. Ne jer je Atetico izbacio Sevillu. To je sekundarno, tačnije totalno nebitno.
Barça, međutim, ne može i neće pasti u zamku ove propagande. Bilo je previše slučajeva kroz historiju kada je Barçin uspjeh u Ligi zanemarivan zbog uspjeha Madrida u Kupu kralja. Dosta je te negativne propagande madridskih medija. Nema generala Franca, ali tu je madridska Marca.
Barça je trend
Nakon dugog putovanja kroz pustinju, od 1990. Barcelona je 11 puta osvojila Ligu, Madrid 7, 2 Valencia, 1 Atletico i Deportivo. Trend se itekako promijenio posljednjih 20 godina. U periodu Quinta del Buitre Real Madrid je dominirao Ligom pet sezona i postali su poznati po tome, a nisu osvojili niti jedan trofej Kupa kralja. Barcelona u samo pet sezona ima tri Lige i 2 Lige prvaka, a na putu je da osvoji i četvrtu Ligu. A Kup kralja? Pa, niko ne spominje kako ni tadašnji Real Madrid u pet sezona nije osvojio nijedan Kup, zašto je odjednom to bitno kada je Barcelona u pitanju? To se kroz historiju mijenjau reference izgleda.
Nemojte biti prevareni od strane madridskih, ali i onih medija koji jednostavno mrze Barcelonu, jer je uspješnija nego tim iza kojeg stoje. Barcelona je trend i na putu je da osvoji naslov koji je iznad svih drugih. Međutim, iznad svega moramo se nastaviti boriti za njega, jer još uvijek nije ništa gotovo, borba još uvijek traje.
**** .com

