Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 27 feb 2013, 02:06

RK NEXE: P.Lelić (9 obrana), Kozina, Bureš, Eter 3, F. Lelić 1, Mrđenović 3, Varvodić 3, Knez 1, Slišković 4, Pivac (5 obrana),Vujić 3, Tomić 2, Božić Pavletić 2, Šunjić (5 obrana), Obranović 3, Ivić 1.
Trener: Kasim Kamenica

RK BORAC: Haseljić (2 obrane), Vranješ, Janković 9, Građan, Hercegovac, Crnogaća 1, B.Burić (10 obrana), Mikić 1, S.Burić 7, Bezbradica, Rađenović 3, Delić 1, Trivundža, Malinović 1, Milas.
Trener: Zoran Trninić

i u drugom match-u:

RK NEXE: P.Lelić (9 obrana), Kozina 4, Bureš, Eter 2, F. Lelić 5, Mrđenović 3, Varvodić 2, Knez 2, Slišković 3, Pivac (7 obrana),Vujić 6, Tomić 2, Božić Pavletić 5, Šunjić, Obranović 2, Ivić 3.
Trener: Kasim Kamenica

RK BORAC: Haseljić (2 obrane), Vranješ 1, Janković, Građan 1, Hercegovac 1, Crnogaća, B.Burić (7 obrana), Mikić, S.Burić 6, Bezbradica, Rađenović, Delić 3, Trivundža 7, Malinović 3, Milas 1.
Trener: Zoran Trninić

mirzaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la mirzaaaaa » 27 feb 2013, 02:35

edinjo-bih je napisao/la:HC Metalurg- HC Sloga Doboj 28:18 (13:8)

HC Metalurg: Angelov (8 saves), Mitrevski (3 saves), Levov 3, Naumovski 1, Georgievski 1, Kozlina 6, Manaskov 10, Markoski 3, Mojsoski, Doder 1, N. Mojsovski 3, Batinovic, Jonovski, Mandic 2 and Alushovski 1. Penalties: 3/5 Suspensions: 4 minutes.

Sloga Doboj: Dejanovic, Vukicevic 2, Memishevic 1, Antonovic 1, Stankovic 3, Zekic, Maksimovic, Pavlov, Manic 2, Josic, Panic 4, Mitrovic, Belic 5, Spasoievic and Bosic. Penalties: 2/2. Suspensions: 4 minutes.

Saint Petersburg – HC Metalurg 14:32 (10:18)

Saint Petersburg: Semenov 4, Kiselev 2, Kovalenko 2, Novoselov 2, Cezlov 1, Kuzmin 1, Lauzin 1, Nasirov 1, Kishov, Poljakov, Pushkin, Sanashkin, Shitko and Vishnevski. Penalties 2/2. Suspensions: 4 minutes.

HC Metalurg: Stanic (11 saves), Mitrevski(6 saves), Vugrinec 7, N.Mojsovski 7, Manaskov 5, Mirkulovski 2, Rakcevic, Dimovski 1, Jonovski, Markoski, Kozlina 3, Georgievski 4, Doder, ' 1, Levov 1 and Batinovic 1. Penalties: 5/5. Suspensions: 4 minutes.

da ga se posjetimo, mislim da zaradjuje makar poziv za sledece dvije utakmice reprezentacije!
Treba ga zvat sad kad nema Celice i Prce-a

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 feb 2013, 11:05

Potvrdjeno da je 04.4.2013. u 17:00 h u Visokom igraju BIH-Rusija.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 27 feb 2013, 13:23

CROATIA OSIGURANJE ZAGREB: Stevanović 7 (obrana), Ivić 5 (obrana), Marić 3, Brozović 3, Butorac 1, Stepančić 5, Matulić 5, Matić, Šprem 3, Šebetić 2, Batinović, Horvat 6, J. Valčić 1, Sršen, T. Valčić 2, Mandalinić 5

