Sead Kolašinac

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Konzerva
Kontakt:

Re: Sead Kolašinac

Post Postao/la Konzerva » 26 feb 2013, 14:55

koliko se treba cekati ako sad preda te papire? nije valjda da mora cekati do slovacke (jesenski dio kvalifikacija)
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

emir_

Post Postao/la emir_ » 26 feb 2013, 14:59

na transfermarktu mu stoji da ima samo njemačko državljanstvo a ako je to tačno onda njega nema u repki još nekih 12-15 mjeseci. zašto? zato što onda treba pokrenuti proceduru da dobije bh državljanstvo preko vijeća ministara što je itekako sporo jer evo nekoliko mjeseci traje stvari sa hadžićem iz rapida. kad dobije bh pasoš tek onda se ganja fifa kojoj također po dosadašnjem iskustvu treba 3-6 mjeseci da da dozvolu.

ako ima bh državljanstvo onda mu treba nekih mjesec da dobije pasoš i ovo zadnje što sam naveo sa fifom
4-IN-A-ROW

thenoke
Kontakt:

Post Postao/la thenoke » 26 feb 2013, 15:03

Mislim da ne treba 12-15 mjeseci. Poenta kod Hadžića, ali i Bičakčića da su se ranije odrekli bh državljanstva, pa je zbog toga njihov zahtjev za ponovni upis u državljanstvo morao ići na Vijeće ministara BiH.

emir_

Post Postao/la emir_ » 26 feb 2013, 15:23

thenoke je napisao/la:Mislim da ne treba 12-15 mjeseci. Poenta kod Hadžića, ali i Bičakčića da su se ranije odrekli bh državljanstva, pa je zbog toga njihov zahtjev za ponovni upis u državljanstvo morao ići na Vijeće ministara BiH.
kada se odrekneš državljanstva onda ga nemaš, logično, i zato ti onda treba 12-15 mjeseci... ista stvar će da bude sa kolašincem ako nema državljanstvo kako sam već naveo.

ako mu je otac išao u ambasadu može značiti dvije stvari, da ima državljanstvo i da hoće pasoš ili da nema državljanstvo a hoće pokrenuti proceduru i eto nas na onih 12-15 mjeseci
4-IN-A-ROW

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 feb 2013, 15:29

Na ovom forumu, a i na nekim drugim sam čitao da u Njemačkoj možeš zadržati državljanstvo do 21 godine, poslije toga se moraš odlučiti za jedno.
Ako je to istina, Kolašinac bi pasoš mogo dobiti za 15-20 dana + nek FIFA/UEFA uzme za sportsko državljanstvo 30 dana, on bi do maja mogo imati čiste papire.Ako je ovo istina.

E sad pitam ima li iko da je upoznat u ovo,onaj _dremer_ on je pravnik, zna li kakvo je tu stanje ili ova raja što živi po Njemačkoj :?: :?:

Zna li Majstor kakvo je stanje po ovom pitanju :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 26 feb 2013, 15:45

Ma, ako ga je, ko što kažu, kreno ganjat i ako ga izganja do Brazila - ja zadovoljan. Sve prije toga - prezadovoljan :)

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 26 feb 2013, 15:47

Majstor10 je napisao/la:Babo mu je u konsulatu Stuttgarta. Uskoro ce ova momcina igrati za BH.
Njegovi pretpostavljam žive u Karlsruhe-u?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 feb 2013, 15:53

legenda reala je napisao/la:Na ovom forumu, a i na nekim drugim sam čitao da u Njemačkoj možeš zadržati državljanstvo do 21 godine, poslije toga se moraš odlučiti za jedno.
Ako je to istina, Kolašinac bi pasoš mogo dobiti za 15-20 dana + nek FIFA/UEFA uzme za sportsko državljanstvo 30 dana, on bi do maja mogo imati čiste papire.Ako je ovo istina.

E sad pitam ima li iko da je upoznat u ovo,onaj _dremer_ on je pravnik, zna li kakvo je tu stanje ili ova raja što živi po Njemačkoj :?: :?:

Zna li Majstor kakvo je stanje po ovom pitanju :?:
dreamer se zeni u cetvrtak, a pravnih problema trenutno ima preko glave i u kancelariji tako da cete malkice morati pricekati na analizu njemackog "Staatsangehörigkeitsgesetz-a".

Sad sam nabrzaka pogledao gore pomenuti zakon i kako vidim, to pravilo da se moze do 23 godine cekati sa izjasnjavanjem (a ne do 21) vazi samo za one koji su rodjeni poslije 1.1.2000 tj za one koji su poslije 1.1.2000 dobili njemacko drzavljanstvo, a imaju korijene negdje drugo.