Liga je natjecanje koje čini puls sezone, koje iz kluba izvlači trud i snagu iz sedmice u sedmicu, a ne nagli pritisak zbog odigravanja dvomeč utakmice, kao što je slučaj u drugim takmičenjima. Tradicionalno, otkad je nogometa, smatra se najvažnijim takmičenjem i to je ono što određuje formu ekipe. Također je tradicionalno da kada Barcelona ispadne iz najmanje bitnog takmičenja, Kupa kralja, isto to takmičenje postane kvalitetnije i bolje od Lige... Zanimljiva propaganda madridskih i antibercelonskih medija.
Ako klub odigra nekoliko zaredom loših mečeva u jednom takmičenju, tada možemo govoriti o padu forme. S druge strane, ispadanje u jednom od knock-out takmičenja poput Lige prvaka i Kupa kralja, ne znači da je klub u lošoj formi, štaviše moguće je da odigra jednu sjajnu utakmicu, a opet ispadne. To je ono što Ligu čini kompletnijim takmičenjem od ostalih. Ako jedna ekipa ima 2-3 poena prednosti, može biti do sreće, pa i njih 6-8, ali ako već ima preko 10, njih 12, odnosno 16, ne možemo samo govoriti o sreći, već je riječ o kvalitetu ekipe.
Real Madrid je dobio Barcelonu 1-3 na Nou Campu u okviru Kupa kralja, nešto što niko, baš niko, ne može usporediti sa onih 2-6 ili 0-5 s Bernabeua u okviru Lige. Kako je odjednom tih 1-3 postalo najvrijedniji rezultat ikada u Clasicu? Kako je moguće da mnogi padaju pod uticaj promadridskih medija i ovaj rezultat gledaju kao na nešto neviđeno? Kako je moguće da su društvene mreže nakon ovoga meča bile preplavljene komentarima da je pala Barcelona, kao da je pao Rim? Jednostavno: svi se vesele neuspjehu uspješnijeg i većeg od sebe.
Trka u Ligi
Pa, mogu se svi veseliti ispadanju Barçe iz najmanje bitnog takmičenja. Ako ispadne iz Lige prvaka od AC Milana, za šta postoji velika šansa, veselit će se opet svi ti isti. Razumljivo je veselje navijača Milana, naravno i veselje navijača najljućeg rivala Madrida, ali šta se dešava u glavama onih koji ne navijaju ni za jedan od ova dva navedena tima, a vesele se porazu katalonskog diva?
Liga zatjeva veliku koncentraciju, jer mjesecima moraš biti na dobrom nivou, a možemo reći da je Tito Vilanova, a donekle i Jordi Roura, doveo Barcelonu na sami vrh Lige, sa početnim učinkom kakav nije viđen nikada u historiji ovoga takmičenja. 12 bodova u odnosu na najvećeg konkurenta Atletico i nevjerovatnih 16 u odnosu na trećeplasiranu ekipu Real Madrida čini Barcelonu neprikosnovenom.
Barça je upisala najbolji start u sezonu, s 55 bodova iz 19 utakmica, sa 18 pobjeda i neriješenim rezultatom i čak 64 postignuta gola i tendencijom da sruši rekord Blancosa koji su postigli 121 gol u jednoj sezoni.
A sada odjednom Kup Kralja je postao najbitnije takmičenje u Španiji, u Evropi, u svijetu. Najbitnije takmičenje u Univerzumu, ne samo najbitnije takmičenje, nego najbitnija stvar općenito, bitnije od vazduha. Bitno je samo zato jer je Real Madrid izbacio Barcelonu iz njega, samo zato. Ne jer je Atetico izbacio Sevillu. To je sekundarno, tačnije totalno nebitno.
Barça, međutim, ne može i neće pasti u zamku ove propagande. Bilo je previše slučajeva kroz historiju kada je Barçin uspjeh u Ligi zanemarivan zbog uspjeha Madrida u Kupu kralja. Dosta je te negativne propagande madridskih medija. Nema generala Franca, ali tu je madridska Marca.
Barça je trend
Nakon dugog putovanja kroz pustinju, od 1990. Barcelona je 11 puta osvojila Ligu, Madrid 7, 2 Valencia, 1 Atletico i Deportivo. Trend se itekako promijenio posljednjih 20 godina. U periodu Quinta del Buitre Real Madrid je dominirao Ligom pet sezona i postali su poznati po tome, a nisu osvojili niti jedan trofej Kupa kralja. Barcelona u samo pet sezona ima tri Lige i 2 Lige prvaka, a na putu je da osvoji i četvrtu Ligu. A Kup kralja? Pa, niko ne spominje kako ni tadašnji Real Madrid u pet sezona nije osvojio nijedan Kup, zašto je odjednom to bitno kada je Barcelona u pitanju? To se kroz historiju mijenjau reference izgleda.
Nemojte biti prevareni od strane madridskih, ali i onih medija koji jednostavno mrze Barcelonu, jer je uspješnija nego tim iza kojeg stoje. Barcelona je trend i na putu je da osvoji naslov koji je iznad svih drugih. Međutim, iznad svega moramo se nastaviti boriti za njega, jer još uvijek nije ništa gotovo, borba još uvijek traje.
**** .com
Pobjeda je bolja od orgazma!
Sveti je napisao/la:Pa alonso je igrač sa enormno većom odgovornosti negoli Buskec, i sa pravom nosi epitet najbitnijeg igrača real madrida. Od njega kreću sve akcije reala, a u odbrani ima ulogu i destruktivca, dok Biskvit sve što uradi je da preda loptu do Xavija i onda razmišlja o tranziciji iz sjene i eventualnom postavljanju u odbrani. Dakle porediti igrače sa različitim zadacima na terenu je smiješno s obzirom da u tome i sam Alonso prednjači ako ih kompariramo. A jako je nezahvalno govoriti ko je najbolji, jer to pozicija koja nije mjerodavna u komparaciji, ali su svakako oba WC igrači. A reći da je buskec nesumnjivo i to daleko najbolji može samo napaćeni romariooo koji evo par noći ne spava.M4kaveli je napisao/la: De nam ti reci ko je to najbolji zadnji vezni ?
Alonso je bio prosle sezone rame uz rame sa Busquetsom, ali polako pada.
Sto je i logicno jer ga godine stizu a igra veoma zahtjevnu poziciju.
Alonso je odlican igrac, veliki radnik.
Busquets je uz sve to genijalan.
Pa covjek razmislja 3 puta brze od ostalih.
Ja jos nisam vidio takvog zadnjeg veznog.
Uz to ima nevjerovatnu tehniku, dribling, pas.
Momak kojeg je uzitak gledat.
Jednostavno je caroban.
Ne hvale njega djaba Del Busque, Guardiola, Reina i ostali.
Sta kaze ovaj ciko:
"He's one of the greatest talents that has been given to Spanish football. This is a discovery. The first time I saw Busquets playing, I called a friend and said: ‘I saw a player from an extinct species’. He's a star."
"Positionally, he seems like a veteran with or without the ball. With the ball he makes what is difficult look easy: he disposes of the ball with one or two touches. Without the ball, he gives us a lesson: that of being in the right place to intercept and running just to recover the ball."
Johan Cruyff.
"If I were a player, I would like to be like Busquets."
Vicente del Bosque.
Boldirano sve govori.
Znaci da je poseban tip igraca.
Buduci kapiten Furije.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
pa sto si uzeo bas zadnjih 7 a ne npr zadnjih 10 meceva ? stavio kolko ti godi jelDzoni je napisao/la:Gorki je napisao/la:Imaš ,za treću pobjedu u zadnje 3 godine ,i ja bi skakao od sreće i ku*čio se,razumijem teMARCELO je napisao/la:Jedno je odmaranje,drugo je "povreda".
Imam se pravo dignuti kako god hocu,jer imam najveci moguci povod za to.
I poslije ove koju je Barca pobjedila,ispali.
Zadnjih 7 meceva,pa ne znam ako mislis da skaces i kurrčiš se mislim da ti je vrijeme.
Ako bude razloga normalno.