BORAC M:TEL BANJA LUKA: B. Burić 6 (obrana), Haseljić 2 (obrane), Vranješ 1, Janković 3, Građan 1, Hercegovac, Tešić, Crnogaća, S. Burić 6, Bezbradica 1, Rađenović 1, Obradović 2, Delić 1, Trivundža 1, Malinović 3, Milas 1
Koja samo razlika u kvalitetu mislim da je cak ova ekipa Zagreba mladza,od ovog Borca,.Gledao sam utaknicu Borac je imalo priljucak samo prvi 5 minuta poslje je Zabreb igrao opusteno da su bili motivisani mogli su preko 20 dobit.Zanimljivo je bili gledat Borac jer ima cak 8 bh reprezentativaca,dok Zagreb 5 u ovom sastavu od prilike su isti godina osim Horvata koji je stari.Razlika u njihovom kvalitetu je ogrovna jedan Sebetic 1994 godinste je bolji od Malinovica,dok Mandanilic 1992 ljevi bek bilo bi ga smijesno porediti sa Bezbodicom i Milasom,.
Nije mi jasno kako Hrvaska ima tliko kvalitteni igraca a samo nas granica djeli,ni oni nemaju neki para samo mislim imaju strucnije i pametnije ljude.
Zadnja izmjena: rkbosna, dana/u 27 feb 2013, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 feb 2013, 14:20

de ga maknite vise sa ovog foruma!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 feb 2013, 14:28

edinjo-bih je napisao/la:de ga maknite vise sa ovog foruma!!!
razlog? samo je napisao stvarno stanje.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 feb 2013, 15:45

razlog zato sto blati sve sto je nase, sto niko nas nevalja, svi hrvati su 1000 puta bolji od nasih a najgori su oni koji su izabrali BiH umjesto napr hrvatske (peric, milas,...)!! slicno je da "devilom" na fudbalskom forumu, al nevazno neka admini spavaju a ljudi koji dizu kvalitet ovog foruma (bandit, neno,...) ili su otisli sa ovog foruma i se javljaju sve rijedje i rijedje.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 27 feb 2013, 16:25

edinjo-bih je napisao/la:razlog zato sto blati sve sto je nase, sto niko nas nevalja, svi hrvati su 1000 puta bolji od nasih a najgori su oni koji su izabrali BiH umjesto napr hrvatske (peric, milas,...)!! slicno je da "devilom" na fudbalskom forumu, al nevazno neka admini spavaju a ljudi koji dizu kvalitet ovog foruma (bandit, neno,...) ili su otisli sa ovog foruma i se javljaju sve rijedje i rijedje.
Ne blatim ti ja nikog samo govorim nasu realnost jer dobro poznajem stanje u rukometu kako u bh tako i nadalje,nisu se hrvaski igraci rodili talentovani i pametni od nasih nego pisem koliko se bolje radi sa njima.I kakva je razlika izmedzu tih igraca koji su u istim godinama daj boze da nije tako.Ja bi najvise volio da BH umjesto Panica ili Malinovica ima jednog Stepancica i Šebetica,da se moze zamjenit bio bi najsretni.
Da mrzim BH nebi nikad nista napisao ovdje,ja samo pokusavam da ukazem na greske ljudi koji su odgovorni za ovo katastrofalno stanje u nasem rukometu i ako se vako nastavi bice mnogo gore nego sada.
Cuj najgori su oni koji su izabrali BH umjesto hrvaske,oni da su birali izabrali bi hrvasku samo nemaju kvaliteta za to.Jesam ikad napisao nesto za Nikolu Prcea,Bubala itd koji su kvalitetni za ovu dvojicu pisem jer nisu kvalitetni i gura ih se na silu pored boljih nasih momaka da sam dusmanin rekao bi oni su najbolji otjerajte ove ostale.
To ce vrijeme pokazati i vec pokazuje kad nas jedna Austija dobije 10 razlike,a ti pises da se sve sjano onda si ti najveci dismanim nasem rukometu,,Cuo su sta kaze jedan Noka "bio bi sreni da me niste pitali nista na tu temu"zalosno.
Zadnja izmjena: rkbosna, dana/u 27 feb 2013, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 27 feb 2013, 17:24

