Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Yucca
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Yucca » 27 feb 2013, 22:41

adriano_leite@ Druze nije bila bit ove rasprave to sto Evans igra nego je problem sto igra u prvoj petorci i ima nevjerovatnu minutazu za ogranicenog igraca tj specijalizovanog za skokove,cinjenica je da nije on kriv nego PJ zamisli kako je onda Mirzi gledati to sve sa klupe i dobijati minute na kapaljku,a bolji si igrac od Evansa to je zalosno
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 feb 2013, 22:46

Yucca je napisao/la:adriano_leite@ Druze nije bila bit ove rasprave to sto Evans igra nego je problem sto igra u prvoj petorci i ima nevjerovatnu minutazu za ogranicenog igraca tj specijalizovanog za skokove,cinjenica je da nije on kriv nego PJ zamisli kako je onda Mirzi gledati to sve sa klupe i dobijati minute na kapaljku,a bolji si igrac od Evansa to je zalosno
Brate procitaj sta pojedinci pisu, da je Evans ubleha, prevara, da je glup itd. Medjutim, svaka ekipa ima takvog "glupana, ublehu" (mnogi ih smatraju radnicima, ratnicima na parketu, dok ih nasi forumasi smatraju ublehama).

Ja se slazem da Evans ne bi trebao igrati vise od 15 minuta, pa neka je i starter, ali nek igra prvu cetvrtinu 3 minute, dok su svi svjezi, pa nek onda odmara do nekih 5 minuta pred kraj prvog poluvremena, da pocne trecu cetvrtinu takodjer neke 3 minute, te da opet udje u cetvrtoj, da li na pocetku ili na kraju, zavisi od rezultata. Mislim da bi u takvoj situaciji Evans pokazao najbolje sta moze, tj. da pokaze koliki je fajter.

Medjutim, ovdje se direktno govori o tome kako je ovaj igrac nepotreban u timu Netsa, sto mi naravno ide na zivce, jer dovoljno dugo pratim NBA, da znam da svaka ekipa ima jednog ili dva ovakva fajtera u svom rosteru.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 feb 2013, 22:48

Yucca je napisao/la:adriano_leite@ Druze nije bila bit ove rasprave to sto Evans igra nego je problem sto igra u prvoj petorci i ima nevjerovatnu minutazu za ogranicenog igraca tj specijalizovanog za skokove,cinjenica je da nije on kriv nego PJ zamisli kako je onda Mirzi gledati to sve sa klupe i dobijati minute na kapaljku,a bolji si igrac od Evansa to je zalosno
nije evans kriv sto b.lopez ima 3 skoka,neko mora i to radit, prva petorka 2 ogranicena/jednodimenzionalna igraca jedan off drugi def i to je to krpe jedan drugog
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 28 feb 2013, 00:46

http://www.netsdaily.com/2013/2/27/4036 ... aching-job" onclick="window.open(this.href);return false; glasajte na kraju teksta naravno sa NO to je samo prijedlog :-)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 feb 2013, 19:02

planiral se ovaj evans ikako ozlijedit ove sezone bar neka gripica za raju s foruma

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 feb 2013, 19:46

adriano_leite je napisao/la:
Brate procitaj sta pojedinci pisu, da je Evans ubleha, prevara, da je glup itd. Medjutim, svaka ekipa ima takvog "glupana, ublehu" (mnogi ih smatraju radnicima, ratnicima na parketu, dok ih nasi forumasi smatraju ublehama).

Ja se slazem da Evans ne bi trebao igrati vise od 15 minuta, pa neka je i starter, ali nek igra prvu cetvrtinu 3 minute, dok su svi svjezi, pa nek onda odmara do nekih 5 minuta pred kraj prvog poluvremena, da pocne trecu cetvrtinu takodjer neke 3 minute, te da opet udje u cetvrtoj, da li na pocetku ili na kraju, zavisi od rezultata. Mislim da bi u takvoj situaciji Evans pokazao najbolje sta moze, tj. da pokaze koliki je fajter.

Medjutim, ovdje se direktno govori o tome kako je ovaj igrac nepotreban u timu Netsa, sto mi naravno ide na zivce, jer dovoljno dugo pratim NBA, da znam da svaka ekipa ima jednog ili dva ovakva fajtera u svom rosteru.
Slazem se sa tobom.

Kada je igrao u Toronto, tadasnji trener Raptorsa je forsirao post-up igru na Reggia. Te 2010-2011 sezone, Reggie je sutirao 40% u kljucu, sto je 10-15% losije od prosjeka. Njegova neefikasnost se je vec tada potvrdila.