evo ja mogu npr ovu stavit

od sezone 2008/2009 pa do sad barca 10 pobjeda, real 4 ha ya

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
- IronmanFCB
- Kontakt:
Sto imam neki osjecaj da ce Real u subotu stradat postenski,to je za nepovjerovat'.
Stvarno su nam Real i Milan zadali dosta problema u ovih nekoliko dana,sto rezultatski,sto za probleme u momcadi i manjak dobre atmosfere.Ne bojim se ja za Real,neka i dobiju i ovu utakmicu ako hoce,prvenstvo je vec osvojeno,a Kup Kralja je osvojen prosle godine i nema prevelike zali za tim sto se ispalo pred finale.Jedino sto je protivnik sa druge strane bio Real,to je jedino zbog cega mi je krivo.
Meni je na pameti Milan,2 gola za Barcu nisu tako nedostizna,lopta je okrugla ( citiram Svetog
) i moze se svasta desiti,ali kakva je forma u zadnjim utakmicama ne bi me cudilo da ponovno odgledamo istu utakmicu kao i u Milanu.Ako se zeli napraviti ista da se prođe dalje u toj LP,treba se promjeniti sustav igre i treba napadati a ne tika-takirat na centru i zabijat se u Milanove blokove obrane.Villa i Pedro na krilu,Messi kroz sredinu,iza njih Sergio,Iniesta i Xavi organiziraju napade a u obrani Alves,Pique,Puyol i Alba pokusavaju da ono malo Milanovih napada svedu na nulu,a ono sto ipak prođe,spretno zaustavi Victor Valdes.
Za sad mozemo samo cekati,bit ce lijepo pogledati jos jedan klasik u opet kratkom vremenu,ali to osim prestiza ne treba da bude utakmica oko koje zivot ovisi,nego treba gledati na samo jos jedan vikend-susret u Primeri,jos jedno kolo, a ne gledati tko stoji sa druge strane i sta nam je uradio u utorak.
Stvarno su nam Real i Milan zadali dosta problema u ovih nekoliko dana,sto rezultatski,sto za probleme u momcadi i manjak dobre atmosfere.Ne bojim se ja za Real,neka i dobiju i ovu utakmicu ako hoce,prvenstvo je vec osvojeno,a Kup Kralja je osvojen prosle godine i nema prevelike zali za tim sto se ispalo pred finale.Jedino sto je protivnik sa druge strane bio Real,to je jedino zbog cega mi je krivo.
Meni je na pameti Milan,2 gola za Barcu nisu tako nedostizna,lopta je okrugla ( citiram Svetog