rkbosna je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:razlog zato sto blati sve sto je nase, sto niko nas nevalja, svi hrvati su 1000 puta bolji od nasih a najgori su oni koji su izabrali BiH umjesto napr hrvatske (peric, milas,...)!! slicno je da "devilom" na fudbalskom forumu, al nevazno neka admini spavaju a ljudi koji dizu kvalitet ovog foruma (bandit, neno,...) ili su otisli sa ovog foruma i se javljaju sve rijedje i rijedje.
Ne blatim ti ja nikog samo govorim nasu realnost jer dobro poznajem stanje u rukometu kako u bh tako i nadalje,nisu se hrvaski igraci rodili talentovani i pametni od nasih nego pisem koliko se bolje radi sa njima.I kakva je razlika izmedzu tih igraca koji su u istim godinama daj boze da nije tako.Ja bi najvise volio da BH umjesto Panica ili Malinovica ima jednog Stepancica i Šebetica,da se moze zamjenit bio bi najsretni.
Da mrzim BH nebi nikad nista napisao ovdje,ja samo pokusavam da ukazem na greske ljudi koji su odgovorni za ovo katastrofalno stanje u nasem rukometu i ako se vako nastavi bice mnogo gore nego sada.
Cuj najgori su oni koji su izabrali BH umjesto hrvaske,oni da su birali izabrali bi hrvasku samo nemaju kvaliteta za to.Jesam ikad napisao nesto za Nikolu Prcea,Bubala itd koji su kvalitetni za ovu dvojicu pisem jer nisu kvalitetni i gura ih se na silu pored boljih nasih momaka da sam dusanin rekao bi oni su najbolji otjerajte ove ostale.
To ce vrijeme pokazati i vec pokazuje kad nas jedna Austija dobije 10 razlike,a ti pises da se sve sjano onda su ti najveci dismanim nasem rukometu,,Cuo su sta kaze jedan Noka "bio bi sreni da me niste pitali nista na tu temu"zalosno.
Potpisujem i bravo za komentar....,,Ovako pisu samo iskreni ljubitelji BiH rukometa i poznavaoci....Bice bolje :)

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 27 feb 2013, 20:10

balkanac198 je napisao/la:
rkbosna je napisao/la:
Cuj najgori su oni koji su izabrali BH umjesto hrvaske,oni da su birali izabrali bi hrvasku samo nemaju kvaliteta za to.Jesam ikad napisao nesto za Nikolu Prcea,Bubala itd koji su kvalitetni za ovu dvojicu pisem jer nisu kvalitetni i gura ih se na silu pored boljih nasih momaka da sam dusanin rekao bi oni su najbolji otjerajte ove ostale.
To ce vrijeme pokazati i vec pokazuje kad nas jedna Austija dobije 10 razlike,a ti pises da se sve sjano onda su ti najveci dismanim nasem rukometu,,Cuo su sta kaze jedan Noka "bio bi sreni da me niste pitali nista na tu temu"zalosno.
Potpisujem i bravo za komentar....,,Ovako pisu samo iskreni ljubitelji BiH rukometa i poznavaoci....Bice bolje :)
Ovaj ljubusak kodnog naziva tkbosna je prije par godina ovdje nabrajao mali milion vrsnih bh.strucnjaka koji rade sa nasom djecom, a sad ovako pise. Kako? Zasto? Mi, po njemu imamo milion izvrsnih strucnjaka koji rade po klubovima, ali ne prozvodimo igrace. Ajde sto je jalan, nego postaje vise i smijesno citati njegove postove. Daj se odluci, imamo li ili nemamo dobrih strucnjaka.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 feb 2013, 21:03

Na stranici 27, dana 12.januara 2012. godine, napisao sam svoje mišljenje o našim mladim rukometašima (i to ne samo tada, više puta na tu temu i na stranici RK Bosna – SA i repke), našim talentima koji su samo to i ostali u svojoj karijeri, nažalost, kao i problemu nazadovanja rukometne igre u BiH.

Napraviću presedan i citirati (neke dijelove) vlastitog komentara :oops: zato što na određen način smatram da je 'post' od forumaša ''rkbosna'' korektan i egzaktan!

Sad citiram dijelove vlastitog komentara od prije godinu dana:

''... Da, ja često tvrdim da u BiH nema puno extra-talenata i što je mnogo veći problem nema stručnjaka!

Pri tom i dalje ostajem - dokaz: pa i to sam (a i mnogi drugi) naveo: rezultati mladih selekcija u međunarodnim takmičenjima, a ima još hipte 'pokazatelja'...