Sead je kako znam rodjeni njemac i rodjen je 1993, tako da se na njega to pravilo ne primjenjuje. on bi mogao da zadrzi njemacko drzavljanstvo samo ako postoji bilateralni sporazum njemacke s bosnom (to ne znam) ili ukoliko mu to drzava dozvoli. Morao bi podnijeti pismenu molbu. Koji su uslovi da mu se molba odobri, to opet ne znam jer je potrebno uraditi detaljniju analizu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 feb 2013, 16:02

Ne znam čekamo te kad se vratiš sa medenog :P

Ma imam ja nake rodbine u Njemačkoj svi su rođeni tamo i roditelji i oni, ali svi imaju BH pasoš, ne žele da uzmu Njemački, e sad trebao rođak na fakultet i kaže zbog fakulteta će se morati odlučiti za Njemački :roll: :roll:
Ima tu neka caka ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 26 feb 2013, 16:42

thenoke je napisao/la:Mislim da ne treba 12-15 mjeseci. Poenta kod Hadžića, ali i Bičakčića da su se ranije odrekli bh državljanstva, pa je zbog toga njihov zahtjev za ponovni upis u državljanstvo morao ići na Vijeće ministara BiH.
Sve zavisi ako se to pogura brzo moze da se zavrsi 1-2 mjeseca sve ukupno sa sportskim drzavljanstvom

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 feb 2013, 02:01

Koliko ja znam, postoji bilateralni sporazum između BiH i Njemačke, tako da ne bi trebalo biti problema oko toga da se dobije ovo redovno državljanstvo. Sada bi Savez trebao da uputi zahtjev Vijeću Ministara (srećom, sada je predsjedavajući Bevanda a ne Špirić kao kod Pjanića) da uvrsti na dnevni red slijedeće sjednice ovaj predmet i da momak dobije državljanstvo u slijedećih nekoliko sedmica.

Nakon toga slijedi procedura promjene sportskog državljanstva a to je do UEFA, mislim da bi Hadžibegić, Bajević i ostali ambasadori mogli ovo pogurati kvalitetno. Do Grčke - nemoguće, ali momka treba što prije uvrstiti na spisak reprezentativaca.

Vratiti temu nazad na reprezentaciju. Kakvih je sve tema tamo otvoreno mislim da ova neće biti tolika smetnja.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 feb 2013, 12:09

Kad zasjeda Vijece ministara ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 27 feb 2013, 12:17

ceze je napisao/la:Kad zasjeda Vijece ministara ?
http://www.vijeceministara.gov.ba/saops ... gTag=hr-HR" onclick="window.open(this.href);return false;

evo sutra 28.2 tačka 22. piše prijem u državljanstvo Anel Hadžić :D nema Bičakčića ni Kolašinca :mrgreen: :mrgreen:

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 27 feb 2013, 12:34

Bayern@heart je napisao/la:
http://www.vijeceministara.gov.ba/saops ... gTag=hr-HR" onclick="window.open(this.href);return false;

evo sutra 28.2 tačka 22. piše prijem u državljanstvo Anel Hadžić :D nema Bičakčića ni Kolašinca :mrgreen: :mrgreen:
22. Prijedlozi za prijam u državljanstvo Bosne i Hercegovine:

- Zorice Lipovac

- Sandre Lipovac

- Tanje Majer-Bokšić

- Londona Anthonyja Johna Williama

- Anela Hadžića

- Miodraga Ostojića

vidi anthonyja, jeli ovo aca petrovic sprema novog zeku wrightica?

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 27 feb 2013, 12:51

Ko je taj?

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 27 feb 2013, 13:15

ma to je neka naša našla je*ača :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

emir_

Post Postao/la emir_ » 27 feb 2013, 13:30

JTS je napisao/la:ma to je neka naša našla je*ača :lol:
crnju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
4-IN-A-ROW

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 feb 2013, 18:05

Vjerovatno još nisu stigli papiri iz konzulata, tako da će to biti odrađeno na narednoj sjednici, pod uslovo, da je stvarno predao za papire. Slijedeću sjednicu možemo očekivati za nekih 10 dana.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 feb 2013, 18:46

NoName je napisao/la:Vjerovatno još nisu stigli papiri iz konzulata, tako da će to biti odrađeno na narednoj sjednici, pod uslovo, da je stvarno predao za papire. Slijedeću sjednicu možemo očekivati za nekih 10 dana.
A možda ima državljanstvo, samo mu treba pasoš, pa ne bude morao ni ići na vijeće ministara :?

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 27 feb 2013, 20:37

Bayern@heart je napisao/la:

Gledaj te ko jos ima na listi za hitno drzavljanstvo

Londona Anthonyja Johna Williama

Antony John Williams, is a British chemist and expert in the fields of both nuclear magnetic resonance (NMR) spectroscopy and cheminformatics at the Royal Society of Chemistry.[2] He is the founder of the ChemSpider website that was purchased by the Royal Society of Chemistry in May 2009. He is a science blogger,[3] one of the hosts of the SciMobileApps wiki,[4] a community-based wiki for Scientific Mobile Apps, and is a book author.[5][6]

Williams is married to Sharon, with whom he has twin boys, Taylor and Tyler.

slika

Sta ce ovo da bude, jel ovo BiH tajno pravi atomsku bombu :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Google Adsense [Bot], jasmin10 i 17 gostiju.