Za sad mozemo samo cekati,bit ce lijepo pogledati jos jedan klasik u opet kratkom vremenu,ali to osim prestiza ne treba da bude utakmica oko koje zivot ovisi,nego treba gledati na samo jos jedan vikend-susret u Primeri,jos jedno kolo, a ne gledati tko stoji sa druge strane i sta nam je uradio u utorak.
@Citizen
Kako znaš da razmišlja 3 puta brže od ostalih, čime si to mjerio? Ja ti opet kažem, momak je siguran kada ima loptu u nogama, ali istini na volju on ništa posebno s njom ne učini. Ne preuzima pasove sa puno rizika, uglavnom dijeli pasove prvom do sebe, u većini slučajeva El Maestru Xaviju koji je neprikosnoveni genijalac kada je fudbal upitanju, i koji najviše rizika preuzima na sebe, barem kada govorimo o pass igri. Buskec je odličan igrač koji djeluje iza Xavija u svakom smislu, te iako je zadnji vezni nije kreator igre Barcelone, a znamo već ko jeste.M4kaveli je napisao/la: Alonso je odlican igrac, veliki radnik.
Jednostavno je caroban.
naprijed rejal
Pa logicno.Sveti je napisao/la:Kako znaš da razmišlja 3 puta brže od ostalih, čime si to mjerio? Ja ti opet kažem, momak je siguran kada ima loptu u nogama, ali istini na volju on ništa posebno s njom ne učini. Ne preuzima pasove sa puno rizika, uglavnom dijeli pasove prvom do sebe, u većini slučajeva El Maestru Xaviju koji je neprikosnoveni genijalac kada je fudbal upitanju, i koji najviše rizika preuzima na sebe, barem kada govorimo o pass igri. Buskec je odličan igrač koji djeluje iza Xavija u svakom smislu, te iako je zadnji vezni nije kreator igre Barcelone, a znamo već ko jeste.M4kaveli je napisao/la: Alonso je odlican igrac, veliki radnik.
Jednostavno je caroban.
Xavijev zadatak je da kreira igru i ubrzava/usporava tempo, ipak je on centralni vezni.
Samo sto Busquets sve vise odgovornosti preuzima na sebe.
Pogotovo u zadnjim utakmicama.
On bi mogao zamijeniti Xavija kada se ovaj penzionise.
P.S. sto si bukvalista ?

Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- luis enrique
- Kontakt:
Od ovakvog Alexisa bih i ja bio bolji,a sa igranjem fudbala imam veze koliko i sa CERNovim Hadronskim sudaračem.M4kaveli je napisao/la:Znaci jedan manje, to je dobro.![]()
Da je jos kako Messija ostaviti na klupi bilo bi dobro.
Ja bi volio vidjeti Deulofeua.![]()
Ne moze biti gori od Alexisa da ga hebes.
I ja bih volio vidjet Deulofeua ali izgleda da Je Barca B već otputovala za Las Palmas tako da sumnjam da će sutra biti u kombinaciji za El Clasico.
Mišljenje je poput šupka, svako ga ima!
Dokon um je djavolje igraliste!
Dokon um je djavolje igraliste!
Upravo tako, počeo. Znači da je tek počeo da se razvija u nekog ko bi mogao da bude potencijalni najbolji zadnji vezniM4kaveli je napisao/la:
Pa logicno.
Xavijev zadatak je da kreira igru i ubrzava/usporava tempo, ipak je on centralni vezni.
P.S. sto si bukvalista ?