... Problem je što mi u sportu općenito nemamo nikakvu starategiju - ni prioriteta, ni razvoja, ni ciljeva (barem srednjoročnih) nego je sve prepušteno pojedincima, grupicama... improvizaciji.
Zato i jesmo tu gdje smo skoro u svakom sportu i zato nam je najuspješniji sportaš (po tituli) Feliks Šturm....alijas...A.Ć. ... :o

... Svojevremeno je bila ideja da prof. Abas Arslanagić pokrene bh.rukomet sa nivoa strategije rukometa u BiH, gdje bi on sa saradnicima napravio kompletan projekat, a svoj doprinos dao kroz rad sa trenerima, igračima....
U toj ideji se kretalo od osmogodišnnjih škola (prepoznavanje talenata i sklonosti djece) pa do 'kampova' onih najperpektivnijih i rada na malo duže 'staze'.
Naravno, ideja je dobila "aplauz" i na tom je ostalo, a RK Bosna ga je dovela za trenera (i postavio je 'temelj') šampionskoj ekipi, a onda je bio i selektor ali pod 'ultimatumom' da nas odmah dovede do 'vrha'... Ahaaaa.
Smajlagić je slično htio sa RK Bosna, a onda je dobio 'uslove' za brzi uspjeh a stalno se po medijima pričalo da je doveden da radi na "duže staze".
E, pa ne može i jare i pare - hočeš extra brzi uspjeh (dobili ga) i istovremeno hočeš 'stvaranje' igrača :(

... Dejan Malinović, je dijete iz Banja Luke, gdje je u, činimi se, RK Cepelin naučio igrati rukomet a Borac ga nije htjeo (!?) pa ga je Izviđač pozvao...
I vjerovatno ćemo dobiti odličnog desnog beka dugoročno jer momak ima talenat (predispozicije) za to mada bi manje trebao imitirati Zlatka Saračevića i graditi svoj stil.''
Zato se u velikoj mjeri se slažem sa komentarom forumaša ''rkbosna'' u ovom slučaju, a pogotovo kad pravi određena poređenja mladih reprezentativaca iz Hrvatske i naših 'talenata' i talenata.

Ovo nije apologizam, jer sam nekolio puta imao "žestoku" polemiku sa kolegom forumašem ''rkbosna'' i nismo se često slagali u stavovima i mišljenju, ali ovaj put smatram da nije fer da se tako 'atakuje' na kolegu forumaša, pa do fakta da se traži da se isti ''makne sa ovog foruma'' !!! :shock:

Mnogi u našoj državi neće da vide ono što je očito, a mnogi i na ovom Forumu kojima je "lokal patriotizam" jedino 'mjerilo', a ne kako se (ne)kvalitetno radi s mladima, kakva nam je organizacija klubova, saveza....
Znam, problem, veliki, su finansije ali to ne može i ne smije biti jedini izgovor, jer 'pravi ljudi na pravim mjestima' mogu i u najtežim periodima da prevaziđu probleme.
Recesija i besparica je i u susjednim državama a oni, ipak, uvijek na velikim takmičenjima!?

Jedna od opštepoznatih činjenica je da mi već duže vrijeme nemamo kvalitetnih trenera-stručnjaka u klubovim a pogotovo onih koji rade sa mladima. Ovdje je, čini mi se, 'glavno mjerilo' to što je neko više ili manje igrao rukomet i eto "stručnjaka"! Plus protežiranje kojekakvih kvazi stručnjaka sa dobrom političkom (ili nekom drugom) "logistikom" i bh.rukomet ne da tone, nego već roni - pogledajte našu Premijer ligu (ovo 'premijer' je :lol: ) u kojoj golgeterski dominira primjera radi jedan rekreativac Hurem (nekad veliki talenat) i slični huremi... :cry:

Mene ne tangira previše da li "rkbosna" ili bilo ko 'voli' ili ne ovu državu – svako svoje zna - ali ako neko napiše činjenice to se mora poštovati.
O ličnim stavovima možemo polemisati, ne slagati se, kritikovati... ali o činjenicama nema diskusije.

Pozdrav forumašima, pogotovo onima koji vole rukomet i Bosnu i Hercegovinu, ma gdje bili.
Bosno moja poharana....

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 27 feb 2013, 21:57

Trigger je napisao/la:Na stranici 27, dana 12.januara 2012. godine, napisao sam svoje mišljenje o našim mladim rukometašima (i to ne samo tada, više puta na tu temu i na stranici RK Bosna – SA i repke), našim talentima koji su samo to i ostali u svojoj karijeri, nažalost, kao i problemu nazadovanja rukometne igre u BiH.