Njegove statistike na 36 minuta su bile najbolje kada je imao specificnu ulogu u ekipi. Ako neznate vaznost i znacajnost statistika po 36 minuta, pogledajte na googlu. Uglavnom, znate jeli igrac relativno ucinkovit ili ne.

Do kraja sezone treba najvise igrati ili Humphriesa ili Mirzu i da im Reggie dodje kao rezerva. A posto Kardashian sigurno seli tokom ljeta, nevidim razlog da Mirza nema najvecu minutazu.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 28 feb 2013, 22:16

adriano_leite je napisao/la:Filipe da, rijec je o Hibbertu, koji je takodjer limitiran, iako je 15 centi visi od Evansa. Sta bi bilo da je Hibbert Evansove visine, vjerovatno ne bi ni bio u NBA ligi :D .

upravo sad pronadjoh podatak da je taj Hibbert u top 5 blokera ove sezone kao i da ima najvise blokada na jednoj utakmici (11).. Evansa ni medju stotinu blokera nema..Uostalom taj Hibbert mnogo svestraniji i bolji igrac sto to i statistika pokazuje. Toliko o limitiranost Hibbetra
15.10 - 15.06 ...

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 feb 2013, 22:49

skyisthelimit je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Filipe da, rijec je o Hibbertu, koji je takodjer limitiran, iako je 15 centi visi od Evansa. Sta bi bilo da je Hibbert Evansove visine, vjerovatno ne bi ni bio u NBA ligi :D .

upravo sad pronadjoh podatak da je taj Evansa u top 5 blokera ove sezone kao i da ima najvise blokada na jednoj utakmici (11).. Evansa ni medju stotinu blokera nema..Uostalom taj Hibbert mnogo svestraniji i bolji igrac sto to i statistika pokazuje. Toliko o limitiranost Hibbetra
Hibbert nije bas svugdje bolji od Evansa. U nekim segmentima igre, Evans mnogo vise znaci svojoj ekipi od Hibberta, posebno u skokovima... Kad vec gledas statistiku, NBA je u zlatnom dobu statistike. Evo ti par tzv naprednih statistika ("Advanced statistics").

Evans:
Player Efficiency Rating: 10.9 (Prosjek lige 15.0)
Offensive rebound %: 14.3%
Defensive Rebound %: 33.8% (Svaki treci defanzivni skok Brooklyna je Evansov)
Total Rebound %: 23.9%
Turnover per 36 minutes: 2.0
Offensive rating (Points scored per 100 possessions with player on the floor): 98
Defensive Rating (Points allowed per 100 possessions with plaeyr on the floor): 101
Defensive win shares (estimate of number of wins contributed by a player due to his defense): 2.1
Win shares per 48 minutes: 0,082 (prosjek lige: 0,10)

Hibbert
Player Efficiency Rating: 15.2 (Prosjek lige 15.0)
Offensive rebound %: 14.9
Defensive Rebound %: 16.9
Total Rebound %: 15.9
Turnover per 36 minutes: 2.6
Offensive rating (Points scored per 100 possessions with player on the floor): 96
Defensive Rating (Points allowed per 100 possessions with player on the floor): 95
Defensive win shares (estimate of number of wins contributed by a player due to his defense): 3.7
Win shares per 48 minutes: 0.103 (prosjek lige: 0,10)

Nije da branim Evansa, covjek je prosjecni defanzivni igrac (njegova odbrana je ipak dala dvije pobjede BKNu, ali primaju 1 poen po napadu kad on igra) a jos je gori ofanzivni igrac, samo zna skakat, nista drugo. Ali bez njega, Brooklyn bi bio najlosija skok ekipa u ligi...

A evo ti i ovo pa se poigraj: http://www.nba.com/advancedstats/player ... 3;season=r" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 28 feb 2013, 23:08, ukupno mijenjano 2 puta.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 28 feb 2013, 22:59

Pirke je napisao/la:

upravo sad pronadjoh podatak da je taj Hibbert u top 5 blokera ove sezone kao i da ima najvise blokada na jednoj utakmici (11).. Evansa ni medju stotinu blokera nema..Uostalom taj Hibbert mnogo svestraniji i bolji igrac sto to i statistika pokazuje. Toliko o limitiranost Hibbetra
Hibbert nije bas svugdje bolji od Hibberta. U nekim segmentima igre, Evans mnogo vise znaci svojoj ekipi od Hibberta, posebno u skokovima... Kad vec gledas statistiku, NBA je u zlatnom dobu statistike. Evo ti par tzv naprednih statistika ("Advanced statistics").