Što sam bukvalista ?

naprijed rejal
Ne.Sveti je napisao/la:Upravo tako, počeo. Znači da je tek počeo da se razvija u nekog ko bi mogao da bude potencijalni najbolji zadnji vezniM4kaveli je napisao/la:
Pa logicno.
P.S. sto si bukvalista ?![]()
Što sam bukvalista ?
Uskoro ce biti najbolji centralni vezni.

Poziciju defanzivnog veznog je prekuc'o.
Pa to pitanje kako ja znam da 3 puta brze razmislja.
Bukvalista nego sta.

Nego ostavimo se Busquetsa i ostalih.
Sutra Clasico.
Bit ce zanimljivo pravo.

Sutra u 16:00 na Santiago Bernabeu svoj obračun u Primeri, a ukupno drugi u svega pet dana, imaju Real Madrid i Barcelona. Ekipa Barçe na gostovanje u Madrid odlazi sa visokih 16 poena prednosti na tabeli ispred ljutog rivala, tri više od bodovne prednosti koju su imali prije gostovanja na Bernabeu u sezoni 1990/91.
Bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, Barça će imati najveću prednost u odnosu na rivala ikad, nakon što odradi gostovanje na Bernabeu. Ove sezone, ovo je čak šesti El Clasico, dolazi nakon neugodnog poraza Barcelone od ljutog rivala u Kupu kralja. Međutim, bodovna prednost Barcelone prije drugog ligaškog meča između ova dva kluba je najveća ikad.
Novi rekord nakon 22 godine
Najveća razlika između dva rivala prije drugog ligaškog meča do sada je bila 13 bodova u sezoni 1990/91, kada se pobjeda vrednovala sa dva boda. Druga utakmica tada se igrala u 38. kolu, a pobjedu je zabilježio Madrid rezultatom 1-0, dok se ovogodišnji El Clasico igra u 26. kolu. Te sezone Dream Team pod vodstvom Johana Cruyffa je osvojio svoj prvi od četiri naslova prvaka.
Poraz u tom meču, značio je da je Barça napustila Bernabeu sa 11 bodova prednosti, izjednačivši najveću bodovnu prednost postavljenu u sezoni 1973/74, nakon povijesne pobjede 0-5. Međutim, sutra ovaj rekord pada, i u slučaju poraza Barcelona će sa Bernabeua imati prednost od 13 bodova, u slučaju nerješena ishoda prednost će iznositi 16 bodova, a ako ekipa ostvari pobjedu, prednost će iznositi nevjerovatnih 19 bodova.
U posljednjih nekoliko godina Barcelona je na Bernabeu dolazila sa bodovnom prednošću, tačnije, u posljednjih deset godina Madrid je drugu utakmicu započeo sa prednošću samo u dvije sezone, 2007/08 i 2011/12.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
xavi povrijedjen i bice odsutan sa terena 10 do 15 dana i i doveden je u pitanje njegov nastup protiv milana
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Xavi godinama ima te hronicne probleme.
Kako i ne bi kad je bio k'o zvrk do prije 2-3 godine.
Ipak ja mislim da ce biti spreman za Milan i da mu treba samo malo vise odmora.
Pitaju se kako je Di Maria uspio baciti na pod Puyola kojem su 34 godine.
Ja se pitam kako se ovo desi ?
[youtube][/youtube]
Kako i ne bi kad je bio k'o zvrk do prije 2-3 godine.
Ipak ja mislim da ce biti spreman za Milan i da mu treba samo malo vise odmora.
Pitaju se kako je Di Maria uspio baciti na pod Puyola kojem su 34 godine.
Ja se pitam kako se ovo desi ?
[youtube][/youtube]

- RealMoudrid
- Kontakt:
Kiša očigledno.
2012/2013
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.