Napraviću presedan i citirati (neke dijelove) vlastitog komentara :oops: zato što na određen način smatram da je 'post' od forumaša ''rkbosna'' korektan i egzaktan!

Sad citiram dijelove vlastitog komentara od prije godinu dana:

''... Da, ja često tvrdim da u BiH nema puno extra-talenata i što je mnogo veći problem nema stručnjaka!

Pri tom i dalje ostajem - dokaz: pa i to sam (a i mnogi drugi) naveo: rezultati mladih selekcija u međunarodnim takmičenjima, a ima još hipte 'pokazatelja'...

... Problem je što mi u sportu općenito nemamo nikakvu starategiju - ni prioriteta, ni razvoja, ni ciljeva (barem srednjoročnih) nego je sve prepušteno pojedincima, grupicama... improvizaciji.
Zato i jesmo tu gdje smo skoro u svakom sportu i zato nam je najuspješniji sportaš (po tituli) Feliks Šturm....alijas...A.Ć. ... :o

... Svojevremeno je bila ideja da prof. Abas Arslanagić pokrene bh.rukomet sa nivoa strategije rukometa u BiH, gdje bi on sa saradnicima napravio kompletan projekat, a svoj doprinos dao kroz rad sa trenerima, igračima....
U toj ideji se kretalo od osmogodišnnjih škola (prepoznavanje talenata i sklonosti djece) pa do 'kampova' onih najperpektivnijih i rada na malo duže 'staze'.
Naravno, ideja je dobila "aplauz" i na tom je ostalo, a RK Bosna ga je dovela za trenera (i postavio je 'temelj') šampionskoj ekipi, a onda je bio i selektor ali pod 'ultimatumom' da nas odmah dovede do 'vrha'... Ahaaaa.
Smajlagić je slično htio sa RK Bosna, a onda je dobio 'uslove' za brzi uspjeh a stalno se po medijima pričalo da je doveden da radi na "duže staze".
E, pa ne može i jare i pare - hočeš extra brzi uspjeh (dobili ga) i istovremeno hočeš 'stvaranje' igrača :(

... Dejan Malinović, je dijete iz Banja Luke, gdje je u, činimi se, RK Cepelin naučio igrati rukomet a Borac ga nije htjeo (!?) pa ga je Izviđač pozvao...
I vjerovatno ćemo dobiti odličnog desnog beka dugoročno jer momak ima talenat (predispozicije) za to mada bi manje trebao imitirati Zlatka Saračevića i graditi svoj stil.''
Zato se u velikoj mjeri se slažem sa komentarom forumaša ''rkbosna'' u ovom slučaju, a pogotovo kad pravi određena poređenja mladih reprezentativaca iz Hrvatske i naših 'talenata' i talenata.

Ovo nije apologizam, jer sam nekolio puta imao "žestoku" polemiku sa kolegom forumašem ''rkbosna'' i nismo se često slagali u stavovima i mišljenju, ali ovaj put smatram da nije fer da se tako 'atakuje' na kolegu forumaša, pa do fakta da se traži da se isti ''makne sa ovog foruma'' !!! :shock:

Mnogi u našoj državi neće da vide ono što je očito, a mnogi i na ovom Forumu kojima je "lokal patriotizam" jedino 'mjerilo', a ne kako se (ne)kvalitetno radi s mladima, kakva nam je organizacija klubova, saveza....
Znam, problem, veliki, su finansije ali to ne može i ne smije biti jedini izgovor, jer 'pravi ljudi na pravim mjestima' mogu i u najtežim periodima da prevaziđu probleme.
Recesija i besparica je i u susjednim državama a oni, ipak, uvijek na velikim takmičenjima!?

Jedna od opštepoznatih činjenica je da mi već duže vrijeme nemamo kvalitetnih trenera-stručnjaka u klubovim a pogotovo onih koji rade sa mladima. Ovdje je, čini mi se, 'glavno mjerilo' to što je neko više ili manje igrao rukomet i eto "stručnjaka"! Plus protežiranje kojekakvih kvazi stručnjaka sa dobrom političkom (ili nekom drugom) "logistikom" i bh.rukomet ne da tone, nego već roni - pogledajte našu Premijer ligu (ovo 'premijer' je :lol: ) u kojoj golgeterski dominira primjera radi jedan rekreativac Hurem (nekad veliki talenat) i slični huremi... :cry:

Mene ne tangira previše da li "rkbosna" ili bilo ko 'voli' ili ne ovu državu – svako svoje zna - ali ako neko napiše činjenice to se mora poštovati.
O ličnim stavovima možemo polemisati, ne slagati se, kritikovati... ali o činjenicama nema diskusije.