Evans:
Player Efficiency Rating: 10.9 (Prosjek lige 15.0)
Offensive rebound %: 14.3%
Defensive Rebound %: 33.8% (Svaki treci defanzivni skok Brooklyna je Evansov)
Total Rebound %: 23.9%
Turnover per 36 minutes: 2.0
Offensive rating (Points scored per 100 possessions with player on the floor): 98
Defensive Rating (Points allowed per 100 possessions with plaeyr on the floor): 101
Defensive win shares (estimate of number of wins contributed by a player due to his defense): 2.1
Win shares per 48 minutes: 0,082 (prosjek lige: 0,10)

Hibbert
Player Efficiency Rating: 15.2 (Prosjek lige 15.0)
Offensive rebound %: 14.9
Defensive Rebound %: 16.9
Total Rebound %: 15.9
Turnover per 36 minutes: 2.6
Offensive rating (Points scored per 100 possessions with player on the floor): 96
Defensive Rating (Points allowed per 100 possessions with player on the floor): 95
Defensive win shares (estimate of number of wins contributed by a player due to his defense): 3.7
Win shares per 48 minutes: 0.103 (prosjek lige: 0,10)

Nije da branim Evansa, covjek je prosjecni defanzivni igrac (njegova odbrana je ipak dala dvije pobjede BKNu, ali primaju 1 poen po napadu kad on igra) a jos je gori ofanzivni igrac, samo zna skakat, nista drugo. Ali bez njega, Brooklyn bi bio najlosija skok ekipa u ligi...

A evo ti i ovo pa se poigraj: http://www.nba.com/advancedstats/player ... 3;season=r" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
:lol: :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 feb 2013, 23:10

kokuz je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la: upravo sad pronadjoh podatak da je taj Hibbert u top 5 blokera ove sezone kao i da ima najvise blokada na jednoj utakmici (11).. Evansa ni medju stotinu blokera nema..Uostalom taj Hibbert mnogo svestraniji i bolji igrac sto to i statistika pokazuje. Toliko o limitiranost Hibbetra
Hibbert nije bas svugdje bolji od Hibberta.
slika
:lol: :lol:
slika

:lol:

NA poslu sam, nisam sve pregledao hehe. Uglavnom, ispravio sam.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

robery20
Kontakt:

Post Postao/la robery20 » 28 feb 2013, 23:28

protiv koga igraju sutra? :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 feb 2013, 23:29

robery20 je napisao/la:protiv koga igraju sutra? :D
Dallas Mavericks. 02.00 pocinje utakmica.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 feb 2013, 23:47

Sta imam s tobom pricati o NBA, kad nisi ni cuo do ovog momenta za Hibberta :lol: . Nisi cuo za njega, kako znas da je svestraniji? Ne budi smijesan molim te. Cuj po statistici zakljucujes ko je svestran a ko ne, pravi poznavaoc NBA :? .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 01 mar 2013, 00:07

svejedno77 je napisao/la:http://www.netsdaily.com/2013/2/27/4036 ... aching-job glasajte na kraju teksta naravno sa NO to je samo prijedlog :-)
Samo 1400 :D navalite...

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 mar 2013, 00:08

da, u danasnjem vremenu jako je tesko poznavati materiju i doci do nje..Evo ne treba mi nikakva statistika, video govori vise od hiljadu rijeci..Evans na jednu stranu nije sposoban ni da zakuca ali eto bitno je da obavlja energy job koji je vidljiv samo velikim poznavaocima ove igre :lol:

[youtube][/youtube]
15.10 - 15.06 ...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 mar 2013, 01:05

skyisthelimit je napisao/la:da, u danasnjem vremenu jako je tesko poznavati materiju i doci do nje..Evo ne treba mi nikakva statistika, video govori vise od hiljadu rijeci..Evans na jednu stranu nije sposoban ni da zakuca ali eto bitno je da obavlja energy job koji je vidljiv samo velikim poznavaocima ove igre :lol:

[youtube][/youtube]
onda ja mogu analogno tvome postu zalijepiti ovaj klip i reci kako se ovo ne smije desiti centru visokom 220:

[youtube][/youtube]

:roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 mar 2013, 01:12

Aj barem ti mogu cestitati na tvrdoglavosti.
Sport je lijek za tijelo i duh.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 mar 2013, 01:28

Faul ;)
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 mar 2013, 01:37

dziza_23 je napisao/la:Faul ;)
Nikad,po NBA pravilima! ;)

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 01 mar 2013, 01:40

Pozdravlja Sarah sve sa foruma. 8-)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.