Pozdrav forumašima, pogotovo onima koji vole rukomet i Bosnu i Hercegovinu, ma gdje bili.
Tvije misljenje jako cijenim, pogotovo na ovoj temi. Poznajes materiju, ali Ljubusak sa kodnim imenom rkbosna prije par dana ovdje tvrdi da mi imamo mali milion strucnjaka, pa je poceo nabrajati, a danas se pita zasto su klinci u Hrvatskoj mnogo bolji od nasih i zakljucuje da nemamo strucnjaka. Nije u redu da nas sve pravi budalama, neka se odluci jednom. Moje misljenje je da za jako losu stanje glavnu odgovornost snose klubovi, odnosno rad s djecom u istim. Mada se ti stalno pokusavaju vaditi na vrh, odnosno na reprezentacije i slicno. Za djecu je mnogo bitnije da ih u klubovima uce pravi strucnjaci, no toga nema. Onda, prilika mladjim se ne pruza. Siguran sam da ima mnogo mladjih ljudi, koji su se skolovali, educirali, ali od metuzalema koji su se zakopali po klubovima ne mogu dobiti sansu.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 feb 2013, 22:28

cikac je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Na stranici 27, dana 12.januara 2012. godine, napisao sam svoje mišljenje o našim mladim rukometašima (i to ne samo tada, više puta na tu temu i na stranici RK Bosna – SA i repke), našim talentima koji su samo to i ostali u svojoj karijeri, nažalost, kao i problemu nazadovanja rukometne igre u BiH.
...
Tvije misljenje jako cijenim, pogotovo na ovoj temi. Poznajes materiju, ali Ljubusak sa kodnim imenom rkbosna prije par dana ovdje tvrdi da mi imamo mali milion strucnjaka, pa je poceo nabrajati, a danas se pita zasto su klinci u Hrvatskoj mnogo bolji od nasih i zakljucuje da nemamo strucnjaka. Nije u redu da nas sve pravi budalama, neka se odluci jednom. Moje misljenje je da za jako losu stanje glavnu odgovornost snose klubovi, odnosno rad s djecom u istim. Mada se ti stalno pokusavaju vaditi na vrh, odnosno na reprezentacije i slicno. Za djecu je mnogo bitnije da ih u klubovima uce pravi strucnjaci, no toga nema. Onda, prilika mladjim se ne pruza. Siguran sam da ima mnogo mladjih ljudi, koji su se skolovali, educirali, ali od metuzalema koji su se zakopali po klubovima ne mogu dobiti sansu.
Durgar, hvala na lijepim riječima i vjerujem ti (bez provjeravanja) o onom što pišeš.
Međutim, ja sam se samo 'osvrnuo' na komentar "rkbosna" kad je pravio neka poređenja i naveo što je naveo.
Napomenuo sam i da sam sam imao nekoliko 'polemika' sa kolegom forumašem, a ako je njegov "stil" da jedno piše do podne a drugo popodne to je njegov problem i njegova 'slika i prilika'.
Mene je samo 'povuklo' - čemu toliko negativnog naboja prema bilo kome na Forumu? Naravno da nas ima svakojakih - ja sam "otrpio" svojevremeno toliko uvreda, vulgarnosti i "pljuvanja" ali nikad nisam reagovao agresivno niti nekulturno.
Toliko o tom, tj. o "rkbosna" i njegovim komentim i eskapadama. Ja nisam njegov advokat/odvjetnik, samo sam želio da na ovom Forumu diskuije budu na određenom kulturološkom nivou i toleranciji. Za prekoračenje toga, za one "nepopravljive" - pa, postoje admini i neka oni reaguju i odluče.
Inače, u tvom tekstu je upravo poenta onog o čemu često pišem - rad sa mladim, klubovi... Razumiješ ti mene, sigurno.
Pozdrav
Bosno moja poharana....

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 28 feb 2013, 11:06

rkbosna je napisao/la:CROATIA OSIGURANJE ZAGREB: Stevanović 7 (obrana), Ivić 5 (obrana), Marić 3, Brozović 3, Butorac 1, Stepančić 5, Matulić 5, Matić, Šprem 3, Šebetić 2, Batinović, Horvat 6, J. Valčić 1, Sršen, T. Valčić 2, Mandalinić 5

BORAC M:TEL BANJA LUKA: B. Burić 6 (obrana), Haseljić 2 (obrane), Vranješ 1, Janković 3, Građan 1, Hercegovac, Tešić, Crnogaća, S. Burić 6, Bezbradica 1, Rađenović 1, Obradović 2, Delić 1, Trivundža 1, Malinović 3, Milas 1
Koja samo razlika u kvalitetu mislim da je cak ova ekipa Zagreba mladza,od ovog Borca,.Gledao sam utaknicu Borac je imalo priljucak samo prvi 5 minuta poslje je Zabreb igrao opusteno da su bili motivisani mogli su preko 20 dobit.Zanimljivo je bili gledat Borac jer ima cak 8 bh reprezentativaca,dok Zagreb 5 u ovom sastavu od prilike su isti godina osim Horvata koji je stari.Razlika u njihovom kvalitetu je ogrovna jedan Sebetic 1994 godinste je bolji od Malinovica,dok Mandanilic 1992 ljevi bek bilo bi ga smijesno porediti sa Bezbodicom i Milasom,.
Nije mi jasno kako Hrvaska ima tliko kvalitteni igraca a samo nas granica djeli,ni oni nemaju neki para samo mislim imaju strucnije i pametnije ljude.
Ljubusak koji ima kodno ime rk bosna nije nimalo naivan kad procitate njegove postove vidi se da je negativan i ocigledeno neostvaren momak.Dakle prvo je falio Mucica i mlade igrace iz Izvidjaca, pa falio mnoge strucnjake , pa iznosio neistine.Onda je Izvidjac cucunuo o cemu naravno suti, pa su mnogi igraci odozdo odlucili da igraju za BIH , TO JEST ZA SVOJU ZEMLJU.Odmah su proglaseni neperspektivnim , povrjedjenim i stosta.Na tvoju zalost na okupljanju repke 1996 pojavilo se jos osam igraca iz zapadne hercegovine i to kvalitetnih.Cekamo da i o njima opletes da ih na hinjski nacin omalovazavas.Na tvoju zalost i 1998 godiste ce uskoro dobiti poziv za repku i tu se nalaze igraci iz zapadne hercegovine koji ce se rado odzvati pozivu.I o njima ocekujemo tvoje bolesne komentare . Dalje , da te pitam kako to da ne komentarises da se djeca masovno odlucuju da igraju za svoju zemlju a ne za Hrvatsku.Proslo je vrijeme o kojem ceznes.Tvoja poredjenaja nekog sebetica sa Malinovicem su samo dokaz koliko si negativan i u sustini ljut sto se stvari iz korijena mjenjaju.Samo da znas da i igraci koji igraju vani a porjeklom su iz tvog kraja ce se naci na spiskovima nasih reprezentacija.Uskoro ces se uvjeriti u to.Da te pitam bogati ti suuuper talenti u Zagrebu kako prodjose sa Minskom,Barselonom,Vardarom.Ja ti ne brani i nije me briga sto volis Hrvatsku i Zagreb ali nemoj bogati da seres po nasim igracima koji igraju za svoju zemlju , kakvi su takvi su moji su.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 28 feb 2013, 12:40

Dajte ljudi ne lupajte kakve sam strucnjake hvalio,osim ako sa napisao da bar sad mjesto Mrkonje se mogao izabrat neko strucni za dobro mladih.To sto mladi iz ljubuskog igraju za bh sta u tome ima lose,to je i njihova drzava nek igraju dabogdo niko ne iso u hrvasku radi mene.Samo sam ukazivao greske za pojedine igrace da ima kvalitteni od njih samo da imaju podrsku selektora i nezasluzeno vecu minutazu od ostali igraci na njihovim pozicijama.
Sta ima lose da usporedim igrace Zagrebe sa nasi 8 reprezetativaca to je najbolje mjerilo,eto uporedit cu sa Slovenskim igracima ako hocete.Borut Mačkovšek 1992 god.ljevi bek jedan od najtrazeni igraca na svijetu prelazi u Hannover a i Flensburg je zaninterosovan.Gašper Marguč 1990 god po mnogima vrerovatno trenutno najpersekivnije desno krilo na svijetu nema kluba koji ga nebi uzeo.
To sto Zagreba svi gaze briga mene,i bas zato je katastrofa od takog Zagreba izgubiti 14 razlike.Namjerno sam to usporedio jer nekad je Bosna jednog HSVa gazila u Sarajevu za koju su tada igrala vecina igraca iz repr. kao sada iz Borca.To je zalosno nekada su Bh repr. dobivali HSVa,danas usporedno oni gube od nikad slabijeg Zagreba 14 razlike.
Nikog ne vrijedzam i od srca zelim sve najbolje BH repr. samo pisem cinjenice,ali ovdje neki ne prate rukomet nikako pa kad im napises stvarno stanje ti najgori.
POZDRAV.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 feb 2013, 12:41

san je napisao/la:
rkbosna je napisao/la:CROATIA OSIGURANJE ZAGREB: Stevanović 7 (obrana), Ivić 5 (obrana), Marić 3, Brozović 3, Butorac 1, Stepančić 5, Matulić 5, Matić, Šprem 3, Šebetić 2, Batinović, Horvat 6, J. Valčić 1, Sršen, T. Valčić 2, Mandalinić 5

Ljubusak koji ima kodno ime rk bosna nije nimalo naivan kad procitate njegove postove vidi se da je negativan i ocigledeno neostvaren momak.Dakle prvo je falio Mucica i mlade igrace iz Izvidjaca, pa falio mnoge strucnjake , pa iznosio neistine.Onda je Izvidjac cucunuo o cemu naravno suti, pa su mnogi igraci odozdo odlucili da igraju za BIH , TO JEST ZA SVOJU ZEMLJU.Odmah su proglaseni neperspektivnim , povrjedjenim i stosta.Na tvoju zalost na okupljanju repke 1996 pojavilo se jos osam igraca iz zapadne hercegovine i to kvalitetnih.Cekamo da i o njima opletes da ih na hinjski nacin omalovazavas.Na tvoju zalost i 1998 godiste ce uskoro dobiti poziv za repku i tu se nalaze igraci iz zapadne hercegovine koji ce se rado odzvati pozivu.I o njima ocekujemo tvoje bolesne komentare . Dalje , da te pitam kako to da ne komentarises da se djeca masovno odlucuju da igraju za svoju zemlju a ne za Hrvatsku.Proslo je vrijeme o kojem ceznes.Tvoja poredjenaja nekog sebetica sa Malinovicem su samo dokaz koliko si negativan i u sustini ljut sto se stvari iz korijena mjenjaju.Samo da znas da i igraci koji igraju vani a porjeklom su iz tvog kraja ce se naci na spiskovima nasih reprezentacija.Uskoro ces se uvjeriti u to.Da te pitam bogati ti suuuper talenti u Zagrebu kako prodjose sa Minskom,Barselonom,Vardarom.Ja ti ne brani i nije me briga sto volis Hrvatsku i Zagreb ali nemoj bogati da seres po nasim igracima koji igraju za svoju zemlju , kakvi su takvi su moji su.
Hvala Bogu da jos neko ima isto misljenje o njemu kao i ja! Bravo za post!!!

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 28 feb 2013, 12:56

edinjo-bih je napisao/la:
san je napisao/la:

Hvala Bogu da jos neko ima isto misljenje o njemu kao i ja! Bravo za post!!!
igrači iz Zapadne Hercegovine nikad neće izabrati BiH ,ako postoji ikakva mogućnost da zaigraju za Hrvatsku,to je istina ,jer nama će Hrvatska uvijek biti ispred BiH

herczmaj
Kontakt:

Post Postao/la herczmaj » 28 feb 2013, 13:05

Mene samo zanima koliko Hercegovaca igra za Hrvastku, a koliko Bosanaca za Katar. Ima li razlike ?

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 28 feb 2013, 13:15

Željko Musa,Mirko Alilović,Marino Marić,Denis Buntić,Marin Šego, :shock:

herczmaj
Kontakt:

Post Postao/la herczmaj » 28 feb 2013, 13:17

Neću polemiku na toj osnovi, ali ne nabroja ti Bosance iz Katra...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.